banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 12:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22421 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295 ... 1122  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Okt 2011, 10:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
:roll: :)

http://www.zvornikdanas.com/2011/10/vid ... slovenije/

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 13:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Italija - od sumraka do svitanja

Naš rival je primer da je moguće uspraviti se i kada ste licem okrenuti zemlji. Za to je potreban, pre svega, balans između želje gubitnika da stvari postavi na glavu i potrebe da se sačuva ono što je u porazu valjalo. Prandeli je to uspeo, zato Azuri u petak igraju rezultatski beznačajnu utakmicu.

Pre svega, kada su Italijani u pitanju, dobro bi bilo da odbacite sve predrasude.

Jednostavno, stari kanoni igre više ne važe, i mada su se nakon titule 2006. odlučili na fejslifting, umesto novih lica, pet godina posle, Azuri ponovo nešto znače u svetskom fudbalu.

To, naravno, nije dovoljno da se svrstaju u istu ravan sa ostalim velikim nacijama u svetskom fudbalu, ali svako ko ih je i jednom potcenio u životu, završio je sa ogromnim ušima, repom i glupim izrazom lica.

Erozija italijanskog fudbala u drugoj polovini prošle decenije odrazila se na kvalitet tima. Umorni Lipijevi ratnici nisu doživeli drugo proleće u Južnoj Africi, a Prandeli je morao da razveje preostali pepeo i probudi nadu.

Dramatična promena i nije takva, kada se bolje razmisli.

Prandeli je u Fiorentini za nekoliko godina uspeo da nađe balans između "senatora" i mladih lavova, što je donelo Ligu šampiona, ali ne i potrebna sredstva da se ode korak dalje. Selektorski posao je svakako drugačiji, međutim njegova filozofija je ostala netaknuta.

Bufon, Pirlo, De Rosi, uz mentalno mladog Kasana su videli i vrh i dno, pa je jasno zbog čega su i dalje prvi izbor Italije.

Selektor je gurnuo grupu mlađih igrača, formirao čvrst odbrambeni blok jer svaki dobar učenik na Apeninima, polazi od toga. Ovo nije Italija koja će igrati na 1:0, ali jeste tim koji će se osloniti na to da je 0:0 pozitivan rezultat.

Rehabilitacijom Kasana, ali i eksplozijom američkog Italijana Pepita Rosija, u napadu je dobio nepredvidivost, odnosno neki surogat za činjenicu da nema više Totija i Del Pjera. Modifikovao je igru, u šta će se uveriti Srbija i razbio šablon o 4 - 4 - 2 sa jednim razbijačem kao obavezom u špicu.

Današnja Italija igra brže, napadači se više kreću, šutiraju mnogo češće.

Istina je da sistem zavisi od Pirla, ali je potpuno pogrešna kafanska logika u delu srpske javnosti kako se taj problem rešava "flasterom".

Da su stvari tako jednostavne, Milan bi u poslednjih desetak godina bio dobra, ali ne i velika ekipa, a današnji Juventus ozbiljan kandidat za šesto mesto. Kako će limitirati učinak mozga od koga zavise pokreti čitavog organizma je na srpskom selektoru, ali to svakako nije ona laicima očigledna opcija.

Prandeliju u zasluge treba pobrojati i to što je uspeo da oformi pravu gardu za Pirla, jer i De Rosi i Markisio i bivši "ljubičasti" kapiten, Montolivo predstavljaju savršen sklop za zagonetku na sredini. Tu je i najveća vrednost Italije u odnosu na naš tim.

Pukotina je levi bek, gde bi mogao da se vrati Kjelini, koji je već igrao protiv Milana u nedelju na svom starom mestu. Generalno, leva strana je nakon silnih povreda problem.

Napad? Ako je spreman, Rosi će igrati uz Kasana. To je loša vest jer su mnogo brži od naše odbrane.

I na kraju, ima li mesta nadanju da će Italijani biti opušteni?

Ima, jer u utakmicama koje ništa ne znače, njihov voljni momenat nikada nije najviši. To ni Prandeli, niti bilo ko ne može da promeni, to je genetski kod italijanskog fudbala.

