banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 122 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Feb 2012, 10:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
sinip je napisao:
zmijuga je napisao:
Na isti način i drugi mogu tužiti za svoje vjerske objekte a ne nekom osporavati pravo da pravdu ganjaju sudskim putem.

НеБиХ рекао да ико икоме овде ишта оспорава. Како рекох, проблем је у доказивању. Сви ми, јелте, ЗНАМО, да је неко организовао и наредио масакр "Тузланске колоне" али ето Суд каже да нема доказа... И шта сад? Па ништа, судиће им Суд РС једног дана, па кад/ако се кривци појаве у РС... Е то ти је исто к'о и Стразбур.

Pa ako imalo pratiš suđenja u Haagu onda valjda znaš da su se mnogi dokazi iznijeli, eksperti su svoje rekli i sud će donijeti odluku.

A to da će neko u RS suditi za nešto što su neki viši sudovi odbacili, to može biti tvoja želja, jer to nikad neće izjaviti onaj ko zna da je međunarodno pravo iznad svih drugih.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 10:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
zmijuga je napisao:
sud će donijeti odluku.

Sud je donio odluku. Sud za koji je nezavisno tijelo pod međunarodnom kontrolom izabralo sudije.Sud kojem je predsjedavajući Hrvat,a ima jednak broj članova Bošnjaka,Hrvata i Srba.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 11:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
zmijuga je napisao:
A to da će neko u RS suditi za nešto što su neki viši sudovi odbacili, to može biti tvoja želja, jer to nikad neće izjaviti onaj ko zna da je međunarodno pravo iznad svih drugih.

Немо' молим те да ми "машеш" међунардоним правом овде... :) Сви знамо како исто функционише и кол'ко се исто овде примјењује. Доносио је Стразбур и неке одлуке у вези исплаћивања пензија пе се у Федерацији не чешу нешто много око тога...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 12:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
zmijuga je napisao:
sud će donijeti odluku.

Sud je donio odluku. Sud za koji je nezavisno tijelo pod međunarodnom kontrolom izabralo sudije.Sud kojem je predsjedavajući Hrvat,a ima jednak broj članova Bošnjaka,Hrvata i Srba.

Pa donio je i općinski sud presudu koju je evo sljedeći nivo poništio.
Uz dužno poštovanje i prema tom sudu ali nije to zadnja stepenica u sudstvu i u samom postupku, valjda znaš da ima procedura žalbe a ako ne onda se ide dalje do zadnjeg suda (korak po korak).

@sinip
Koliko sam popratio u vezi tih penzija svi oni koji su dobili presude u Strazburu, oni su sve rješili sa Federalnim PIO/MIO, isto kao i Đokić za povrat stana (isplaćeno mu u novcu), niko se neće dobro provesti ako ne poštuje odluke suda iz Strazbura.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 12:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Sep 2011, 09:10
sinip je napisao:
Banjalucki_Behar je napisao:
Svih 16 dzamija je poruseno za vrijeme policiskoga sata u Banjaluci. Sto znaci da je u ta doba, bila zabrana kretenja gradom svim sem policije. Uprvao iz ovih razloga onsovni sud u Banjaluci je donio presudu da je RS duzna da plati ostetu. Medutim cifra pd 140 miliona je ogromna u ovome trenutku, i znacio bi potpuni bankrort grada Banjaluke, i naravno umjesala se politika, i sud donese drugo odluku, da su se dzamije poruslile same.

То је саам по себи идиотски глупа аргументација. Полицијски час и шта онда? Ко може да гарантује да пар ликова на своју руку није могло да се креће од зграде до зграде, заобилази полицијске патроле, и са сандуком експлозива, и на своју руку диже џамије у ваздух?

:lol:
Pa nisu krali klikere, čovječe, nego rušili 16 građevinskih objekata. Samo šovinistički zadojen i zatucan čovjek može tvrditi da su ovi bili toliko spretni i vješti da ih niko nije skontao, a ovi drugi toliko glupi da nakon rušenja 10 džamija nisu skontali da je sljedeće što će biti srušeno - džamija.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 12:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
zmijuga je napisao:
valjda znaš da ima procedura žalbe a ako ne onda se ide dalje do zadnjeg suda (korak po korak).

