banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 19:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Nov 2011, 15:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Meni makesonci nisu jasni, jbt koji je njima trebalo da se odvoje. Grcka ih ne priznaje i nece zbog toga u EU (ako i Grcka ostane), pojeli ih siptari, na kraju ce ih pripojiti velikoj albaniji

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 15:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Jedan od razloga zašto Irska neće da usisa S Irsku, jeste što ima toliko protestanata, koji se množe brže od katolika.

Sa Makedonijom je slično tamo ima još toliko Albanaca koliko ih ima na Kosovu.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 16:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Vojvodina je još 1998 kad sam kao klinac gluvario po NS pričala o nezavisnosti, dok je Slobo žario i palio....a tiha voda brijeg roni :-? Tada su još kačili iz šprdnje naljepnice za auto V, i prodavali po ulici......Ma tamo je najmanje Srba kao Srba, pravoslavci jesu al priča za sebe, čim je uslov za rad u vrtiću i Domu zdravlja da se zna i mađarski jezik pišaj tu zemlju :angry3: živo me zanima jel u Budimpešti uče Srpski zbog Sent Andreje....jest baš :roll:

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 17:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
Takođe, u Mađarskoj je najnormalnija pojava da vidiš kartu Mađarske sa pripojenom Vojvodinom.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 20:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
народ к`о народ, глуп и лако манипулисати њиме. ако сам ја као обичан човјек у стању да убједим неког у нешто и наговорим га да мене послуша, шта бих тек могао да имам новац, медије, и тим стручњака који ће гурати моју причу?
имам ја рођака, бабин брат који је отишао у војводину послије другог свјетског рата. сељак човјек, цијели живот обрађује земљу, ради као коњ итд.. у принципу добар је човјек но глад и најмудрију рибу натјера на удицу. углавном, био ту прошле године и прича како би он подржао независну војводину ако би она остала српска држава. лафо, њега као земљорадника београд искориштава. то је главни адут те приче који је у ствари ниђе везе. његова ћерка, просветна радница му се обрати благо повишеним тоном и рече да не прича оно у шта се не разумије него да се држи трактора и комбајна. хоћу да кажем, свака прича се може прогурати и наћи упориште када је ситуација таква каква јест и када је неки намјерно држе таквом.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 20:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
АЛЕКСАНДАР je napisao:
у принципу добар је човјек но глад и најмудрију рибу натјера на удицу.

E ako je seljak i u vojvodini gladan, onda da ga dovedeš bilo gdje biti će gladan jer je nesposoban, takve je najbolje mobilisati u kakvu vojsku i poslati u rat, ne bi im dao ni pravo glasa, jebo takve ljude i takav narod, Srbij bi bolje bilo bez takvih.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
то сам рекао чисто јер се тако каже. није буквално гладан, ал` с обзиром колико ради нема колико би требао да има. тужан је земљораднички динар.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 20:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 16:53
Schlager je napisao:
Mi sigurno necemo opstati kao narod.

Mozda jos 200-300 godina i ajd zdravo Srbi,dodjite 1918.

ni toliko prijatelju moj, ako se ovako nastavi. a sve su prilike da hoce.

ja kad bih neko vrijeme bio neki visoki svjetski qrac.. sve ljude u srbiji, šatro privredu i sl. okrenuo bih na to da se oko srbije napravi npr. 10 metarski zid. al da bude cvrst, i nepropustan. i onda bi taj "bazen" napunio vodom. najveca govna na svijetu su ovi SRBIJANCI, i svakim danom ih sve manje i manje mogu smisliti.

АЛЕКСАНДАР je napisao:
народ к`о народ, глуп и лако манипулисати њиме. ако сам ја као обичан човјек у стању да убједим неког у нешто и наговорим га да мене послуша, шта бих тек могао да имам новац, медије, и тим стручњака који ће гурати моју причу?
но глад и најмудрију рибу натјера на удицу.
њега као земљорадника београд искориштава. то је главни адут те приче који је у ствари

upravo.

pricao sam prije godinu sa nekim pametnim vojvođanima o tim automašima i slicnima vojvođanskim temam. kazu da nemaju bas neko uporiste među narodom. i da u tom trenutku situacija nije ni približno ozbiljna, kao što se predstavlja.
međutim, vremenom se situacija pogoršava. vrijeme nam ne ide bas na ruku, pogotovo dok su ove marionete na vlasti.
ti, nazovimo ih, automasi u svojim rukama imaju pare, sva sredstva, strukture itd.

