banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 08:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 629 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Okt 2011, 22:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
veteran 1987 je napisao:
insider
mislim da ovo jednostavno nije tacno za vazdusni prostor a to za 2 metra nije tacno sigurno ili se to zakon promijenio u skoroj proslosti,

imao sam slucaj licno gdje sam isao komsiji potpisati da nemam nista protiv da njegov objekat bude manje od 2m od moje medje a i nedavno kod rodjaka kod 007 komsija udario objekat na medju i ubijedio je rodjaka da ostane ali mu je zabranio da ostavi prozore,i u prvom i u drugom slucaju nebi bili u mogucnosti oni da dobiju gradjevinsku dozvolu

sto se tice vazdusnog prostora takodje sam u pravu, pa ne moze niko preko tvoje parcele postaviti nesto bez tvoje licne saglasnosti, imao sam slucaj sa jednim kablovskim operaterom , popnem se na krov i uzmem kao da sjecem kablove a šef im se stvorio u roku 2m i da vidis kako su podavili rep, ubijedio me da imam kablovsku gratis :)

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 23:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
insider je napisao:
veteran 1987 je napisao:
insider
mislim da ovo jednostavno nije tacno za vazdusni prostor a to za 2 metra nije tacno sigurno ili se to zakon promijenio u skoroj proslosti,

imao sam slucaj licno gdje sam isao komsiji potpisati da nemam nista protiv da njegov objekat bude manje od 2m od moje medje a i nedavno kod rodjaka kod 007 komsija udario objekat na medju i ubijedio je rodjaka da ostane ali mu je zabranio da ostavi prozore,i u prvom i u drugom slucaju nebi bili u mogucnosti oni da dobiju gradjevinsku dozvolu

sto se tice vazdusnog prostora takodje sam u pravu, pa ne moze niko preko tvoje parcele postaviti nesto bez tvoje licne saglasnosti, imao sam slucaj sa jednim kablovskim operaterom , popnem se na krov i uzmem kao da sjecem kablove a šef im se stvorio u roku 2m i da vidis kako su podavili rep, ubijedio me da imam kablovsku gratis :)

mislim da se u ova prva dva slucaja radilo o naknadnoj legalizaciji a ovo za vazdusni prostor znam 100 posto jer mi eto preko nekretnine prelazi 40 kilovoltni dalekovod nemas nikakvo pravo na naknadu iako su zice istog na pojedinim mjestima oko 10 metara od zemlje. da je tako onda bi komsije oni koji imaju kucu npr u blizini aerodrma mogli da traze nadoknadu za prelete itd .mislim da je slicna stvar i sa svim resursima koji su u zemlji jer naprimjer iako se nalaze na tvojoj zemlji ti nebi imao pravo da eksploatises iste bez dozvola drzave. Evo najsvjeziji primjer su ova istrazivanj nafte, tu je drzava prodala koncesiju a da nije tako vjerovatno bi to onda mogao raditi onaj na cijem bi se posjeda nasla nafta

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 23:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

pa postoje razliti slucajevi, dalekovod , autoput ,naftno pokje itd su razlicite stvari

u slucaju kovacevica se radi o indivdualnom stambenom objektu gdje dolazi do "ugrozavanja" samog objekta (bezbjedonosno i ekoloski) a i oduzima se tzv "zivotni prostor" cime se sama trzisna vrijednost obara
u svakom slucaju mora se naci modus da se uradi obestecenje

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 06:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Moj stari je pre x godina dobio obestecenje za dalekovod. Tako da ima i tog.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 09:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
veteran 1987 je napisao:
insider

Ajd zivota ti, pisi o Fr, jer se daleko vise u to razumijes nego u ovo.
Jeste, ako neko naknadno hoce da legalizuje objekat koji je izgradjen blize od 2m od medje, mora pribaviti tu saglasnost, ali takodje ako hoce legalno da sagradi takav objekat, mora je pribaviti. Takodje, objekat moze da bude dalji od 2 m ali da npr nadstresica bude u vazdusnom prostoru komsije, za to takodje treba dozvola.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 10:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
blackrose je napisao:
, pisi o Fr,

Sta je Fr?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 10:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Nije Bora napisao pjesmu, pa ne znas :P

Francuska, majka mu stara.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 10:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Okt 2003, 02:53
Evo jedno nezavisno misljenje.

Da su izvodjaci zabrljali, zabrljali su. U tome se svi slazu. Da imaju pravo na nadoknadu, moje misljenje je da imaju. U suprotnom, mogao bi vam neko napraviti nadvoznjak direktno iznad glave jer, eto, jedan stub je s jedne strane dvorista, drugi s druge.