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

prejako, da prof. Simović ovo čita vjerovatno bi se nešto zapitao

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 12:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2003, 17:28
trebali bi da znate da od tih 16 džamija 11 su bile obične daščare koje bi se srušile same za koju godinu, koliko su muslimani tadašnji bili ažurni u popravljanju istih. ok nije trebalo dirati Ferhadiju i Arnaudiju ali za ostale smo im učinili uslugu očistili smeće sa zemljišta da se mogu izgraditi nove. nek RS plati odštetu ali nek i naplati čišćenje gradjevinsklog zemljišta : :violent1:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 12:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jancker je napisao:
sinip je napisao:
Svih 16 dzamija je poruseno za vrijeme policiskoga sata u Banjaluci. Sto znaci da je u ta doba, bila zabrana kretenja gradom svim sem policije. Uprvao iz ovih razloga onsovni sud u Banjaluci je donio presudu da je RS duzna da plati ostetu. Medutim cifra pd 140 miliona je ogromna u ovome trenutku, i znacio bi potpuni bankrort grada Banjaluke, i naravno umjesala se politika, i sud donese drugo odluku, da su se dzamije poruslile same.

То је саам по себи идиотски глупа аргументација. Полицијски час и шта онда? Ко може да гарантује да пар ликова на своју руку није могло да се креће од зграде до зграде, заобилази полицијске патроле, и са сандуком експлозива, и на своју руку диже џамије у ваздух?

:lol:
Pa nisu krali klikere, čovječe, nego rušili 16 građevinskih objekata. Samo šovinistički zadojen i zatucan čovjek može tvrditi da su ovi bili toliko spretni i vješti da ih niko nije skontao, a ovi drugi toliko glupi da nakon rušenja 10 džamija nisu skontali da je sljedeće što će biti srušeno - džamija.

С друге стране, само мулти-култи високо освјештени и еУропски оријентисани човјек припадник групе "ко неће Илахије има и Касиде" може у свему да види организовану србоћетнићку агресију са циљем да се почини геноцид над јадним ненаоружаним и ничим изазваним... Не да си смијешан него мало је рећ.

Ево сад да ти кажем, ако недајбоже опет дође до срања, а ја будем толики баксуз да не нагулим одавде на вријеме, бићу у изразито великом искушењу да нађем још пар истомишљеника и поравнамо ударнички ове џамије по Добоју.. А нисам ни власт ни припадник било које странке.
А у прошлом срању сам помогао да вас се 30-так извуче одавде тако што сам примао гарантна писма факсом и дијелио људима за 0 марака, и стављао тиме своје дупе у процјеп, док знам ликове који су узимали 2-3 хиљаде тадашњих њемачких марака за исту "услугу".

И ДА ЗНАШ ДА МИ ЈЕ ДАНАС ЖАО ШТО САМ ТО РАДИО...

Што се тиче Полиције, таква иста "функционална" Полиција је постојала и код вас за вријеме рата, тако да мани ме паламуђења.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 12:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

zmijuga je napisao:
Koliko sam popratio u vezi tih penzija svi oni koji su dobili presude u Strazburu, oni su sve rješili sa Federalnim PIO/MIO, isto kao i Đokić za povrat stana (isplaćeno mu u novcu), niko se neće dobro provesti ako ne poštuje odluke suda iz Strazbura.

