banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 22:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 99 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Okt 2011, 22:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Ovo već liči na onog bricu iz Velog Mista: "Ima puno lipih stvari, samo ne smim reć."

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 22:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Zapale zastavu a ovi kao jesu li iz Kozarca, nisu li... Pamet, pamet... :roll: Nista, nista... Kul, kul. Urbano, urbano.
Glupe fore.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 22:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Osuditi pojavu i prepustiti pravnoj državi da se pobrine za počinitelje. U nedostatku pravne države, zahtjevati istu. Jednostavno.
Alternativa: pušku u ruku i pod barjak! To jest, ako nađeš još nekog da ti se pridruži. Ko je to već vidio, ne pada mu na pamet više.
Tako stvari stoje.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Неке ствари једноставно нису за форума.

А о томе ко је носио пушку и ко био је поново носио,чекам ускоро да неки медиј се усуди направит сличну анкету ( више од 80% грађана Федерације би одговорило потврдно). Довољно је погледати само колико се хвале некаквом толеранцијом и мултикултуралношћу,још мало ће почет причу о космополитизму,а у суштини све им се своди да се занемари икаква одговорност,док једва чекају прозвати РС за кршење права и позивати се на заштиту бошњачких права.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

drinin vuk je napisao:
Неке ствари једноставно нису за форума.

Onaj ko stvarno zna nešto što nije za javnost, ne busa se time. Inače je šupljak.

drinin vuk je napisao:
А о томе ко је носио пушку и ко био је поново носио,чекам ускоро да неки медиј се усуди направит сличну анкету ( више од 80% грађана Федерације би одговорило потврдно).

Izvor? Vidovita Zorka ili Vidovita Džemila? Nemojmo lupati cifre bez pokrića. Na kraju i da je tačno, vjerovatno bi ista brojka bila i u RS, među populacijom koja nije učestvovala, a najčešće ni bila rođena u vrijeme rata. Ne treba potcjenjivati idiotizam generacije koja misli da je ratovati isto što i igrati Counter Strike. Što opet ne znači da bi im u 95% slučajeva došlo iz guzice u glavu kada bi ih neko postrojio, obukao u uniformu, tutnuo u ruke oružje i poslao u rat.

drinin vuk je napisao:
Довољно је погледати само колико се хвале некаквом толеранцијом и мултикултуралношћу,још мало ће почет причу о космополитизму,а у суштини све им се своди да се занемари икаква одговорност,док једва чекају прозвати РС за кршење права и позивати се на заштиту бошњачких права.

Paranoja. Postoji na obje strane i hrani se ovakvim događajima. Ništa više. Previše se priča o ugroženosti naroda. Pogledaj malo oko sebe i, ruku na srce, možeš li da pokažeš neku konkretnu osobu s kojom imaš svakodnevni kontakt koja te ugrožava? Ako takva osoba postoji, zašto te ugrožava? Po kom osnovu? Zbog tvoje nacionalnosti, ili je nešto drugo posrijedi?

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 23:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Onaj ko stvarno zna nešto što nije za javnost, ne busa se time. Inače je šupljak.

Ја на то гледам овако,онај ко стварно зна нешто што многи не знају,је у предности. А оно што није за јавност је небитно углавном,наравно свака врста нагађања је смјешна,као и могући субјективни елементи у сагледавању чињеница,главна страна професионалца је одагнати сваку врсту емоције приликом процјене и оцјене.

Citiraj:
Izvor? Vidovita Zorka ili Vidovita Džemila? Nemojmo lupati cifre bez pokrića. Na kraju i da je tačno, vjerovatno bi ista brojka bila i u RS, među populacijom koja nije učestvovala, a najčešće ni bila rođena u vrijeme rata. Ne treba potcjenjivati idiotizam generacije koja misli da je ratovati isto što i igrati Counter Strike. Što opet ne znači da bi im u 95% slučajeva došlo iz guzice u glavu kada bi ih neko postrojio, obukao u uniformu, tutnuo u ruke oružje i poslao u rat.

Не вјерујем у Милане,Зорке,Џемиле,Виде,Анте,Јанте,Милосаве. Вјерујем у Бога. А тврдњу поткрепљујем подацима о изјашњавању поводом међуљудским односа,која је наравно ипак мало дорађена,да би се створила слика како ипак постоји једна мала групица оних који се баве толеранцијом. Кантер никад играо нисам нити ћу.