i kao što kažeš iskorištava se status obicnog naroda i sirotinje... nema se, kuka se, a za to se okrivljuje srbija. tipicno manipulativno stvaranje problem/riješenje situacije: znamo šta nas sputava i kad se toga riješima bice nam super...

ostatak srbije je u još jadnijem stanju, a stvara se prica tlacenja.
jbt oni su ista država, ali ukazuje se na srbiju kao na neku tamo drugu daleku državu koja ih ugnjetava

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 21:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
To su samo pusti snovi! Vojvodina ne može nikada postati republika a Srbi u Vojvodini neće nikada pristati na to. Predstavnici kombi stranaka se ne pitaju o tome! Sam pojam Vojvodina znači vojvodstvo tako da ne može nikako biti republika. Srbija u krizi i odmah pojedinci počinju provocirati nesuvislim izjavama! MUP bi trebao reagovati i uhapsiti ovog lika! Za 10 godina Vojvodinu (komunističku tvorevinu) bi trebalo i ukinuti.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 21:55 
Stara kuka
Stara kuka

Ravnogorac je napisao:
НОВИ САД – Професор Факултета политичких наука у Београду Драган Веселинов изјавио је да Војводина треба да добије статус републике и да о томе треба да се распише референдум.

„Скупштина Војводине може сутра да распише референдум. Влада Војводине треба да заузме став, да увек када се нападне елемент државности покрајине, а и општине имају елементе државности, да се дигне степен захтева за Војводину”, рекао је Веселинов на трибини невладине организације Војвођански клуб.

Према његовим речима, Војводина и Србија су две земље.

„Свака земља треба да има свој назив, а заједнички назив за обе нека се измисли. Порез на промет и царине наши су, а из тога ћемо се договорити о заједничким трошковима”, поручио је Веселинов, који је био министар у Влади Србије у време премијера Зорана Ђинђића.

Он је оценио да би више од 50 одсто Срба у Војводини, као и велика већина осталих националних заједница, подржала референдум о томе да ли Војводина треба да буде република.

„У Војводини постоји расположење за следећи корак, а елита ћути. Војводини је потребна нова партија, партија референдума која зна шта је циљ - Војводина република”, казао је Веселинов.

Он је оценио да је идеја аутономне Војводине унутар Србије „исцрпљена” и додао да је готово сто година откако је Војводина ушла у заједницу са Србијом довољан доказ за то.

„Сада нам ову бедну и цркнуту аутономију нападају. Нападају и заставу Војводине и грб. Криво им је што грб садржи три грба, Срема, Баната и Бачке из 1848. Бесмислено је да Војводина нема химну. Ко забрањује влади Војводине да распише конкурс за химну? 'Гробари', навијачи Партизана, имају химну, предузећа имају заставе”, навео је Веселинов.

Он је оценио да у Србији влада „манијакални страх од самосталности Војводине”.

„Србија никада неће дати Војводини аутономију са законодавном и извршном влашћу”, рекао је Веселинов.
Бета

Veselinov zaboravlja da ni Srem ni Banat ne žele biti sastavni dio neke vojvođanske republike. Očito lik ne poznaje svoj kraj! Bačka pogotovo sjeverni dijelovi su malo problematičniji jer se tamo i javlja separatizam. Živio sam u Banatu 3 godine i tamo su apsolutna većina Srbi i veći su Srbi od svojih sunarodnika južno od Save i Dunava. U Sremu su još radikalniji i upravo oni traže ukidanje Vojvodine.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 21:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

hercegovac27 je napisao:
Vojvodinu (komunističku tvorevinu) bi trebalo i ukinuti.

Malo je ona starija od komunizma.....

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 21:57 
Stara kuka
Stara kuka

Ravnogorac je napisao:
Imam brata u ns,on kaze da ove price o nezavisnosti vojvodine, imaju solidno uporiste.Lokalne tv stanice ugoscavaju cankove sledbenike,koji furaju tu pricu.Ono kao sve pare se slivaju u bg,njima nista.Narod polako guta tu pricu,medijska propaganda je cudo.

Čankova kombi stranka ni cenzus sama ne može proći na nivou Vojvodine!

