banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 122 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Feb 2012, 16:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ne nego vi niste imali pojma šta je to rat, pa ste za Alijom pošli kao ovce za čobaninom.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Samo je Sarajevo granatirano, eto jel se sad sve uklapa u pricu kojom van pune glavu godinama. Heljp bosnia

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 16:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
filozof sa vrbasa je napisao:
Ne nego vi niste imali pojma šta je to rat, pa ste za Alijom pošli kao ovce za čobaninom.

Ako je u ratu cilj pobiti vise civila nego vojnika, onda vjerujem da nismo imali pojma sta je rat.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 16:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Onda ga drugi put nemoj te počinjati.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 16:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Sep 2010, 15:56
:lol:
I tako redom dan za danom ....

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 16:46 
Pripravnik
Pripravnik

A dzamije, lova i tako to ..., mislim tema ..... 8)
Lova je najmanji problem - vazno je (meni kao laiku) da se RS proglasi odgovornom za plansko i sistematsko rusenje.
A to je uradjeno.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 16:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislim da ti kao pripadnik naroda koji je formirao 536 logora sa metodama mučenja gorim od onih iz WWII bi se trebao poklopiti ušima.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 17:02 
Pripravnik
Pripravnik

Neko se pita zbog cega je tolika cifra u pitanju.
Negdje sam procitao da se racuna da bi obnova Ferhadije mogla kostati oko 10 miliona maraka, a mislim da ni Arnaudija ne bi bila nesto puno jeftinija.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 17:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ezan1 je napisao:
Neko se pita zbog cega je tolika cifra u pitanju.
Negdje sam procitao da se racuna da bi obnova Ferhadije mogla kostati oko 10 miliona maraka, a mislim da ni Arnaudija ne bi bila nesto puno jeftinija.

Mislim kao svaki dio nasljedstva kulturnog blaga, naravno ne mog, cijena koštanja je srazmjerna = godine starosti*istorijska vrijednost*uloženo u održavanje

Poštujući vaše istorijsko-kulturno-vjerske objekte, ja poštujem i svoje koji su još stariji i vrjedniji.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 17:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Тако је мој форумски филтер добио првог члана. Немам ни воље ни жеље ни времена да се расправљам са будалом таквог калибра...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 17:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja imam knjigu kulturno blago BiH pisanu nekoliko godina prije rata i od svih džamija u BiH, samo se Ferhadija u njoj nalazi, od katoličkih crkava, jedan samostan samo sam zaboravio koji i pravoslavna crkva na Baš čaršiji.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 17:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
filozof sa vrbasa je napisao:
Ja imam knjigu kulturno blago BiH pisanu nekoliko godina prije rata i od svih džamija u BiH, samo se Ferhadija u njoj nalazi, od katoličkih crkava, jedan samostan samo sam zaboravio koji i pravoslavna crkva na Baš čaršiji.

Kakve knjige, kakve gluposti. Ako je sensei rekao da je nesto tako i tako odkud ti hrabrost da tvrdis suprotno.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 18:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
sinip je napisao:
Banjalucki_Behar je napisao:
sinip je napisao:
Ето видиш, управо због оваквих изјава вас "нормалних" муслимана, мени је сваког дана у сваком погледу све више жао што сам прстом мрднуо да иком помогнем ономад. И не брини, неће се поновити. Мада се искрено надам да неће ни требати, али НЕЋЕ СЕ ПОНОВИТИ!

Da si covjek nebi zalio ako si nekoga pomogao, a znamo da nisi jeli da jesi nebi se kajao radi mene, nego bio ponosan na sebe. Biti covjek, teska disciplina nazalost

А јел знате (ово нешто као Борг, а?) и који ће бројеви да буду извучени на лотоу, баш би ми згодно дошло?
Иначе, не кајем се ја ради тебе, или ни близу само ради тебе, кајем се што видим да се 16 година након рата са муслиманске стране ништа није промјенило, а ни неће чини ми се, и даље се гласа за исту политику и исте људе који су закували рат са ваше стране, а ја имам 16 година више него на крају рата, и не видим краја овом срању. Што се тиче "бити човјек" фразе, ево ти још једна: "човјек се учи док је жив". Тако да, ја сам своју лекцију научио. А да ли ми ти вјерујеш или не, немаш појма колико ме болЕ уво...

