banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jun 2025, 12:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Feb 2012, 22:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Oficir s ruzom je napisao:
...eto brate nadam se da sam ti odgovorio bar malo....nije problem ako moderancija izbirse post...ali nadam se da sad razumijes bar malo svrhu tvog pitanja....et'.

Па и ниси баш. А и ја блентав очекујем неки смислен одговор... Него, ниси примјетио да на мом списку имају и Хиндуси и Будисти. Баш вас оно нико не воли... Ни учитељица. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 23:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
Gori ste vi sto se raspravljate sa njim, sto dozvoliti da jedan fundamentalista navlaci pola foruma? Samo ga ignorisati pa nek ide na sarajevo-x sa svojim istomisljenicima mozgati kako uvesti serijatski zakon u Bosnu...

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 23:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Spacedwarf je napisao:
Gori ste vi sto se raspravljate sa njim, sto dozvoliti da jedan fundamentalista navlaci pola foruma? Samo ga ignorisati pa nek ide na sarajevo-x sa svojim istomisljenicima mozgati kako uvesti serijatski zakon u Bosnu...

Пази, након онаквог одговора стварно немам шта са њим да се расправљам, али фазон је што мене ЗАИСТА и без зајебанције интересује одговор на постављено питање. Јер нисам читао Куран, нити ћу, а нисам читао ни Библију, можда прочитам Стари Завјет у часовима доколице јер изгледа ми као интересантно штиво, али ме'ш'чини након свега побројаног да негдје нешто не штима, или у Курану или у свеопштој интерпретацији истог. Зато и покушавам да нађем некога ко би ми појаснио неке ствари...

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 23:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Na ovome bi ti zamjerila izumrla ptica Dodo...

Tebi bi izumrla ptica dodo jedino zamjerila što se trudiš da joj oduzmeš primat u nečemu po čemu je međ biolozima poznata.

Labava ti je argumentacija, pogrešan si primjer uzeo. Dakle zemlju u kojoj svak svakog mrzi i svako je diskriminisan. To da ste vi svi prsli je nešto što i ja tvrdim. Šta sad ja treba da stavljam link o onom Muameru što je na Božić zaklao katoličku porodicu kao dokaz o diskriminaciji hrišćana u BiH?

... a takvi ko ti podrzavali...

Jesam eno me na onom snimku sve u šesnaest podržavam... :roll:
A evo i tebe predvodiš kolonu i pjevaš borbene. Nekako mi je ispod časti da na ovakve provokacije uopšte odgovaram, al eto šta ću kad sam hinja.

Citiraj:
Samo pustis bradu...i tebi posto si inovjerac...preporucujem mazanje na biljnoj bazi.

Hvala. Interesuje me kakav je tvoj stav prema viklerima, pošto prirodno neće da mi se ufrćka... Pomažu li išta?

Citiraj:
Naravno da opravdavam intervenciju organa reda...kao i onog jadnika u Boriku...sreca pa je bio brko...

A i ovo je prilično providno, čim neko pomene da su neke vehabije teroristi ti naravno nađeš nekog desetog koji nije vehabija što po logici znači da vehabije uopšte nisu teroristi.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2012, 03:01 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 03 Feb 2012, 00:25
sinip je napisao:
Spacedwarf je napisao:

Пази, након онаквог одговора стварно немам шта са њим да се расправљам, али фазон је што мене ЗАИСТА и без зајебанције интересује одговор на постављено питање. Јер нисам читао Куран, нити ћу, а нисам читао ни Библију, можда прочитам Стари Завјет у часовима доколице јер изгледа ми као интересантно штиво, али ме'ш'чини након свега побројаног да негдје нешто не штима, или у Курану или у свеопштој интерпретацији истог. Зато и покушавам да нађем некога ко би ми појаснио неке ствари...

Bolje je to preskočit,jednostavno gluposti.Svijet je u fobiji od islama donekle i opravdanao no i islam je u fobiji od svijeta isto donekle i opravdano.Ratuje se zato što smo ljudi,da je jedna religija prisutna na svijetu opet bi bio neki izgovor za proljevanje krvi.
Nedo Bog/Allah/Buda/Isus/Muhamed/Đavo/Šejtan/i ostale nebitne religijske forme da nam dođe šerijat.S ovim vehabijama sve je bliže i njima nije problem ubijati druge muslimane koji im se ne pokore,kao ni prevođenje na islam ostalih kao i ubijanje.Inače smo mi Balkanci poznati po tome još kad dodaš religijski fanatizam desi se Jasenovac/Vukovar/Srebrenica.Nešto su kao moderni križari gdje će oni na vrhu zarađivat,a ovi ispod biti ubijeđeni da se bore za vjeru no mi smo ovdje navikli na te stvari.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 01:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
sinip je napisao:
Па и ниси баш. А и ја блентав очекујем неки смислен одговор... Него, ниси примјетио да на мом списку имају и Хиндуси и Будисти. Баш вас оно нико не воли... Ни учитељица.

Ti zelis da ti se na sve moguce ratove na svijetu a u kojima participiraju muslimani manje ili vise...da neki odgovor...a onda ces ti postaviti milion podpitanja sta i kako...
Ja sam tebi postavio isto pa vidim da si i ti bleja gora nego ja.
Evo prije neki dan imali ste bombe i bombe narkokartela u Kolumbiji i sl zemljama a sve Hesusi po imenu a hriscani po vjeroispovjesti...dakle???
Pa istorijski u 2 svjetskom ratu gine 50 miliona ljudi, a muslimani vrlo malo ucestvuju u iubijanju, pa gine 6 miliona zidova a i tu muslimaniu nikako ne usectvuju itd. pa 30 mil mrtvih za vijrme Staljina...pa stani majka mu stara...kakvi ste vi to krscani / hriscani...
Pa vidite sta vi cinite...ali ti si naravno pogresna adresa i samo cinim stetu postenim hriscanima koji znaju i poznaju ljudsku istoriju i ljudske mane...a kako od tebe dobiti odgovor kad si ti kriscanin toliko koliko kliknes na "x" u gornjem desnom cosku ovog podforuma.

Odgovor je jednostavan samo sto si ti corav da ga procitas izmedju redova i tvojih i mojih pitanja...Svi smo mi ljudi.

Spacedwarf je napisao:

BiH je slobodna zemlja...prijatelju...nemoj biti bjesan.

sinip je napisao:
Пази, након онаквог одговора стварно немам шта са њим да се расправљам

Pa ti nemas sta raspravaljati, ti bi raspravljo na podforumu religija a veze od Kur'ana, veze od svoje Biblije, veze od S.Z veze od religije...i onda kao postavis 16 000 pitanja i mislis da si coek s 3 fakulteta...svi smo mi prijatelju ovdje prosjecni...i ja znam nesto o nekim drugim stvarim pa se ne petljam da mogu s nekoliko pitanja promjeniti odredjene podforume...nisi faca...kao ni bilo ko ovdje.

Izzard je napisao:
Tebi bi izumrla ptica dodo jedino zamjerila što se trudiš da joj oduzmeš primat u nečemu po čemu je međ biolozima poznata.

Uh...sve mi nesto toplo oko lijeve sise... :D, nisi li primjetio da sam izumrlu pticu napisao velikim slovom "D", ne odnosi ptica Dodo na izumrlu vrstu nego na osobu...a ti nama zagrizo...:D

Izzard je napisao:
Šta sad ja treba da stavljam link o onom Muameru što je na Božić zaklao katoličku porodicu kao dokaz o diskriminaciji hrišćana u BiH?

