Freak on a leasH je napisao:
Ma glupo je raspravljati o kvalitetu programa i uporedjivati TV kuce ovde i tamo....
Treba se vratiti na prvi manituov post....nije rijec o plesovima sa ovim ili onim nego je rijec o totalnoj bezidejnosti nase televizije (u prvom redu RTRS pa onda i svi ostali) da napravi bilo sta sto bi moglo podic kvalitet programa....evo npr nesto u cemu sam ucestvovao i razocarao se najstrasnije....
Poprokaut - emisija koja je trebala bit (ili smo barem mi pretpostavljali...) neka polualternativna emisija posvecena domacoj muzici...kad kazem polualternativna mislim da bi se okrenula ka muzici koje nema trenutno previse u medijima kao sto je onomad bio poprokaut...medjutim oni naprave neko retardirano takmicenje domacih demo bendova, onda ide toplista sastavljena od severine, van gogha, one raspale aguilere i jos par likova, pa onda vijesti iz svijeta muzike koji nemaju veze sa muzikom (niko mi ne moze objasnit zasto je svadja izmedju kvaziglumice i kvazipjevaca bitna za muziku, da ne pricam o raznim rodjenjima vrlo bitne djece), isprate koncert zdravka colica u neznamgdje, puste jos dva tri spota najcesce nekog pop-smeca...i to je to...da li je iko tu razmisljao o ciljnoj grupi, kome je palo na pamet trpati severinu i sopot u istu emisiju, ko se sjetio zvat naduvanog glisica da prica kao da je pokupio svu pamet svijeta i kritikuje bendove....
U svom tom poprokautu ja sam vidio cistu bezidejnost....na stranu sve ovo sto prica manitu o tehnickom djelu i produkciji...treba prvo imat ideju koja je dobra da bi tehnika imala smisla, a ovi ideju ne bi vidjeli ni kad bi ih klepila po glavi....ali pogledajte malo kakve su se sve stvari vrtile na HRT-u...hit depo - prava pravcata top lista sa pravim pravcatim voditeljima, jako fino filtrirana muzika u koju je mogao da upadne gibonni i tbf, ali jako rijetko si tu mogao vidjet severinu...jedina emisija koja je tada pustila neki srbijanski bend (Eyesburn - FoolControl)....garaza - polusatna emisija u koju dovedu neki bend koji svira svoje pjesme (od elementala do nekih likova za koje nikad cuo nisam) i sto je najzanimljivije ide svaki radni dan (eeeeeeeeej....svaki radni dan....)...pa i onaj bezvezni briljanteen je emisija za svako divljenje jer ima smisljenu strukturu...kod nas samo dnevnik ima strukturu i to samo zbog toga sto je sablon napravljen jos prije milion godina, da su ga trebali ovi nasi smisljat izgledao bi kao pajtonovci samo ozbiljni....
izmedju ostalog o tome pricam, to je to.
neki kriterijumi moraju postojati, ne mogu babe i zabe u ist kos. plus ne moze niko na drzavnu tv ko pjeva o gacicama, brushalteru, brzima autima, provodu i alkoholu, ljubavnim metaforama sa panja itd. to je zlocin. danas imamo situaciju da djeca od prvog, drugog, treceg osnovne u 90% slucajeva gledaju zvijezde granda i ostala pink sranja. to moze izazvati ozbiljne poremecaje u razvoju i sistemu vrijednosti. to se vidi po generaciji majmuna koja hoda u trenerkama po kaficma i nocnim klubovima. ne zato sto nemaju da se obuku vec su majmuni to vidjeli na tv-u. ili polugole kurvice od 15 kuka koje su to vidjele od dare bubamare i ostalih dronfulja, brkajuci eroticno sa vulgarnim