A opet, od toga pa do srpske pobede nije baš blizu, mada, ukoliko budemo igrali na nož i kao da nam život zavisi, to bi moglo da odluči.

Vidimo se u petak uveče, da sumiramo utiske. Ali, iz italijanskog slučaja se već dosta da naučiti...

AUTOR: BORIS JOVANOVIĆ

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 14:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Јебеш му матер, тако је. Колико год да падали по терену, ја увијек контам биће боље.

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 20:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Prandeli: Došli smo da odigramo veliku utakmicu protiv velikog rivala

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Ćezare Prandeli obratio se srpskim medijima uoči utakmice sa Srbijom u okviru kvalifikacija za EURO 2012. Prandeli je govorio o svom sastavu, o vrlinama protivnika, a osvrnuo se i na čuvenu epizodu iz Đenove. "Naravno da od nas može da se očekuje maksimalno zalaganje. Da, želimo da pobedimo. Kasano i Rosi počeće utakmicu. Rosi je trenirao jačim intenzitetom, nije osećao nikakve bolove i biće u timu. Došli smo da odigramo veliku utakmicu protiv velikog rivala. Rekao sam svojim igračima da moraju da se zalažu maksimalno i da dobro otvore oči. Pokušaćemo da napravimo pritisak na protivnika, sa naglaskom na posed lopte", rekao je Prandeli

On je izdiktirao sastav svog tima (Bufon, Mađo, Barzalji, Bonući, Kjelini, Pirlo, De Rosi, Markizio, Montolivo, Kasano, Rosi), a zatim nahvalio pulene Vladimira Petrovića.

"Potpuno smo svesni činjenice da igramo sa, tehnički gledano, jednom od najjačih selekcija u Evropi. Znamo da će biti motivisani jer im pobeda donosi baraž i zato nam neće biti posebna priprema za meč. Čim postoji tenzija, igrači se veoma lako motivišu. Takva je trenutno situacija i sa mojim igračima", rekao je Prandeli..
Italijanski novinari su želeli i da pričaju o Đenovi, ali je Prandeli samo kratko odgovorio.

"Đenova je bila nešto vanredno i naravno da ništa slično ne očekujem na ovoj utakmici. Siguran sam da će svaki igrač dati maksimum za svoj tim. Čudno je da neće biti naših navijača na tribinama, ali moramo da se izborimo sa tim. Ovo će biti na neki način početak priprema za Evropsko prvenstvo, pre svega na psihološkom planu", rekao je Prandeli. (blic.sport)

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 20:09 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Joj kad naši počnu sitan vez po terenu. Ima da im uvaljamo 4 koamda. :D
Šalim se, naravno, Pantelić daje jedan i to je to. 8)

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 20:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Većina naših igrača je ovih dana govorila da idu na rezultat 1:0. Ja mislim da će biti tvrda, zatvorena utakmica, 0-2

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 20:29 
Bič božji
Bič božji

Ni ja ne vjerujem da će tu biti puno golova. Vidim da je našim igračima dosta i bod, tako da neće ići naglavačke. Jedan rani gol tu sve mjenja.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 21:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Mislim da će biti iz X u prekid :)

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 21:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne lupaj

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Barsa je napisao:
Ne lupaj

Šala, opušteno ;) Što se utakmice tiče, siguran sam da neće biti više od 2 gola ukupno..

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 06:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
ako me ko trazi, otisao sam na utakmicu:)

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 09:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Odavno nisam procitao vecu glupost. :lol: :lol: :lol: Ja razumijem da treba pohvaliti reprezentaciju i naloziti narod al' ovaj sto je usr'o.... Pizon je stari Jug Bogdan sa 9 Jugovica :lol: :lol:

http://www.pressonline.rs/sr/sport/fudbal/story/179971/%E2%80%9EOrlovi%22%2C+kakvi+budete+ve%C4%8Deras%2C+bi%C4%87ete+doveka%21.html

Pižon takve poštuje, ali im se ne divi. On taktičku savršenost poistovećuje sa dresurom i zato će, bez ikakve sumnje, odgovoriti Prandeliju na njegov romantičan način.

