banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 09:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 730 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Jan 2012, 14:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Simpatizer je napisao:
Naime, najbolji ministar je ponovio godinu u srednjoj skoli. :D

:lol:

Kakve to ima veze?

Ivo Andrić, nobelovac, bio najgori u svom odjeljenju iz matematike, pao sedmi razred i ponavljao ga, padao sve četiri godine srednje pa morao sve četiri ići na popravni, Momo Kapor očajan đak, pao 7 razred, Tesla, Bil Gejts, Mark Zukerberg, Stiv Džobs bez fakulteta. Tomas Edison ni srednju nije završio, svi su ga prezirali. Napoleon, jedan od najvećih vojskovođa ikada bio najgori na cijeloj akademiji, Adolf Hitler, Abraham Linkoln nikada nisu završili srednju školu, Čerčil najgori u svom razredu.
Boris Tadić, očajan student psihologije, dugo studirao da bi kasnije napustio taj faks i pokušao da upiše likovnu akademiju, na kojoj je pao prijemni, jedva diplomirao. Ćosić, legenda književnosti i političke misli ima srednju i neki lijevi kurs. Hemingvej napustio srednju. Lava Tolstoja su učitelji opisali kao "nesposobnog i nevoljnog za učenje". Koliko vidim, danas je njegova lektira obavezna. Brega izbačen sa muzičke akademije..

Hoćeš još?

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 14:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
nepokoreni je napisao:
Igor Vujcic je napisao:
U Prijedoru je firma koaj radi presvlake za namjestaj za firmu IKEA i citam u novinama otvara ta firma 200 novih radnih mjesta znaci 200 i zali se sefica da nemoze popuniti ta radna mjesta raja ne zeli raditi uopste plata min 400 maraka znaci za najprostije poslove + prevoz + topli mslm a max plata nije pisala

eh sada kaze dodu joj mladi ugl od 20-30 god i svi imaju skupe mobitele neki i auta dodju na 1-2 dana i odu jednostavno....

Istrazivanje za balkan kaze da ljudi u BiH najmanje se trude da nadju posao ispred su sve zemlje bivse juge

I sta vi ocekujete od takvog naroda? promjene?smjenu vlasti?pritisak na politicare? arapsko proljece ? Sta ?

Iz mog iskustva gazde koji su đubrad prema radnicima i tertiraju ih kao roblje, najviše se žale na nerad i da ne mogu naći radnika. A ovamo im radnici rade 12-15 sati dnevno vikendom, praznikom i svecima i još ti zakine platu kad se razboliš i izostaneš. Imaš skoro 450 radnih sati mjesečno za mizerijicu....a auto i mobilni nisu luksuz već odavno.

U danasnjoj situaciji auto da niej luksuz pa sta znam mislim da jeste i niej luksuz auto stoji negdje na ivici ajmo reci :D

A ovo gore su samo nagadjanja nemozes reci tek tako lupiti da je BAS tako u TOJ firmi trebas dokaze da bi tako govorio + moj stari ima firmu i trazio je 5 radnika e pazi 5 radnika i to se vrtilo na radiju i bio je okacen oglas na zavodu za zaposljavanje itd itd 3 se javilo i to je to jedva nasli 2 radnika 1 nije odgovarao

ja nekazem ima dosta firmi gdje se gazde ponasaju tako i tu drzava mora da se pozabavi sa time puno vise tj zastitom radnika ali i velikim djelom je do ovog naroda koji je lijen i nece da radi pogotovo mladje generacije sve to kulira po kaficima i provodi vrijeme u kladionicama
;)

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 14:55 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Danny ^_^ je napisao:
Simpatizer je napisao:
Naime, najbolji ministar je ponovio godinu u srednjoj skoli. :D

:lol:

Kakve to ima veze?