Pa stavi, ako iza djela stoji IZ ili bilo koji musliman koji se nije odrekao djela slicnih Muamera, Mevlida ...i ja ovdje kazem da je covjek budala i jedan i drugi i svako onaj ko cini i radi isto...ali rijetko cujemo takve izjave od tebe da kazes da je 2 000 i kusur banjalucana bile budale jer su ubile covjeka ...u stvari kamenovali ga...pa onda meni pricas kako muslimani kamenuju i kako smo mi poludivljaci...pa eto jarane dobrodosli i vi u klub kamenobacaca...mogu reci da je intifada i u Banjaluci pocela...fino je i lijepo vidjeti i onu djecicu iz srednjih i osnovnih skola...ama kazem ti isto ko na bliskom istoku...

Da napomenem da sam licno znao familiju Murata Badica...odavno..jos dok je bio ziv.

Izzard je napisao:
Nekako mi je ispod časti da na ovakve provokacije uopšte odgovaram, al eto šta ću kad sam hinja.

Pa svako treba biti dovoljno hinja da kaze da je nesto lose, da su ti neki ljudi budale, ali da to iskreno i misli...a ne kritikovati sav islamski svijet zbog sveg i svaceg a svoje gurati pod tepih...nije to ljudski ma ko god da si...(uopste ne apeliram ni na koju tvoju osobinu ).
Meni nije ispod casti reci da je Mevlid i Muamer i mnogi drugi zlocinci jer to je zlocin... i ja se toga ne stidim reci...nigdje ...u sred Bocinje, u sred Maoce...hos da ti posaljam snimak...
A odi ti u sred Banjaluke i reci pred bilo kojim skupom da je zlocin sto je neko ubijen od strane pravoslavaca...pa ces vidjeti kako braca u Hristu lome i tvoje bubrege...ne smis prpa...ne moj se izvlaciti da te ne interesuje....

Izzard je napisao:
Hvala. Interesuje me kakav je tvoj stav prema viklerima, pošto prirodno neće da mi se ufrćka... Pomažu li išta?

Viklere mozes koristiti, ali moraju biti ispocetka samo oni koji su napravljeni od palmovog drveta...jer su takvi propis...kasnije mogu i ovi lokalni od bazge iako su od tisovine najbolji oni imaju neki posebnu svetost i energiju...stavljaj ih od cuceci...ako osjetis kakvu promjenu obavezno obavijseti podforum religiju, a o svim nezeljenim posljedicama i mjerama opreza posavjetuj se s svojim apotekarom ili ljekarom.

Izzard je napisao:
A i ovo je prilično providno, čim neko pomene da su neke vehabije teroristi ti naravno nađeš nekog desetog koji nije vehabija što po logici znači da vehabije uopšte nisu teroristi.

Evo mog misljenja... Vehabije nisu terorist. Ima li terorista unutara Vehabija ??? Ima. To je cinjenica...idemo dalje...Pravoslavci nisu teroristi. Ima li terorista unutar pravoslavaca??? Ima. i to je cinjenica...itd.itd.....ateisti nisu terorist...ima li ateista terorista??? Pa ima brate...samo su kukavice... :D ( sala mala)...

Ako vi tvrdite pa ispadima raznih Mevlida da su vehabije teroristi, mogu li ja onda tvrditi po ispadima srba pravoslavca da su i oni teroristi...???
Onaj odred "Skorpiona" koji je ubijao srebrenicana ( da ne stavljam snimak sada) je prije pokreta dobijao blagoslov od pravoslavne crkve...da li to znaci da su pravoslavci teroristi a SPC teroristicka...

Ja to tako ne gledam , pop je blagosiljao ljude koji su isli u rat, a to sto su oni cinili zlocine i ubijali zatvorenike je njihov licni grijeh (A Bog neka sudi na Onom Svijetu) ...ali vidite vi ne gledate tako na muslimane a vehabije posebno...jel tako...svaki vehabija je prvo terorist, pa onda musliman, pa onda covjek...to je javna politika vasih medija, vasih vodja...vas nekolicine saljivdzija.

Sreca pa znam dovoljno o Bibliji i pravoslavlju da mogu da imam misljenje da niti ijedno niti drugo nije teroristicko...a na vasu zalost ana moju srecu ne poznajete niti Kur'an niti znate ijednog vehabiju.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 09:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Uh...sve mi nesto toplo oko lijeve sise... :D, nisi li primjetio da sam izumrlu pticu napisao velikim slovom "D", ne odnosi ptica Dodo na izumrlu vrstu nego na osobu...a ti nama zagrizo...:D

Ah kako si samo mudar i pronicljiv, da, znam ti mislio da Vožda, ja na tupavu pticu.
Citiraj:
Pa stavi, ako iza djela stoji IZ ili bilo koji musliman koji se nije odrekao djela slicnih Muamera, Mevlida ...i ja ovdje kazem da je covjek budala i jedan i drugi i svako onaj ko cini i radi isto...ali rijetko cujemo takve izjave od tebe da kazes da je 2 000 i kusur banjalucana bile budale jer su ubile covjeka ...u stvari kamenovali ga...pa onda meni pricas kako muslimani kamenuju i kako smo mi poludivljaci...pa eto jarane dobrodosli i vi u klub kamenobacaca...mogu reci da je intifada i u Banjaluci pocela...fino je i lijepo vidjeti i onu djecicu iz srednjih i osnovnih skola...ama kazem ti isto ko na bliskom istoku...

Bilo bi lijepo kad za promjenu ne bi izmišljao nego našao i citirao gdje sam ja rekao, "muslimani kamenuju" i gdje sam rekao da onih 2000 divljaka nisu ništa drugo do budale. Eto nije problem, ti ljudi i ta djeca to su budale. I da su Škorpioni zločinci.. Ovde se radi o nečemu što će ti možda biti teško da shvatiš, al evo probaj. Vjerovao ili ne ljudi su u životu motivisani različitim stvarima, da čine dobro ili zlo. I dok ćeš teško dokazati da je ijedan od onih 2000 motivisan Biblijom, prije će biti nacionalizmom (evo nemam problem to da kažem), za razliku od Mevlida i Muamera koji su motivisani isključivo svetom knjigom. Npr. Đinđićev ubica je bio politički motivisan, ubistvo nekog tamo da ne tražim sad mafijaša u Sarajevu ko zna čim je motivisano. Al za Mevlida i Muamera, koji nisu bili ništa više nego muslimani, sumnjam da su imali bilo kakav drugi hobi. U suštini je ova prepirka oko motiva nebitna, sve su to zločinci, samo da vidim dokle bi to tvoje izjednačavanje po liniji religijske pripadnosti išlo. Što se mene tiče onda bi i sukob dvije grupe navijača, kamenjem i palicama mogao okarakterisati kao sukob hrišćanskih huligana. Ono što je činjenica, je da je islamski fundamentalizam koliko god obični muslimani pa i vehabije poput tebe nemale ili imale veze s njim nešto što bez konkurencije kad su religijske zajednice u pitanju, trude se evangelisti u Americi da ih (eto ne kažem vas nego ih) sustignu, al ne ide im.
A to koliko je IZ puna osude, pa niko pametan zbog svoje guzice neće reći "to Mevlide care", al je činjenica da je onaj vaš šef s torticom na glavi em glavni krivac što su neke stvari takve kakve jesu, em glavna prepreka što se konačno razdvoji ko je obični vehabija a ko terorista.

Citiraj:
Pa svako treba biti dovoljno hinja da kaze da je nesto lose, da su ti neki ljudi budale, ali da to iskreno i misli...a ne kritikovati sav islamski svijet zbog sveg i svaceg a svoje gurati pod tepih...nije to ljudski ma ko god da si...(uopste ne apeliram ni na koju tvoju osobinu ).
Meni nije ispod casti reci da je Mevlid i Muamer i mnogi drugi zlocinci jer to je zlocin... i ja se toga ne stidim reci...nigdje ...u sred Bocinje, u sred Maoce...hos da ti posaljam snimak...
A odi ti u sred Banjaluke i reci pred bilo kojim skupom da je zlocin sto je neko ubijen od strane pravoslavaca...pa ces vidjeti kako braca u Hristu lome i tvoje bubrege...ne smis prpa...ne moj se izvlaciti da te ne interesuje....

