banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Jan 2012, 23:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Uf, ovde razdvajamo kupljeni i licencirani program od domaceg proizvoda. Dakle, gegovi su nerijetko isti za sve lokalizacije Plesa sa zvijezdama. Osmi kat je domaci HR produkt i nema veze sa ovim gore.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 10:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Лиценциран или не,и од таквих емисија се може направити зло. Нпр на Пинку има емисија "Плесом до снова" или тако нешто....Слично "Плесу са звјездама" само мало "дорађено"....Прави примјер како од добре идеје уз дозу шабанлука добијеш лош производ. Е,тог шабанлука нема на ХРТ-у.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 12:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da se razumijemo, svi ti plesovi su meni isti sabanluk. Negledljivo mi je do bola.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 15:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ma glupo je raspravljati o kvalitetu programa i uporedjivati TV kuce ovde i tamo....

Treba se vratiti na prvi manituov post....nije rijec o plesovima sa ovim ili onim nego je rijec o totalnoj bezidejnosti nase televizije (u prvom redu RTRS pa onda i svi ostali) da napravi bilo sta sto bi moglo podic kvalitet programa....evo npr nesto u cemu sam ucestvovao i razocarao se najstrasnije....
Poprokaut - emisija koja je trebala bit (ili smo barem mi pretpostavljali...) neka polualternativna emisija posvecena domacoj muzici...kad kazem polualternativna mislim da bi se okrenula ka muzici koje nema trenutno previse u medijima kao sto je onomad bio poprokaut...medjutim oni naprave neko retardirano takmicenje domacih demo bendova, onda ide toplista sastavljena od severine, van gogha, one raspale aguilere i jos par likova, pa onda vijesti iz svijeta muzike koji nemaju veze sa muzikom (niko mi ne moze objasnit zasto je svadja izmedju kvaziglumice i kvazipjevaca bitna za muziku, da ne pricam o raznim rodjenjima vrlo bitne djece), isprate koncert zdravka colica u neznamgdje, puste jos dva tri spota najcesce nekog pop-smeca...i to je to...da li je iko tu razmisljao o ciljnoj grupi, kome je palo na pamet trpati severinu i sopot u istu emisiju, ko se sjetio zvat naduvanog glisica da prica kao da je pokupio svu pamet svijeta i kritikuje bendove....
U svom tom poprokautu ja sam vidio cistu bezidejnost....na stranu sve ovo sto prica manitu o tehnickom djelu i produkciji...treba prvo imat ideju koja je dobra da bi tehnika imala smisla, a ovi ideju ne bi vidjeli ni kad bi ih klepila po glavi....ali pogledajte malo kakve su se sve stvari vrtile na HRT-u...hit depo - prava pravcata top lista sa pravim pravcatim voditeljima, jako fino filtrirana muzika u koju je mogao da upadne gibonni i tbf, ali jako rijetko si tu mogao vidjet severinu...jedina emisija koja je tada pustila neki srbijanski bend (Eyesburn - FoolControl)....garaza - polusatna emisija u koju dovedu neki bend koji svira svoje pjesme (od elementala do nekih likova za koje nikad cuo nisam) i sto je najzanimljivije ide svaki radni dan (eeeeeeeeej....svaki radni dan....)...pa i onaj bezvezni briljanteen je emisija za svako divljenje jer ima smisljenu strukturu...kod nas samo dnevnik ima strukturu i to samo zbog toga sto je sablon napravljen jos prije milion godina, da su ga trebali ovi nasi smisljat izgledao bi kao pajtonovci samo ozbiljni....

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 17:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Freak on a leasH je napisao:
Ma glupo je raspravljati o kvalitetu programa i uporedjivati TV kuce ovde i tamo....