Cuj sa muslimanske strane se nista nije promjenilo, a vlast u Doboju cini upravo SDS, koji je naravno sinonim sa demokratiju i nema nikakve veze sa ratom, a na vlasti je slucajno 20 god u Doboju. :o :o
Slazem se da covjek uci dok je ziv, a lakcije se uce cijeli zivot, i ja sam takode svoju naucio, a to je da ljude djelim da dobre i lose. Treca opcija za mene nepostoji, pomagati ljudima je vrlina, ja im danas dan pomazem, i pomagacu dok budem mogao, bez obzira na naciju, stranacku pripadnost(sto je sada u modi), ili neku drugu gluspost. Nisam naucen da mrzi, svoju djecu odgajam da nemrze, i jako sam sretan radi toga.

Sto se tice same presude sa Ferhadiju, u jednu ruku mi i je drago sto nisu dobili novac, jeli bi im se izgubio svaki trag, kao sto je slucaj sa sa mnogim donacijma koju IZ preusmjeri u svoje dzepove.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 18:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
sinip@

"мени је сваког дана у сваком погледу све више жао што сам прстом мрднуо да иком помогнем ономад. И не брини, неће се поновити"

ovo je krajnje neljudski sto si napisao :(

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 19:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2003, 17:28
cudno tema se razvukla na 6 strana, a niko da pomene recimo 23 srusene crkve u Dabrobosanskoj mitropoliji (za one koji neznaju sjediste u Sarajevu) ok nije srusena crkva u Sarajevu ali zato jesu sve okolo. imam osjecaj da se sve svodi na scenu iz filma nicija zemlja i famozno pitanje: ko je poceo rat? :lol: :lol: :lol: :lol:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 21:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
angelo_gabriel je napisao:
imam osjecaj da se sve svodi na scenu iz filma nicija zemlja i famozno pitanje: ko je poceo rat? :lol: :lol: :lol: :lol:

Дакле, да појасним:

1. тема није "Ко је поћо рат?" (а не "почео", ако ћемо гањати оригинал) већ пресуда по тужби Исламске заједнице БиХ против РС а везано за срушене џамије у БЛ.
2. такође, тема нису ни ратна дејства у Добоју ни ратна дејства у Сарајеву
3. ово је пдф Новости и дешавања а не пдф Политика. Дакле, шта им ново, каква дешавања? Прича о рату ем не спада под новости ем је чисто политичка.

Ајмо сад фино о теми (дакле, нема "само да још објасним овом што је горе написао...")!

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Da li je utvrdjeno ko je srusio dzamije? Na osnovu kojeg zakona se potrazuje odsteta?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
ajkula@

Jest vala misterija ko je srusio dzamije jos se nije otkrilo al se tipuje na strumpfove oni su mi vazda bili sumljivi :roll:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 22:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Pa i meni su sumnjivi odredjeni likovi koji su osakatili oca ali cijenim da bez sudske presude mogu samo da dunem u cabar. Iako citav grad zna ko je u pitanju.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 15:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
DNEVNIČKI ZAPIS JEDNOG PUBERTETLIJE: 'Sve džamije u oblake lete'

Srijeda | 15.02.2012.

Nakon „burnog“ reagovanja javnosti u Republici Srpskoj povodom presude Vrhovnog suda RS-a da Grad Banja Luka i Republika Srpska budu oslobođeni plaćanja odštetnog zahtjeva od 64 miliona maraka za rušenje 16 dzamija u opštini Banja Luka, predstavljamo vam dokument koji je bio ključan za donošenje ovakve presude

Piše: Srđan Puhalo (Frontal.ba)

1. april 1993. godine - Baš mi je dosadno. Kažu mlad sam za vojsku, o seksu mogu samo maštati. Nema više ni rakije. Moram naći neku zanimaciju pod hitno inače ću izluditi. Možda Milovan i Pero imaju neku ideju?

