banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 09:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 730 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Jan 2012, 00:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2011, 20:17
Schlager je napisao:
Citiraj:
@Schlager:
Уз сво дужно поштовање, питање: Да ли мислиш да је помирење могуће ако се јавно величају ратни "подвизи", "хероји", "акције", и слично? Мислиш да то доприноси неким мирнијим односима? Мислиш ли да обичан човјек са друге стране, који је проживио сличне ствари као и ти, који је несрећом изгубио некога ближег у рату, може равнодушно да се односи према таквим стварима? Зар не мислиш да се тиме опет потаљују ствари и ставља со на још увијек незарасле ране?

To su moji ratni drugovi,i ja sam smatrao nekako normalnim da ih se bar na ovakvoj temi sjetimo kad ih vise niko nigdje i ne pominje. Kada bih se odrekao njih,pljunuo bih sam na sebe.

A svi koji me duze znaju,pa i ovdje na forumu,znaju da sam ja mozda i jedan od najtolerantnijih i najmiroljubivijih.

Ja bi rekao jedan od najrealnijih. Svak se borio negdje i za nekoga razlika je samo u tome da li je neko išao samo da pravi zločine i zvjerstva ili da brani sebe i svoju kuću.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 01:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
меди je napisao:
hercegovac27 je napisao:
Pored onolike količine medijske propagande sukob je bio neizbježan! Narod kao narod vrlo lako se napali pogotovo ako se uzmu u obzir pogodno tlo i nerašćišćeni računi iz Drugog Svjetskog rata.
Историјски рачуни се никад неће рашчистити. Шта уопште треба да значи рашћишћавање тих рачуна? Истребљење једне нације? Сваки рат и па и претходни је трагедија за свакога ко у њему учествује на директан или индиректан начин. Ниједан рат нема побједника, јер је сваки рат пораз разума и цивилизације. Иза сваког рата слиједи дуготрајна патња у виду сиромаштва, корупције, криминала,...

@Schlager:
Уз сво дужно поштовање, питање: Да ли мислиш да је помирење могуће ако се јавно величају ратни "подвизи", "хероји", "акције", и слично? Мислиш да то доприноси неким мирнијим односима? Мислиш ли да обичан човјек са друге стране, који је проживио сличне ствари као и ти, који је несрећом изгубио некога ближег у рату, може равнодушно да се односи према таквим стварима? Зар не мислиш да се тиме опет потпаљују ствари и ставља со на још увијек незарасле ране?

upravo ovo je nasa najveca sramota.ljudi moji mi se trebamo stiditi ljudi koji su nas spasili,koji su dali svoje zivote za taj napaceni narod.
umjesto da se svaki dan ti ljudi spominju,da djeca u skoli uce o njima,da se ulice i trgovi po njima zovu mi se stidimo.

svaka cast hrvatima,rat se zavrsio davno ali oni i dan danas se sjecaju svojih "branitelja",na tv-u svake sedmice imaju emisiju posebno napravljenu za njih.svakih malo puste neku emisiju o tim njihovim podvizima a kod nas kad uhapse ratka jedva docekase da puste po deseti put skorpione.u sarajevu se nekakav trg zove alija izetbegovic i aerodrom cini mi se.kod nas nigdje radovana,ratka...

jel to alija bio nesto bolji prema nama nego sto je radovan prema muslimanima?

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 03:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Град
је
НАШ!!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o9N1QxCfTK0[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o_MTGqZxePo[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BUNhYw_1QMY[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 07:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
меди je napisao:
Schlager je napisao:
Pretpostavljam da mislis na mene,pa cu ti samo napisati da vjerovatno po ovozemaljskim mjerilima nije racionalno poginuti. Ali da su 1992 svi bili racionalni,kad su se uvezivale zastave sda i hdz pred njihov referendum,onda ti sada ne bi mahao Banjalukom tom srpskom zastavom u avataru niti bi pisao tom cirilicom. Provozaj se stotinjak kilometara do Travnika ili Sanskog Mosta da vidis u kakvom bi ozracju zivio.
Љепше ми је да се провозам до Братиславе, Будимпеште, или Прага, средина које су биле далеко иза нас крајем 80-тих, да видим у каквом озрачју бих могао да живим да тог рата није било.

