banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 23:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 309 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: O "Oštroj nuli"
PostPoslato: 21 Okt 2011, 10:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
gotovo uvjek je problem što te neke dobre ideje promovišu i baštine totalno pogrešni ljudi ... tipa Čedomir Jovanović i slični ... pa i ovaj mali što vodi ovo liči mi ne nekog smrdu .. možda nije ne znam čovjeka al tako soje stvari ... znači i onda u srbima proradi ono e jeb ja mater i kažu jebeš demokratiju kad je LDP nudi tako da smo stalno robovi toga što nema kvalitetnih ljudi da nas vode ..

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 10:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
borke je napisao:
liči mi ne nekog smrdu .. možda nije ne znam čovjeka

Ako liči obično to i jeste!

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 11:27 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
АЛЕКСАНДАР je napisao:
Ма ово је гомила идиота. Видимо ми шта учине те "демократске критичке снаге" кад дођу на власт. Примјера има по цијелом свијету.

Kod nas su te "demokratske kritičke snage" odavno na vlasti. Na vlast su došli 1998 uz pomoć tenkova SFOR-a, i uz pomoć 2 srpska glasa i 40 i kusur bošnjačko-hrvatskih.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 11:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
a do tada ti je sds kumova prodavao teritorije, ljudstvo, vozao budzet u gepeku, te arhivska gradje iz njihovog perioda nigdje....

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 11:36 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
da,ali smo imali vojsku,himnu,dinar,tablice,pasoš,grb....sad od svega toga nemamo ništa,a umjesto toga imamo praznu priču o zaštiti Republike Srpske iza koje se vjerovatno valja još deset puta veći kriminal od toga koji ti pominješ...

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 12:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rotor je napisao:
a do tada ti je sds kumova prodavao teritorije, ljudstvo, vozao budzet u gepeku, te arhivska gradje iz njihovog perioda nigdje....

da stvarno jebo te kad se sjetm Gojka Kličkovića i tih likova ... mislim dobro smo mi i opstali

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2011, 14:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Slika

Citiraj:
U okviru akcije članovi ovog udruženja dijeliće balone i letke sa natpisima/citatima inspirisanim antifašizmom, dok će za to vrijeme jedan od aktivista svirati klarinet.

"Pored sjećanja na žrtve fašizma i antisemitizma, cilj nam je i osvijestiti vlast BiH da smo mi građani obespravljeni u našoj državi da smo žrtve njihove samovolje; a da su oni tu zbog nas, te da im mi dajemo sva prava.", saopštili su iz "Oštre nule".

Takođe, iz ovog udruženja naglašavaju da oblik tolitarizma u kojem danas živimo, nije po definiciji fašizam. Ali „tiha diktatura“ vladajućih stranaka i njihovih lidera jeste jasan pokazatelj da 99% stanovništva nema ista prava, kao 1% odabranih.

"Pokažimo da smo ANTIFAŠISTI/KNJE jer neprihvatmo mržnju i osvetu, borimo se za jednaka prava za sve, ne tolerišemo diskriminaciju, osuđujemo nasilje i zločin, ne ignorišemo šovinizam, ne trebamo cenzuru i ne želimo diktaturu!", zaključuju iz "Oštre nule".

(BL!N MAGAZIN)

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2011, 14:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Je li pojam antifašista rezervisan samo za muškarce? Jest se svi furaju na ove gender zajebancije :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 19:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
UDRUŽENJE GRAĐANA 'OŠTRA NULA' ORGANIZUJE AKCIJU POVODOM 8. MARTA: '8 mart(š) svaki dan'

Srijeda | 07.03.2012.

Povodom Međunarodnog dana žena Udruženje građana Oštra Nula u sa sardnji sa Fondacijom Cure iz Sarajeva organizuje u četvrtak, 08.03.2012. na Trgu Krajine u Banjaluci ulični marš pod nazivom „8 mart(š) svaki dan”. Marš počinje u 13 časova. Pored toga, u prostorijama mjesne zajednice „Centar I“, na adresi Aleja Svetog Save 32 (preko puta caffe Emporio), biće prikazan film „Anđeli čeličnih vilica“ (orig. Iron Jawed Angels).

