banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 15:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 515 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Jul 2011, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Извињавам се људи што нисам прије одговорио, али читав дан сам цијепао нека дрва па нисам имао приступ нету.
Овако, није да ја тек почињем са фотографијом. Са једним старим и покојним идиотом (Olympus FE-130) направио сам сигурно 15 000 до 20 000 фотографија у року од једно три године.Можда и више, ово је нека одокативна процјена.
Од тога једно двије трећине су била разна позирања, буде неки провод па фотографишем друштво и разне манифестације, а једна трећина су били моји покушаји умјетничке фотографије :D
знао сам један те исти цвијет усликати по 30 пута све док не будем задовољан. И онда пребацим то на комп обришем 28 фотки и оставим двије које ми се највише допадају.
Или кад сам по потоку гањао вилиног коњица па све патике уквасио. Знам да сам тад проклињао мален зум и што нисам могао да му се право приближим па да га ухватим на макро. :D

не знам да ли да поставим неке своје слике, пошто нису ништа посебно, али углавном много сам ја времена провео са идиотом и доста пута жалио што немам бољи фотоапарат. Знам да се и са њим могу направити добре фотке, али ја једноставно желим нешто боље што би ме могло задовољити.

Рачунао сам да ћу добити неке паре па сам зато и почео да се распитујем, али од тих пара за сада нема ништа, али чим скупим неки кеш, ДСЛР ће се пазарити.

а ја кад будем скупио паре желим нешто ново. па ми се зато Nikon D3100 учинио као солидан избор. то је један од најјефтинијих ДСЛР-ова а чини ми се да би био више него довољан за моје потребе. Једино сте ме мало сад збунили са овим мотором за аутофокус, јер колико сам схватио 3100 га нема, али колико видим терза рече да то није проблем јер су ови нови објективи прилагођени али нисам баш то најбоље сконтао

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 20:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Maj 2006, 21:14
3100, 5000, 5100, ranije d40, d50, d60 nemaju motor u tijelu tako da ako zelis automatsko izostravanje objektivi moraju imati Af-S oznaku, kod sigme je to HMS oznaka, skoro svi tamroni imaju motor u sebi, svi objektivi nizih, da ne kazem nasih cjenovnih mogucnosti imaju tu mogucnost, jedini koji donedavno nije imao a stvarno je odlican objektiv je 50/1.8 ali se sad i on pojavio. Opet dok ti skupis pare d90 ce pasti cijena pa ces mozda za tu cifru moci i njega nabaviti.

Ako razmisljas o nekoj daljoj nadgradnji pogledaj malo kako se krecu cijene nikonovih objektiva stavio sam link na najpoznatiju prodavnicu u USA cisto da steknes osjecaj sta te ceka u buducnosti, pa onda uporedi sa ostalim markama aparata napravi tablicu pa vidi gdje si i da li mora da bude bas nikon

i za kraj evo ti slicica od neki dan
Slika

Uploaded with ImageShack.us
----------------------------
d70 (star 7 godina), objektiv 18-105 na 52mm, f 13, 1/50, ISO 200

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2011, 17:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
I nisam dobio konkretan odgovor koliko realno vredi Canon 400D :). Vredi li ga kupovati ili skupiti jos za nesto bolje?

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2011, 17:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Maj 2006, 21:14
AlexM je napisao:
I nisam dobio konkretan odgovor koliko realno vredi Canon 400D :). Vredi li ga kupovati ili skupiti jos za nesto bolje?

odes na google otkucas canon 400d cena polovan i onda vidis kako se krecu cijene, a onda samo canon 400d test
i dobijes http://www.e-fotografija.com/cro/publis ... _346.shtml pa procitas i vidis jel to to sto ti treba

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2011, 18:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
AlexM je napisao:

Ne znam koliko vrijedi 400D, ali ja ti mogu prodati 350D sa zum objektivom 18-55mm, karticom od 4 GB + eksterni čitač kartic za 500 KM...

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2011, 18:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Ja ga dobre 3 godine koristim i zadovoljan sam. Doduše još uvjek je kit 18-55 na njemu, ali to je više do mene. U zadnjih možda godinu dana i nisam nešto raspoložen za fotografisanje, ali mi dođe na mahove pa kukam za opremom. U svakom slučaju tople preporuke, iako je za većinu sada koliko vidim i dslr nezamisliv bez live viewa i hd videa.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2011, 19:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
balkanski špijun je napisao:
AlexM je napisao:

Ne znam koliko vrijedi 400D, ali ja ti mogu prodati 350D sa zum objektivom 18-55mm, karticom od 4 GB + eksterni čitač kartic za 500 KM...

Ja 400D dobijam za 400KM. Al je bas ishaban. Da je malo u boljem stanju ne bih razmisljao. Ovako se sad premisljam.