Moji kad su kupovali plac u Zaluzanima, uz Vrbas pregledali su urbanisticke planove i dobili garancije da se nista preko tog placa nece graditi, pa su tek onda poceli gradnju kuce. I kuca je odmaknuta 2m od ograde, tako je po zakonu, a mislim da je to i stvar kulture prema komsijama. Ne poznajem dovoljno zakone iz te oblasti, ali znam za taj i prema tome i taj stub i taj nadvoznjak treba da budu bar 2 metra udaljeni od granice zemljista. U suprotnom, vlasnik valjda treba da prostane uz odredjenu nadoknadu. Komsije se oko toga dogovore, moji su svojima dozvolili sa jedne strane, cak su i projekat izmijenili tako da ne bude prozora sa te strane da ne gledaju jedni drugima u spavace sobe.

Mislim da je jako ruzno sto neke osobe ovdje "koje poznaju vlasnika firme izvodjaca" pokusavaju na sve nacine diskreditovati i tu porodicu ali i ljude u raspravi koji su na njihovoj strani, a da se nisu zapitali sta bi oni uradili da preko njihovog dvorista neko napravi autoput kojim ce juriti automobili. A mislim da bi bili mnogo gori od ove porodice.

Sa sigurnosnog aspekta, za sigurnost te saobracajnice je zaduzena firma koja izvodi radove. Ako postoji usko grlo oni su duzni postaviti odgovarajucu signalizaciju i obezbjediti prilaz, a to koliko sam vidio kod nas niko jos nije na pravilan nacin uradio. A nije tesko vidjeti kako se to radi, dovoljno se do Hrvatske odvesti pa doci do nekog dijela gdje su radovi. Ako se i, ne daj boze, desi neki "belaj" to je iskljucivo odgovornost firme koja izvodi radove i koja mora da obezbjedi saobracajnicu koja je u izgradnji.

To sto je izvodjac u problemima sa postivanjem roka, nelikvidnosti firme, platama radnika, politickim odnosima itd. nema veze sa slucajem. Ako nije u stanju obaviti svoj posao i uraditi ga kako treba i u roku, ne treba se ni baviti njime. Tako stvari u kapitalizmu funkcionisu. Pa taman da firma i propadne, znala je u sta se upusta kad je potpisala ugovor.

Eto toliko, mislim samo da nije u redu da se diskredituju ljudi koji imaju drugacije misljenje i da se time pokusavaju pridobiti simpatije prema krivcu u ovom slucaju.

Porodica nema pravo traziti basnoslovne odstete, ali mislim da oni to i ne traze. A na odstetu mislim da apsolutno imaju pravo.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 13:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Glas razuma.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
veteran 1987 je napisao:
a ovo za vazdusni prostor znam 100 posto jer mi eto preko nekretnine prelazi 40 kilovoltni dalekovod nemas nikakvo pravo na naknadu iako su zice istog na pojedinim mjestima oko 10 metara od zemlje

Не постоји 40 kV далековод у Бањалуци, не постоји уопште на подручју бивше СФРЈ.
Гдје конкретно се налази некретнина? Шта је некретнина, ливада или кућа на ливади и кад је направљена?

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 19:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma vidis da se ucutao.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 21:19 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
shoole je napisao:
veteran 1987 je napisao:
a ovo za vazdusni prostor znam 100 posto jer mi eto preko nekretnine prelazi 40 kilovoltni dalekovod nemas nikakvo pravo na naknadu iako su zice istog na pojedinim mjestima oko 10 metara od zemlje

Не постоји 40 kV далековод у Бањалуци, не постоји уопште на подручју бивше СФРЈ.
Гдје конкретно се налази некретнина? Шта је некретнина, ливада или кућа на ливади и кад је направљена?

možda je mislio na 400 kv...

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 21:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Ovi nasi su po 80 kV.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 21:50 
Bič božji
Bič božji

Whotanoob je napisao:
Ovi nasi su po 80 kV.

Nemam pojma, sve je moguće...
http://www.ers.ba/stara/elektroprenos.htm

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 01:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
- Izvođač je zabrljao - Tačno
- Trebaju dobiti obeštećenje - Tačno
- Stopiranjem daljih radova samo smanjuju podršku kod naroda koji svaki dan vozi tim putem i kome je muka od silnih otezanja da se ta kaldrma konačno završi - Tačno
- Nivo buke sa renoviranim putem bi bio 10 puta manji od buke koja je dolazila sa starog nadvožnjaka koji je bio ravan kaldrmi iz Rimskog doba - Tačno
- Puca nama neka stvar što će Niskogradnja bankrotirati - Tačno

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2011, 13:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bilo sinoc na ATV

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2011, 13:46 
Bič božji
Bič božji

blackrose je napisao:
Bilo sinoc na ATV

Šta su rekli?

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2011, 13:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Jel se nazire rjesenje problema ili cemo po snijegu voziti slalom. Bice klizanja i sletanja :confused2:

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2011, 14:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Eno juce je bio udes u Klasnicama, tri auta sigurno minimum. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2011, 16:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

nisam isao 8-10 dana , jel istina da se radi na postavljanju naplatnih kucica polsije robota negdje?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 629 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]