Извињавам се људи што нисам прије одговорио, али читав дан сам цијепао нека дрва па нисам имао приступ нету.
Овако, није да ја тек почињем са фотографијом. Са једним старим и покојним идиотом (Olympus FE-130) направио сам сигурно 15 000 до 20 000 фотографија у року од једно три године.Можда и више, ово је нека одокативна процјена.
Од тога једно двије трећине су била разна позирања, буде неки провод па фотографишем друштво и разне манифестације, а једна трећина су били моји покушаји умјетничке фотографије
знао сам један те исти цвијет усликати по 30 пута све док не будем задовољан. И онда пребацим то на комп обришем 28 фотки и оставим двије које ми се највише допадају.
Или кад сам по потоку гањао вилиног коњица па све патике уквасио. Знам да сам тад проклињао мален зум и што нисам могао да му се право приближим па да га ухватим на макро.
не знам да ли да поставим неке своје слике, пошто нису ништа посебно, али углавном много сам ја времена провео са идиотом и доста пута жалио што немам бољи фотоапарат. Знам да се и са њим могу направити добре фотке, али ја једноставно желим нешто боље што би ме могло задовољити.
Рачунао сам да ћу добити неке паре па сам зато и почео да се распитујем, али од тих пара за сада нема ништа, али чим скупим неки кеш, ДСЛР ће се пазарити.
а ја кад будем скупио паре желим нешто ново. па ми се зато Nikon D3100 учинио као солидан избор. то је један од најјефтинијих ДСЛР-ова а чини ми се да би био више него довољан за моје потребе. Једино сте ме мало сад збунили са овим мотором за аутофокус, јер колико сам схватио 3100 га нема, али колико видим терза рече да то није проблем јер су ови нови објективи прилагођени али нисам баш то најбоље сконтао