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2011, 00:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Mnogo je to za takav aparat. Da dobijes jos neki objektiv mozda bi ti se isplatilo

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2011, 01:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Izvinite zbog duplog posta, ne moze edit...
Na pik.ba imas 450d za 600 km ali sa 28-90 4-5.6, 4gb karticom, 2 stativa i nekim jos glupostima. Korisnik pinkpan, banja luka

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2011, 18:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
terza je napisao:
Ako razmisljas o nekoj daljoj nadgradnji pogledaj malo kako se krecu cijene nikonovih objektiva stavio sam link na najpoznatiju prodavnicu u USA cisto da steknes osjecaj sta te ceka u buducnosti, pa onda uporedi sa ostalim markama aparata napravi tablicu pa vidi gdje si i da li mora da bude bas nikon

Mislim da je ovo najbolji savjet koji se može dati nekome ko ulazi u svijet DSLR aparata!
Šajine, pogledaj i cijene polovnih objektiva koji te interesuju za ostale brendove, pa uporedi sa Nikonovim.
Pošto da planiraš aparat koristiti "za svoju dušu", možda nađeš i jeftiniju opciju.

terza je napisao:
@Choban
nema svako mogucnost za kupovinu vani, evo pogledaj sad kad je kurs $ povoljan
http://www.bhphotovideo.com/c/search?Nt ... Search=yes
cca 600eura ali razmisli ozbiljno i o drugim modelima bas zbog objektiva koje imas namjeru poslije kupovati.

S obzirom šta fotografišem i koliko fotografišem, mislim da bi mi bili sasvim dovoljni polovan SLR (filmaš) i objektiv 50mm (f/1.8 ) ili čak još jedan jeftini rangefinder (od viška glava ne boli ;) ), što ću vjerovatno uskoro nabaviti :D
A kada bi imao viška love i kada bih htio DSLR, razmislio bih i o D90 ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2011, 12:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Sreci mojoj nigdje kraja. Ponovila sam se Sigmom 70-300 mm + HD filterom ( 58 mm) i macro objektivom Vitacon 52mm. Moje hobi fotografije su dobile skroz drugu dimenziju :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2011, 20:14 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Ja se dvoumio izmedju Canon 550D i SX40 HS. Znam da drugi nije DSLR, ali je dobio jaaaako dobre recenzije.
Citiraj:
Canon has launched the PowerShot SX40 HS - a 12MP CMOS-based superzoom with 35x zoom. The SX40 steps into the place of the SX30 and offers a 24-840mm equivalent zoom range. It can shoot at up to 10.3 frames per second for 8 shots and can capture 1080p24 HD video. An 'Intelligent IS' system attempts to assess the shooting conditions and use the most appropriate stabilization mode, to make the camera's huge lens range usable.

Uglavnom, sinoc narucio sa Amazona i upravo mi stigao SX40 HS.

Slika

http://www.dpreview.com/news/2011/9/15/canonsx40hs

Sad je pitanje... da li sam napravio dobar izbor? Glupi Amazon one-day delivery mi nije dao vremena dovoljno da razmislim, jer sutra idem na put i htio sam aparat? :D
Nisam bas bio pri ideji da bacam pare na objektive, a ovaj bridge/DSLR-like se cinio kao najbolji izbor.
Sta bi konkretno bile prednosti DSLR-a u ovom slucaju?

...upravo sam ga probao, super je; jedino me nervira electronic viewfinder, but, oh well...

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 12:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Treba mi fotoaparat, pa ne znam koji da uzmem, da nije skup, a da je OKi kvalitet slika...

Naidjoh na ova dva:

http://www.hgspot.ba/opis.aspx?ID=57324

ili ovaj

http://www.hgspot.ba/opis.aspx?ID=57521

Meni ovaj Nikon deluje bolje, imao sam Sony i nisam bio zadovoljan slikama nocu, pa ne znam je li iko imao iskustva sa ovim Nikon aparatom ili ima predlog za neki slican aparat u ovom cenovnom rangu

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 16:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
AKo već biraš od ova dva, definitivno Nikon, ima veći optički zoom (ali i malo mračniji objektiv).

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 16:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma nisam se odlucio za neki od ovih, pa ako ima jos neki predlog dobro ce doci, inace je aparat za klasicne upotrebe, mada bi bilo preporucljivo da je kvalitet slike OKi, nocu pogotovo, koliko je to moguce...

Sta ti znaci to "mracniji objektiv"?

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 17:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Sony: Aperture (Max.) : F2.8 (W)-5.9 (T)
Nikon: Lens f/-number f/3.2-6.5

Što znači da će Sony moći napraviti istu sliku sa kraćom ekspozicijom nego Nikon (pri istim uslovima). Dakle, Sony je potencijalno bolji za slikanje u mraku.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 17:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A cenim da na ova dva aparata razlika u kvalitetu nece biti velika, bez obzira sto je na papiru prednost na strani Sony-a po pitanju tih nocnih fotografija

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 17:08 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Znaš kako kažu, kol'ko para - tol'ko muzike. Ja bih se prije odlučio za Nikon, sa Sonyjem imam ne baš pozitivna iskustva.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 20:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma i ja sam imao losa iskustva sa Sony aparatima... Milion opcija, a ne mozes normalne slike napraviti :D

Hvala u svakom slucaju

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2011, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Мислим да сам већ писао о томе. Користио сам неколико Сони апарата и уопште нисам задовољан са њима, поготово с обзиром колико коштају.

И нервира ме кад фотоапарат има ону своју батерију на пуњење. Када бих куповао идиота чисто за обично фоткање једна од ријетких ствари би била да апарат мора користити стандардне батерије.

Наравно и једне и друге се морају пунити, али кад имам апарат са том батеријом када ми цркне ја не могу ништа док не прикључим на струју да се напуни, а када имам фотоапарат са стандардним батеријама, купим пуњач и 4 батерије што се могу пунити и дивота. када ми цркну двије имам бекап са још двије. Па да и те друге двије цркну увијек могу купити алкалне у продавници, што није случај ако имам ону уграђену батерију

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 515 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]