Možda je subjektivno, ali on je sposoban da i večeras u čvor veže De Rosija, Pirla i Montoliva i prosto im zabrani da razmišljaju o ofanzivi.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 11:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Није било кеша да се овај пут види Маракана,али добро шта да се ради,после дуже времена једна утакмица Србије ће се гледат путем тв.

Њихова највећа предност је тај везни ред, ту ће се одлучиват о свему. Исто тако Ђузепе Роси је страшан шпиц надам се да ће наши штопери итекако водити рачуна приликом излажења и чувања простора. Нисам баш потпуно увјерен у ријечи Пранделија како ће они вечерас играт по сваку цијену на побједу,једноставно свак ме у свашта може убједити али да ће баш сви ови који ће почети гинути за побједу на почетку сезоне,чисто сумњам,имајући у виду да им утакмица у резултатском смислу ништа не значи,а да ће ових 11 бит сигурни за Украјину и Пољску.
Надам се да ће ме наши пријатно изненадити након оне утакмице против Шваба и да ћемо већ око 22:45 моћи прослављати пласман у бараж. Сретно Србијо.

Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 12:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Italija uvijek igra po principu "Ako ne mozes pobijediti, nemoj izgubiti". Veceras bodovi njima ne trebaju al' sumnjam da ce zbog toga da dopusti Srbiji da ih dobije.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 12:05 
Bič božji
Bič božji

Estonci neće dobiti večeras Irsku, tako da ćemo mi odigrati X i dobro svima. Kaže Pižon, osluškivaćemo rezultat tamo. Znači biće drži nulu i prati šta se tamo radi.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 12:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Erazmo Roterdamski je napisao:
Estonci neće dobiti večeras Irsku, tako da ćemo mi odigrati X i dobro svima. Kaže Pižon, osluškivaćemo rezultat tamo. Znači biće drži nulu i prati šta se tamo radi.

Еразмо из твојих уста у божије уши,мада нисам баш толики оптимиста по питању Ираца,нису они баш поносна нација која ће се борити низашта. Нећу се бавит неким теоријама,та иста Естонија је по мени дакако јача у нашој групи само од Острва па гледај шта се све десило,ал добро,не требамо превише гледат шта ће други урадит,битно је да ми вечерас не изгубимо.
Бане Ивановић је сам рекао да је атмосфера најбитнија пред утакмицу са Словенијом,те да не би било добро да изгубимо од жабара пред меч одлуке у том случају у Марибору.

Већ људи ко суди вечерас,тај детаљ нисам нигдје погледао?

Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 12:13 
Bič božji
Bič božji

Ja vjerujem da Estonci ne mogu uzeti tamo. A nama sudi onaj Portugalac, zaboravio sam mu ime. Buerkerensa, tako nešto, ne znam napisati 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 12:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Erazmo Roterdamski je napisao:
Ja vjerujem da Estonci ne mogu uzeti tamo. A nama sudi onaj Portugalac, zaboravio sam mu ime. Buerkerensa, tako nešto, ne znam napisati 8)

Takodje, a Irci su izrazito domacinska ekipa.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 12:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Лоше да лошије бит не може,имајући у виду колико Португалци као народ нас Србе не могу и мрзе. Ко је био икад у некој од страних земаља зна о чему причам (дакле просто и јасно уколико упознаш португалца тамо и представиш се као Србин осјетићеш превелику дозу мржње у њима,покушаће све да те психички сје.у, а и физичких напада буде,још ако радиш посао с њима чека те прави пакао). Надат се да ипак све протекне како треба.

Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 12:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

drinin vuk je napisao:
Лоше да лошије бит не може,имајући у виду колико Португалци као народ нас Србе не могу и мрзе. Ко је био икад у некој од страних земаља зна о чему причам (дакле просто и јасно уколико упознаш португалца тамо и представиш се као Србин осјетићеш превелику дозу мржње у њима,покушаће све да те психички сје.у, а и физичких напада буде,још ако радиш посао с њима чека те прави пакао). Надат се да ипак све протекне како треба.

Druze, zali se dileru...utrp'o ti je losu robu

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22421 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295 ... 1122  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]