Šta ja smijem ili ne smijem je nebitno, a šta ti govoriš u Bočinji i Maoči, meni ništa ne govori osim da si ti bio u Bočinji i Maoči. :lol:
Evo ne stim se ni ja reći da su Škorpioni zločinci. A tu bajku da se to javno ne smije reći, ostavi nekom drugom.

Citiraj:
Viklere mozes koristiti, ali moraju biti ispocetka samo oni koji su napravljeni od palmovog drveta...jer su takvi propis...kasnije mogu i ovi lokalni od bazge iako su od tisovine najbolji oni imaju neki posebnu svetost i energiju...stavljaj ih od cuceci...ako osjetis kakvu promjenu obavezno obavijseti podforum religiju, a o svim nezeljenim posljedicama i mjerama opreza posavjetuj se s svojim apotekarom ili ljekarom.

To sam pitao zato što mi se učinilo da se i vi lickate, više nego učesnici gej prajda. OK. Hvala.

Citiraj:
Ja to tako ne gledam , pop je blagosiljao ljude koji su isli u rat, a to sto su oni cinili zlocine i ubijali zatvorenike je njihov licni grijeh (A Bog neka sudi na Onom Svijetu) ...ali vidite vi ne gledate tako na muslimane a vehabije posebno...jel tako...svaki vehabija je prvo terorist, pa onda musliman, pa onda covjek...to je javna politika vasih medija, vasih vodja...vas nekolicine saljivdzija.

Sreca pa znam dovoljno o Bibliji i pravoslavlju da mogu da imam misljenje da niti ijedno niti drugo nije teroristicko...a na vasu zalost ana moju srecu ne poznajete niti Kur'an niti znate ijednog vehabiju.

Aj pročitaj fino moj prethodni post i ja sam fino napisao, neke vehabije su teroristi, niti sam napisao da su sve vehabije teroristi, niti svi muslimani. Opet tvoje znanje o Bibliji i Kuranu, pogotovo Kuranu, za koje imaš moj duboki naklon, al znaš ko još, na tvoju žalost, a moju nezainteresovanost zna mnogo o Kuranu. Mevlid... Čak ga je nosio u onom ruksaku. Pa ti to njemu reci, kad budeš u Bočinji i Maoči. A znanje onog Boleta o Bibliji (jel se tako zove onaj iz Borika?) je u najmanju ruku upitno.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 11:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Па и ниси баш. А и ја блентав очекујем неки смислен одговор... Него, ниси примјетио да на мом списку имају и Хиндуси и Будисти. Баш вас оно нико не воли... Ни учитељица.

Ti zelis da ti se na sve moguce ratove na svijetu a u kojima participiraju muslimani manje ili vise...da neki odgovor...a onda ces ti postaviti milion podpitanja sta i kako...
Ja sam tebi postavio isto pa vidim da si i ti bleja gora nego ja.
Evo prije neki dan imali ste bombe i bombe narkokartela u Kolumbiji i sl zemljama a sve Hesusi po imenu a hriscani po vjeroispovjesti...dakle???
Pa istorijski u 2 svjetskom ratu gine 50 miliona ljudi, a muslimani vrlo malo ucestvuju u iubijanju, pa gine 6 miliona zidova a i tu muslimaniu nikako ne usectvuju itd. pa 30 mil mrtvih za vijrme Staljina...pa stani majka mu stara...kakvi ste vi to krscani / hriscani...
Pa vidite sta vi cinite...ali ti si naravno pogresna adresa i samo cinim stetu postenim hriscanima koji znaju i poznaju ljudsku istoriju i ljudske mane...a kako od tebe dobiti odgovor kad si ti kriscanin toliko koliko kliknes na "x" u gornjem desnom cosku ovog podforuma.

Odgovor je jednostavan samo sto si ti corav da ga procitas izmedju redova i tvojih i mojih pitanja...Svi smo mi ljudi.

Већ ти је Izzard одговорио на један дио овога, и могу само да се сложим са њим. Елем, све оно што сам ја навео није обрачун криминалаца него обрачун једних који хоће Шеријат (како ја то јадан неук видим) и оних других који неће Шеријат, при чему, пошто је Шеријат један потпуно нељудски поредак (како се мени јадном неуком чини) ови други имају пуно право да употријебе сасвим нељудске начине да се исти спријечи. Рецимо Израел је подигао зид између вас и њих, и углавном им супер иде након тога, што доста говори јелте. И ја сам исто тако "за" да се узме зајам од ЕБРД-а па да се подијелимо "ко људи" јелте... А ви се шеријатите до миле воље.
Иначе, увијек ме "одушевљавала" група форумских ликова која зна шта ћу ја да питам и прије него што питам, или која зна све о мени иако ме у животу није видјела. :) А нигдје нисам тврдио да сам ја хришћанин, ни велики ни било какав, а ни неки познавалац истог.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 16:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Izzard je napisao:
Ah kako si samo mudar i pronicljiv, da, znam ti mislio da Vožda, ja na tupavu pticu.

S'vidjo koji sam ja Dzek... :D

Izzard je napisao:
Ono što je činjenica, je da je islamski fundamentalizam koliko god obični muslimani pa i vehabije poput tebe nemale ili imale veze s njim nešto što bez konkurencije kad su religijske zajednice u pitanju, trude se evangelisti u Americi da ih (eto ne kažem vas nego ih) sustignu, al ne ide im.

Dobro se potrudio i Anders Behring Breivik u Norveskoj sasio je i Mevlida i Mumaera...ali ajmo reci da je i on bio nacionalist a ne krscasnki terorist i fundamentalist koji je poubijao haman pa 100 vlastitih sugradjana...

Sasvim nebitno...osim sto je bitno da svi mogu imati razne motive za ubijanje i bice im oprosteno, jer hebi ga srbi su, pa nacionalisti pa i krscani su pa i pravoslavci su pa im se prasta,...nisu terorist, nikako bilo da gledamo lokalno , regionalno ili ne daj Boze globalno...bilo horizontalno ili vertikalno...jok.

Izzard je napisao:
I dok ćeš teško dokazati da je ijedan od onih 2000 motivisan Biblijom, prije će biti nacionalizmom (evo nemam problem to da kažem), za razliku od Mevlida i Muamera koji su motivisani isključivo svetom knjigom

Nema sumnja da su i jedan i drugi M & M bili motivisan iskljucivo pogresnom interpetaciom Kur'ana...ali nema sumnje da su 2 000 nacionalista bili iskljucivo hriscani...dakle, hoces nacionalisti hoces hriscani u masi od 2 000 ljudi...hriscanski nacionalisti-kamenovanjem ubili covjeka..na rusevinama dzamije...mislim previse je religioznih motiva druge strane da bi se oni prvi, napadaci, doveli pod definiciju nacionalista, jer ljudi koji su skupljeni ispred Ferhadije u banjaluci nisu udarali temelje BiH niti bosnjacima nego islamskoj bogomolji unutar grada...mislim znamo da naci-teroristima smeta sve pa i bogomolje muslimana...nisi li ti zivi primjer...na osnovu zrtvi definiramo ko su napadaci nije li to vasa logika.

