Ево сад кад се све стишало да пустим један подужи коментар...Подијелићу га у цјелине јер ће бити подугачак и у дјеловима.
Зашто локал патриотизам?
Зато што је то клуб из МОГ града,зато што представља МОЈ град,зато што не желим да навијам за тамо неке из града удаљен 100 км и не желим навијати за најбоље.Нећу да имам неку наметнуту љубав тате,маме,бабе,деде,ујака,стрица и све остале фамилије...Волим свој клуб и свој град!
Зашто Борац 1926?
Дјелимично одговорио горе,клуб из мог града,основан 19 година прије београдских клубова,увијек је био раднички клуб,ни војни ни полицијски,већ чисто раднички клуб!Никад није био фаворизован од власти,баш супротно,увијек се сам борио(како му и име говори),ријетко кад је добио помоћ чак и од градски власти,а ипак се одржао толико година.Зато што не желим да имам петокраке на грбу и комунистичка имена.Зато што је то клуб у којем сам од малена трениро и увијек био присутан на утакмицама,са запада наравно.
Зашто Лешинари?
Зато што желим некако да подржим свој клуб,некако да му помогнем у најбољем случају навијањем и кореографијама.Не могу да сједим и љуштим кошпице,хоћу да се дерем колико год могу,да некако помогнем да заједно дођемо до побједе.ДА пратим свој клуб и на страни и да му и тамо помажем да некако,чак и у овој нашој усраној лиги побиједимо у гостима.Зато што имам своју екипу и њу не бих ни за шта на свијету мијењао.Зато што бранимо улице града,да нам свакакви индијанци не би оисјећали као домаћини.Зато што је прејак осјећај кад доводиш људе на трибину и видиш како и они послије неколико мјесеци,година постају загрижени као и ти и још се више цимају.Зато што су то људи са истом идејом и идеалима.
И још да додам.Неописив је осјећај,који само Борац може приуштити,када до 90 мин буде нпр. 1:1 и у 99 минути забију го.Једноставно сувишно је ишта коментарисати на ту тему,ко је доживио доживио је,али то је стварно један од најљепших осјећаја који се могу доживити,када се та лопта просто шуња у том казненом простору,не знају ни играчи гдје да шутај,гдје шта и одједном сјевне лопта у голу.
Ето то је то,нећу се више јављати на ову тему,живјели!