banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 15:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 24 Dec 2011, 22:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
malizarko je napisao:
Da li je neko sa ovih naših prostora prodavao nešto na ebay-u?

Доскора је то било скоро па немогуће јер Пејпал није прихватао уплате на рачуне одавде, па је могао да се користи само Манибукерс. Опет, скоро нико жив на Ибеју не корости Манибукерс за плаћање, тако да... Сад пошто је Пејпал профункционисао и за уплате, може да се иде и у продају.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2011, 23:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Jun 2003, 01:17
Nisam siguran kako prodaju tretira carina (opet se vraćamo na tu carinu :))...
A i ovi poštari mi nisu najjasniji... Za paket bi 30 i kusur KM-ova (do USA recimo) a za pismo te neke težine samo 5... Mada nisam baš siguran može li se kaiš poslati pismom...

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2011, 03:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
malizarko je napisao:
Trebali bi označiti kao shipped čim pošalju, to im je u interesu. Inače bi prodavac mogao popušiti negativan feedback što svi na ebay-u maksimalno izbjegavaju... Meni su papričice iz Kanade poslali tek 5 dan od dana uplate (u tih 5 dana 2 su bila neradna). Naravno da negativan feedback nije izostao s obzirom da su naveli da šalju u roku od 1 do 2 radna dana...

Hmm, kakve papričice, nisam video, a ni znao da na Ebay ima 'rane za kupiti!?
Možda je ovo glupo pitanje, ali ... :P

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2011, 09:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Bhut jolokia... Deset sjemenki iz Kanade... http://www.ebay.com/itm/180727637457?ss ... 500wt_1202 8) Čudo jedno šta sve ljudi prodaju!

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2011, 12:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Aaa, pa Zarko, jes` ovo ti?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2MDqUPB500A[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2011, 23:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Samo to sve genetski modifikovano (pretpostvljam), vidi dole na tom linku kolika jagoda k'o dinja. :D

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 09:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Stanko me i jeste inspirisao... Polako rastu pa ćemo da vidimo šta su poslali... Ako mi se izrodi neka babura, biće sranja...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 10:33 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Sep 2009, 10:51
goranagf je napisao:
Jeli mora sve sto se kupi biti oznaceno kao shipped? Jel se desava da prodavac posalje a ne oznaci ili zaboravi oznaciti.
Naruci sam 2 stvari od 2 razlicita prodavaca, prva je odmah istog dana oznacena kao poslana, kasnije sam nesto pitao covjeka i odmah mi je odgovorio, dok ovo drugo nije ni oznaceno kao polsano, niti mi covjek odgovara na pitanje, izvrsio sam kupovinu 22.12.

Jutros se javio covjek, poslan je paket 24. samo nije stigao da se javi, sad im je spica...:)

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 15:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
malizarko je napisao:
Nisam siguran kako prodaju tretira carina (opet se vraćamo na tu carinu :))...
A i ovi poštari mi nisu najjasniji... Za paket bi 30 i kusur KM-ova (do USA recimo) a za pismo te neke težine samo 5... Mada nisam baš siguran može li se kaiš poslati pismom...

mozes poslati kais, ili bilo kakvu odjecu kao pismo. postarina je skupa i ne isplati se. ustvari, sama postarina nije toliko skupa, nego platis jos i carinski pregled, pa postansku uputnicu, pa na sve to 1KM postanske takse.. i tako.. nakupi se toga :-?

nego, neko je spominjao onu visa gift karticu komercijalne banke. kako ste ju registrovali na paypal? pise li na njoj ime i prezime vlasnika? cini mi se da ne,, pa ne znam kako da ju dodam na paypal ako nema te opcije (napravila bih novi paypal nalog). ne bih da ju vadim bezveze ako ne radi na pp.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 15:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2011, 14:59
Radi ona na paypalu, ali ona, naravno, nema avs ( Adress Verification System ) tako da ju mozes slobodno dodati na bilo koju adresu u BiH i na bilo cije ime, tako da se oko toga ne brini, ali mene zanima 1 stvar vezana za te visa gift kartice, a to je moze li se na njih withdrawal-ati pare sa paypala, moneybookersa i slicnih, ili ona nema tu opciju?Te takodjer da li se moze otici u banku i traziti izvod transakcija ( da se provjeri onaj broj za verifikaciju kartice sa paypala ) .
A sto se tice prodavanja po ebayu, ne isplati vam se to, jer pod broj jedan, kod nas je SVE skuplje nego vani, tako da ako vi zelite nesto zaraditi morate povisiti cijene, a zasto bi neko sa ebaya kupio od nekoga iz bosne sa 100njak feedbackova ko ima cijenu 30% vecu nego neki amer ili britanac sa 10000 feedbackova ?
A dodatni problem je i postarina, koja je kod nas prevelika, ja bez problema nadjem vece stvari sa ebaya iz uk ili usa koji ljudi salju free vamo ili naplate par dolara, a mi bi morali naplatiti 30-40 dolara + sto bi taj neko morao platiti carinu na to, pa mu se opet ne isplati, jer ako je iz EU, moze kupiti iz neke drzave evropske unije pa ne plati nista, ili ako je iz USA logicno da ce traziti od americkih prodavaca i pored toga svega morate se brinuti oko paypala odosno hoce li se sjebati transakcija, da li ce neko povratiti novce bez razloga, hoce li neko kupiti od vas sa kradenim accountom...
Eh sada, isplativost bi se mogla traziti u tome ako naleti neki kupac iz susjednih drzava, ali sada...mah...dragi pik.ba :D