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka

nepokoreni je napisao:
hercegovac27 je napisao:

Srpsko Vojvodstvo i tamiški Banat su nešto drugo. Govorim o SAP Vojvodini odnosno sadašnjoj AP Vojvodini.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 21:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Logičnije je da je Hercegovina dobila autonomiju na nekom ZAVNOBIHu, nego Vojvodina, a Republika Krajina bila sa Republikom Bosnom u nekoj uniji.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 22:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

hercegovac27 je napisao:
nepokoreni je napisao:
hercegovac27 je napisao:

Srpsko Vojvodstvo i tamiški Banat su nešto drugo. Govorim o SAP Vojvodini odnosno sadašnjoj AP Vojvodini.

Znam šta govoriš, ali i u AU je imala poseban status i bila etnički izmiješana i tek poslije 45 je bila većinski Srpska ( u periodu 1914-1945 pretrpjela i progone i ubijanja Srba)

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka

dr. Jovo Ubiparip je napisao:
Putem stele je sve moguce. Sjetite se samo tzv. referenduma u Crnoj Gori.

Nije to isto! U Crnoj Gori je i za vrijeme SFRJ bilo Crnogoraca i to mnogo više nego danas. U Vojvodini većina su Srbi i ne postoji nikakva vojvođanska nacija (sama ideja zvuči ludo) kao kada bi neko izmislio dalmatinsku naciju. I ja sam slušajući ovdašnje priče o nekakvoj nezavisnosti Vojvodine (puste želje) mislio da je stanje zaista takvo. Međutim kažem vam u Banatu stanje je sasvim drugačije. Tamošnji Srbi osjećaju veću pripadnost Srbiji nego Srbi iz pojedinih dijelova centralne Srbije. Ah da ako bi Novi Sad želio praviti kakvu republiku Banat i Srem bi se odvojili od njih.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 22:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Samo da oće oni gurbeti sa juga Srbije da se odcijepe, ma sve treba odjebati u tri pizde materine, odcjepljuj se jebi sebi mater idi, ostat će u dijelu Srbije ono što valja, a sav pasjaluk koji se zatekne na tom dijelu teritorije protjerat i kraj priče, jedino tako bi se riješili bijede i parazita, kada već nisu znali ko Hrvati napraviti čistu državu.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka

Znam šta govoriš, ali i u AU je imala poseban status i bila etnički izmiješana i tek poslije 45 je bila većinski Srpska ( u periodu 1914-1945 pretrpjela i progone i ubijanja Srba)[/quote]

Da samo što se sada autonomaši pozivaju na tu autonomiju koja je trajala svega 11 godina u smislu da njihova autonomija ima dugu tradiciju iako nema. Autonomiju su dobili tek nakon Drugog Svjetskog rata. Srbija je pristala na formiranje 2 AP kako bi imali 3 umjesto jednog glasa na saveznom nivou. Budale! Autonomija Vojvodine danas u maloj Srbiji nema nikakvog smisla osim što predstavlja još jedan administrativni aparat kojeg treba plaćati tako da je stanovništvo Vojvodine "privilegovano" u odnosu na ostatak Srbije jer osim što kao i ostatak zemlje plaća harač Beogradu mora plaćati harač i Novom Sadu. Srbija je centralizovana država sa centralizovanom pokrajinom. Druga pokrajina nije pod njenom jurisdikcijom (veći dio nije). U Srbiji se razvijaju samo Beograd i Novi Sad sa opštinama koje im gravitiraju.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 22:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Najveća ironija je ta što su najljući autonomaši i separatisti - Srbi starosjedioci.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 22:18 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:
Novi Sad nije Vojvodina...Ako je u NS raspoloženje autonomaško,a sumnjam,ne znači da je i u ostatku Vojvodine...Ljetos sam bio deset dana u Vršcu,na svakom koraku se vijore srpske zastave...Ne zastave Vojvodine,nego zastave Srbije.

Ni u Novom Sadu nije takvo autonomaško raspoloženje nego je takvo raspoloženje među pojedinim pristalicama kombi stranaka koje ne mogu ni cenzus preći na nivou Vojvodine.
Ne samo u Vršcu nego i u ostatku Banata. Pančevo samo što nije predgrađe Beograda. Čak sam pročitao negdje da pojedini Pančevci žele da Pančevo postane nova opština Beograda. U Sremu opet ne žele ni čuti ideju o nekakvoj nezavisnoj Vojvodini. Nije stanje takvo kakvim se predstavlja. U Zrenjaninu je čak bio problem kada su ispred skupštine grada skinuli zastavu Vojvodine.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]