Iako je još davne 1910. godine utemeljen Međunarodni dan žena, brojne žene svijeta se i dan danas moraju boriti za svoja prava. Ovo je nažalost tačno i za naše, izrazito patrijarhalno društvo u kom živimo. Svjedoci smo da žene trpe diskriminaciju na svakom polju društvenog i kulturnog života, a ta diskriminacija ne prestaje čak ni kod egzistencijalnih pitanja i osnovnih ljudskih prava. Tako su naše žene danas eksploatisane kao jeftina radna snaga pri čemu u većini slučajeva nemaju omogućena ni osnovna zakonom određena prava i naknade. Žene se veoma rijetko biraju na upravna mjesta a pri samom zapošljavanju se prednost daje muškarcima dok u ruralnim sredinama žene uopšte i nemaju priliku za zaposlenje. Ruralne sredine danas zaista predstavljaju veliku crnu rupu za žene jer je čak oko 47 % nepismenih žena u tim sredinama, što nam daje za pravo da postavimo i pitanje funkcionisanja naše pravne države koja po svom ustavu garantuje svim građanima pravo na obrazovanje bez obzira na pol. Nažalost, ni ovdje ne prestaje nemar i zanemarivanje žena u našem društvu. U velikoj većini slučajeva žena su žrtve nasilja kako psihočkog tako i fizičkog.

Naše društvo je preko stotinu godina udaljeno od vremena kada žena nije imala ni pravo glasa a kamo li neka druga prava, pa ipak, u stvarnosti se i osim na papiru malo šta promijenilo za žene. Ove brojke i činjenice su jasan znak da borba za prava i jednakost žena zaista nikako nije završila, već baš naprotiv, ta borba traje i dalje i nikad nije bila veća potreba da se u nju svi aktivno uključimo. Žena ne smije da pristane na ulogu „suvišnih“ žena na tržištu rada, da bude nevažna i bezvrijedna, lišena svoje ljudskosti kao kakva potrošna roba. Usprotivimo se i pružimo otpor ideologijama koje sistematski pretvaraju žene u suvišne kada rađaju, kada izraze svoj stav, kada su stare, ako nisu „bijele“ ili ako nisu heteroseksualne, ako nisu zdrave ili privlačne - stoji u saopštenju Udruženja građana Oštra nula.

BL!N MAGAZIN

Neću karanfil, hoću posao!!!

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 12:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

AUUU pa vidi ti njih http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/102769-ostra-nula-iz-banje-luke-podrzala-srebrenicane.html
....
strasno sta sve ljudi rade, a pojma nemaju sta i zasto

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 12:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
borke je napisao:
da stvarno jebo te kad se sjetm Gojka Kličkovića i tih likova ... mislim dobro smo mi i opstali

Da, stvarno. Sto je Arkan bio u Srbiji po kriminalu, to su Krajisnik i Klickovic bili u RS. Kad se sjetim sta su radili iako ne podrzavam Doleta, mislim da je SDS bio daleko gori kad je bio na vlasti. Iako moguce da su se promijenili jer izbacivanje Karadzica iz clanstva pokazuje da je bilo neke promjene. Ali sumnjam da bi bilo nesto bolje i da su oni na vlasti. Imali su dosta vremena da pokazu svoje i nisu se nesto pokazali. Siromastvo, korupcija i lopovluk su bili 10 puta veci kad su oni bili na vlasti, nego sada.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 18:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

P borke da si pazljivo procitao saznao bi da oni pozivaju sve ljude koji su zivjeli prije rata u Silvertown da se registruju i glasaju. Da li je to pogresno?

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 18:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Sviraju qrcu
(Izvini RSBpBiH)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 18:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Баби Папушка je napisao:
P borke da si pazljivo procitao saznao bi da oni pozivaju sve ljude koji su zivjeli prije rata u Silvertown da se registruju i glasaju. Da li je to pogresno?

pozivaju oni moj ... znas ... pozivaju samo zato sto je to u sukobu sa onim sto aktuela vlast podrzava ... znaci oni se u to sve razumiju znas kako .. to me nervira, a ne cinjenica da svako treba da glasa u svom mjestu .. taj dio cak i podrzavam

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2012, 22:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pauer tu d pipol

Ne znam da li oni imaju neke veze sa ovim, ali da ne otvaram novu temu.

Citiraj:
FOTO/ ZAJEDNIČKI NEKROLOG U SARAJEVU, BANJALUCI I MOSTARU: Počivaj u miru, Bosno i Hercegovino!

Ponedjeljak | 10.12.2012.