Ivo Andrić, nobelovac, bio najgori u svom odjeljenju iz matematike, pao sedmi razred i ponavljao ga, padao sve četiri godine srednje pa morao sve četiri ići na popravni, Momo Kapor očajan đak, pao 7 razred, Tesla, Bil Gejts, Mark Zukerberg, Stiv Džobs bez fakulteta. Tomas Edison ni srednju nije završio, svi su ga prezirali. Napoleon, jedan od najvećih vojskovođa ikada bio najgori na cijeloj akademiji, Adolf Hitler, Abraham Linkoln nikada nisu završili srednju školu, Čerčil najgori u svom razredu.
Boris Tadić, očajan student psihologije, dugo studirao da bi kasnije napustio taj faks i pokušao da upiše likovnu akademiju, na kojoj je pao prijemni, jedva diplomirao. Ćosić, legenda književnosti i političke misli ima srednju i neki lijevi kurs. Hemingvej napustio srednju. Lava Tolstoja su učitelji opisali kao "nesposobnog i nevoljnog za učenje". Koliko vidim, danas je njegova lektira obavezna. Brega izbačen sa muzičke akademije..

Hoćeš još?[/
Morate znati razdvojiti inteligenciju i obrazovanje jer ako neko ima diplomu nemora znaciti i da je inteligentan,sreo sam masu ljudi koji su visokoobrazovani, a nakon 5 min razgovora te zaboli mozak od njega.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 14:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Igor Vujcic je napisao:
A ovo gore su samo nagadjanja nemozes reci tek tako lupiti da je BAS tako u TOJ firmi trebas dokaze da bi tako govorio

Govorim ti iz iskustva, radio sam kod jednog koji je kukao na sav glas kako je teško, kako niko neće da radi osim njega, a ovamo dvije kuće i četiri auta. A plata kasni i zakida tako da...hm zakon i država :roll:

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 15:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Igor Vujcic je napisao:
A ovo gore su samo nagadjanja nemozes reci tek tako lupiti da je BAS tako u TOJ firmi trebas dokaze da bi tako govorio

Govorim ti iz iskustva, radio sam kod jednog koji je kukao na sav glas kako je teško, kako niko neće da radi osim njega, a ovamo dvije kuće i četiri auta. A plata kasni i zakida tako da...hm zakon i država :roll:

Ajd da kasni i meni se desavalo al da zakida :angry3:

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 15:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
veteran 1987 je napisao:
Morate znati razdvojiti inteligenciju i obrazovanje jer ako neko ima diplomu nemora znaciti i da je inteligentan,sreo sam masu ljudi koji su visokoobrazovani, a nakon 5 min razgovora te zaboli mozak od njega.

Nema budale, do školovane budale.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 17:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Stanodavci (gazde) govore kako su podstanari najveća đubrad, za podstanare su stanodavci najveća đubrad, gazde firmi kukaju na radnike, radnici kukaju na gazde, vozači mrze pješake, pješaci mrze vozače...
Suština svega je da svako svakoga želi zajebati i da ne valja niko jer mi smo na ovim prostorima stoka, zato i jesmo tu gdje jesmo i tako nam je kako je.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 18:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Citiraj:
BANJA LUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je najveći izazov svih ovih godina bio očuvati Republiku Srpsku, ali da je i veći izazov možda ponovo se za nju boriti.

- Obaveza čuvanja Republike Srpske nije ništa manja od one iz perioda rata. Mnogi naivno misle da je ta priča završena. Naravno da nije. Mogu da svjedočim svaki dan da to nije tako. Čeka se naša neopreznost, naše uljuljkavanje, naše samozadovoljstvo učinjenim, i da ponovo počne najezda na naša prava, na našu autonomiju – poručio je predsjednik Dodik u intervjuu Srni povodom 20 godina postojanja Republike Srpske.

http://www.zvornikdanas.com/2012/01/dod ... -poziciju/

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 18:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
U tom i jest zamka. Dok nasi politicari "cuvaju Republiku Srpsku",narod postaje sve siromasniji a klasne razlike sve vece....Republiku Srpsku cuva Daytonski mirovni sporazum i potpisi 5 najjacih svjetskih sila na njemu,a ne medijsko prepucavanje sa reisom ili Bakirom Izetbegovicem.

Nasi politicari bi za Republiku Srpsku mnogo vise ucinili njenim ekonomskim jacanjem i socijalnom pravdom,a ne supljom pricom dok nas pas nema za sta ujesti.