Treba se vratiti na prvi manituov post....nije rijec o plesovima sa ovim ili onim nego je rijec o totalnoj bezidejnosti nase televizije (u prvom redu RTRS pa onda i svi ostali) da napravi bilo sta sto bi moglo podic kvalitet programa....evo npr nesto u cemu sam ucestvovao i razocarao se najstrasnije....
Poprokaut - emisija koja je trebala bit (ili smo barem mi pretpostavljali...) neka polualternativna emisija posvecena domacoj muzici...kad kazem polualternativna mislim da bi se okrenula ka muzici koje nema trenutno previse u medijima kao sto je onomad bio poprokaut...medjutim oni naprave neko retardirano takmicenje domacih demo bendova, onda ide toplista sastavljena od severine, van gogha, one raspale aguilere i jos par likova, pa onda vijesti iz svijeta muzike koji nemaju veze sa muzikom (niko mi ne moze objasnit zasto je svadja izmedju kvaziglumice i kvazipjevaca bitna za muziku, da ne pricam o raznim rodjenjima vrlo bitne djece), isprate koncert zdravka colica u neznamgdje, puste jos dva tri spota najcesce nekog pop-smeca...i to je to...da li je iko tu razmisljao o ciljnoj grupi, kome je palo na pamet trpati severinu i sopot u istu emisiju, ko se sjetio zvat naduvanog glisica da prica kao da je pokupio svu pamet svijeta i kritikuje bendove....
U svom tom poprokautu ja sam vidio cistu bezidejnost....na stranu sve ovo sto prica manitu o tehnickom djelu i produkciji...treba prvo imat ideju koja je dobra da bi tehnika imala smisla, a ovi ideju ne bi vidjeli ni kad bi ih klepila po glavi....ali pogledajte malo kakve su se sve stvari vrtile na HRT-u...hit depo - prava pravcata top lista sa pravim pravcatim voditeljima, jako fino filtrirana muzika u koju je mogao da upadne gibonni i tbf, ali jako rijetko si tu mogao vidjet severinu...jedina emisija koja je tada pustila neki srbijanski bend (Eyesburn - FoolControl)....garaza - polusatna emisija u koju dovedu neki bend koji svira svoje pjesme (od elementala do nekih likova za koje nikad cuo nisam) i sto je najzanimljivije ide svaki radni dan (eeeeeeeeej....svaki radni dan....)...pa i onaj bezvezni briljanteen je emisija za svako divljenje jer ima smisljenu strukturu...kod nas samo dnevnik ima strukturu i to samo zbog toga sto je sablon napravljen jos prije milion godina, da su ga trebali ovi nasi smisljat izgledao bi kao pajtonovci samo ozbiljni....

izmedju ostalog o tome pricam, to je to.
neki kriterijumi moraju postojati, ne mogu babe i zabe u ist kos. plus ne moze niko na drzavnu tv ko pjeva o gacicama, brushalteru, brzima autima, provodu i alkoholu, ljubavnim metaforama sa panja itd. to je zlocin. danas imamo situaciju da djeca od prvog, drugog, treceg osnovne u 90% slucajeva gledaju zvijezde granda i ostala pink sranja. to moze izazvati ozbiljne poremecaje u razvoju i sistemu vrijednosti. to se vidi po generaciji majmuna koja hoda u trenerkama po kaficma i nocnim klubovima. ne zato sto nemaju da se obuku vec su majmuni to vidjeli na tv-u. ili polugole kurvice od 15 kuka koje su to vidjele od dare bubamare i ostalih dronfulja, brkajuci eroticno sa vulgarnim

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 17:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Ja bih nadodao na ove emisije,jednu koja je bila dobro zamisljena( nastupi bendova uzivo, top liste, promocije) a to je GARAZA ( ne ova sa HTV-a) , koja se davala od 1996 na televiziji Beograd,sve do cini mi se 1999, nastupio je prekid pa je ponovo isla , 2001 ,2002 i onda nista. Ova emisija je imala svojih uspona i padova , ali mi je zao da nista slicno nema na RTS-u osim govnjave Jelen top 10 liste.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 17:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislim da na RTRS nema bog zna koliko turbo folka, ali nema ni alternative koja bi svojim kvalitetom privukla publiku. Da bar ta publika zna da na ovom svijetu postoji jos nesto pored Dare i Granda. Pri tom ne mislim na JV-e produkciju ;)

I da, ne slazam se da se Dnevnik radi kako treba. Ako svakodnevno gube povjerenje publike, kakva korist od njega iz ugla trenutno vladajuce stranke?