Citiraj:
Paranoja. Postoji na obje strane i hrani se ovakvim događajima. Ništa više. Previše se priča o ugroženosti naroda. Pogledaj malo oko sebe i, ruku na srce, možeš li da pokažeš neku konkretnu osobu s kojom imaš svakodnevni kontakt koja te ugrožava? Ako takva osoba postoji, zašto te ugrožava? Po kom osnovu? Zbog tvoje nacionalnosti, ili je nešto drugo posrijedi?

Индиректно свакако да постоје особе. А поставимо ствари другачије,да ли ја својим гестовима угрожавам кога у средини у којој припадам већини? Одговор - НЕ. Да ли сам се осјетио угрожено у срединама гдје се сматрам мањином - ДА!

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 23:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

drinin vuk je napisao:

Ја на то гледам овако,онај ко стварно зна нешто што многи не знају,је у предности. А оно што није за јавност је небитно углавном,наравно свака врста нагађања је смјешна,као и могући субјективни елементи у сагледавању чињеница,главна страна професионалца је одагнати сваку врсту емоције приликом процјене и оцјене.

Naravno, SIPA je tvoje radno mjesto. Ako nije, bolje da prekinemo priču o ovome. Šupljak.
drinin vuk je napisao:

Индиректно свакако да постоје особе. А поставимо ствари другачије,да ли ја својим гестовима угрожавам кога у средини у којој припадам већини? Одговор - НЕ. Да ли сам се осјетио угрожено у срединама гдје се сматрам мањином - ДА!

Do tebe je, onda. Kuda god da kreneš, uvijek ćeš biti manjina. Ako studiraš u gradu u kojem nisi rođen, manjina si. Kada odeš na poslovni put u drugi grad/zemlju, manjina si. Kada kreneš na Jadran, na godišnji, manjina si. Bilo gdje na kugli zemaljskoj gdje nemaš krug prijatelja i rodbine koji ti "čuvaju leđa", u manjini si. To nema veze sa nacijom, već sa mentalnim sklopom. Pokušaj po nekad da vidiš nešto pozitivno oko sebe. Iznenadićeš se!

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 23:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
A sta da se radi, pocne sa zastavom, zavrsi sa eksplozivom. Uostalom koga vise boli stojko, jer niko od nas ne moze uticati na situaciju, ova drzava je i stvorena da se zapali po potrebi.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 00:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
A jest neka fora zapaliti zastavu, aj da su silovali neku staricu ili pretukli kakvog penzionera bilo bi zanimljivo, a ovako....vec vidjeno... :)

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 00:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
@filozof, behar
sto se tice dobojlija, nisu pisali po mezarju, izveli su klasicno pisanje uz put kad ides sa gostovanja, nekih 50-100 metara od tog mjesta je bilo mezarje... zastavu nisu zapalili, vec su je skinuli sa jarbola (1 lik), i stavili ispod klima uredjaja u autobus... nosili ljudi kuci...
sto se tice marka jorgica, zar se vi ne biste nasmijali u facu inspektoru, koji je, kad je nasao zastavu, rekao: i opet je poaro rijesio slucaj...

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 00:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
drinin vuk je napisao:
А о томе ко је носио пушку и ко био је поново носио,чекам ускоро да неки медиј се усуди направит сличну анкету ( више од 80% грађана Федерације би одговорило потврдно).

Daj molim te ne pisi besmislice. U takvoj 'anketi' bi se potvrdno izjasnilo jedno 10-15 % gradjana ( i taj postotak je vjerovatno pretjerivanje s moje strane ). :confused3:

Pitas li se ko da ratuje ? I cime ? Ratovi su vrlo skupe 'igre', za tvoju informaciju. Ne znam pratis li ti uopste vijesti, i jesi li svjestan ozbiljnosti globalne ekonomske krize - i da se uskoro moze desiti da i u razvijenim ekonomijama ljudi umiru od gladi. I to kao posljedica siromastva, a ne rata. A ti bi ratovao, i to u zemlji koja se nece oporaviti u narednih 50-100 godina od divljanja svih vrsta u 90-tim ? E moj vuce, okreni se necemu sto ce ti osigurati kruh narednih godina, a ratove slobodno zaboravi.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 03:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Komotno se moze reci da su balije zapalile zastavu Srpske, ali ne mogu preci preko cinjenice da je i vlahadija bila nestasna, totalno nepotrebno. Nisam znao za to. Ne mogu isto tako preci preko preseravanja uvazenog narodnog poslanika Nikole Bastinca, jer umjesto da se goni firma koja crpi budzet a ne odrzava puteve on drzi lekcije iz morala i patriotizma. Ja jesam za Srpsku, ali ne sa muljatorima niti sa provokatorima niti sa patriJotama. Ne poznajem vas, niti sam vas ikada znao.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 09:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2011, 23:57
Ma ko ce ratovati..Svi ti ljudi koji su jaki na rijecima bi prvi pobjegli...
Ratovalo bi 10% stanovnistva kao da je ljudima do rata pored ove bijede i zalosti.
Svakako ti sto su zapalili zastavu nemaju pola mozga i pametnijeg posla.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 09:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Ko kod zelio rat, ili prizivao ga, daBogda ga imao svaki dan u svojoj kuci!!!!

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 09:53 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
ne treba nam rat ,najbolje da se mirno razidjemo,mirni raspad natove nakaradne tvorevine takozvane bih je najbolje rijesenje za sve

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 10:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
A možda je zapaljena zastava bila ručni rad onoga što ju je zapalio,
koliko košta zastava? 5-10KM?
šta predstavlja zastava onome što su ga prekrili njome 92.?
kravata ili zastava?

svi na ulice
dižimo guzice
jer svijet je u nama
a ne u kulama
svi na ulice
nek padnu ubice
spalimo zastave sve
mašimo ćunama...

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 10:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Japanese_rose je napisao:
drinin vuk je napisao:

Daj molim te ne pisi besmislice. U takvoj 'anketi' bi se potvrdno izjasnilo jedno 10-15 % gradjana ( i taj postotak je vjerovatno pretjerivanje s moje strane ). :confused3:

Pitas li se ko da ratuje ? I cime ? Ratovi su vrlo skupe 'igre', za tvoju informaciju. Ne znam pratis li ti uopste vijesti, i jesi li svjestan ozbiljnosti globalne ekonomske krize - i da se uskoro moze desiti da i u razvijenim ekonomijama ljudi umiru od gladi. I to kao posljedica siromastva, a ne rata. A ti bi ratovao, i to u zemlji koja se nece oporaviti u narednih 50-100 godina od divljanja svih vrsta u 90-tim ? E moj vuce, okreni se necemu sto ce ti osigurati kruh narednih godina, a ratove slobodno zaboravi.

Почело је извлачење мојих ријечи и реченица из контекста,што ме увијек поприлично нервирало,невезано о коме се радило. Но добро.

Бесмислице? (више бих волио да се бавим нечим другим, да студирам нешто боље у смислу будућности) али као неко ко се бави новинарством,додуше не тако површно и не свакаквим смећем,ваљда због тога још немам посла, а нисам хтио прихватат радит за све и свашта,јер ако се у старту одрекнеш сопственог мишљења зарад плате,јадна ти је каријера,а живот ће ти временом постајат још јаднији.

Рекао сам 80%. Сад и аргументи. На прошлогодишњој анкети од стране неке тзв. невладине организације у БиХ (иако су за мене њих 99% итекако политички орјентисане) 77% бошњака се изјаснило да не жели имат контакт са србима, 83% је изјаснило да никад не заборавља грађански рат. Постоје наравно и многе друге статистике,углавном ОХР гдје се жели представити како у овој земљи влада толеранција,како је немогућ било какав вербални а камо ли физички конфликт.