Ne kontaš ti drugar poentu svega....rat nam je NAMETNUT. On je planiran još po nekim izvorima još od sredine 70tih, a kad je Tito umro sistematski je rađeno na razbijanju SFRJ. Kad je '89 pao Berlinski zid i nestala protivteža NATO, dobili su zeleno svjetlo za bacanje koske narodu. Taj se rat, na našu žalost, nije mogao izbjeći jer ga nismo ni poveli, a de razmisli šta bi bilo 1991 da nije bilo SDS u Krajini i 1992 ovdje u BiH. Ne bi bilo ni nas ni foruma, tj avatar foruma bi bio džamija ili šahara.....

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 11:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Citiraj:
Ne kontaš ti drugar poentu svega....rat nam je NAMETNUT. On je planiran još po nekim izvorima još od sredine 70tih, a kad je Tito umro sistematski je rađeno na razbijanju SFRJ.

Pa šta,niko ne spori te činjenice nego se raspravljamo o tome da li smo sazreli kao društvo da potisnemo naše nacoinalizme i počnemo razmišljati o nekim drugim stvarima.
Može islamski poglavar da priča šta hoće,ko ga sluša,njegovim riječima značenje i važnost daju srpski političari i obrnuto.To je poenta svega.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 11:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Tako se stoka i drži na uzici. Svi u svoj obor i mučemo na druge, ako nas puste iz tora pobodemo se opet....

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 11:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
@МЕДИ
свака ти је златна, ал ако је изговориш, тј. напишеш на сарајевском форуму. Имаш и сајт Патриотске Лиге БиХ, они исто величају своје хероје, па иди и њима то објасни.
Не треба величати хероје, а све оне који су збрисали одавде?!?!?!?! ФУЈ!

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 11:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

A ti što su furnuli odavde kad je bilo gur guJ'ci...to su najveće srbende/hrvatine/bošnjačine a vidio pušku i rat na Medal of honor :angry4:

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 13:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
spijo je napisao:
Citiraj:
Ne kontaš ti drugar poentu svega....rat nam je NAMETNUT. On je planiran još po nekim izvorima još od sredine 70tih, a kad je Tito umro sistematski je rađeno na razbijanju SFRJ.

Pa šta,niko ne spori te činjenice nego se raspravljamo o tome da li smo sazreli kao društvo da potisnemo naše nacoinalizme i počnemo razmišljati o nekim drugim stvarima.
Može islamski poglavar da priča šta hoće,ko ga sluša,njegovim riječima značenje i važnost daju srpski političari i obrnuto.To je poenta svega.

Не схваташ поенту. Док смо год у "заједничкој" држави оваквој каква је, један национализам рађа други, и итекако треба да се води рачуна шта фундаменталистичка багра из'сарај'ва прича, јер ти та иста багра НЕПРЕСТАНО ради о глави, ма колико то теби можда не изгледало тако.
У оном моменту кад се акобогда одвојимо, спласнуће и национализам са наше стране, јер неће бит потребе за истим. Међутим порашће потреба за ВЕОМА организованим снагама безбједности, јер онда можеш да очекујеш ту исту багру али у виду бомбаша самоубица. Жалосно али је тако.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 14:20 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
nepokoreni je napisao:
A ti što su furnuli odavde kad je bilo gur guJ'ci...to su najveće srbende/hrvatine/bošnjačine a vidio pušku i rat na Medal of honor :angry4:

Nisu svi imali tu sreću da žive na teritoriji pod kontrolom JNA i kasnije VRS-a. Tako ako bi se opet zapucalo ja bih ponovo otišao ali ovaj put ne u komšiluk nego što dalje odavde. Čak štaviše 15% Srba sa predratne teritorije BiH živjelo je na području koje danas obuhvata Federacija BiH.

Poslednji put menjao g|e@ck dana 07 Jan 2012, 14:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 14:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
кулирајте провокатора и трола,нема другог рјешења,надмашио је карабаје,мухамеде,хоџе и остале шовинисте и патолошке случајеве!

Оно што највише мрзим је кад неки тако почну о толеранцији,о неком грађанству,о некој економској страни,социјалној итд,као да сви ми који живимо за РС чији су очеви дали све што су имали за исту не живимо тешко,као да смо ми скућени,као да нама тече мед и млијек,још кад кажу мрзим националисте,е ту тек се огледа сва њихова глупост која је бесконачна!

Волим је (не желим рат,не желим пушкарање) али никада,никада нећу мирно гледати док неко покушава прогон мог народа и крај Републике Српске!

