banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 11:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 730 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Jan 2012, 12:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Cosa Nostra je napisao:
Ma ko smo ja i ti (@_зока) i ostali forumasi da bi nas neko cuo,boli njih uvo za par budala sa forumu.
Oni rade kako hoce ne slusaju nikoga, zato ili da sutimo i sjedimo ili masovno izadjemo na ulice.

Ne moraš na ulice izađi na izbore...neka, jedan po jedan - armija. Neka svaki drugi dan jedan odustane od njih i glasa za autsajdere eto ti uspjeha, do izbora su donji. I kokliko raje ima na forumu? Nikad, ali nikad ne podcjenjuj forume....

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 12:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Simpatizer je napisao:
Naime, najbolji ministar je ponovio razred u srednjoj skoli. :D

То није показатељ...Упркос томе могао је направити од свога министарства ефикасан дио владе. Само што није,уклопио се у свеопште сивило....а добро је кренуо,сјећам се да му је једна од првих одлука на почетку првог мандата била да се прода пар лимузина из возног парка министарства и да се за те новце купе комби возила за превоз ђака из удаљених села до школа.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 12:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Nije pokazatelj, ali moze biti predznak. :D

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 12:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Glasacemo mi ali sta je sa onih nekoliko hiljada podkupljenih prasetinom,pitom,sarmom,Marinkom Rokvicem i Spiricevim prskanjem "Napred Srpskaaaaaaaaaaaaaa"

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 12:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nek još malo skoče cijene i nezaposlenost, a oni su počeli dodavati namete na imovinu.....e čućeš onda seljake koji ne mogu napredovati od svog rada kad mu još lupi porez na tu zemlju i objekte.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 12:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Cosa Nostra je napisao:
Glasacemo mi ali sta je sa onih nekoliko hiljada podkupljenih prasetinom,pitom,sarmom,Marinkom Rokvicem i Spiricevim prskanjem "Napred Srpskaaaaaaaaaaaaaa"

Полако,један по један. Не каже народ узалуд:"Тиха вода бријег рони.."...Народ зна.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 13:26 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Tema je rođendan Republike Srpske, a ne Mile, Tadić, Josipović, Đoković ili šta već, tema je rođendan naše, jedne i jedine Republike Srpske koja nam je svima omogućila da ovako prdimo protiv koga god hoćemo, da slavimo naše SRPSKE slave, da se osjećamo slobodno, da nas policija ne tuče zato što smo Srbi ili da djecu ne ispraćamo u armiju u kojoj se u podne klanja džuma namaz ili šta već...

Schlager je napisao odličan post, ali vi niste shvatili poentu, u postu je iskritikovao NAS, narod, stanovništvo, glasače, jednom riječju stoku, ali pojedini forumaši su priču okrenuli na politiku, sasvim nepotrebno...

Dakle Schalegeru, apsolutno se slažem sa tobom, ja sam ponosni stanovnik Republike Srpske...

Nama samo ovo može pomoći... :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=52s9QsjChTk

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 13:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Simpatizer je napisao:
drinin vuk je napisao:
Ако пратиш политичку сцену,бољег министра од Антона у овој и оваквој влади нема

:D
Dobar vic.

Njegovo ministarstvo je leglo nerada, neka ti to potvrdi RSboljapolovinaBiH, posto on pliva u paklu zvanom "Obrazovni sistem". :D

Jos cu pomenuti jednu zanimljivost iz proslosti najboljeg ministra.
Naime, najbolji ministar je ponovio godinu u srednjoj skoli. :D

Uzivajte...

I Dodo je završio za mesara,išao čova tri godine u srednju a onda mu se politika svidjela u školi rezervnih oficira u Bileći.Potom ga tata šalje u Beograd na specijalizaciju.Ostalo je sve istorija. :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 13:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Samo fukare se bave politikom !