Sasvim je razumljivo da su bili motivirani nacionalizmom...jer se nesmije dozvolit da iko od njih bude motivisan, opcenito hriscaniskim terorizmom jer to ne postoji na ovoj zemaljskoj kugli...sve dok ne dozivi stadiji masovnog ubijanja, a i tad mozemo reci da su ti ljudi pomrili od lepre...a nikako od ruke krscanskih fundamentalista...za koje ti tvrdis da ne postoje kako u Bosni tako ni izvan nje...

Po meni islamski fundamentalizam lagano ali sigurno konačno može odahnuti - pomaljaju se obrisi novovjekog križarstva. Odredjeni Hriscani uz pomoć zavodljive retorike, hraneći se mržnjom islamskog fundamentalizma prema 'nevjernicima', s ponosom prihvaćaju otrovnu retoriku. Infidel revolution?

Iako su rasistička,nacionalisticka, ubistva počinili kršćani / hriscani, ja nigdje u svom govoru nisam izjavio kršćanski teroristi (osim kada hocu da kazem da i kod vas ima takvih). U svakoj religiji može biti onih koji čine nedjela, ali ne možete optužiti za to cijelu religiju. Ovakav stav je jedna bolest koja potiče od 11. septembra.

Izzard je napisao:
A to koliko je IZ puna osude, pa niko pametan zbog svoje guzice neće reći "to Mevlide care", al je činjenica da je onaj vaš šef s torticom na glavi em glavni krivac što su neke stvari takve kakve jesu, em glavna prepreka što se konačno razdvoji ko je obični vehabija a ko terorista.

Izzarde ti si vehabija :D ...lov na vjestice je poceo...a ti si od onih 2 000 bacio prvi kamen...jer si bezgrjesan...i jako si pametan i ne bojis se nakon 10 godina na nekom podforumu reci hrabro da neke stvari ne stimaju u drzavi Danskoj...Ali kasno Marko na Kosovo stize, a i to sto kazes govoris samo da bi ublazio svoj nacionalizam pred forumskim auditorijem jer ti nevjerujes u iskreno ogradjivanje od nekog ne djela, jer da vjerujes vjerovao bi i tortici...zasto onda da ja tebi vjerujem kad osudjivas sva zlodjela svog naroda i terorista...??? Nema smisla.

Izzard je napisao:
meni ništa ne govori osim da si ti bio u Bočinji i Maoči.

Ma odem svako malo....imamo otvoreni lov na ateiste, pa pod plastom lova i pcelarstva ganjamo hriscane po lakalnim sumama, ali ne brini nije bezopasno...nesto slicno je kao paintball... :D, akad to zavrsim obrjem bradu pa laganaini kroz Banjaluku put zapada...ovamo sam samo "spavac".

Izzard je napisao:
A tu bajku da se to javno ne smije reći, ostavi nekom drugom.

To meni ne govori nista...a to sto se i smije reci...to je samo da se zastiti cek, cek kako ti ono kazes aha
Izzard je napisao:
pa niko pametan zbog svoje guzice neće reći to "Skorpioni carevi"
...ali se s druge strane normalno velicaju zlocinci i zlodjela dok se Mevlid i Muamer u Islamu nikad nece velicati, NIKAD...niti ce im se pjesma pjevati.

Izzard je napisao:
To sam pitao zato što mi se učinilo da se i vi lickate, više nego učesnici gej prajda. OK. Hvala.

Ne znam ...moguce...nisam bio na gej paradama...ti vjerovatno jesi cim mozes porediti.

Izzard je napisao:
Mevlid... Čak ga je nosio u onom ruksaku. Pa ti to njemu reci, kad budeš u Bočinji i Maoči. A znanje onog Boleta o Bibliji (jel se tako zove onaj iz Borika?) je u najmanju ruku upitno.

Ma mene sto se tice Mevlid je mogo u rusaku nos'ti i erotiku...to je njegov problem...kod Mevlida u rusaku nasli Kur'an, a kod Boleta u lozi nasli arsenal da se pobiju svi zvani i nezvani u Boriku...

Ali veci strah od Kur'ana nego od Boletovog arsenala....s'idjo. :wink:

sinip je napisao:
и оних других који неће Шеријат, при чему, пошто је Шеријат један потпуно нељудски поредак (како се мени јадном неуком чини)

Ipak se tebi jadnom i neukom to samo cini... :D

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 01:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
и оних других који неће Шеријат, при чему, пошто је Шеријат један потпуно нељудски поредак (како се мени јадном неуком чини)

Ipak se tebi jadnom i neukom to samo cini... :D

А па ништа онда, јави ми се из неке шеријатске државе кад тамо стигнеш, да чујем утиске. Дотле "овер енд аут" ш'о би рекли лАмери...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 20:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Norveška policija isražuje moguću vezu izmedju teroriste Andersa Behringa Breivika, odgovornog za masakr u Oslu i na ostrvu Utoja, i Milorada Ulemeka-Legije, bivšeg komandanta Crvenih beretki, osuđenog za ubistvo bivšeg srpskog premijera Zorana Đinđića, objavila je danas Norvegian Braodcastin Corporation (NRK), prenosi beogradski "Blic".

NRK, na osnovu policijske dokumentacije u koju je imao uvid, piše da policija istražuje moguće kontakte koje su Breivik i Ulemek mogli da imaju početkom 2000. u Liberiji.

Breivik je rekao policiji da je njegova organizacija koju predstavlja, Vitezovi templari, formirana 2002. kao rezultat NATO bombardovanja krišćana u Srbiji i da je razlog što je putovao u Liberiju 2002. bio "da se sretne sa ratnim herojima iz Srbije".

Terorista koji je 22. jula prošle godine u bombaškom napadu u centru Osla, a zatim na ostrvu Utoja ubio 77 ljudi, nije želio da kaže koga je od Srba sreo u Liberiji, ali, prema navidima NRK, "policija vjeruje da bi ta osoba mogao biti Ulemek Legija".

List Dagbladet piše da je 27. septembra 2011. policija Osla uputila zahtev policiji Srbije u kome se traže informacije o Ulemeku.

U svom sažetom manifestu "2083: Evropska deklaracija o nezavisnosti", Breivik pozitivno govori o Ulemeku.

Prema navodima Dagbladeta, Breivik je norveškoj policiji objasnio da, na mnoge načine, većina simbola organizacije Vitezova templara potiče iz Srbije. NRK navodi da je Breivik, optužen za terorizam, vjerovatno bio inspirisan nekolicinom "krišćanskih terorista i ubica". Među njima je je bio i srpski komandant Crvenih beretki Legija, koga je, kako navodi NRK, mogao da sretne u Liberiji 2002.

Usput i danas mu je bilo sudjenje...

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 20:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Па то је и птицама на грани одавно јасно, само његово име, Брејвик, указује на јасне и недвосмислене везе са Србијом.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 22:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne znam ja...eto...tako to prenosi vas Blic...Sto bi blic lagao hriscane ...bas nema smisla da siri neku propagandu, mislim sta Blic ima od toga ??? :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 22:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Sasvim nebitno...osim sto je bitno da svi mogu imati razne motive za ubijanje i bice im oprosteno, jer hebi ga srbi su, pa nacionalisti pa i krscani su pa i pravoslavci su pa im se prasta,...nisu terorist,

Jesi ti pio štogod...

Citiraj:
na osnovu zrtvi definiramo ko su napadaci nije li to vasa logika.

Ko god da smo mi jedina ispravna logika je da na osnovu toga ko su napadači definišemo ko su napadači... Tako da se dopisuješ sam sa sobom.

Citiraj:
Po meni islamski fundamentalizam lagano ali sigurno konačno može odahnuti - pomaljaju se obrisi novovjekog križarstva. Odredjeni Hriscani uz pomoć zavodljive retorike, hraneći se mržnjom islamskog fundamentalizma prema 'nevjernicima', s ponosom prihvaćaju otrovnu retoriku. Infidel revolution?

