Citiraj:
jako cudan post od nekoga ko toliko dobro poznaje istoriju i koji sigurno zna da su uvijek velike sile odredjivale granice na balkanu.
Потпуно си у праву када кажеш да су велике силе одређивале судбину малих,тако ће бити и у будућности. Али под ово непријатељи не мислим на те велике силе,већ на неке наше домаће силе које мимо функције желе пропагирати радикализам,сепаратизам,централизам и тако те будалаштине. Усудићу се па рећи,да без обзира на те тзв. велике, ма колико ми сматрали Русе оваквим и онаквим,она куповина у Броду је њихов стратешки потез,при том не мислим на економску област,паметан разумије... Око извора ове моје констатације не би,само ћу истаћ да се ради о битном политичком фактору који је био и свједок разговора Амера,Руса с Милошевићем

Citiraj:
na "raznoraznom mirovnom sporazumu",iza postojanja Republike Srpske stoje potpisi Velike Britanije,Francuske,Rusije i USA!
Свиме њима је вјеруј ти мене простор РС,а самим тиме и ФБИХ дојадио, а већ поменутим домаћим непријатељима (при том не мислим на народ,вјеру,већ на појединце) се дубоко у срцима гаји идеја о исламској држави и та идеја је сан за који они имају сво вријеме свијета,а план им је средњорочан,што значи логички гледано чекање погодног момента за дјеловање.
Citiraj:
Cini mi se da mnogi nisu ni vjesni koliki nam je to kamen temeljac za postojanje nase Republike Srpske!
Наравно да спадам у групу људи који су свјесни, мада да будем искрен сматрао сам да ће тај споразум бит свето писмо у правном значењу,сложићеш се Шлагеру да је доста контроверзи око тог комада од папира. Истовремено сви смо свједоци да је дејтонска БиХ доста неких секвенци изгубила,а да нисам прочитао до танчина тај споразум,тако да ћу дио кривице уколико ми укажу да гријешим признат моментално.
Citiraj:
To je najveci stepen drzavnosti koji su Srbi zapadno od Drine imali ikad u istoriji!!
Ово је нажалост тачно,уколико се подразумијева територија Босне,али понављам Инцки,Петричи и остала говна су блажи облик Бењамина Калаја.
J
Citiraj:
a toliko vjerujem u to,da cu ti sad napisati jednu recenicu poslije koje ces misliti da sam lud. Naime,da sutra ova dva naroda Hrvati i Bosnjaci kolektivno polude i ponude Republici Srpskoj nezavisnost ili referendum,ja bih ga momentalno odbio,dok velikim silama to nije u interesu i dok oni to ne aminuju!!
nekako ne yebem 2% ove bh politicare i njihovu pricu.
Вјерујем да имаш јаке аргументе,логички ми морам признат пада много ствари због којих мислим да је добро.Али истовремено сматрам да и када дође дан да се поздрављамо и растављамо,а доћи ће,једноставно кад тад неприродне синтезе се морају растављати, мислим да РС мора тежити ка независности и неприпајању држави Србији,једноставно сматрам да својим потенцијалима може релативно малу територију и популацију хранити и имати солидан напредак.