DJ SKYZER - Balkan Party Mix #1

Poslednji put menjao skyzeR dana 26 Dec 2011, 15:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 15:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

To da li se isplati ili ne, računaće onaj što kupuje... S obzirom da nemaš nikakvih troškova za postavljanje na ebay, ne možeš biti na gubitku...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 15:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

malizarko je napisao:
To da li se isplati ili ne, računaće onaj što kupuje... S obzirom da nemaš nikakvih troškova za postavljanje na ebay, ne možeš biti na gubitku...

О дааааа, имаш и те како... :) Шта мислиш, да Ибеј пушта да качиш ствари за џабака?

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 15:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

@malizarko imas, ali se oni placaju nakon sto prodas proizvod.
Ali naravno, moraces ih platiti cak i ako ga i ne prodas ^^

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 15:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Onda sam ja nešto pogrešno pohvatao...
Za 50 aukcijskih prodaja mjesečno ebay ne naplaćuje izlistavanje nego samo uzme 9% ako se stvar proda... E ako hoćeš fiksnu cijenu te još neke dodatne stvari (opisi, dodatne slike...) naplaćuje se i izlistavanje...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 15:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

skyzeR je napisao:
@malizarko imas, ali se oni placaju nakon sto prodas proizvod.
Ali naravno, moraces ih platiti cak i ako ga i ne prodas ^^

Ovo drugo nisam shvatio...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 15:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

sinip je napisao:
malizarko je napisao:

О дааааа, имаш и те како... :) Шта мислиш, да Ибеј пушта да качиш ствари за џабака?

Koji su troškovi?

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 15:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Neka ti je sa srecom ako se upustas u te vode, ja za to nemam ni zivaca ni vremena ni volje, pogotovo nakon sto me je paypal iskarao vise puta u zdrav mozak, ja se i dalje drzim pika :) jos kada bi pik uveo online placanje ( o cemu pricaju ) bilo bi prejako.

@malizarko
Pa imas mjesecni obracun troskova, placas ha prodao ha ne prodao, kada je fixna cijena u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 16:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Neko od nas nije u pravu...
Troškovi za izlistavanje nekog proizvoda se naplaćuju kod izlistavanja (ako ne platiš, ebay neće izlistati, logično)... Nema naknadnog naplaćivanja za izlistavanje... Kad kreiraš "oglas", na kraju strane je prikazano koliko će te taj oglas koštati. Platiš i oglas ti je na ebay-u. Ako ne prodaš, to su ti svi troškovi. Ako prodaš, ebay uzima još neki procenat.
Kao što rekoh, troškovi izlistavanja do 50 aukcijskih prodaja mjesečno (po username-u) su 0. Ebay uzme samo procenat ako se stvar proda. http://pages.ebay.com/help/sell/insertion-fee.html#free
Ne znam na šta misliš "pod mjesečni obračun troškova"...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 16:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ja ti govorim iz licnog iskustva, prodavao sam na ebayu, virtualne stvari ( cd keyeve, gold za wow i slicno ) i istina izlista ti cijenu koju placas, ali je ne placas odmah ( ja je barem nisam nikada odmah placao ) vec sam imao mjesecni obracun i automatski su mi skidali sa kartice.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 16:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

malizarko je napisao:
Neko od nas nije u pravu...
Troškovi za izlistavanje nekog proizvoda se naplaćuju kod izlistavanja (ako ne platiš, ebay neće izlistati, logično)... Nema naknadnog naplaćivanja za izlistavanje... Kad kreiraš "oglas", na kraju strane je prikazano koliko će te taj oglas koštati. Platiš i oglas ti je na ebay-u. Ako ne prodaš, to su ti svi troškovi. Ako prodaš, ebay uzima još neki procenat.

То је то...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]