Slika

Citiraj:
Iako su rasistička,nacionalisticka, ubistva počinili kršćani / hriscani, ja nigdje u svom govoru nisam izjavio kršćanski teroristi
Pa da si izjavio da jesu, bio bi u krivu. Čak bi mi u nekim drugim diskusijama takva teza odgovarala, al treba biti objektivan. Ne bih ni ja za Nasera rekao da je islamski terorista pošto nije...
Iako se trudiš, teško da ćeš kod nas pronaći ijedan slučaj koji je u ideološkom smislu ekvivalent Mevlidu i Muameru, jer su njihove akcije samo i isključivo motivisani onim što su pročitali u Kuranu, bez ikakvih dodatnih pobuda, rasnih, nacionalnih il bilo kojih drugih. Ne kažem ja da nema, svega ima u svijetu, pa i toga. Nije bukvar Mevlu i braću napravio onakvim. Tebe je na tvoju sreću i beskrajnu mudrost Kuran načinio antropofilom i humanistom, njih dvojicu manijacima i ubicama. Ti kažeš da je njihova interpretacija pogrešna. Super, al mene kopka što si ti u mojim neukim očima samoproglašeni ekspert, baš kao i njih dvojica. Njima je ispravna i savršeno logična. I ne samo njima nego onim koji agresivnom retorikom ovakve podržavaju, a ko su oni i to ćeš morat s Dževadom. Kome ja naivan da vjerujem? Ako ti možeš pronaći išta osim Kurana čime se mladi Mevlid zabavljao, bilo kakav hobi, bilo da je to stoni tenis, ja ću ga drage volje nazvati ping-pong fundamentalistom. Jebiga kad nije.

Citiraj:
Izzarde ti si vehabija ...lov na vjestice je poceo...a ti si od onih 2 000 bacio prvi kamen...jer si bezgrjesan...i jako si pametan i ne bojis se nakon 10 godina na nekom podforumu reci hrabro da neke stvari ne stimaju u drzavi Danskoj...Ali kasno Marko na Kosovo stize, a i to sto kazes govoris samo da bi ublazio svoj nacionalizam pred forumskim auditorijem jer ti nevjerujes u iskreno ogradjivanje od nekog ne djela, jer da vjerujes vjerovao bi i tortici...zasto onda da ja tebi vjerujem kad osudjivas sva zlodjela svog naroda i terorista...??? Nema smisla.

Hehe, pa slobodan si da na osnovu bilo kakvih obavještajnih podataka provjeriš da li sam ja iskren, isto ko što ja mogu da oko iskrenosti tortice pitam recimo Dževada...
Spoiler:
Citiraj:
NACIONAL: Mislite li da Islamska zajednica neće riješiti to pitanje?

- I neće i ne smije. Postoji mnogo obećanja prema stranim državljanima. Jednom mi je netko rekao: “Izetbegović je odahnuo kad si ti počeo rješavati taj problem.” U Bočinji su se identiteti mijenjali i gradili novi. To je bio poseban sanatorij gdje su skrivani ljudi koji su, recimo, digli diskoteku u Malmöu i došli bi u Bočinju da se odmore nekoliko mjeseci. Onda ih šalju u nove akcije s novim identitetom, koji im je stvarao i mijenjao tadašnji ministar policije Šemsudin Mehmedović.

Citiraj:
NACIONAL: Govorite o teroristima koji su spremni na sve. Vi ih već godinama javno prozivate i još ste živi.

- Kad se spremala deložacija iz Bočinje, u jednoj džamiji je izrečena fetva da onaj tko me ubije dobiva cisternu goriva. To je tada bila procjena vrijednosti moje glave. Ipak, ja cijenim što nisam toliko važan da bi se napravio veći incident. Moja likvidacija mogla je biti problem za te grupe ljudi, pa su vjerojatno shvatili da ja kao lokalni političar i nisam toliko važan. Stalno su mi prijetili, a svoju djecu sam jednom skrio čak na devet mjeseci. Imao sam ljude koji su se brinuli o meni, prijatelje koji su bili spremni žrtvovati svoj život da bi mene spasili. Mislim da sam teroristima potpuno nevažan. Oni samo mogu organizirati da mi mjesne bande nešto učine.
:lol: za gorivo...

Spoiler:
Citiraj:
Dževad Galijašević: Tešanj i Zavidovići su pravi Al Kaidin centar

Dževad Galijašević, bivši blizak saradnik Harisa Silajdžića, koji je Stranku za BiH napustio zbog saznanja, kako tvrdi, da je Silajdžić organizator i sponzor dolaska mudžahedina u BiH, prošlog mjeseca preživio je dva napada, zbog čega je porodicu iz BiH morao da evakuiše u Hrvatsku.

NN: Ko su mentori mudžahedinima i teroristima u BiH, ovdje i da li se u BiH, na koji način i gdje vrše obuka i regrutacija budućih terorista?

GALIJAŠEVIĆ: Na vrhu piramide su Haris Silajdžić i Irfan Ljevaković, a šef Al Kaide za BiH je visoki funkcioner SDA Šemsudin Mehmedović. Oni su sljedbenici Izetbegovićevog životnog djela, dok su njihovi poslušnici pojedine hodže i organizovani kriminalci. BiH jeste u sistemu organizovanog međunarodnog terorizma i u njoj se vrši regrutacija budućih mudžahedina i terorista. Kampovi za obuku u BiH više ne postoje, ali danas se regrutacija vrši po džamijama. Uglavnom regrutuju mlade, djecu šehida i one iz socijalno ugroženih slojeva stanovništva. U BiH postoje čvrsto izgrađene Al Kaidine ćelije koje su izuzetno aktivne, ne radi se o spavačima. Ta aktivnost se uglavnom ogleda u ubrzanoj regrutaciji novih članova.

NN: U kojim džamijama se vrši regrutacija?

GALIJAŠEVIĆ: Tešanj i Zavidovići su pravi Al Kaidin centar, tu ih ima najviše. Maglaj je poligon, ali je za njihov rad ipak ključna džamija u Bočinji. Zatim tu je i džamija u Liješnici na ulazu u Maglaj, gdje lokalni hodža Izudin Kruško ima benzinsku pumpu. Regrutacija se obavlja i u džamijama u selima Novi Šeher i Kopoce. Kod Tešnja, to su džamije u Miljanovcima i u Lepenici.

NN: Ćelije Al Kaide i mudžahedini su najbolje organizovani u srednjoj Bosni. Ko ih štiti i u kojim mjestima ih najviše ima?

GALIJAŠEVIĆ: Hodža Izudin Kruško je u Zeničko-dobojskom kantonu njihov je organizator. On je ovdje i doveo egipatske ćelije Al Kaide, čiji jezik odlično govori. On to radi od rata, kad je i doveden i postavljen za hodžu u Maglaju. Trenutno, najviše vehabija, mudžahedina i članova Al Kaide ima u Šerićima i Željeznom polju kod Zenice, u i kod Žepča, u Mehurićima kod Travnika, u Bočinji kod Maglaja, te u Gornjoj Maoči između Brčkog i Srebrenika.

NN: Šta su sve pripadnici Al Kaide u BiH do sada uradili?