Ja vise tu pricu odavno ne pushim,i mene vise ne moraju braniti.A kad dodje trenutak da stvarno osjetim da je treba braniti-tu sam,ali ovo sad su pizdarije i skretanje paznje sa stvarnih problema i izazova.

Kad budes u mojim godinama,vjerovatno ces shvatiti da se iza svih ovih velikih patriotskih prica bh politicara uglavnom valja velika lova u pozadini.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 18:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
drinin vuk je napisao:
Citiraj:
BANJA LUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je najveći izazov svih ovih godina bio očuvati Republiku Srpsku, ali da je i veći izazov možda ponovo se za nju boriti.

- Obaveza čuvanja Republike Srpske nije ništa manja od one iz perioda rata. Mnogi naivno misle da je ta priča završena. Naravno da nije. Mogu da svjedočim svaki dan da to nije tako. Čeka se naša neopreznost, naše uljuljkavanje, naše samozadovoljstvo učinjenim, i da ponovo počne najezda na naša prava, na našu autonomiju – poručio je predsjednik Dodik u intervjuu Srni povodom 20 godina postojanja Republike Srpske.
http://www.zvornikdanas.com/2012/01/dodik-srpska-ce-nastaviti-da-jaca-svoju-poziciju/
Обично испирање мозга. Зашто Додик себи не постави изазов да ниједан грађанин Републике Српске не буде гладан и неписмен?

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 19:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Људи драги нисам ја Милорадов портпарол нити неко ко жели пропагират његову странку и владавину !

А мислим (без обзира што би се сложио са Шлагером у великом дијелу) је овај дио о обавези чувања сасвим реалан и да без обзира на разноразне мировне споразуме,многи наши "непријатељи" чекају погодан тренутак,нећу рећи политичку гарнитуру! ;)

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma suplja prica Dodika mislim ima tu istine nije skroz suplja ali jeste preuvelicana nek se uhvati radnih mjesta razvoja turizma industrije poljoprivrede itd itd

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 19:27 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
без обзира на разноразне мировне споразуме,многи наши "непријатељи" чекају погодан тренутак,нећу рећи политичку гарнитуру

jako cudan post od nekoga ko toliko dobro poznaje istoriju i koji sigurno zna da su uvijek velike sile odredjivale granice na balkanu.
na "raznoraznom mirovnom sporazumu",iza postojanja Republike Srpske stoje potpisi Velike Britanije,Francuske,Rusije i USA! Cini mi se da mnogi nisu ni vjesni koliki nam je to kamen temeljac za postojanje nase Republike Srpske! To je najveci stepen drzavnosti koji su Srbi zapadno od Drine imali ikad u istoriji!!
Ja toliko vjerujem u to,da cu ti sad napisati jednu recenicu poslije koje ces misliti da sam lud. Naime,da sutra ova dva naroda Hrvati i Bosnjaci kolektivno polude i ponude Republici Srpskoj nezavisnost ili referendum,ja bih ga momentalno odbio,dok velikim silama to nije u interesu i dok oni to ne aminuju!!

nekako ne yebem 2% ove bh politicare i njihovu drzavotvornu pricu.nek se uhvate ekonomije i socijale.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 19:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
jako cudan post od nekoga ko toliko dobro poznaje istoriju i koji sigurno zna da su uvijek velike sile odredjivale granice na balkanu.

Потпуно си у праву када кажеш да су велике силе одређивале судбину малих,тако ће бити и у будућности. Али под ово непријатељи не мислим на те велике силе,већ на неке наше домаће силе које мимо функције желе пропагирати радикализам,сепаратизам,централизам и тако те будалаштине. Усудићу се па рећи,да без обзира на те тзв. велике, ма колико ми сматрали Русе оваквим и онаквим,она куповина у Броду је њихов стратешки потез,при том не мислим на економску област,паметан разумије... Око извора ове моје констатације не би,само ћу истаћ да се ради о битном политичком фактору који је био и свједок разговора Амера,Руса с Милошевићем ;)
Citiraj:
na "raznoraznom mirovnom sporazumu",iza postojanja Republike Srpske stoje potpisi Velike Britanije,Francuske,Rusije i USA!

