_зока je napisao:
Јуче или прекјуче читам како нека невладина организација тврди да у С.Кореји има 200 000 политичких затвореника у концентрационим логорима,као сателитске слике то потврђују....Не кажем да нема,него предвићам да је следећа на реду С.Кореја...Само је фазон што они имају нуклеарни потенцијал довољан да направе глобално срање....
То ће мало теже ићи. Прво немају опцију да убаце своје опоненте у институције С. Кореје и да одатле дижу бунт. Такав сценарио је био у Србији, Либији, Египту, итд. Друго, ови имају огромну армију и сасвим солидно наоружање (за разлику од Гадафија који није имао ништа, што су ови јако добро знали). Треће, Сеул је 60 км од границе. Знају шта ће да се деси ако крену на Пјонгјанг.
Мислим да ће они да наставе да оперишу по Медитерану. Алжир и Мароко би могли да буду следећи. Такође Белорусија, али у овом случају искључиво политичка борба и изазивање унутрашњих немира и сукоба, јер ту не смеју да интервенишу војно због Русије.
Иначе, данас читам аустријску штампу о смрти Гадафија. Иде овако одприлике: Почео да
бежи из Сирта, напао их НАТО и погодио колону, онда се он и телохранитељи
сакрили у неким водоводним цевима, па је
молио устанике да не пуцају а ови су ипак пуцали. Па су га ранили и довели у неком камионету у град и ту је још увек био жив и то се види на снимку. На слици која се види касније како је мртав види се рупа у глави које пре тога није било, значи егзикуција. Још написаше да је од пиштоља 9мм. Е сад како су они све то успели да склопе у року од пар сати није ми јасно. А није ми јасно ни одакле знају да је пиштољ 9мм.