GALIJAŠEVIĆ: Napravili su terorističke akte koje su uspjeli prikazati kao incidente. Riječ je o poslijeratnim ubistvima koja do danas nisu rasvijetljena. Prva žrtva bio je penzioner Slavko Jovanović i još četiri osobe u Maglaju u roku od šest mjeseci. Ubijena su braća Radoslav i Rajko Jovičić, pripadnik vojne policije Refik Višić, vlasnik kafića Boris Tešanović, dobitnik `Zlatnog ljiljana` Goran Keler, urednik na lokalnom radiju Jadranko Božanović, direktor ZIKA Habid Hotić, Ibrišim Muharemović, Željko Dejanović, policajac iz Travnika Ante Valjan kao i još nekoliko povratnika Hrvata u ovaj grad, povrijeđen je Enes Saletović, umjerenog imama džamije u Zavidovićima Memisa Mahmutovića su smijenili i čovjek je naprasno umro, a njegov grob su raskopali. Sve je to bio uvod u ubistva pomoćnika ministra policije FBiH Joze Leutara i zamjenika direktora AID-a Nedžada Ugljena. Trenutno rade na regrutaciji po džamijama.

Dževad je naravno Dodikov plaćenik i sve to izmišlja... Ako mene pitaš, malo i sukne jer nije moguće da se neki tamo agresivni hodža zove Izudin Kruško. Onda ide redom 11. septembar, Srebrenica, Hitler, Staljin. Al svejedno, vehabije su debelo uvezane s teroristima, oni koji su doveli strane plaćenike ih sad štite zarad svoje guzice, što njih što njihove učenike i tako... Dođosmo do tog da ono što ti na početku tvrdiš da se ko fol pokret selefija guši silom. Kako da ne. A izgleda da bi trebalo. Mislim, tako Dževad kaže, meni svejedno.
Citiraj:
Ma odem svako malo....imamo otvoreni lov na ateiste, pa pod plastom lova i pcelarstva ganjamo hriscane po lakalnim sumama, ali ne brini nije bezopasno...nesto slicno je kao paintball... , akad to zavrsim obrjem bradu pa laganaini kroz Banjaluku put zapada...ovamo sam samo "spavac".

Ma ja samo konstatujem da si bio, a da l ste pleli jedan drugom pletenice i igrali truhle kobile, il ste vježbali pucanje svejedno ste radili nešto što odraslim ljudima ne priliči. Lik bio u Maoči :lol:

Citiraj:
Ne znam ...moguce...nisam bio na gej paradama...ti vjerovatno jesi cim mozes porediti.

Pa bio si s braćom na izletu, dakle otprilike ovako samo bude više boja i više žena... Parada ko parada...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=03DQJ7skClg[/youtube]

Prema navodima Dagbladeta, Breivik je norveškoj policiji objasnio da, na mnoge načine, većina simbola organizacije Vitezova templara potiče iz Srbije.

Evo ga našao jednog hrišćanskog teroristu, al što ga povezaše sa Srbima...
:lol: :lol: :lol:
Stvarno je ozbiljan list nema šta...

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 23:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prema navodima Dagbladeta, Breivik je norveškoj policiji objasnio da, na mnoge načine, većina simbola organizacije Vitezova templara potiče iz Srbije. NRK navodi da je Breivik, optužen za terorizam, vjerovatno bio inspirisan nekolicinom "krišćanskih terorista i ubica". Među njima je je bio i srpski komandant Crvenih beretki Legija, koga je, kako navodi NRK, mogao da sretne u Liberiji 2002.

М'да, Улемек се прво начитао Старог и Новог Завјета па кренуо да убија и терорише... :D :D :D А Брејвик је идиот, убио своје људе. Кретен н-тог реда...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 02:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Izzard je napisao:
Ko god da smo mi jedina ispravna logika je da na osnovu toga ko su napadači definišemo ko su napadači

Ma pase i tako nije ni to problem...Breivik je dakle...na osnovu i toga sto je napadac bio pripadnik "Crvenih Kmera" jel de a ne "Christian crusader"-koja je dakako jihadska organizacija s Ebu Hamzom na celu.... :D

Izzard je napisao:
Pa da si izjavio da jesu, bio bi u krivu.

E pa da i jesam dao izjavu za postojanje krscanskog terorizma bio bih potpuno u pravu a ti u krivu...sta ja znam tako valjda kaze wikipedia...http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_terrorism...

Malo dole scrolas misem jer je lijepo uradjeno ono pregledno po zemljama i vidjeces...aha...Norway... i spod nje ime Anders Behring Breivik ...cudno sto ce on na toj stranici, kad ti kazes da on nije krscanski/hriscanski terorist...ajde zlato moje...gukni.

Mozda budes lijen da tamo ides pa cu ti ovdje kopirati...Hours prior to the events, Breivik released a 1,500 page manifesto detailing that immigrants were undermining Norway's traditional Christian values, and identifying himself as a "Christian crusader"
--eto Izzy boy ili kako smo te ono prije od milja zvali Mirhad ibn ebu Irhade...ti bi bio u pravu...hriscanski/krscanski terorizam ne postoji... :D

Mirhad ibn ebu Irhad je napisao:
Iako se trudiš, teško da ćeš kod nas pronaći ijedan slučaj koji je u ideološkom smislu ekvivalent Mevlidu i Muameru, jer su njihove akcije samo i isključivo motivisani onim što su pročitali u Kuranu, bez ikakvih dodatnih pobuda, rasnih, nacionalnih il bilo kojih drugih.

Auuuu....ajd ponovo gore...na onu stranicu wikipedie...ajd bjez', bjez'... :D

Mirhad ibn Ebu Irhad je napisao:
Ti kažeš da je njihova interpretacija pogrešna

Da, i tu sam u pravu...kao sto kazem da je pogresna interpretacija Biblije Breivika ili recimo Rudolpha koji je je iz hriscanskih uvjerenja ubio doktora koji je cinio abrotuse , pa onda pogresna interpretacija Biblije od Matt Goldsby, Jimmy Simmons, Kathy Simmons, Kaye Wiggins...(koji bombardijaru tek tako za Isusov rodjendan- nemoj mi reci da to nije strogo Biblijski razlog, vjerovatno je ateisticki motiv u pitanju) vidjeti obavezno http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-abortion_violence ...zatim pregledati dole nize...tzv hriscansku grupu samozvanu Violence by Army of God
itd.i tako blize....

Sva interpretacija tih ljudi ukljucujuci i Mevlida je pogresna....ali ti imas lijepe ali mizerne dvostruke standarde pa velis da su Mevlid i Muamer iskljucivo motivisani Kur'anom a ovi gore valjda Biblijom...
Mevlid bio iskljucivo motivisan odredjenim citatima iz Kur'ana kao i ovi gore iz Biblije...s toga ajmo tek tako radi rasprave da traje malo duze reci ....da to nije isto.... :D

Mirhad Ibn ebu Irhad je napisao:
Super, al mene kopka što si ti u mojim neukim očima samoproglašeni ekspert, baš kao i njih dvojica.

Ali ajde moras priznati bar jedno u svemu tome....da sam samoproglaseni ali umjereni.... :D, a znas koliko mi je stalo do tvojih "neukih okica" i kakav cu odraz ili bljesak ostaviti u njima kad jednom odem u legende... 8)

Mirhad Ibn Ebu Irhad je napisao:
Njima je ispravna i savršeno logična. I ne samo njima nego onim koji agresivnom retorikom ovakve podržavaju

Pa to ti kazem...eto vidis da se nadjosmo...ispravna i savrseno logicna Mevludu i Muameru i Breiviku i Timotiju...e malog Timotija umalo da zaboravim...