Свиме њима је вјеруј ти мене простор РС,а самим тиме и ФБИХ дојадио, а већ поменутим домаћим непријатељима (при том не мислим на народ,вјеру,већ на појединце) се дубоко у срцима гаји идеја о исламској држави и та идеја је сан за који они имају сво вријеме свијета,а план им је средњорочан,што значи логички гледано чекање погодног момента за дјеловање.
Citiraj:
Cini mi se da mnogi nisu ni vjesni koliki nam je to kamen temeljac za postojanje nase Republike Srpske!

Наравно да спадам у групу људи који су свјесни, мада да будем искрен сматрао сам да ће тај споразум бит свето писмо у правном значењу,сложићеш се Шлагеру да је доста контроверзи око тог комада од папира. Истовремено сви смо свједоци да је дејтонска БиХ доста неких секвенци изгубила,а да нисам прочитао до танчина тај споразум,тако да ћу дио кривице уколико ми укажу да гријешим признат моментално.
Citiraj:
To je najveci stepen drzavnosti koji su Srbi zapadno od Drine imali ikad u istoriji!!
Ово је нажалост тачно,уколико се подразумијева територија Босне,али понављам Инцки,Петричи и остала говна су блажи облик Бењамина Калаја.
J
Citiraj:
a toliko vjerujem u to,da cu ti sad napisati jednu recenicu poslije koje ces misliti da sam lud. Naime,da sutra ova dva naroda Hrvati i Bosnjaci kolektivno polude i ponude Republici Srpskoj nezavisnost ili referendum,ja bih ga momentalno odbio,dok velikim silama to nije u interesu i dok oni to ne aminuju!!

nekako ne yebem 2% ove bh politicare i njihovu pricu.

Вјерујем да имаш јаке аргументе,логички ми морам признат пада много ствари због којих мислим да је добро.Али истовремено сматрам да и када дође дан да се поздрављамо и растављамо,а доћи ће,једноставно кад тад неприродне синтезе се морају растављати, мислим да РС мора тежити ка независности и неприпајању држави Србији,једноставно сматрам да својим потенцијалима може релативно малу територију и популацију хранити и имати солидан напредак.

Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 13:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Završna svečanost manifestacije pod nazivom "Republici Srpskoj za rođendan" ove godine biće održana u Banjaluci. Kako je planirano, 5. januara, u 12 časova, u Kulturnom centru Banski dvor biće otvorena izložba najboljih učeničkih radova, a poslije razgledanja izložbe u 13 časova počeće kulturno-zabavni program, u kojem će učestvovati učenici osnovnih i srednjih škola iz Banjaluke, saopšteno je iz Administrativne službe grada.

Naime, Republički pedagoški zavod svake godine organizuje manifestaciju u okviru koje učenici osnovnih i srednjih škola, svojim stvaralaštvom, likovnim i literarnim izražavanjem, daruju svojoj Republici najljepše čestitke za rođendan.

Završna svečanost, tradicionalno, svaki put se održava u drugom gradu/opštini.

Povodom jubilarnog 20 rođendana Republike Srpske, domaćin završne manifestacije u 2012. godini je Grad Banja Luka, koji je obezbijedio i nagrade za učenike osnovnih i srednjih škola čiji su radovi najbolji u okviru likovnog i literarnog stvaralaštva.

(BLLIVE)

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 13:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2011, 21:09
Schlager je napisao:
U tom i jest zamka. Dok nasi politicari "cuvaju Republiku Srpsku",narod postaje sve siromasniji a klasne razlike sve vece....Republiku Srpsku cuva Daytonski mirovni sporazum i potpisi 5 najjacih svjetskih sila na njemu,a ne medijsko prepucavanje sa reisom ili Bakirom Izetbegovicem.

Nasi politicari bi za Republiku Srpsku mnogo vise ucinili njenim ekonomskim jacanjem i socijalnom pravdom,a ne supljom pricom dok nas pas nema za sta ujesti.

Ja vise tu pricu odavno ne pushim,i mene vise ne moraju braniti.A kad dodje trenutak da stvarno osjetim da je treba braniti-tu sam,ali ovo sad su pizdarije i skretanje paznje sa stvarnih problema i izazova.