Aktivisti/ce Inicijative mladih za ljudska prava u BiH te članovi udruženja Altteatar Sarajevo su danas, na Međunarodni dan ljudskih prava, u Sarajevu, Banja Luci i Mostaru «sahranili» svoja ljudska prava

Preko stotinu mladih ljudi iz Prijedora, Bihaća, Sanskog Mosta, Banja Luke, Mostara, Sarajeva, Pala, Zenice, Tuzle, Livna, okupilo se na uličnim akcijama simbolične sahrane ljudskih prava kako bi ukazali na kontinuirano nepoštivanje ljudskih prava od strane svih nivoa vlasti Bosne i Hercegovine, kao i zabrinjavajuću pasivnost svojih sugrađana vis a vis traženja zaštite svojih osnovnih prava.

«Ovo radimo jer ni danas, nakon 17 godina od završetka rata, a pored nebrojenih instrumenata za zaštitu i promociju ljudskih prava - ljudska prava u BiH de facto ne postoje», istakli su aktivisti i aktivistice Inicijative podsjećajući da se društvo vrijednuje po tome na koji način vodi brigu o marginaliziranim i ranjivim kategorijama stanovništva, odnosno kategorijama koje se kontinuirano i sistematski ignorišu u bh. društvu. „Žao mi je što umjesto proslave punoljetstva mira i poštovanja ljudskih prava obiježavamo posrnuće ljudskih prava koje danas sahranjujemo. Žao mi je što moje najljepše godine života pokušavaju ispuniti mržnjom i paranojom od drugih. Žao mi je što su ljudskim pravima iskopali dubok grob a ne spomenik na vremena kada ih nije bilo“, istakao je Nebojša Glišić, koordinator akcije u Banjoj Luci.

Okupljenim građanima/kama aktivistice u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci objasnili su da upravo zato što su i mladi jedna u nizu zaboravljenih društvenih skupina, danas sahranjuju svoja prava i slobode a posebno pravo na život, pravo na obrazovanje, pravo na rad, pravo na imovinu i povratak, pravo na slobodu i sigurnost, pravo na dostojanstven život, pravo na finansijsku sigurnost, te pravo na istinu, pravdu i završetak procesa pomirenja, jer, kako ističu, «nećemo da mrzimo a s pomirenjem nismo ni počeli».

«Danas smo «sahranili» i slobodu misli, savjesti i vjere, slobodu govora, slobodu kretanja, pravo na identitet, pravo na jednakost – jer to jesmo i želimo biti!», kategorični su aktivisti i aktivistice Inicijative mladih za ljudska prava BiH i poručuju «Ukoliko vladajuće strukture na svim nivoima napokon ozbiljno ne prihvate svoje obaveze, naša prava i slobode će ostati mrtva!».

Na svim mjestima akcije je odgovornima za stanje ljudskih prava u BiH upućen Proglas sa porukom: «Uspjeli ste da sahranite ljudska prava ali nas nećete. Mi nećemo praviti trule kompromise na koje nas tjerate!».

YIHR BH i Altteatar Sarajevo zahvaljuju na podršci osobama okupljenima oko akcije „Park je naš“ Banja Luka, MOSTIMUN Mostar, Centar za dramski odgoj Mostar, Debatni klub Sveučilišta u Mostaru, AIESEC Mostar i ELSA Mostar, te Mreža za izgradnju mira.

NEKROLOG / SAHRANA LJUDSKIH PRAVA

Danas, 10. decembra 2012. godine na Međunarodni dan ljudskih prava okupili smo ovdje kako bi ta ista prava i slobode, garantovana Ustavom Bosne i Hercegovine, ustavima oba entiteta i Brčko Distrikta te svim međunarodnim standardima, sahranili.

Ovo radimo jer ni danas, nakon 17 godina od završetka rata, a pored nebrojenih instrumenata za zaštitu i promociju ljudskih prava - ljudska prava u BiH de facto ne postoje.

Društva se obično vrijednuju po tome na koji način vode brigu o marginaliziranim i ranjivim kategorijama stanovništva, a bosanskohercegovačko društvo upravo ove kategorije kontinuirano i sistematski ignoriše.