Чиме? Е ово питање је најбоље не одговорити (ал ет видиш људи ме назваше шупљаком,па ћу онако мало дискретније покушат) Нзм колико си упозната или упознат, али у руке Бошњака је крајем 94 и почетком 95 стигло оружја онолико колико су Срби и Хрвати скупа имали до тада. Неки су се надали да ће срање трајат и до 8 година,чак су се и планови правили према којим би (што се на срећу није обистинило) након освајања Бањалуке кренуло и на средње дијелове РС све до Рашке области,е сад о том оптимизму и територији Жепе не би,ал причам ти оно што је било у плану АБиХ и ужем руководству,јер су имали на располагању и финансијске ињекције углавном од арапског свијета и појединих корпорација из Америке,тако да би им оружје било најмањи проблем. Исто тако чињеница је да су на све три стране стизале те помоћи у оружју, остало га је итекако после 95-те. Спровођене су многобројне акције СФОР и тзв одузимање оружја. И 3,6 милиона људи је наводно преконтролисано, одузете су количине, биле су и акције спаљивања истог,ал те акције па то ће ти уосталом свак ко имало прати ту проблематику потврдит да није више од 50% одузетог спаљено,гдје завршило,углавном једна количина је продата,а друга?

Али оно што је још охолије и лошије,колике количине оружја су сакривене,на Требевићу,Романији,Јахорини,вјероватно Мањачи,Маглићу,Бјелашници. Огромне,да се разумијемо у мојој кући никад оружја није било,јер сам клинац био у то вријеме,ал имајући у виду неке податке много је тога закопано,бомби пушака итд. Сам сам као десетогодишњак на оближњем брду у свом мјесту у неким од ровова који су били у рату нашао неколико комада пушака закопаних,напуњених, бомби и осталог,срећа па су били старији у друштву па није каква несрећа избила. Уосталом ако желиш вјероват како се нема са чиме ратоват у овој лудој земљи вјеруј,али на моју и твоју жалост ако будале пожеле имаће итекако,плус не смијем ни замислит ко би имао какву помоћ,тачно је да би српски народ био препуштен судбини по свему судећи.

Пратим дневно два дневника и по неколико политичких емисија,ако се у томе огледа нека моја едукација,мада гледати два дневника с различитим садржајима у једној држави је све само не едукација,мада може бити комично итекако.
Кажем ти нисам клинац,свјестан сам да је рат скупа игра,али зар ти мислиш да не би било спонзора,чак и на бхт телевизији су ишле емисије,просто парадоксално звучи,гдје се велике бх патриоте са све симболима армије куну како више никад неће дозволит да срање прође без њих бар у својству спонзора из Америке, Њемачке,Шведске. А да не причамо о пропаганди деведесетих, гдје Холандија практично да сад избије срање би дала све што може једном народу. Ако ћемо о економској кризи,код нас је криза 20 година,тако да нашим будалама криза може бити само оправдање,а никако спутавајућа нота.

Поново говориш како бих ја ратовао (нећу рећи да би ми у глави било главно ајде да побјегнем нек ми попале све оно што имам,а имам врло мало,нек ми побију све,али исто тако не желим више никад да буде каквог срања у овој несретној држави,желим наравно независност Српске јер евидентно је да остала два народа с којим живим у БиХ не желе ме као комшију) нећу дават себи за право,ал ако припадаш онима који су у вријеме срања били вани онда немаш никакво право доносити такав закључак или онима који су рођени после 95.

Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 10:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Ja ne bih u medije iznosio da je neko zapalio nečiju zastavu, to je širenje mržnje.
Ako su bošnjaci zapalili zastavu, sljedeće je da srbi, kad to čuju, zapale 10-100 komada bošnjačkih,
i tako zaboraviš ko je na potezu, a partija nema kraja...
...
znam da je uzaludno, samo si malo dajem oduška...
povlačim se.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 10:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Citam slicnu manipulativnu kojestariju u zagrebackom Vecernjem listu ,gdje pise da su hrvatski navijaci bili isprovocirani od Grka jer su ovi nosili srpsku zastavu !? Pa su zato krenuli da se tuku sa policijom ,rokaju baklje jedni prema drugima ,kidisu i sl.Provokacija u pm.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 10:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Citiraj:
Ако ћемо о економској кризи,код нас је криза 20 година,тако да нашим будалама криза може бити само оправдање,а никако спутавајућа нота.

Uvijek mi je bila zanimljiva ideja 'sto bi nam bilo lose, kad nam moze biti gore'.

O ucenju iz vlastitog i tudjih iskustava, i ravnotezi straha necu uopste pisati. Dosadilo mi je zaista.

Whatever. I ja se povlacim.

Ma liberté

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 99 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]