Radi ona na paypalu, ali ona, naravno, nema avs ( Adress Verification System ) tako da ju mozes slobodno dodati na bilo koju adresu u BiH i na bilo cije ime, tako da se oko toga ne brini, ali mene zanima 1 stvar vezana za te visa gift kartice, a to je moze li se na njih withdrawal-ati pare sa paypala, moneybookersa i slicnih, ili ona nema tu opciju?Te takodjer da li se moze otici u banku i traziti izvod transakcija ( da se provjeri onaj broj za verifikaciju kartice sa paypala ) .
A sto se tice prodavanja po ebayu, ne isplati vam se to, jer pod broj jedan, kod nas je SVE skuplje nego vani, tako da ako vi zelite nesto zaraditi morate povisiti cijene, a zasto bi neko sa ebaya kupio od nekoga iz bosne sa 100njak feedbackova ko ima cijenu 30% vecu nego neki amer ili britanac sa 10000 feedbackova ?
A dodatni problem je i postarina, koja je kod nas prevelika, ja bez problema nadjem vece stvari sa ebaya iz uk ili usa koji ljudi salju free vamo ili naplate par dolara, a mi bi morali naplatiti 30-40 dolara + sto bi taj neko morao platiti carinu na to, pa mu se opet ne isplati, jer ako je iz EU, moze kupiti iz neke drzave evropske unije pa ne plati nista, ili ako je iz USA logicno da ce traziti od americkih prodavaca i pored toga svega morate se brinuti oko paypala odosno hoce li se sjebati transakcija, da li ce neko povratiti novce bez razloga, hoce li neko kupiti od vas sa kradenim accountom...
Eh sada, isplativost bi se mogla traziti u tome ako naleti neki kupac iz susjednih drzava, ali sada...mah...dragi pik.ba