banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 21:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 25 Okt 2011, 23:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Jel vi to svi otvarate naloge na paypalu sa istog računara i možda čak i iste IP adrese????
Ako je tako, mislim da je to kod njih zabranjeno da se radi.

Mada to ,,Dear'' samo je jako sumljivo, treba uz to pisati i vaše ime i prezime na koji se nalog odnosi. Jel piše možda uz to Dear neko od vaših imena kao na nalozima??? Npr ,,Dear Pero Peric'' !?

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 23:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
dukicas je napisao:
Jel vi to svi otvarate naloge na paypalu sa istog računara i možda čak i iste IP adrese????
Ako je tako, mislim da je to kod njih zabranjeno da se radi.

Mada to ,,Dear'' samo je jako sumljivo, treba uz to pisati i vaše ime i prezime na koji se nalog odnosi. Jel piše možda uz to Dear neko od vaših imena kao na nalozima??? Npr ,,Dear Pero Peric'' !?

Рече да пише, али да је обрисао да се не види. :) Елем, чак и да Пејпал има нешто против истих адреса, оно објашњење које је окачено за суспензију налога је потпуно сумануто.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2011, 00:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
na prvoj strani pise nesto da mu ne mogu utvrditi identitet O.o mozda to ima veze sa ovim gore sto dukicas kaze :-?

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2011, 08:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ne sjećam se tačno ali mislim da sam ja slao sken lične karte i sken nekog računa koji potvrđuje adresu... Ili je to bilo za MoneyBookers.. Nisam siguran pošto je davno bilo...

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2011, 08:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
To je ok kad ti dodjes u fazu da ti zahtjhevaju indentifikaciju. Mi niko nismo dosli do toga. Kao sto rekoh kod svakoga, u roku od max 2 sata rscuni su blokirani s objasnjenjem da smo rizik. Znaci veze s vezom.
Zato sam pitao da li imo jos neko ko se regao te da nisu BIH stavili u neku zemlju rizika pa se svako 1000000 moze registrovat.

To s ip adresom mislim da je nemoguce, pa sta bi bilo onda s javnim racunarima ili kancelariskim?

ima ime iza dear, obrisao sam ga da ne pominjem sad imena ovde

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2011, 18:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pošto ima ime, onda ste sigurno dobili poruke od paypala-a, a ne od nekih prevaranata tzv. ''pecaroša''. E sad zašto ste ih dobili, jebem li ga...!? Ja ipak mislim da je moguće da ti je zbog IP adrse, naročito ako ti ona nije dinamička već statička i uvek ti je ista. Može biti i da ti je računar zaražen sa nekim gadnim špijunskim virusima i ''crvima'', a možda si ti sa svojim tarim nalogom radio neke ne dozvoljene radnje, mada to nema smisla jer bi tad ti bio upozoren.
Probajte se registrovati sa nekog drugog računara!

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2011, 19:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Ja najviše šanse dajem zaraženosti računara gdje su vam automatski upecani nalozi i odmah krenuli u "upotrebu".

Napominjem da vam ne mora ništa biti skinuto s računa ili čak niste morali ni imati na njima već je jednostavno "tamo neko" odmah krenuo sa pokušajima da koristi vaše naloge. Sami "multi-pokušaji" su možda bili dovoljan signal pay-palu da su vam nalozi vjerovatno ukradeni ili su "muljavi" pa su ih odmah prebacili na "blaklisted".

S obzirom da pola stvari tu obavlja automatika logika ti ne mora biti najjasnija, ali tako funkcionišu te stvari. Jbg...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 14:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Jun 2009, 22:46
Postavio sam bio temu ne znajuci da postoji. Izvinjavam se moderatorima.

Takodje se izvinjavam...ali stvarno nemam vremena da procitam ovih sezdesetak stranica trenutno...pa ako ima neka dobra dusa da odgovori na pitanja sa ove moje zakljucane teme:

Dakle da li je kupovina preko ebaya imalo normalizovan za BiH...znam da je prije uvijek bio problem oko postarine carina itd...

Da li je bolje narucivati preko US ili DE ebaya kada su iste cijene i postarine u pitanju

Da li je iko narucivao sta u skorije vrijeme i kako je prosao?

Kakav je uopsteno postupak narucivanja?

