Kakav je to seksisticki komentar, Daljac?

Pa i domac`ce idu u pozoriste!
E sad, nije da ce domac`ca prestat kuvat rucak iz protesta sto neko nije saglasan sa njenim misljenjem, ali mora da kaze da joj nije jasno gdje je to ona rekla bilo sta protiv Nikolininog talenta. Bas naprotiv (ako se pazljivo citalo). Ali dobro de, nebitno.
Pitam se gdje si ti novinar i zbog cega za rubrike kulture po novinama/na televizijama koje imaju kakav-takav tiraz/gledanost u ovoj drzavi rade osobe koje nisu dostojne pisanja izvjestaja sa kupusijada.
Sto se Djecijeg tice, prije nekoliko godina rekla bih da si u pravu. Danas vec ne. I sa njima se desava nesto vrlo cudno. Vecernja scena je, izgleda, umrla. Razumnost tog poteza ravna mi je skidanju "Porodicnih prica" sa repertoara Narodnog. Mada, opet, sa druge strane, posjecenost je bila na sramotno niskom nivou (i dan danas ostalo mi je nejasno kako je moguce da su ljudi radije isli gledati Draganu Maric i njenu glumu "jupiiii, platili mama i tata nekim cikama da otvore privatno pozoriste pa da ja malo poglumim", nego jednu "Zivotinjsku farmu", "Tuznog princa" pa mozda mogu navesti i "Olovnog vojnika"). Da li porazeni cinjenicom da se njihova mala umjetnicka djela mnogo manje cijene od tada popularnih predstava nastalih u manufakturi komercijalnih proizvođača pozorisne "umjetnosti" koje su se stancale kao na traci i bile bez ikakvog kvaliteta (sa publikom koja je dozivljavala ekstaze na iritantna kreveljenja tezgarosa Dragana Marinkovica Mace), ili iz nekog drugog razloga, no ono sto su u protekle 3-4 sezone uradili je upitnog kvaliteta. Nema vise predstava kao sto su "Tuzni princ", "Majstor i margarita", "Mala elfa", "Princezin osmijeh"... Jedna od rijetkih predstava koja je u ovom vrlo cudnom "mracnom" periodu osvjetlala obraz je "Folklorna magija". Biberce je imalo potencijal da bude dobra djecija predstavica, ali dostigla je tek nivo gledljivosti. Nije mi jasno zbog cega se neke predstave za djecu rade kao da su im ciljna publika starmala djeca, a neke kao da djecu treba pripremiti za zivot pun tuge, placa, nesrece i ostalih nedaca.

Na kraju krajeva, gledajuci na njihovoj FB stranici fotke sa pojedinih predstava, nevaspitano komsijino dijete sa sprata iznad odvela bih na neku od njih da mu zaprijetim da ce tu vjecno ostati ako ne prestane svaku vece lupati i dernjati se pred spavanje. Najnovijoj predstavi, "Carobnjaku iz Oza", fali maste, leprsavosti, bajkovitosti i dopadljive scenografije. Nadam se da ce se stvari uskoro promijeniti jer imaju potencijal za to.