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 14:06 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Tacno RBA,nekoliko puta sam napisao,a evo i sad cu pojasniti. Ni ova,ni prethodne politicke garniture nisu tu dosli ni na silu,ni nekom revolucijom,vec uglavnom plebiscitarnom podrskom naroda,i ne vidim tu nekog velikog prostora za ljutnju na politicare,jer je davno receno da "svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje". Prostora za ljutnju ima na sud i tuzilastvo,koji se uopste ne mijesaju u svoj posao za koji su basnoslovno placeni za nase uslove. Njihov kukavicluk i nezamjeranje mi stvarno izazivaju nagon za povracanjem. Mali tracak nade i svjetlo na kraju tunela mi uliva susjedna Hrvatska,jer ko je prije dve godine mogao i sanjati da ce u zatvoru zavrsiti jedan Polancec,Cehok,Barisic,Sanader....? Mozda se i ponavljam,jer sam dosta puta pisao o pravosudju,ali prijatno me iznenadio bas Mile Dodik,prije tri dana u novogodisnjem intervjuu BN televiziji,gdje je o kukavicluku naseg pravosudja govorio mnogo ostrije nego ja!
Vidim da ste pametni momci,pa sam iznenadjen sto se nekoliko puta ponavlja kako nema rjesenja za bolje sutra. E tu se ne mogu sloziti.Nije tacno da rjesenja nema,vec moj pesimizam izaziva sto elite nece da ta rjesenja pokrenu,vjerovatno zbog uticaja stranih mentora koji nam objasnjavaju sta je dobro za nas.

RJESENJA
1-Zastita domace poljoprivredne proizvodnje donosenjem jako velikih taksi na uvoz svih proizvoda koje nas seljak moze proizvesti! To je zakon koji bi vrlo brzo ozivio nase selo,doprinio da i ljudi iz gradova koji nemaju perspektivu,odlaze na selo i pokrece stotine i hiljade malih farmi,vocnjaka i sl....Medjutim,iako u svojim zemljama imaju rigidne zakone po tom pitanju,odmah bi evropski dusebriznici rekli "ovaj zakon vam nije proevropski,morate imati potpuno otvorene granice". Ja sam uvjeren da bi nam vise pomogli takvi zakoni nego srljanje u EU po svaku cijenu,jer ovakva situacija pogoduje samo uvoznom lobiju i stranim proizvodjacima dok srpsko selo umire.
2-Otpustiti dvije trecine zaposlenih u javnoj upravi,vladi,agencijama,opstinama,javnim preduzecima (pogotovo zeljeznica)!!! Znam da zvuci puno,ali i to sto ostane bi bilo previse! Nikome ne bih dao otkaz,ali bih to redukovao na nacin da se novi radnik moze primiti na budzet,samo kad TROJICA prethodnih odu u penziju. To bi u dogledno vrijeme donosilo ustede od stotina miliona maraka godisnje,koje bi bile iskoristene u pokretanje malih gazdinstava,stimulaciju proizvodnje,a naravno i pravednija i bogatija socijalna davanja.
3-Potpuna i sveobuhvatna reforma obrazovnog sistema,sa posebnim osvrtom na hiperprodukciju nepotrebnih kadrova sa privatnih fakulteta! O ovome mislim da uopste ne treba trositi rijeci.Planski vrsiti upis u srednju skolu,treba nam pet puta vise agronoma,sumara i poljoprivrednih zanimanja a pedeset puta manje managera,ekonomista i pravnika sa smijesnih fakulteta kojima je jedini zivotni cilj zaposliti se u zgradu Vlade,Opstine ili neku agenciju na budzetu.

To su tri zakona koja se mogu donijeti sledece sedmice u Narodnoj Skupstini Republike Srpske a koje bi dramaticno unaprijedila kompletnu Republiku Srpsku samo za par godina.