Zato mi, mladi, kao samo jedna u nizu zaboravljenih društvenih skupina, danas sahranjujemo svoja prava i slobode a posebno:

Pravo na zivot- jer ovo sto zivimo vise lici na paranoidnu predstavu onoga sto ce biti i onoga sto je bilo

Pravo na obrazovanje - jer se školujemo u podijeljenim školama, učimo tri paralelne istorije i jer je naš obrazovni sistem nekvalitetan, neadekvatan i zastarjel.
Pravo na rad - jer poslije završenih škola i fakulteta ne možemo naći posao, pa čak i kada ispunjavamo sve uslove.
Pravo na imovinu i povratak jer se ni danas sve izbjeglice i raseljena lica nisu vratila na mjesta svog prijeratnog prebivališta, a mnogi su htjeli.
Pravo na slobodu i sigurnost jer se ne osjećamo sigurno na našim ulicama, te živimo u prestrašenom, nepovjerljivom i netrpeljivom društvu.
Pravo na dostojanstven život - jer je za vas dostojanstveno i bunaranje po kontejnerima ga mi trenutno uopšte nemamo.
Pravo na finansijsku sigurnost – jer zelite da nas primorate da svakodnevno prvimo ponizavajuce kompromise sa korumpiranom vlascu i poslodavcima
Pravo na istinu, pravdu i završetak procesa pomirenja – jer necemo da mrzimo a s pomirenjem nismo ni počeli.

Sahranjujemo i

Slobodu misli, savjesti i vjere – jer u našem društvu i među našim liderima nema odgovornog dijaloga, i jer se glas mladih ne čuje.
Slobodu govora – ne vaseg govora mržnje koji rezultira zločinima počinjenim iz mržnje nego govora mira tolerancije ljubavi i razumijevanja
Slobodu kretanja – jer zivimo u tegli u koju ste nas nagurali i ne putujemo ni po svojoj zemlji, a kamoli van nje. Mi ne znamo ko su drugi ljudi i oni nas ne zanimaju.
Pravo na identitet – jer uvijek postoji neko drugi koji će nam reći gdje treba da pripadamo, a mi ćemo to objeručke prihvatiti.
Pravo na jednakost – jer to jesmo i zelimo biti

Ukoliko vladajuće strukture na svim nivoima napokon ozbiljno ne prihvate svoje obaveze, naša prava i slobode će ostati mrtva.

Ovo je PROGLAS SVIMA ONIMA KOJI SU ODGOVORNI ZA SMRT LJUDSKIH PRAVA

u nadi da će ljudska prava zaživjeti i obavezati naše zakonodavstvo, izvršnu vlast i pravosuđe i to na svim nivoima,

u nadi da će ustavna reforma omogućiti izgradnju stabilne, efikasne i funkcionalne države Bosne i Hercegovine,

u nadi da će svaki pojedinac moći ostvariti prava zagaratovana Ustavom, Evropskom Konvencijom za ljudska prava i drugim međunarodnim dokumentima,

u nadi da će uživanje ovih prava biti osigurano svim licima u BIH bez diskriminacije po bilo kojem osnovu,

u nadi da će nam biti omogućeno pravo na djelotvoran pravni lijek u slučajevima kršenja ljudskih prava,

u nadi da će svakom pojedincu biti omogućeno pravo na život u skladu sa njegovim potrebama,

u nadi da će svi mladi ljudi dobiti obrazovanje koje zaslužuju,

u nadi da će lična sloboda i sigurnost biti na najvećem mogućem nivou, kako se ne moramo brinuti da li ćemo se uopšte vratiti kući nakon večernjeg izlaska,

u nadi da ćemo jednog dana naći posao koji želimo u skladu sa svojim obrazovanjem, trudom i mogućnostima.

Uspjeli ste da sahranite ljudska prava ali nas necete. Mi necemo praviti trule kompromise na koje nas tjerate. Mi ne vjerujemo Bosni i Hercegovini, i dok se to povjerenje ne vrati, naša ljudska prava neće zaživjeti.

Počivajte u miru.
Dignite se iz pepela.
Jača nego ikada.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Slika

Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2012, 22:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
O ned'ljo

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2012, 22:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Koja budalizacija!

Ovog zalizanog sa cvikerima i plavim salom sam vec upamtio sa nekoliko prethodnih "ivenata", izgleda da im je on jedan od glavnih zajebanata.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GGhZVb79K8A[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 09:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Oćel bit kakav party za 40 dana?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 11:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Zar taj mali nije on lider, politicar, maticar ili kako mu je vec nik na forumu? Znate, onaj sto voli da laze? Bio je i onaj visoki pajtas...

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 11:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
A sta je sa onim sto je jedno vrijeme bio u gipsu? :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 309 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]