banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 09:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Mar 2011, 20:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2008, 22:00
@dtb_pro

Hehe,svaka cast na detaljnom izvestaju!
Elem znaci kako god okrenes mozes dobiti po ledjima (novcaniku),pih.
Onda imas opciju da ovim nasim deratorima platis takav isti racunar duplo skuplje,
pa te skoro izadje kao carina. :angry4:
Pa da su oni makar profesionalci u svom poslu vec hoce da te zahebu i jos naplate. :mad:

Mada neki kazu bez rizika nemu uspeha,tako da ... :)

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 21:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ako ces prijavljivati robu na izlazu iz Hrvatske ili Srbije da bi ovjerio obrazac za povrat PDVa, roba mora biti neotpakovana. To je teoretski, nekad traze na uvid a nekad i ne, ali da te to ne zezne, sigurnije je imati upakovano. Tek kad ovjeris taj obrazac onda bacaj visak ambalaze ako ne mislis prijvaljivati robu na nasoj strani. To mozes ako si autom pa stanes poslije kucice i raspakujes, a u busu bas i nije zgodno, nece te niko cekati.
Za gubljenje garancije, malo se DTB zaletio, valjda je dovoljno da sacuvas racun, a ne i ambalazu.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 21:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Koliko mi je poznato za laptope dosta proizvođača/trgovaca traži da budu upakovani u originalnu ambalažu. Jedan od razloga je da otklone mogućnost da dođe do oštećenja tokom transporta jer je tada nemoguće dokazati ko je kriv.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 22:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Vader je napisao:
Gubi se garancija kad se riješiš ambalaže? Dakle i kad ovde kupim ali bacim ambalažu (ko će je čuvati, pogotovo onako pocijepanu, pokidanu) i kasnije kad bih želio vratiti ne mogu?

blaf77 je napisao:
Ako ces prijavljivati robu na izlazu iz Hrvatske ili Srbije da bi ovjerio obrazac za povrat PDVa, roba mora biti neotpakovana. To je teoretski, nekad traze na uvid a nekad i ne, ali da te to ne zezne, sigurnije je imati upakovano. Tek kad ovjeris taj obrazac onda bacaj visak ambalaze ako ne mislis prijvaljivati robu na nasoj strani. To mozes ako si autom pa stanes poslije kucice i raspakujes, a u busu bas i nije zgodno, nece te niko cekati.
Za gubljenje garancije, malo se DTB zaletio, valjda je dovoljno da sacuvas racun, a ne i ambalazu.

Ako misliš da će ti priznati garanciju na matičnu ploču, procesor, ram, HD itd bez kutija i bezbrojnih papirića, raspitaj se malo bolje u trgovini u kojoj kupuješ pa čak i u BG. Iznenadio bi se. Naravno, vjerovatno me pogrešno shvatate jer govorim o pozivanju na garanciju ako ste prilikom sastavljanja komponenti shvatili da je neka neispravna (ili u roku od par dana). U roku tih par dana kad pokušate da reklamirate robu, sigurno će vam tražiti da artikl bude o originalnom pakovanju. Ukoliko je sve ispravno u toku tih para dana, biće ispravno bar tri mjeseca. A nakon toga je svejedno (ambalaža definitivno ne treba) jer reklamiranje u garatnom roku postaje epopeja o nadmudrivanju zašto je neka komponenta otkazala i da li je do nje ili do nestručnog rukovanja.

Obavezno obratiti pažnju da sam sve to napisao jedino u slučaju kupovanja POJEDINAČNIH KOMPONENTI. Kupovina kućišta je totalno drugačija priča jer na kućištu je onda zaštitni stiker koji je oznaka valjanosti garancije. Dakle priča se odnosi na pojedinačne komponente, a mislim da svi imate bar neko iskustvo sa reklamacijom istih.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
dtb_pro je napisao:
a mislim da svi imate bar neko iskustvo sa reklamacijom istih.

Ocito nisam imao tu srecu.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2011, 10:37 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Dec 2011, 09:50
East Code uglavnom... Ovi u Infocom-u cine mi se najjeftiniji sto se tice grafickih kartica ali isto tako cini mi se da muljaju. Nema sanse da MSI Cyclone 6850 bude 279km! Pa i u Srbiji je minimum 170 evra.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2011, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

gonzales je napisao:
Ovi u Infocom-u cine mi se najjeftiniji sto se tice grafickih kartica ali isto tako cini mi se da muljaju. Nema sanse da MSI Cyclone 6850 bude 279km! Pa i u Srbiji je minimum 170 evra.

Slabo ti se čini... A Cyclone je već testiran ;-)

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 15:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2010, 11:27
dtb_pro je napisao:
Slabo ti se čini...

Na koje ''činjenje'' si mislio? Na ovo: :D
gonzales je napisao:
Ovi u Infocom-u cine mi se najjeftiniji

ili na ovo: :D
gonzales je napisao:
cini mi se da muljaju

A meni se čini da je Infocom uopšteno najjeftiniji, ne samo da mi si čini nego sam se u to lično uvjerio prije godinu dana kada sam potraživao monitor... ne znam kako je sada.

The sun the moon the stars all bear my seal.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 16:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hard and Heavy je napisao:
dtb_pro je napisao:
Slabo ti se čini...

Na koje ''činjenje'' si mislio?

Mislio sam na muljanje sa MSI Cyclone 6850 grafičkom. Grafička je naletila u jednoj turi, planula dok si rekao "keks" i to je to. Niko se dosad nije požalio, a bogami je i testirana dobrano. Ali sve što je dobro, kratko traje. Pitaj Boga kad će opet tako naletiti nešto...

P.S.

Što ti znaš da izvučeš temu iz prašine... :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 17:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2010, 21:33
Pri povratku PDV-a morate robu pokazati na carini u zemlji u kojoj kupujete proizvod. Nakon toga vrlo često carinici dojavljuju onima na suprotnu stranu da je nešto kupljeno. Znači, neprijavljivanje robe na carini poteže ogromne kazne. Ako kupujete nešto do vrijednosti od 200KM onda možete raditi šta želite. Pa i do 250KM. Sve preko te cifre, ako vas pitaju prijavljujte obavezno. Oni znaju da imate nešto, šta imate i pošto je to, i mogu dokazati. Nema smisla sakrivati.

Ne zaboravi nas.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]