Док се осталих 25+ хиљада пензионера на које се по јаје-јајету принципу односи иста пресуда и данас ладно игнорише, као и остала војна лица на која се односи исти пронцип у вези стана. С друге стране "Сејдић-Финци" пресуда се и даље саботира у 16. Тако да, све је то релативно, мој Ајнштајне...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 12:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Čuj po nalogu vlasti? :lol: Onda se svaki incident ili rušenje može podvesti pod termin "po nalogu vlasti".
Ja ne vjerujem da se po nalogu vlasti srušila npr. pravoslavna crkva u Mostaru, isto tako da je po nalogu vlasti ne bi zapalili džamiju i doveli u opasnost okolne nemuslimanske kuće.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 13:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
zmijuga je napisao:

Док се осталих 25+ хиљада пензионера на које се по јаје-јајету принципу односи иста пресуда и данас ладно игнорише, као и остала војна лица на која се односи исти пронцип у вези стана. С друге стране "Сејдић-Финци" пресуда се и даље саботира у 16. Тако да, све је то релативно, мој Ајнштајне...

Pa Ајнштајне, prvo prouči malo te slučajeve pa komentariši, isto tako postoje odluke sudova u vezi penzionera a ima i izjava penzionera RS ko je to kriv za loš sporazum sa PIO/MIO i fonda RS, ne može se nešto dogovoriti i potpisati sporazum pa onda to osporavati.
Isto je i za stanove, imaju propisi i sporazumi između država i svi koji misle da imaju pravo na povrat mogu to sudski riješiti. Najlakše se praviti pametan a ne uvažavati činjenice. Živio.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 13:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
I koji je sad od vas dvojice Ајнштајн?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 13:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Ja jednostavno ne mogu vjerovati koliko ste svi (redom, od prvog do zadnjeg) priglupi i površni. Da se odmah ogradim od ograđivanja. Nisam vidjeo ni jedan normalan post ovdje. Naravno da se treba platiti. Najlakše se ograditi rečenicom:"Nisam ja, on je..." E, pa dragi moji, jesu krivi! Vama svima vlast valja kad je onaj drugi u pitanju, a ne valja kad smo mi sami u pitanju. Dakle, odlučite se jednom... ili valja - ili ne valja i držite svoju stranu. Poguzije sjede na dvije stolice.

Tolerantni prema Evropeidima i u evro-tokovima prvaci, a sa ljudima, sa kojima se treba živjeti... da ne psujem.
Onda jedan pametnjaković kaže:" Nek' se ponovo gradi onoliko, koliko ih treba." Možeš misliti. Pa nema norma po kojoj se propiše koliko džamija ide po glavi stanovnika. Ako hoće ljudi 200, neka ide 200. Mi ih i ne plaćamo. Mi dajemo Jefremu svoj danak... da on uredi po svojoj volji svaku novoizgrađenu.

Što se tiče plaćanja... nije onaj Srbo sa ManjEče, koji je i rušio, mislio o tome kako će se kasnije to morati i izgraditi. Da se razumijemo, on je još za nijansu manjeg umnog opsega od sviju popljuvanih. On je razmišljao da se neće nikad ni graditi. Cijena od 8 miliona maraka je sasvim potpuno sasvim normalna, jer se kod bilo koje restauracije ovakvog tipa objekta mora graditi onako kako se prvobitno gradilo. Da ste pametniji i hodžu bi poštovali kao i svakog popa.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 13:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Barsa je napisao:

Па змијуга :) позива се на Стразбур док му исти одговара, кад му не одговара онда се позива на локалне (не)споразуме. :) Ја му фино кажем да се одлуке Стразбура у та два случаја, ако се Стразбур поштује, требају аутоматски примјенити и на све остале ИДЕНТИЧНЕ случајеве, а он се прави блесав.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 14:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

hazoous je napisao:

.....
Što se tiče plaćanja... nije onaj Srbo sa ManjEče, koji je i rušio, mislio o tome kako će..... .

braco drži se ti Wiene, a Manjaču nediraj! a što se tiče rušenja mislim da je to bio dogovor svetri strane u ovom ratu: Pravoslavni manastir kod Mostara, Džamija u Livnu, Crkva Sv. Ive u Jajcu, P. crkva u Bugojnu. Džamije u BL.(Ferhadija i Arnaudija). A kad nešto krene onda je to teško zaustavit.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 14:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Barsa je napisao:

Па змијуга :) позива се на Стразбур док му исти одговара, кад му не одговара онда се позива на локалне (не)споразуме. :) Ја му фино кажем да се одлуке Стразбура у та два случаја, ако се Стразбур поштује, требају аутоматски примјенити и на све остале ИДЕНТИЧНЕ случајеве, а он се прави блесав.