И да, Републико Српска, док је твојих поносних синова никада и ништа ти неће моћи нико! СРЕТАН БОЖИЋ СВИМА ОНИМА КОЈИ ВОЛЕ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ!

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 14:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Citiraj:
Волим је (не желим рат,не желим пушкарање) али никада,никада нећу мирно гледати док неко покушава прогон мог народа и крај Републике Српске!

И да, Републико Српска, док је твојих поносних синова никада и ништа ти неће моћи нико! СРЕТАН БОЖИЋ СВИМА ОНИМА КОЈИ ВОЛЕ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ!

Samo vam gusle fale ponosni sinovi. :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 14:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

hercegovac27 je napisao:
nepokoreni je napisao:

Nisu svi imali tu sreću da žive na teritoriji pod kontrolom JNA i kasnije VRS-a. Tako ako bi se opet zapucalo ja bih ponovo otišao ali ovaj put ne u komšiluk nego što dalje odavde. Čak štaviše 15% Srba sa predratne teritorije BiH živjelo je na području koje danas obuhvata Federacija BiH.

Nisi ti mene razumio, mislio sam na likove koji su najurili kad je zagustilo preko grane, rat vidjeli nisu (sem možda na TV-u) a NAJVIŠE prosipaju šovinizam i nacionalizam po forumima i netu kontaš? Hajca nas jednog na drugog nacionalnim i šovinističkim parolama a 2500 km je odavde, ima posao, platu, krov, socijalno i standard i to mu je hobi dok mi ovdje ne znamo hoćemo li imati šta jesti razumiješ sad? E takvi su najgori!
Citiraj:
кулирајте провокатора и трола,нема другог рјешења,надмашио је карабаје,мухамеде,хоџе и остале шовинисте и патолошке случајеве!

Nekim ljudima je šovinizam, nacionalizam i ratni profiteri (koji i danas drmaju RS) nanio zla da ne možeš da zamisliš kakvog. Ono što nisu izgubili u ratu, i ono malo dostojanstva uzeli su im ti isti u miru, a tako vidiš nastaje ravnodušnost i apatija prema takvoj zemlji, za koju je dao sve što je mogao da bi na kraju završio kao prosjak jel razumiješ sad?

Poslednji put menjao nepokoreni dana 07 Jan 2012, 14:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 14:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
spijo je napisao:
никада и ништа ти неће моћи нико!
Imam i ja jednu prigodnu koja se za ovakvih iventa ne propušća :lol: :lol: :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eN27NH5jQ8M[/youtube]

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 15:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nekim ljudima je šovinizam, nacionalizam i ratni profiteri (koji i danas drmaju RS) nanio zla da ne možeš da zamisliš kakvog. Ono što nisu izgubili u ratu, i ono malo dostojanstva uzeli su im ti isti u miru, a tako vidiš nastaje ravnodušnost i apatija prema takvoj zemlji, za koju je dao sve što je mogao da bi na kraju završio kao prosjak jel razumiješ sad?

Мој непокорени,све ја то знам,ал и ту обичан човјек поприлично логички гријеши ! Сам спадам у овакву групу људи (они који су остали готово без свега),али опет то није разлог да 9. јануар и светог Стефана не дочекам са радошћу у очима,имајући у виду да је тог датума створено нешто што ће за живота бити један од елемената сигурности и главне ставке кад је слобода у питању!

А истовремено (дојадило ми) морамо сви бити бар мало свјеснији појмова шовинизам и национализам,доста су различити,њихове дефиниције сарајевски медији поистовјећују,а свак нормалан ће направити јасну разлику. Што се неких профитера тиче,немојмо њима на теми о рођендану наше земље прелијепе придавати значај,ма коме припадали,они нису заслужили да им се име помене,да уопште се напише појам ратни профитер!

Ја први се гадим при помену истог, гадим се кад видим да људи часни и поштени домаћини данас из контејнера на овај свети дан ваде кору хљеба,кифлу.... гадим се,ал то не значи да ми је 9. јануар мање битан или да је тај 9. јануар од тог домаћина направио тешку сиротињу,биједу....тако да не треба генерализовати.

Појединци су направили што су направили (спомињимо их у другим темама) а ову испоштујмо бар у дјелу да оне који су једва дочекали ратно стање да шверцују,продају,краду и бјеже,а данас се враћају и глуме лудило изоставимо !

Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
drinin vuk je napisao:
слобода у питању!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2udmWFK-6vQ[/youtube]

no, kak'a je, tak'a je... nasa je... srecan rodjendan...

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 16:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2011, 15:35
Стеван и Сандра вршњаци Српске
Поносни смо што смо рођени када и Република Српска, 9. јануара 1992. године, па пошто смо вршњаци, нашој отаџбини желимо срећан 20. рођендан и дуг живот.Тако углас говоре Стеван Стојановић и Сандра Јеросимовић, двоје од укупно 13 беба које су свјетлост дана угледале у бањалучком породилишту 9. јануара.
- Част ми је што сам рођен на дан када је створена Република у којој живим и гдје су сви моји најмилији. Овдје је мој дом и надам се да ће у Републици Српској расти и моја дјеца и унуци. Као и самом себи, нашој младој отаџбини желим да из године у годину буде што успјешнија и боља и да сви заједно дуго живимо у миру, слози и весељу - рекао је Стеван Стојановић.
Додао је да је завршио средњу Електротехничку школу и да се нада да ће ускоро наћи запослење.
- У будућности очекујем још боље услове за младе, да лакше долазе до посла и свега онога што им је потребно... Славићемо у понедјељак, 9. јануара, у моје здравље и дуговјечност Републике Српске - рекао је Стеван Стојановић.
Сандра Јеросимовић каже да сваки 9. јануар дочека са великим узбуђењем.
- Имам много разлога да славим и то: мој и рођендан Српске и крсну славу моје породице и такође наше Републике Светог Стефана - прича Сандра Јеросимовић.
Истиче да је завршила средњу Економску школу и да је тренутно без посла.
- Република Српска и њено руководство воде рачуна о младима, па се тако искрено надам да ћу ускоро добити посао. Знам да је у крви створена и одбрањена и зато нашој отаџбини желим све најбоље. Вјерујем да је и њој и мени свијетла будућност - истакла је Јеросимовићева.

Новорођенчад

Дан када је рођена Република Српска, 9. јануар 1992, био је један од најплоднијих те године у бањалучком породилишту. Наиме, у просјеку се у бањалучком породилишту рађа од шест до осам беба дневно, а тада је на свијет дошло укупно 13 новорођенчади - осам дјечака и пет дјевојчица.

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 17:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
меди je napisao:
hercegovac27 je napisao:
Pored onolike količine medijske propagande sukob je bio neizbježan! Narod kao narod vrlo lako se napali pogotovo ako se uzmu u obzir pogodno tlo i nerašćišćeni računi iz Drugog Svjetskog rata.
Историјски рачуни се никад неће рашчистити. Шта уопште треба да значи рашћишћавање тих рачуна? Истребљење једне нације? Сваки рат и па и претходни је трагедија за свакога ко у њему учествује на директан или индиректан начин. Ниједан рат нема побједника, јер је сваки рат пораз разума и цивилизације. Иза сваког рата слиједи дуготрајна патња у виду сиромаштва, корупције, криминала,...

@Schlager:
Уз сво дужно поштовање, питање: Да ли мислиш да је помирење могуће ако се јавно величају ратни "подвизи", "хероји", "акције", и слично? Мислиш да то доприноси неким мирнијим односима? Мислиш ли да обичан човјек са друге стране, који је проживио сличне ствари као и ти, који је несрећом изгубио некога ближег у рату, може равнодушно да се односи према таквим стварима? Зар не мислиш да се тиме опет потпаљују ствари и ставља со на још увијек незарасле ране?

Medi moras znati da je sa nase strane nakon onih silnih hapsenja, optuzbi za zlocine isl. prestalo bilo kakvo spominjanje nasih heroja, boraca isl...a da je upravo sa druge dvije konstantno to radjeno. Gotovina ovo, gotovina ono...V korpus ovo...V korpus ono. Drago mi je sto se sda i sa nae strane pocinjemo sjecati svih ljudi koji su dali zivote za RS. nema potrebe za svadju ovdje sa bilo cije strane. 20 godina RS...nije mala stvar!

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 23:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012, 01:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Нервира ме што се ти политичари морају свугдје мјешати!

Него,јел зна неко тачно вријеме доласка Патријарха код нас,око 8,9 али да ја ипак провјерим?...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 730 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]