3. april 1993. godine - Opet nema struje. Milovan, Pero i ja smo posle časa istorije došli na genijalnu ideju. Rušićemo dzamije po Banja Luci. Osvetićemo se Turcima za sav zulum koji su nam počinili za 500 godina njihove vladavine. Mislim da će svi biti ponosni na nas. Pero je u „Malim novinama“ našao recept kako se može napraviti bomba. Mislim da će biti zabavno?

10. april 1993. godine - Sinoć amo pokušali da srušimo onu dzamiju u Podpećinama, ali nismo uspjeli. Ustvari nije bilo eksplozije, samo se zapalila. Ni to nije loše za početak. Pero misli da je pretjerao sa benzinom. Biće bolje drugi put. Komšinica sa trećeg sprata je na kafi rekla mojoj mami „Ruke mu se pozlatile ko god da je to uradio.“

7. maj 1993. godine - Jutros smo srušili Arnaudiju i Ferhadiju. Na Dnevniku su to spomenuli poslije kulture, a prije vremenske prognoze. To je naše novinarstvo!!! Bilo je spektakularno. Napokon smo pronašli pravi omjer sastojaka za naš eksploziv. Ne bi stigli da to uradimo da Ivan nije „posudio“ ključeve od očevog auta. Sad vidim koliko je hemija, matematika i fizika važna u životu. Majka se malo ljutila što smo joj progorili veš lonac i brinula je zbog policijskog sata. Čujem da se neke komšije bune, što ih je eksplozija rano probudila. Moraćemo o tome povesti računa.

Ostalo nam je još 13 dzamija.

12.maj 1993. godine - dzamija u Vrbanji je srušena. Ovo je bilo pravo lako, jer imamo podršku naših drugova iz razreda. Volim IIIa. Razrednik (fizičar) nam je pomogao u proračunu za rušenje minareta. Znanje je moć. Mislim da majka naslućuje šta radimo, ali mi oprašta pošto više ne izostajem sa časova.

Ostalo ih je još 12.

Pero predlaže da napravimo međuškolsko takmičenje u rušenju dzamija.

16. maj 1993. godine - Unuštili smo dzamiju u Lijevoj Novoseliji. U školi se priča o nama i djevojke nas drugčije gledaju. Počeli smo voditi računa i o statici objekata koje rušimo. Ostalo je još 11 dzamija.

16. maj 1993. godine – Danas sam se kupao u Vrbasu. Dok sam išao kući pitao sam se zašto samo rušimo dzamije, a ne i druge objekte? Nemam pravi odgovor na ovo pitanje, možda bi trebalo da se posavjetujem sa školskim psihologom.

4. juli 1993. godine - Danas smo srokali četiri dzamije! Ovo je rekord! A da bismo to uradili morali smo se podijliti u grupe. Direktor nam je predložio da idemo na republičko takmičenje iz matematike, fizike i hemije. Meni se ne ide, ali možda se i predomislim.

Ostalo je još 6 dzamija.

14. juli 1993. godine - U Novoseliji više nema dzamija. Sviđa mi se Jelena iz Ekonomske, ali nemam hrabrosti da joj to kažem. Pero misli da sam se zaljubio. Zajebano je to... Ostale su još 4 dzamije.

1. septembar 1993. godine - Krenuli smo u školu. Ljeto sam iskoritio da se malo kupam u Vrbasu i muvam Jelenu. Profurali smo. Opuštanje prija, ali se ni obaveze ne smiju zanemariti. Jedva smo pronašli neke od preostalih dzamija. Vrijeme je da im posvetimo pažnju koju zaslužuju.

8. septebar 1993. godine - U Banja Luci nema više dzamija. Stari nešto „sere“ o tome kako je to katastrofalno, ali ja znam da sam u pravu. Nema dzamija, nema ni Turaka. Za nepunih pet mjeseci (152 dana) sjebali smo svih 16 dzamija. Ponosan sam na sebe i svoj razred. U četvrtom razredu imam više obaveza, pa će katoličke crkve morati malo da pričekaju.

Frontal.ba

Puhalo :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 122 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]