On ti je bio tata ovog Breivika http://www.tektonics.org/guest/mcveigh.htm sam samcat rok'no 168 blazenih dusa a 450 ranio dok je Breivik samo oko 77 ubio a ranio 151..duplo manje ubio a 3 puta manje ranio...ali impresivno naravno...zajedno 245 ubili a 601 ranili...wau a samo dvojica...jos pazi ostali zivi...
E sad na onom zadnjem linku pametni raspravljaju jel Timoti bio hriscanin ili agnostik...meni licno sasvim svejedno...jer ove prve mrzis kao i mene ali ove druge...ma osjecala se kroz tvoje postove iskra ljubavi... :D

Al svejedno, vehabije su debelo uvezane s teroristima, oni koji su doveli strane plaćenike ih sad štite zarad svoje guzice, što njih što njihove učenike i tako... Dođosmo do tog da ono što ti na početku tvrdiš da se ko fol pokret selefija guši silom. Kako da ne. A izgleda da bi trebalo. Mislim, tako Dževad kaže, meni svejedno.

Ti sad Dzevadovim stopama...koliko li samo prozvanih experata za terorizam imamo sad moramo brojati +1...A Dzevad za mene kao i Blic za tebe... :D
Ajd dahni tom ateistickom dusom pa reci da ti bas i nije svejedno volio bi ti to ... :D

Izzard je napisao:
Ma ja samo konstatujem da si bio

Ma sta bio...zivio... :D

Izzard je napisao:
Pa bio si s braćom na izletu, dakle otprilike ovako samo bude više boja i više žena... Parada ko parada...

Ma pusti boje, zene...nego na ovoj vojnickoj paradi puno ima ovih cijevi sto puscani, sto ovi raketni ...nego na toj gdje si ti bio jel bilo kakvih "cjevi" da si se sliko s njima da vidimo??? :wink:

Evo ga našao jednog hrišćanskog teroristu, al što ga povezaše sa Srbima...

Stvarno je ozbiljan list nema šta...

Tako kaze list, sta ja znam Blic ko Blic...valjda toliko neozbiljan ko Dzevad sigurno nemere bit' sta ti velis, sta ja znam, tvoji ga tamo negdje duboko u Srbiji stampaju pa valjda znaju, valjda imaju izvore...mada im ni ja bas sve nevjerujem jer brate, ruku na srce, nemoze biti bas sve onako kako pisu ???

http://www.loonwatch.com/2010/05/rand-r ... aggerated/

Eto jos malo podataka statistike...sto nam je ponudio FBI...na oficijelnoj stranici aovdje negdje prekopirano ali ako ti je krivo sto to nije njihova stranica imas link direkt pa mozes provjeriti da ne bude ono "jihadisticka stranica lazirala i te stvari"...i naravno njihov pokazatelj:

Naravno prije toga jedan mali uvod u kojeg ja jako vjerujem nemoj samo da te razocara niti tebe niti tebi slicne

Slika

Uploaded with ImageShack.us

I nakon toga FBI pages

Slika

Uploaded with ImageShack.us
Terrorist Attacks on U.S. Soil by Group, From 1980 to 2005, According to FBI Database

Ja nisam nasao do 2012...ako nadjes negdje s oficijelne stranice FBI slobodno to ovdje pritackari...a u medjuvremeni prelistaj pa da vidis procentualno bar po imenima koliko je terorista bilo muslimana a koliko hriscana ili cak tvojih komunista....kroz istoriju opcenito...koji su bili isto tako vodjeni vjerskim ili ideoloskim (kod komunjara) smislom...

Ostaj mi zdav, srecan, veseo i debeo... :D

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 12:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa da nisi čitao moje postove kao što čitaš Kuran, dakle samo neke dijelove, skontao bi da uopšte ne sporim postojanje hrišćanskih terorista, čak sam u par navrata pomenuo američke evangeliste. Pošto smo mi pričali o Bosni ja ne vidim kakve veze ovi šabani imaju s ovim prostorom osim navodne veze Brejvika sa Legijom i srpskim templarima :lol: koju tek treba da dokaže. Stoga opet si se čitavu noć sam sa sobom dopisivao.
S druge strane sto puta je dokazana veza islamskih terorista s Bosnom, što u ratu što poslije njega... Kako se zove onaj Kalid šejk Muhamed...
Tabela ti je slatka, ne znam jesi li primjetio da su muslimani jedina vjerska grupa među ovim navedenim, sve ostale su etničke, političke ili neke treće. A pod dva sreća je za Amere da im muslimani čine samo 0,6 posto stanovništva, inače bi ovaj procenat bio skoro isti ko u Pakistanu :D
Citiraj:
Ma pusti boje, zene...nego na ovoj vojnickoj paradi puno ima ovih cijevi sto puscani, sto ovi raketni ...nego na toj gdje si ti bio jel bilo kakvih "cjevi" da si se sliko s njima da vidimo??

Jaku uvrijedljivo buduć da dolazi od nekog ko na vlastito priznanje slobodno vrijeme provodi s grupom bradatih muškaraca u kratkim hlačicama po gudurama srednje Bosne. Žao mi je nema slika moraćeš googlat ko i do sad. :D

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 23:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jaku uvrijedljivo buduć da dolazi od nekog ko na vlastito priznanje slobodno vrijeme provodi s grupom bradatih muškaraca u kratkim hlačicama po gudurama srednje Bosne.

Pa nista nije uvredljivo sto bi bilo ??? Jer isto tako na osnovu tvog vlastitog priznanja i ti slobodno vrijeme provodis na paradama do duse s grupom golobradih muskarcica bez hlaca po asfaltima "vrucih" gradova...nemoj se stidjeti...to jedan ateista nebi sebi smio dopustiti da se stidi :wink:

A pod dva sreća je za Amere da im muslimani čine samo 0,6 posto stanovništva, inače bi ovaj procenat bio skoro isti ko u Pakistanu

Pa nije li logicno da ce u Pakistanu biti vise nego u Americi, ali isto tako logicno da ce u americi biti vise hriscana ( ma kako im skrivali imena, jer latinosi su po vjeroispovjesti pingvini, a comunisti su zaljubljenici u lala cvjetove, a zidovi oni su vjernici u onog Bicakcica sto mu je prvo tvrdo a drugo mehko "C" ) i nije li logicno da ce vise hriscanskih terorista biti u Rusiji nego u Pakistanu....pa sve zavisi od populacije...tako je bilo od kako je jedan konj poceo vuci kola.

Tabela ti je slatka, ne znam jesi li primjetio da su muslimani jedina vjerska grupa među ovim navedenim, sve ostale su etničke, političke ili neke treće.

Znam da je slatka ali je sastavljana od kiselih faca FBI- koji kazu da su svi muslimani teroristi osim njih 94 %.
Tim gore...znaci ostali su i nacionalisti i hriscani i ateisti i agnostici...kombinirano osim juda koji su i nacionalisti i extremisti...tu neku buraniju je imao i Hici...koji je bio valjda ateista kad je poubijao 60 miliona ljudi a zvala se ..cek ..kako ono....fasizam da, e pa bar su muslimani operasina od toga...

S druge strane sto puta je dokazana veza islamskih terorista s Bosnom, što u ratu što poslije njega

Ma znam to i izumrla ptica dodo kaze...a i sekretari...to je opcepoznata VorldVajd cinjenica, kao i cinjenica hriscanskih extremista iz Rusije i Grcke koji su po vjeri bili hindusi.

Pošto smo mi pričali o Bosni ja ne vidim kakve veze ovi šabani imaju s ovim prostorom osim navodne veze Brejvika sa Legijom i srpskim templarima koju tek treba da dokaže.

Ja nikad nisam pricao samo o Bosni
Ma ne treba mene sto se tice...samo ti potenciram odakle je cova trazio insipraciju...ljudi su bili originali a on je samo blijeda kopija...moras to priznati...nije potrebno dokazivati.