Pitate za koga glasati. Pa za one koji vam ponude ovakve zakone,pa makar to bio i SNSD. A ako vas slazu,odmah ih kazniti na sledecim izborima. A ako jos neko obeca i zakon o porijeklu imovine,reformu pravosudja i transparentnost prilikom javnih nabavki,onda se treba puzeci odvuci do glasackog mjesta ako treba,a ne ovako ne izaci na izbore i onda 4 godine kukati.

I pobogu,vec jednom da nas narod na glasackom mjestu donosi odluku po tome da vaze razliku izmedju obecanog i ispunjenog u zadnje 4 godine,a ne po tome ko je sta kome rekao i ko kako prica. Sve dok se ne pocnemo po tim parametrima ponasati na dan izbora,nismo ni zasluzili bolje.

Poslednji put menjao Schlager dana 02 Jan 2012, 14:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 14:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Republici Srpskoj sretan 20 rodjendan
Trenutno mnogo stvari bi moralo biti bolje nego sto jeste, ali kao neko ko je ucestvovao u njenom stvaranju samo bih ponovio rijeci kolege Schlagera:
VRIJEDILO JE

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 14:19 
Bič božji
Bič božji

Uglavnom se slažem, aliima jedna stvar oko koje ja imam svoje mišljenje, naravno ne mora da znači da sam u pravu, ali za većunu korupcije i podmićivanja je kriv sam NAROD, dakle rijetki su oni koji nisu nekog podmitili zarad nekog svog ličnog interesa, eto ja prvi sam to uradio nekoliko puta... Dakle nije samo problem u vlastodršcima, nego u nama samima, dok god se to ne otkloni nama neke stvari neće krenuti na bolje...

Još nešto u pogledu pravosuđa, spomenuo si Polančeca i još neke iz jedne nam susjedne i omražene države, a evo ja ti sada kažem da će svi ti koje si ti spomenuo biti oslobođeni svih optužnica i da će im ta ista država morati nadoknaditi do zadnjeg dinara sve to što će oni tražiti, eto sjeti se samo ovog što sam ja napisao za nekoliko godina... Slične namontirane procese smo gledali i u mnogo razvijenijim državama i svi su završavali neslavno... Njemački kancelar Helmut Kol, pa onda Američki predsjednik zbog toga štop je guzi neku zjaku iz svog kabineta itd itd itd... Neću ni da spominjem neke naše procese... Čović, Šarović, ima ih još...

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 14:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

To si apsolutno u pravu za korupciju u samom narodu,sinoc sam u onom svom postu i naveo desetak primjera,ali ima ih jos pedeset. Treba dijete da se upise u srednju skolu-trazi vezu,treba ti neko odobrenje za rad u opstini ili poreskoj upravi,neces da cekas nedjelju-dve,trazis vezu,dodjes na autopijacu i kazes onome,nemoj pisati blok na 10 maraka,evo ti 5 na kafu,zaustavi te policajac-evo vam dvadeset maraka pojedite kilu pecenja,ili cener za pice,zavisi koliki je prekrsaj,dodje ti inspektor u radnju-dodji ovamo iza da se dogovorimo.....ma sve je korupcija....

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 14:29 
Bič božji
Bič božji

Schlager je napisao:
To si apsolutno u pravu za korupciju u samom narodu,sinoc sam u onom svom postu i naveo desetak primjera,ali ima ih jos pedeset. Treba dijete da se upise u srednju skolu-trazi vezu,treba ti neko odobrenje za rad u opstini ili poreskoj upravi,neces da cekas nedjelju-dve,trazis vezu,dodjes na autopijacu i kazes onome,nemoj pisati blok na 10 maraka,evo ti 5 na kafu,zaustavi te policajac-evo vam dvadeset maraka pojedite kilu pecenja,ili cener za pice,zavisi koliki je prekrsaj,dodje ti inspektor u radnju-dodji ovamo iza da se dogovorimo.....ma sve je korupcija....

