Japanese_rose je napisao:
drinin vuk je napisao:
А о томе ко је носио пушку и ко био је поново носио,чекам ускоро да неки медиј се усуди направит сличну анкету ( више од 80% грађана Федерације би одговорило потврдно).
Daj molim te ne pisi besmislice. U takvoj 'anketi' bi se potvrdno izjasnilo jedno 10-15 % gradjana ( i taj postotak je vjerovatno pretjerivanje s moje strane ).
Pitas li se ko da ratuje ? I
cime ? Ratovi su vrlo skupe 'igre', za tvoju informaciju. Ne znam pratis li ti uopste vijesti, i jesi li svjestan ozbiljnosti globalne ekonomske krize - i da se uskoro moze desiti da i u razvijenim ekonomijama ljudi umiru od gladi. I to kao posljedica siromastva, a ne rata. A ti bi ratovao, i to u zemlji koja se nece oporaviti u narednih 50-100 godina od divljanja svih vrsta u 90-tim ? E moj vuce, okreni se necemu sto ce ti osigurati kruh narednih godina, a ratove slobodno zaboravi.
Почело је извлачење мојих ријечи и реченица из контекста,што ме увијек поприлично нервирало,невезано о коме се радило. Но добро.
Бесмислице? (више бих волио да се бавим нечим другим, да студирам нешто боље у смислу будућности) али као неко ко се бави новинарством,додуше не тако површно и не свакаквим смећем,ваљда због тога још немам посла, а нисам хтио прихватат радит за све и свашта,јер ако се у старту одрекнеш сопственог мишљења зарад плате,јадна ти је каријера,а живот ће ти временом постајат још јаднији.
Рекао сам 80%. Сад и аргументи. На прошлогодишњој анкети од стране неке тзв. невладине организације у БиХ (иако су за мене њих 99% итекако политички орјентисане) 77% бошњака се изјаснило да не жели имат контакт са србима, 83% је изјаснило да никад не заборавља грађански рат. Постоје наравно и многе друге статистике,углавном ОХР гдје се жели представити како у овој земљи влада толеранција,како је немогућ било какав вербални а камо ли физички конфликт.
Чиме? Е ово питање је најбоље не одговорити (ал ет видиш људи ме назваше шупљаком,па ћу онако мало дискретније покушат) Нзм колико си упозната или упознат, али у руке Бошњака је крајем 94 и почетком 95 стигло оружја онолико колико су Срби и Хрвати скупа имали до тада. Неки су се надали да ће срање трајат и до 8 година,чак су се и планови правили према којим би (што се на срећу није обистинило) након освајања Бањалуке кренуло и на средње дијелове РС све до Рашке области,е сад о том оптимизму и територији Жепе не би,ал причам ти оно што је било у плану АБиХ и ужем руководству,јер су имали на располагању и финансијске ињекције углавном од арапског свијета и појединих корпорација из Америке,тако да би им оружје било најмањи проблем. Исто тако чињеница је да су на све три стране стизале те помоћи у оружју, остало га је итекако после 95-те. Спровођене су многобројне акције СФОР и тзв одузимање оружја. И 3,6 милиона људи је наводно преконтролисано, одузете су количине, биле су и акције спаљивања истог,ал те акције па то ће ти уосталом свак ко имало прати ту проблематику потврдит да није више од 50% одузетог спаљено,гдје завршило,углавном једна количина је продата,а друга?
Али оно што је још охолије и лошије,колике количине оружја су сакривене,на Требевићу,Романији,Јахорини,вјероватно Мањачи,Маглићу,Бјелашници. Огромне,да се разумијемо у мојој кући никад оружја није било,јер сам клинац био у то вријеме,ал имајући у виду неке податке много је тога закопано,бомби пушака итд. Сам сам као десетогодишњак на оближњем брду у свом мјесту у неким од ровова који су били у рату нашао неколико комада пушака закопаних,напуњених, бомби и осталог,срећа па су били старији у друштву па није каква несрећа избила. Уосталом ако желиш вјероват како се нема са чиме ратоват у овој лудој земљи вјеруј,али на моју и твоју жалост ако будале пожеле имаће итекако,плус не смијем ни замислит ко би имао какву помоћ,тачно је да би српски народ био препуштен судбини по свему судећи.
Пратим дневно два дневника и по неколико политичких емисија,ако се у томе огледа нека моја едукација,мада гледати два дневника с различитим садржајима у једној држави је све само не едукација,мада може бити комично итекако.
Кажем ти нисам клинац,свјестан сам да је рат скупа игра,али зар ти мислиш да не би било спонзора,чак и на бхт телевизији су ишле емисије,просто парадоксално звучи,гдје се велике бх патриоте са све симболима армије куну како више никад неће дозволит да срање прође без њих бар у својству спонзора из Америке, Њемачке,Шведске. А да не причамо о пропаганди деведесетих, гдје Холандија практично да сад избије срање би дала све што може једном народу. Ако ћемо о економској кризи,код нас је криза 20 година,тако да нашим будалама криза може бити само оправдање,а никако спутавајућа нота.
Поново говориш како бих ја ратовао (нећу рећи да би ми у глави било главно ајде да побјегнем нек ми попале све оно што имам,а имам врло мало,нек ми побију све,али исто тако не желим више никад да буде каквог срања у овој несретној држави,желим наравно независност Српске јер евидентно је да остала два народа с којим живим у БиХ не желе ме као комшију) нећу дават себи за право,ал ако припадаш онима који су у вријеме срања били вани онда немаш никакво право доносити такав закључак или онима који су рођени после 95.