Kad budes u mojim godinama,vjerovatno ces shvatiti da se iza svih ovih velikih patriotskih prica bh politicara uglavnom valja velika lova u pozadini.

Amerika cuva Srpsku? Ne treba se uljuljkivati takvim nebulozama, da rukovodstvo Srpske nije postiglo dogovor sa Moskvom i obezbedilo RUSKI VETO u SB, ne bi ti tako opusteno cvrkutao na forumu. :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 14:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

У Зворнику се поводом прославе,за сада не организује скоро ништа,наравно да ће вође се чашћават тога дана. Једино што ће бити је свечана церемонија и полагање вјенаца на градском тргу код споменика палим борцима ВРС.

Како је у вашим мјестима има ли икаквих специфичнијих облика обиљежавања или се чека 9.1..

Један позитиван примјер (иако наравно узете су народне паре) је Соколац,има једно 10 великих билборда (додуше страначких,СДС) на којима је српска застава са двоглавим орлом и порука "Сретан ти рођендан Републико Српска".

Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 14:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
veteran 1987 je napisao:

Код нас је диплома само ПОТВРДА о завршеном школовању а НЕ о стеченом знању. Нажалост...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 15:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Avg 2011, 21:26
Previše mojih drugova, vršnjaka i saboraca je poginulo, ne da bi opljačkalo nečiju kuću ili očistilo neku teritoriju od nekog, već da bi sačuvalo svoju kuću i svoju zemlju. Previše da bi mi bilo svejedeno kako se ova Republika zove. Onima kojima je svejedno poručujem: Neka se onda zove Srpska!

Imamo mnogo problema. Ubijaju nas korupcija, nedostatak prave i nacionalno odgovorne elite, nedostatak obrazovanih kadrova, nedostatak kreativnosti i siromaštvo. Malo njih su novi. Najveći je to što državu poistovjećujemo sa trenutnom vlašću. Zato nam se dešava da tako lako bez nje i ostanemo. Za sve nam je kriva država i odmah bi nju da mijenjamo ili nam do nje nije stalo jer ona, ta država, nije za nas uradila onoliko koliko je trebala, prema našem skromnom mišljenju.

Mi moramo biti ti koji će izgraditi državu (i postarati se da joj na čelu bude odgovarajuća vlast). To neće niko drugi uraditi za nas.

Postićemo to tako što ćemo najzad shvatiti da je ovo naša država i da je svaki pločnik na ulici dio naše kuće pa nećemo na njega pljuvati kao što ne pljujemo na pod svoje dnevne sobe. Postićemo to kada shvatimo da je svaki stanovnik naše države naš ukućanin. Postićemo to tako što ćemo shvatiti da nije naš cilj da uđemo u EU kao sirotinja koja bi da planduje na evro fondovima već da uđemo kao društvo vrijednih, odgovornih i poštenih ljudi koji će svojim ulaskom u EU bar za hiljaditi dio promila popraviti a ne pokvariti i samu EU.

Sretan praznik Republiko i da u miru i sreći doživiš još stotine praznika. Da tvoji građani budu srećni i da budeš takva da se tobom svukuda ponose. Da budeš takva da u tebe, radije nego u Njemačku, na rad odlaze i Ante i Huso i Krasnići. Tada ćemo svi zajedno znati da imamo državu koja će opstati.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 15:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Sretan rođendan Srpska! I u tu čast obraduješ svoje podanike:
- Uveden porez na honorarnu zaradu, studentske servise i SOCIJALNU POMOĆ!!!! :confused2:
- Uvodi se povećan porez na imovinu......seljaci će biti jako sretni!
- Povećana registracija vozila, plaća se pregled i povećana putarina na 50%!!!
- Poskupljuje kućna hemija i potrepštine.
- Povećana potrošnja u državnom aparatu za 20 miliona godišnje!!!!!
- Poskupile telefonske usluge.
Slika
Ovi naši vladari će da je sahrane ako ovako nastave! Mrtvi se okreću u grobu!

Živjela RS da se što prije oslobodi jarma lopova i despota!!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 730 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]