blaf77 je napisao:
Pih, morao bih sici u podrum da vidim. Odavno se to vuca jer sam bio negdje zagubio/zatrpao kanister. Cini mi se da mu je 2007 istekao rok trajanja. Valjace izgleda na vikendici za vodokotlic da ne mrzne voda.
Ja imam u autu već podosta permant koji se vuče u bačvi u garaži već tipa desetak godina.
Uopšte, još nisam vidio da permantu "prođe rok", eventualno bi mogao izgubiti svojstva - izmjeri do koliko djeluje. A za to da pjeni...stvarno nemam ideju.
shakal je napisao:
Genijalno. Najljepše je što se fino vide klizači što će reći da se nije zeznuo, ušao u auto i otvorio šiber, već da je bio otvoren kad je snijeg počeo da pada...valjda su kožna sjedišta.
Phoenix je napisao:
"Znaš, ako uletiš u neko nevrijeme da možeš stati i odmoriti, nikad ne znaš koliko može da traje i da li ćeš imati dovoljno goriva za grijanje." A ja slušam tatu.

Slušaj i dalje tatu, zna čovjek šta priča.
I mene je djed naučio imati ćebe u autu...doduše, on je govorio da se nikad ne zna gdje mogu izletiti jeftini prasići, eventualno janjci, a treba ih u nešto zamotati.
On me i navukao na karavane. Jedino što mu nikad nisam ispunio želju da imam dušek nazad.

Phoenix je napisao:
Teoretski, znam dosuti ulje. Praktično, nisam to nikad radila, ali mi auto redovno ide na obavezan servis, tako da nisam dosad imala potrebe. Ali, neka ulja.
Htjedoh i ja reći, koliko shvatih: voziš relativno nov, i još k tome službeni auto, tako da u principu ne moraš znati ni kako se otvara hauba, imati ulje, tečnosti za servo i kočnice i hidrauličnu dizalicu je za nas što sami sklapamo motore od ni-sami-ne-znamo-čega...
No, nikad se ne zna, neka ga.

Phoenix je napisao:
Jaoooo, ašov! To moram da zbavim!
Ozbiljno, vrlo je koristan gadget, totalni fashion yes yes yes ove sezone, pogotovo ako se rasklapa.
The_new_Statesman je napisao:
Prosle zime sam vozao metlu dzoger. Savrseno za lako i brzo ciscenja snijega sa auta.
Mhm, samo ja nikako da se sjetim da je ubacim u gepek, a sigurno imam bar nekoliko u garaži...samo da nađem, u svom kršu tamo.
Ozbiljno, razmišljam da kupim neku malu duvalicu za lišće i vozam je u gepeku.