To je naš usud, lako bi mi za ostalo, ali generacije će morati da ispravljaju te stvari, iskreno nisam optimista u tom pogledu i mislim da ćemo nas dvojica teško doživjeti vrijeme da se to iskorijeni... Ali sve to nije razlog da ja ne budem ponosan na MOJU Republiku Srpsku i njen 20 rođendan, neka nam živi vječno...

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 14:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
U Prijedoru je firma koaj radi presvlake za namjestaj za firmu IKEA i citam u novinama otvara ta firma 200 novih radnih mjesta znaci 200 i zali se sefica da nemoze popuniti ta radna mjesta raja ne zeli raditi uopste plata min 400 maraka znaci za najprostije poslove + prevoz + topli mslm a max plata nije pisala

eh sada kaze dodu joj mladi ugl od 20-30 god i svi imaju skupe mobitele neki i auta dodju na 1-2 dana i odu jednostavno....

Istrazivanje za balkan kaze da ljudi u BiH najmanje se trude da nadju posao ispred su sve zemlje bivse juge

I sta vi ocekujete od takvog naroda? promjene?smjenu vlasti?pritisak na politicare? arapsko proljece ? Sta ?

Eh da Schlager svaka ti je zlatna :D sve sto si napisao il se slazem il je tacno ;)

Nije Dodik kriv nizasta narod je kriv jer nece jednostavno narodu je izgleda dobro ovako i ne zali se previse ha ya

Eh da 20 godina hoec li biti ista u BL neki koncert grupa party ili sl ?

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 14:34 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Cuo sam da ce nastupiti Beogradski Sindikat,Partibrejkersi i Boris Tadic 8)

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 14:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bolje da su uvalili jos jednu grupu mjesto Tadije bilo bi bolje :D

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 14:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Schlager je napisao:

Korupcija kao problem drustva kod nas egzistira odavno, bila je jako zastupljena i u onoj drzavi a ovoj se samo sticajem raznih okolnosti jos vise rasirila i ukorijenila ali nemojmo biti u zabluda da je to samo nas problem, mnogi pate od nje, eto cak mislim da su Bugar ili Rumuni uveli u osnovne skole predmet koji se bavi korupcijom i borbom protiv nje. Jedini efikasan lijek protiv korupcije je efikasno pravosudje a ono je takvo kako je tako da nevidim u dogledno vrijeme neko rjesenje.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 14:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Igor Vujcic je napisao:
U Prijedoru je firma koaj radi presvlake za namjestaj za firmu IKEA i citam u novinama otvara ta firma 200 novih radnih mjesta znaci 200 i zali se sefica da nemoze popuniti ta radna mjesta raja ne zeli raditi uopste plata min 400 maraka znaci za najprostije poslove + prevoz + topli mslm a max plata nije pisala

eh sada kaze dodu joj mladi ugl od 20-30 god i svi imaju skupe mobitele neki i auta dodju na 1-2 dana i odu jednostavno....

Istrazivanje za balkan kaze da ljudi u BiH najmanje se trude da nadju posao ispred su sve zemlje bivse juge

I sta vi ocekujete od takvog naroda? promjene?smjenu vlasti?pritisak na politicare? arapsko proljece ? Sta ?

Iz mog iskustva gazde koji su đubrad prema radnicima i tertiraju ih kao roblje, najviše se žale na nerad i da ne mogu naći radnika. A ovamo im radnici rade 12-15 sati dnevno vikendom, praznikom i svecima i još ti zakine platu kad se razboliš i izostaneš. Imaš skoro 450 radnih sati mjesečno za mizerijicu....a auto i mobilni nisu luksuz već odavno.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 14:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znamo koje se institucije bore protiv toga znaci zna se ko je krivac pitanje zasto ti ljudi nedaju ostavke ili radi li mehanizam koji bi trebao te ljude maketi i procesuirati ako on neradi vidjeti ko stoji iza tog mehanizma itd itd i doslo bi se do Dodika vjerovatno xD :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 730 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]