Banjalucki_Behar je napisao:
Ja sam samo legalista i nista vise

Sjecam se tvoje diskusije i to vise navarata a vezanu za raspad SCG, a bilo ih je jos mnogo da te sada neposjecam, nestace klempetine na kraju

Htio bih te nesto pitati Behar. Zasto Muslimani zele da budu u jednoj drzavi kad smatraju da bi im bilo bolje bez RS. Sami Muslimani kazu da RS uvijek vrsi opstrukcije, i ja mislim da je to u dosta slucajeva tacno, i mozda i jeste tako.
Ali kad je tako, zasto onda ne zele da se odvoje pa da se kasnije vidi po napretku ko je bolji?
Naravno, nemoj misliti da sam ja pristrasan, meni je potpuno svejedno je li RS u BiH ili ne jer mislim da od tog nista ne zavisi. Ono od cega svi zavisimo je razvoj. A razvoja nema dok ima svadje, a svadje ce izgleda biti dok se ne odvoje. A na kraju krajeva svaki narod ima pravo na slobodan izbor. A kako ce se zvati, koja ce zastava biti, mislim da je to trivijalno. Granica ionako nece biti u EU, a prije bi usli posebno jer se nebi svadjali a ovako tesko kad se ne mogu sloziti oko niceg. A kad bi svako za sebe krojio zakone prije bi dosli do EU, jer nebi bilo izgovora na one druge.
Isto mi nije jasno tako bilo zasto je Srbima smetalo otcijepljenje Kosova, kad su se na taj nacin najlakse rijesili Albanaca od kojih nikakve koristi nisu imali i od kojih samo stetu trpe. I da su Albanci ostali u Srbiji namnozili bi se i postali vecina u Srbiji i na kraju uzeli i Srbiji. Zato mislim da je prava usluga Srbiji sto su se Albanci odvojili da ne crpe vise Srbiju i ne postanu vecina jednog dana.
Sad isto tako Muslimani tvrde da Srbi vrse opstrukciju, da crpe Federaciju, da su neprijatelji. To isto i Srbi tvrde za Federaciju, ali oni bar zele da se odvoje.
Pa kad je tako ako Srbi vrse opstrukciju, zasto su onda Muslimani toliko za zajednicku drzavu kad i ovako i onako nemaju nikakve koristi od RS nego samo stetu? Zasto onda toliko teze da ostanu u istoj drzavi?