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dr. Jovo Ubiparip je napisao:
Ja bih nadodao na ove emisije,jednu koja je bila dobro zamisljena( nastupi bendova uzivo, top liste, promocije) a to je GARAZA ( ne ova sa HTV-a) , koja se davala od 1996 na televiziji Beograd,sve do cini mi se 1999, nastupio je prekid pa je ponovo isla , 2001 ,2002 i onda nista. Ova emisija je imala svojih uspona i padova , ali mi je zao da nista slicno nema na RTS-u osim govnjave Jelen top 10 liste.

gledao par puta, odlicna. a i rock scena je tad bila mocna, stari bendovi plus x novih. medjutim nisu izdrzali embargo i besparicu koju im je nametnuo pink (mislim na bendove od kojih se veliki dio raspao ili su stagnacijom nestali sa scene)

Poslednji put menjao manitu uci da svira dana 02 Jan 2012, 17:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Mislim da na RTRS nema bog zna koliko turbo folka, ali nema ni alternative koja bi svojim kvalitetom privukla publiku. Da bar ta publika zna da na ovom svijetu postoji jos nesto pored Dare i Granda. Pri tom ne mislim na JV-e produkciju ;)

I da, ne slazam se da se Dnevnik radi kako treba. Ako svakodnevno gube povjerenje publike, kakva korist od njega iz ugla trenutno vladajuce stranke?

zna chomsky. zatupljene i apaticne ovce jedu servirano jer volje da sami odlucuju o svom izboru ima sve manje. missim, ode tema u politiku.. :-?

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 17:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma ne mogu da vjerujem u toliko povjerenje. Gledanje Dnevnika u 19.30 je po meni navika nastala u prethodnim decenijama. Mada, moze biti da si u pravu...

Da se vatimo temi... Bas me zanima koliko je strucnog tehnickog kadra zaposleno yadnjih godina na RTRS? Koliko skolovanih producenata? Koliko je postojeceg kadra slano na usavrsavanje?

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 17:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Njihov kadar,barem ovi "tehničari" se usavršava,tu nema sumnje.Znam ih ja barem trojicu koji su prvo počeli raditi,a vremenom su se odlučili i na studije režije,montaže,zvuka....Al' opet,novinarski kadar je katastrofa.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 17:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Onda ipak steka u urednickom kadru.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 17:44 
Administrator
Korisnikov avatar

Štekao u onome u čemu šteka u cijeloj državi. Svako ko je neko na televiziji je tu došao preko rođačko-stranačke-zemljake linije.Nesposobni ljudi rukovode programom i džaba ti onda sav školovan kadar.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 20:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ima tamo ljudi koji znaju svoj posao i kako da ga rade....ali posto ti je urednik zabavnog programa ona Popovicka koja je tu garant na isti nacin dosla kao i gomila likova na bitne pozicije (zoka fino opisao) tu dalje nema price...pa sto da se ti tu trudis kad su njene ideje kao da ih je 5-ogodisnje dijete smisljalo....

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 21:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
_зока je napisao:
Štekao u onome u čemu šteka u cijeloj državi. Svako ko je neko na televiziji je tu došao preko rođačko-stranačke-zemljake linije.Nesposobni ljudi rukovode programom i džaba ti onda sav školovan kadar.

:notworthy:

_зока je napisao:
Al' opet,novinarski kadar je katastrofa.

potpis

bas smo nedavno diskutovali o jednom konkursu i nacinu na koji su birani novinari na RTRS-u...
viewtopic.php?f=29&t=39853&start=300
(postovi oko sredine strane )
stvarno je sramota kakve ljude tamo primaju... a sve ih mi placamo iz nasih dzepova...

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 14:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
Freak on a leasH je napisao:

koliki bi tek post napisao da nije glupo raspravljati

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pogresno sam se izrazio....mislio sam na sam kvalitet produkcije....oni imaju puno veca sredstva nego ovi nasi....ali ne bi trebali da imaju puno bolje ideje...al eto...imaju...ogromna razlika....

...sto naravno tebe ne cini nista manjim trollom nego sto jesi,....a jesi...velik....troll....

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
ako nestane neta ja vise necu biti trol,a ti ces i dalje voditi glupe rasprave

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 19:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2012, 20:12
Jel iko gledao Garažu na HRT-u?
Sjećam se da su u jednoj od prvih emisija gostovale Majke. Jbt,koja je to svirka bila.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 19:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Vrlo prosto, nekadašnja TV Zagreb uz TVSA je imala najbolji kulturni i zabavni kolaž program. TVZG je od Školskog programa, Smogovaca, Viteza jure, Kviskoteke, Brojke i Slova, Igre bez granica a zatim docnije Sedma noć, Bravo, i sve organizacije muzičkih takmičenja i Evrovizije. TVSA je imala odličan dramski i igrani program, Nedeljni Zabavnik, Nadrealisti....TV Beograd je imala neke kvizove i nešto malo obrazovnog programa sve ostalo je bilo na ovim gore pomenutim.....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]