Dobar si sagovornik...pravi, srcani...bices jednog dana veliki i dobar musliman, energica, vatren, zabavan, otvorenog duha spreman na saradnju, s velikim iskustvom gej populacije kroz parade (na vlastito priznanje) i na kraju pozrtvovan....vec imam mjesto za tebe...bices moj licni trofej... :D :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 23:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Pa nista nije uvredljivo sto bi bilo ??? Jer isto tako na osnovu tvog vlastitog priznanja i ti slobodno vrijeme provodis na paradama do duse s grupom golobradih muskarcica bez hlaca po asfaltima "vrucih" gradova...nemoj se stidjeti...to jedan ateista nebi sebi smio dopustiti da se stidi :wink:

Ja to nisam napisao, ti o svojim izletima jesi. I ne znam ko je tražio slike s gej parade. Dobro znam da nije tako, povedete vi i koze.

Citiraj:
Pa nije li logicno da ce u Pakistanu biti vise nego u Americi, ali isto tako logicno da ce u americi biti vise hriscana ( ma kako im skrivali imena, jer latinosi su po vjeroispovjesti pingvini, a comunisti su zaljubljenici u lala cvjetove, a zidovi oni su vjernici u onog Bicakcica sto mu je prvo tvrdo a drugo mehko "C" ) i nije li logicno da ce vise hriscanskih terorista biti u Rusiji nego u Pakistanu....pa sve zavisi od populacije...tako je bilo od kako je jedan konj poceo vuci kola.
Da i nijedna skupina ne pripada vjerskom nego političkom, etničkom i drugom nasilju... To ti naravno ne shvataš. Latinosi uglavnom oko bandi i droge, komunisti zbog politike, ljevičari isto tako, a židovi (da se mislilo na vjersku zajednicu pisalo bi Hebrew a ne Jewish :D) A muslimani zbog Kurana i crtanih... Sigurno se latino bande mlate zato što se ne mogu dogovorit jel Isus bog il je sin božiji... :lol:

Citiraj:
Znam da je slatka ali je sastavljana od kiselih faca FBI- koji kazu da su svi muslimani teroristi osim njih 94 %.
Tim gore...znaci ostali su i nacionalisti i hriscani i ateisti i agnostici...kombinirano osim juda koji su i nacionalisti i extremisti...tu neku buraniju je imao i Hici...koji je bio valjda ateista kad je poubijao 60 miliona ljudi a zvala se ..cek ..kako ono....fasizam da, e pa bar su muslimani operasina od toga...

I opet muslimani jedini vjerski ekstremist, ostali jok. Hitler je bio katolik, ako te budu pitali na kvizu. :lol: A njegov veliki fan jerusalimski muftija. :D

Citiraj:
Ma znam to i izumrla ptica dodo kaze...a i sekretari...to je opcepoznata VorldVajd cinjenica, kao i cinjenica hriscanskih extremista iz Rusije i Grcke koji su po vjeri bili hindusi.

Nikako ti da prihvatiš činjenicu da ne govorim o vjeroispovjesti, nego o motivaciji počinitelja.

Citiraj:
Ja nikad nisam pricao samo o Bosni
Ma ne treba mene sto se tice...samo ti potenciram odakle je cova trazio insipraciju...ljudi su bili originali a on je samo blijeda kopija...moras to priznati...nije potrebno dokazivati.

Jok, a počo o ferhadiji koja je u Japanu.

Citiraj:
Dobar si sagovornik...pravi, srcani...bices jednog dana veliki i dobar musliman, energica, vatren, zabavan, otvorenog duha spreman na saradnju, s velikim iskustvom gej populacije kroz parade (na vlastito priznanje) i na kraju pozrtvovan....vec imam mjesto za tebe...bices moj licni trofej... :D :lol: :lol:

Prvi put čujem da je gej iskustvo potrebno da bi se postalo musliman. Šteta a mogao sam biti gotovo kao i ti. :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2012, 15:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Izzard je napisao:
Ja to nisam napisao, ti o svojim izletima jesi. I ne znam ko je tražio slike s gej parade. Dobro znam da nije tako, povedete vi i koze.

Nisi pisao iskustvo s paradama...ajde bre...jel ti to uvjeravas mene ili sebe. Pa ne vjerujem da se koze vode iz razloga kojeg ti mislis da se vode, ali i ako se vode... zakolju se odmah na pocetku (licno klao) ...a jel se vi koljete na pradama...razumijem da bude krvi, jer odavdje vas razbijaju islamisti a u Beogradu nacionalisti...mislim gdje nadjete vremena za neko olaksavanje...usput ili...????

Izzard je napisao:
Da i nijedna skupina ne pripada vjerskom nego političkom, etničkom i drugom nasilju... To ti naravno ne shvataš. Latinosi uglavnom oko bandi i droge, komunisti zbog politike, ljevičari isto tako, a židovi (da se mislilo na vjersku zajednicu pisalo bi Hebrew a ne Jewish ) A muslimani zbog Kurana i crtanih... Sigurno se latino bande mlate zato što se ne mogu dogovorit jel Isus bog il je sin božiji...

Komunisti zbog politike velis ??? Mislis one tvoje ateisticke i otvorenog rata protiv svake religije. Koliko je jedan vjernik napravi problem zbog svoje ideologije toliko i jedan ateist-komunist zbog svoje , ili jedan materijalist-impereijalist zbog svoje, svi imaju svoju ideologiju samo sto ti sebi pa i svima slicnim tebi zelis nametnuti da je ideologija vjernika iako cini 6 % zlodjela u gornjoj tabeli gora nego ideologija ostalih koji isto tako srcano ginu za svoje ideale ali u procentu od 94 %.
Koliko su jedni predvodjeni svetom knjigom toliko drugi svetim idealom....bilo to droga, nacija, materijalizam,...neki cak poput tebe onih 5 % umiru zbog knjige Porijeklo vrsta i ideologije koja je proistakla iz toga.

Izzard je napisao:
I opet muslimani jedini vjerski ekstremist, ostali jok. Hitler je bio katolik, ako te budu pitali na kvizu. A njegov veliki fan jerusalimski muftija.

Ajde bre..ja sam mislio da je Hitler bio sintoist ili "grinpis" sljedbenik...zato je imao onoliko smisla...a sta li je samo bio Staljin ??? Ispocetka valjda pravoslavni pop (bar mu je to bila ambicija), znaci vuce tvoje korjene, a kasnije kad se osilio onda komunist-ateist (poprilicno odgovara tvom profilu)...i cao 30 miliona skromnih dusa...a Staljinov fan gledajuci na ideologiju nije nikakav pravoslavni svecenik nego ti...jer ste i jedan i drugi ateisti.

Izzard je napisao:
Nikako ti da prihvatiš činjenicu da ne govorim o vjeroispovjesti, nego o motivaciji počinitelja.

Ako sam ja po vjeroispovjesti musliman motivacija mi je Sveta Knjiga...Jevrej je po vjeroispovjesti zidov (judaisam) a motivacija mu ... valjda Tanakh...katolici - motivacija im Biblija, pravoslavci-motivacija im Biblija, ateisti motivacija im evolucija ili "Porjeklo vrsta" - Biblija

Sta li je bila motivacija za hriscanske ratove ???

Izzard je napisao:
Jok, a počo o ferhadiji koja je u Japanu.

Moram odnekud poceti...
Pa naravno Ferhadija ce uvjek biti argument protiv rezima i diktature u RS-u...i cija je ideologija i srusila Ferhadiju...reci cemo da je u pitanju bio nacionalizam, a presutjeti to da su 100 % tih nacionalista pravoslavci.

Izzard je napisao:
Prvi put čujem da je gej iskustvo potrebno

Potreban nam je neko ko je licno prosao kroz sve faze...aktivne i pasivne...znaci da je i davao i bio darivan.

Ajde razmisli o tome...obecavam da cu ti promjeniti ime jer samo znacenje Mirhad ibn ebu Irhad i nije nesto...ali za pocetak ti savrseno odgovara.... :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]