Evo jedno nezavisno misljenje.
Da su izvodjaci zabrljali, zabrljali su. U tome se svi slazu. Da imaju pravo na nadoknadu, moje misljenje je da imaju. U suprotnom, mogao bi vam neko napraviti nadvoznjak direktno iznad glave jer, eto, jedan stub je s jedne strane dvorista, drugi s druge.
Moji kad su kupovali plac u Zaluzanima, uz Vrbas pregledali su urbanisticke planove i dobili garancije da se nista preko tog placa nece graditi, pa su tek onda poceli gradnju kuce. I kuca je odmaknuta 2m od ograde, tako je po zakonu, a mislim da je to i stvar kulture prema komsijama. Ne poznajem dovoljno zakone iz te oblasti, ali znam za taj i prema tome i taj stub i taj nadvoznjak treba da budu bar 2 metra udaljeni od granice zemljista. U suprotnom, vlasnik valjda treba da prostane uz odredjenu nadoknadu. Komsije se oko toga dogovore, moji su svojima dozvolili sa jedne strane, cak su i projekat izmijenili tako da ne bude prozora sa te strane da ne gledaju jedni drugima u spavace sobe.
Mislim da je jako ruzno sto neke osobe ovdje "koje poznaju vlasnika firme izvodjaca" pokusavaju na sve nacine diskreditovati i tu porodicu ali i ljude u raspravi koji su na njihovoj strani, a da se nisu zapitali sta bi oni uradili da preko njihovog dvorista neko napravi autoput kojim ce juriti automobili. A mislim da bi bili mnogo gori od ove porodice.
Sa sigurnosnog aspekta, za sigurnost te saobracajnice je zaduzena firma koja izvodi radove. Ako postoji usko grlo oni su duzni postaviti odgovarajucu signalizaciju i obezbjediti prilaz, a to koliko sam vidio kod nas niko jos nije na pravilan nacin uradio. A nije tesko vidjeti kako se to radi, dovoljno se do Hrvatske odvesti pa doci do nekog dijela gdje su radovi. Ako se i, ne daj boze, desi neki "belaj" to je iskljucivo odgovornost firme koja izvodi radove i koja mora da obezbjedi saobracajnicu koja je u izgradnji.
To sto je izvodjac u problemima sa postivanjem roka, nelikvidnosti firme, platama radnika, politickim odnosima itd. nema veze sa slucajem. Ako nije u stanju obaviti svoj posao i uraditi ga kako treba i u roku, ne treba se ni baviti njime. Tako stvari u kapitalizmu funkcionisu. Pa taman da firma i propadne, znala je u sta se upusta kad je potpisala ugovor.
Eto toliko, mislim samo da nije u redu da se diskredituju ljudi koji imaju drugacije misljenje i da se time pokusavaju pridobiti simpatije prema krivcu u ovom slucaju.
Porodica nema pravo traziti basnoslovne odstete, ali mislim da oni to i ne traze. A na odstetu mislim da apsolutno imaju pravo.
_________________ They call me doodler, because doodling is what I do. Yeah, and I also piddle...
|