Ma ajde, zmijuga je legalista, realista i poštuje sve zakone ali i sve zakonske mogućnosti.
Neko se zadovolji odlukama nižih sudova a neko ide do kraja (kad misli da je u pravu).

@hazoous

I ti si se po automatizmu postavio na isto mjesto na koje nas postavljaš, jer svako ima pravo na svoje mišljenje a potraži malo i o džamijama jer ima pravilo na koliki broj vjernika se izgrađuje džamija.
Eto, ja tebi neću reći da si priglup i površan.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 14:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
ja ne vidim da je hazoos rekao nesto lose, (dobro, ovo priglup je mogao malo blaze, ali ajd, svako ima pravo na slobodno izrazavanje), sa vecinom njegovog posta se slazem. Ali zanima me, a recite mi, da ne trazim sad po netu, na koliko vjernika se gradi dzamija? ili crkva? ne provociram nikog, stvarno me zanima.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 15:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
angelo_gabriel je napisao:
braco drži se ti Wiene, a Manjaču nediraj! a što se tiče rušenja mislim da je to bio dogovor svetri strane u ovom ratu: Pravoslavni manastir kod Mostara, Džamija u Livnu, Crkva Sv. Ive u Jajcu, P. crkva u Bugojnu. Džamije u BL.(Ferhadija i Arnaudija). A kad nešto krene onda je to teško zaustavit.

Dali si ti svijestan kakve gluposti ti prospias??? Prvo tvrdis da su dzamije u BL, ili njih vecina bile u toatalno rusevnom stanju(sto je najblaze receno LAZ) te bi se iste samo od sebe srusilie, pa su slucajno u doba policiskoga casa(ocigledno da neznas znacenje istoga) neka "djeca" igrajuci poruslila svih 16 dzamija slucajno.

Druga nebloza za koju tvrdis da je istinita je s npr. Pravoslavnu Crkvu u Mostaru je srusio HVO, kao i Pravoslavnu Crkvu u Bugujno. U Sarajevu na koje je palo bezbroj granata, nijedna crkva nije srusena, mada su naravno i "prije rata bile toliko zapustene i u rusevnom stanju i srusile bi se same" ali eto nisu.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 15:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Dali si ti svijestan kakve gluposti ti prospias??? Prvo tvrdis da su dzamije u BL, ili njih vecina bile u toatalno rusevnom stanju(sto je najblaze receno LAZ) te bi se iste samo od sebe srusilie, pa su slucajno u doba policiskoga casa(ocigledno da neznas znacenje istoga) neka "djeca" igrajuci poruslila svih 16 dzamija slucajno.

Druga nebloza za koju tvrdis da je istinita je s npr. Pravoslavnu Crkvu u Mostaru je srusio HVO, kao i Pravoslavnu Crkvu u Bugujno. U Sarajevu na koje je palo bezbroj granata, nijedna crkva nije srusena, mada su naravno i "prije rata bile toliko zapustene i u rusevnom stanju i srusile bi se same" ali eto nisu.

Ok kontra prihvaćena. U kojem si naselju živio ili živiš pa ću ti reći kakva je džamija bila tu ako je uopšte bila.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 15:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Ok kontra prihvaćena. U kojem si naselju živio ili živiš pa ću ti reći kakva je džamija bila tu ako je uopšte bila.

Zivio i zivim na Mejdanu, meni je najbliza Gazanferija džamija, i Stupnicka mi je blizu. Jako dobro znam u kojem su stanju bile dzamije u BL do njiihovoga rusenja, i zamoli bi te imena da kazes gdje su nalazile ostale dzamije koje su bile u rusevnome stanju???

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 122 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]