Стеван и Сандра вршњаци Српске
Поносни смо што смо рођени када и Република Српска, 9. јануара 1992. године, па пошто смо вршњаци, нашој отаџбини желимо срећан 20. рођендан и дуг живот.Тако углас говоре Стеван Стојановић и Сандра Јеросимовић, двоје од укупно 13 беба које су свјетлост дана угледале у бањалучком породилишту 9. јануара.
- Част ми је што сам рођен на дан када је створена Република у којој живим и гдје су сви моји најмилији. Овдје је мој дом и надам се да ће у Републици Српској расти и моја дјеца и унуци. Као и самом себи, нашој младој отаџбини желим да из године у годину буде што успјешнија и боља и да сви заједно дуго живимо у миру, слози и весељу - рекао је Стеван Стојановић.
Додао је да је завршио средњу Електротехничку школу и да се нада да ће ускоро наћи запослење.
- У будућности очекујем још боље услове за младе, да лакше долазе до посла и свега онога што им је потребно... Славићемо у понедјељак, 9. јануара, у моје здравље и дуговјечност Републике Српске - рекао је Стеван Стојановић.
Сандра Јеросимовић каже да сваки 9. јануар дочека са великим узбуђењем.
- Имам много разлога да славим и то: мој и рођендан Српске и крсну славу моје породице и такође наше Републике Светог Стефана - прича Сандра Јеросимовић.
Истиче да је завршила средњу Економску школу и да је тренутно без посла.
- Република Српска и њено руководство воде рачуна о младима, па се тако искрено надам да ћу ускоро добити посао. Знам да је у крви створена и одбрањена и зато нашој отаџбини желим све најбоље. Вјерујем да је и њој и мени свијетла будућност - истакла је Јеросимовићева.
НоворођенчадДан када је рођена Република Српска, 9. јануар 1992, био је један од најплоднијих те године у бањалучком породилишту. Наиме, у просјеку се у бањалучком породилишту рађа од шест до осам беба дневно, а тада је на свијет дошло укупно 13 новорођенчади - осам дјечака и пет дјевојчица.