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 18:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo meni danas stigla dva LED fenjera na baterije koje sam naručio: http://www.ebay.co.uk/itm/330594251274? ... 1497.l2649
Ali sam TOTALNO RAZOČARAN, prvo mi je poštar naplatio 3.5KM poštarinu iako piše da je poštarina besplatna!? To je platila i primila moja majka jer sam ja tad spavao pa nije ništa pitala.
A što je najgore ta dva fenjera su praktično uništena, jedan totalke rasturen u 15ak komadića, sve zgnječena kutijice njihove originalne koje su se nalazile u papirnatoj vreći POŠTA SRPSKE!???? Prvo mi nije jasno zar je moguće da onaj pošiljaoc te dve kutijice sa ta dva fenjera nije spakovao u neku veću i čvrstu kutiju zajedno, a ovako sam to dobio u PAPIRNATOJ vreći (čitaj ŠKANICLU) pošta srpske u kojima je to sve zgnječeno, rastureno i raspalo se u milion komadića. Ni ne znam jel to polomljeno ili se samo raspalo na sastavne delove, ali mi se čini taj što je totalno rasturen da mu fali delova, a ovaj drugi izgleda prilično čitav, samo mu gornji deo otišao u dva-tri dela.
I šta ja sad da radim!?????????? Dal da se bunim i kako i kome???

Napominjem da mi je ovo prva kupovina na Ebay-u a možda i poslednja. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 18:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
apokaptus je napisao:
Postavio sam bio temu ne znajuci da postoji. Izvinjavam se moderatorima.

Takodje se izvinjavam...ali stvarno nemam vremena da procitam ovih sezdesetak stranica trenutno...pa ako ima neka dobra dusa da odgovori na pitanja sa ove moje zakljucane teme:

Dakle da li je kupovina preko ebaya imalo normalizovan za BiH...znam da je prije uvijek bio problem oko postarine carina itd...

Da li je bolje narucivati preko US ili DE ebaya kada su iste cijene i postarine u pitanju

Da li je iko narucivao sta u skorije vrijeme i kako je prosao?

Kakav je uopsteno postupak narucivanja?

1.наравно да можеш куповати преко ибеја, само за све што је скупље од 50 КМ наплаћује се царина. е сад ту има пуно до среће, све зависи од цариника хоће ли ти или неће наплатити. поштарина је регулисана када купујеш производ, тамо ти пише да ли достављају у БиХ, да ли је поштарина урачуната у цијену или ако није колико износи
2.ако су исте цијене производа заједно са поштарином, контам да ти је боље наручивати са њемачког, јер је ближе. ја некако најчешће користим британски. некако ту углавном пронађем најјефтиније
3.у ових 60 страница теме има милијарду постова људи који су нешто куповали
4.јебга сад треба да ти историју читаву пишем, стварно ми је жао, али ни ја нисам ништа знао на почетку па сам прочитао све постове на овој теми од поечтка до краја и онда ми је скоро све било јасно
углавном мораш имати налог на пејпалу, повезати картицу са њим, и онда кад купујеш само укуцаш корисничко име са пејпала кој ити скине са картице у оном износу колико кошта производ који си наручио

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 19:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
dukicas je napisao:
Evo meni danas stigla dva LED fenjera na baterije koje sam naručio: http://www.ebay.co.uk/itm/330594251274? ... 1497.l2649
Ali sam TOTALNO RAZOČARAN, prvo mi je poštar naplatio 3.5KM poštarinu iako piše da je poštarina besplatna!? To je platila i primila moja majka jer sam ja tad spavao pa nije ništa pitala.
A što je najgore ta dva fenjera su praktično uništena, jedan totalke rasturen u 15ak komadića, sve zgnječena kutijice njihove originalne koje su se nalazile u papirnatoj vreći POŠTA SRPSKE!???? Prvo mi nije jasno zar je moguće da onaj pošiljaoc te dve kutijice sa ta dva fenjera nije spakovao u neku veću i čvrstu kutiju zajedno, a ovako sam to dobio u PAPIRNATOJ vreći (čitaj ŠKANICLU) pošta srpske u kojima je to sve zgnječeno, rastureno i raspalo se u milion komadića. Ni ne znam jel to polomljeno ili se samo raspalo na sastavne delove, ali mi se čini taj što je totalno rasturen da mu fali delova, a ovaj drugi izgleda prilično čitav, samo mu gornji deo otišao u dva-tri dela.

безвезе да ти је ово посљедња куповина јер ти се десио пех. те 3.5 марке нису поштарина него царински преглед, да си прочитао мало ову тему видио би да је то нормална ствар. мада углавном напалте 3.10 КМ
а то што су ти разјебани фењери уопште не мора да будедо пошта српске, могл осе то десити било гдје у транспорту. ја бих на твом мјесту усликао уништене фењере и послао поруку продавачу. можда ће ти послати нове, а можда неће. нисам баш упућен коме се све треба жалити. можда неко боље зна

ето један мој примјер, који већ има овдје. купио сам сат код Кинеза и након мјесец дана престао је радити. послао сам поруку продавачу и он је пристао да ми пошаље нови сат, а ја да платим 2-3 долара за поштарину. мада све зависи на кога ћеш налетити

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 19:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

dukicas je napisao:

Значи правац у Пошту и тражиш да разговараш са контролором. Прије тога нормално како ти рече Шајин, сликаш све и пошаљеш слику продавцу (Шајин ти је објаснио и за чувено "царинско евидентирање и обрачун"). Тамо се контролору и Поштама на*ебеш фамилије само тако, и да видиш како ће убудуће да пазе ако је до Поште. Имао сам пар врло неугодних зајеба са локалном Поштом и поштаром, ал да видиш како се сад доноси и обавјештава, све по ПС-у.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 19:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Шајин je napisao:
1.наравно да можеш куповати преко ибеја, само за све што је скупље од 50 КМ наплаћује се царина. е сад ту има пуно до среће, све зависи од цариника хоће ли ти или неће наплатити. поштарина је регулисана када купујеш производ,

За проиводе из ЕУ се не наплаћује царина на 50КМ вриједности, нисам сигуран да се наплаћује ни на 200КМ вриједности, то ти можда неко тачније каже ко се разумије у царинске прописе. Наручивао сам ономад нешто из САД, за 79 зелених папира са сликом мртвих предсједника и није ми наплаћена царина. :) У ствари, једни пут кад сам платио царину је било кад сам нешто из САД наручио за горепоменутих 276 зелених папира...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
dukicas je napisao:

Najbolje da iskoristiš činjenicu da je naplaćen carinski pregled i da onda tražiš onoga ko je to "pregledao" i "prepakovao" jer je "očigledno" morao vidjeti da je roba oštećena i to naglasiti u "izvještaju" o pregledu robe.

Ono što je pod navodnicima je upravo zato što je to navodno tako, jer 99% su šanse da to niko živ ni pogledao nije, niti je otvarao, niti je pregledao, ali ti naplaćena usluga ostavlja mogućnost žalbe.

E sad... Postoji kvaka koja kaže da si robu morao pregledati odmah po preuzimanju (odnosno tvoja mama) i ne prihvatiti polomljenu robu, ali to je sad već drugi par opanaka... Poenta je očigledno da je potrebno malo iskusta sa tim stvarima, barem da bi se izbjegle ove kvačice u kojima si sam kriv pa kasnije nemaš mogućnosti da se žališ nikome.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 00:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Meni nije jasno gde je ta carina vršena, na aerodromu u Sarajevu ili u našoj pošti, pošto je roba došla iz Kine??? I da li vredi zvati nekog telefonom, bar da im skrenem pogled da im se to više ne događa uz koji sočnu psovku!?

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 00:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

dukicas je napisao:
Meni nije jasno gde je ta carina vršena, na aerodromu u Sarajevu ili u našoj pošti, pošto je roba došla iz Kine??? I da li vredi zvati nekog telefonom, bar da im skrenem pogled da im se to više ne događa uz koji sočnu psovku!?

Царинарница је у БЛ, и увијек је и била, а сад како је РС ономад добила свој међународни поштански код, могуће је да Сарај'во више нема ништа са тим, чак ни у пролазу. Али прво правац у Пошту и разговор са контролором. Па онда млати по Царини, ако буде требало.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 16:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Jun 2009, 12:32
Ok, mozda je ovo najbolje mjesto da postavim slicno pitanje.

Kupio sam na e-bay.com jednu tehnicku stvar koja je kostala 68,00$ i postarina je iznosila 28,00$. Znaci ukupno 96,00$ ili 132,46 KM kako su mi na carini obracunali. Na carini su mu trazili izvod sa pay-pala kako bi potvrdio koliko sam tacno platio i ja sam im poslao, gdje jasno pise cijena prozivoda i cijena postarine.
Medjutim, carina mi je naplatila sledece:
10% Carina - 13,24 KM
17% PDV - 24,77 KM
Administrativna taksa - 10,00KM
Nekakvi postanski troskovi 9,00 KM

Sve ukupno jos sam platio 57,01 KM.

E sada, kako je moguce da mi naplate sve ovo na ukupnu cijenu, tacnije 132,46 KM kada je tu ukljucena i postarina od 28,00 $? Zar ne bi trebali samo da mi obracunaju, ako se i obracunava na taj iznos, carina i ostalo na cijenu samo prozivoda, u ovom slucaju na tih 68,00 $?

Kome mogu da se zalim na ovo?

Hvala

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 17:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Nikome. Transportni troškovi (u tvom slučaju poštarina) čine dio carinske osnove.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 17:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Jun 2009, 12:32
Forty Two je napisao:
Nikome. Transportni troškovi (u tvom slučaju poštarina) čine dio carinske osnove.

Ok, na osnovu cega cine? Iscitao sam Zakon i Odluke i nigdje nije specificno navedeno da transportni troskovi cine dio carinske osnove? To znaci da bi i svim kamionima koji uvoze robu trebalo naplatiti i carinu na utroseno gorivo? Uh, zalba trzisnom inspektoru izgleda ne gine.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 18:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Ne vjerujem da ti je tržišni inspektor nadležan za to. Pretpostavljam da imaš pravo na žalbu carini, a nakon toga pokretanje upravnog spora.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]