banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 19:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 542 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 28  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Razdruzivanje
PostPoslato: 18 Sep 2011, 00:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Šta ti je firški?

Hoćeš da otjeraš i ovo malo nesrba saveznika što imamo na forumu!

Evo tebi friški i ostalima mostarski časopis Neretva izlazio je 1876. znači prije austrougarske okupacije, a u izdanju turskih vlasti.

Ima mnogo zanimljivih podataka, ali nigdje se Srbi ne pominju, samo muslimani i ostali, a to ostali je rastegljiv pojam.

Mislim da nas vara činjenica što su u Mostaru u tom razdoblju sve učene glave bile srpske, ali to nema veze što nije bilo pametnih Bošnjaka i Hrvata, kada pred WWII imate isključivo katolike i muslimane.

http://scc.digital.nb.rs/collection/neretva

Časopis Neretva je štampan na ćirlici i arapskom pismu.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 08:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Kada su se iscrtavale granice republika nakon AVNOJ-a greška je napravljena u Slavoniji. Srbiji je trebao i pripasti i pojas iznad Gunje do Županje ali bez tog grada ( tom slučaju ne bi imali problema s pojasem oko Brčkog koji bi vjerovatno bio i širi) a trebao je uključivati i čitavu Baranju jer su je Srbi i unijeli u Kraljevinu Srbiju koja je kasnije sa poraženom stranom iz Prvog Svjetskog rata formirala Kraljevinu SHS. Srbiji su trebali pripasti i Ilok i Šarengrad jer je nedopustivo da Hrvatska onako ulazi ka Bačkoj Palanci kao i Tovarnik i okolina Šida koja je ostala u Hrvatskoj. Na Dunavu trebalo je čisto zbog Milankovića da Srbija uzme i Erdut.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 09:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Slika

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 09:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vojnici ispraćeni u misiju u Avganistan
Datum: 16.09.2011 23:00
Autor: Glas Srpske

BANjALUKA - Treća rotacija pješadijske jedinice Oružanih snaga BiH u petak je u kasarni "Kozara" u Banjaluci svečano ispraćena u mirovnu operaciju u Avganistan, javile su agencije.

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general Miladin Milojčić rekao je da će ova jedinica, koja u svom sastavu ima 45 pripadnika, obezbjeđivati sa danskim kontingentom jednu bazu na jugu provincije Helman.

Milojčić je napomenuo da je njihov zadatak isključivo da rade na unutrašnjem obezbjeđenju baze i da neće izvoditi nikakve operacije van nje. On je rekao da se druga rotacija pripadnika Oružanih snaga BiH vraća iz Avganistana krajem septembra.

Zamjenik ministra odbrane BiH Živko Marjanac rekao je da je učešće u mirovnim misijama jedna vrsta obaveze, imajući u vidu da je u BiH bjesnio rat, a da su poslije toga druge zemlje, učestvujući u mirovnim operacijama, doprinijele stabilizaciji situacije u BiH.

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 09:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Kakve veze imaju ovi ljudi sa temom? Oni idu da ratuju za pare, a ne zbog patriotskih osjećanja prema varti.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 09:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Banjalucki_Behar je napisao:

Milojčić je napomenuo da je njihov zadatak isključivo da rade na unutrašnjem obezbjeđenju baze i da neće izvoditi nikakve operacije van nje.

Док виша команда не нареди супротно :wink:

Zamjenik ministra odbrane BiH Živko Marjanac rekao je da je učešće u mirovnim misijama jedna vrsta obaveze, imajući u vidu da je u BiH bjesnio rat, a da su poslije toga druge zemlje, učestvujući u mirovnim operacijama, doprinijele stabilizaciji situacije u BiH.

Контал ко поенту овога?!?!?! Обавеза?!?! Коме? Зашто?
А чек чек, јел оно и кад смо '41-'45 били под окупацијом исто смо имали обавезу да помажемо окупаторима у освајању других територија (рецимо Стаљинграда)????

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 09:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Tačno, obaveza tipa topovsko meso, snajperske mete, čistači mina, kopanje grobnica....zaklinjem se čašću i životom :salute:

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 09:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
zipo je napisao:
Kakve veze imaju ovi ljudi sa temom? Oni idu da ratuju za pare, a ne zbog patriotskih osjećanja prema varti.

Sve je stvar stimulacije....Ako se pokažu dobri,dobiju doživotnu zalihu baterijskih uložaka.Alkalnih.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 10:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2009, 23:57
zipo je napisao:

Hoće čovjek da ti kaže da su u BL stacionirane oružane snage BiH. Predpostavljam.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 20:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Banjalucki Behar je dobro napomenuo jednu stvar: Nakon JEDNOSTRANOG proglasenja nezavisnosti BiH proslo je skoro 20 godina.
Ono sto Behar ne vidi je da je BiH i dalje nakon 20 godina na istim suprotnim stranama sto se tice Srba i Muslimana, a jedini progres koji je BiH dozivjela je da se Hrvati vise ne priklanjaju muslimanima.
Da te nesto pitam Behar, ako na necemu radis 20 godina i konstantno ne mozes da uvjeris kolege da je to sto radis ispravna stvar, te da oni sve manje vjeruju u to, u cemu je onda poenta da dalje nastavljas Sizifov posao?

Treba pogledati istini u oci: Muslimani su iz Dejtona dosli stvarajuci neku klimu po kojoj su svoj narod uvjeravali da ce s vremenom BiH da se vrati na onu predratnu floskulu odnosa tzv. male Jugoslavije, s tim da bi muslimani bili ekvivalent dva vodeca naroda bivse Jugoslavije (Srba i Hrvata), a da ce Sarajevo biti svojevrstan bosanski Beograd.

S druge strane Srbi su dosli iz Dejtona sa potpisanim mirovnim sporazumom, i odlucili su da koliko god to bude moguce da ne dopuste nikakvu centralizaciju. Ovo je imalo i jedan popratni rezultat, a to je frustracija muslimana koji su ocekivali nastavak zapocetog posla 92-e.
Drugim rijecima i dan danas imamo mirovno stanje i manje-vise totalno suprotne stavove po pitanju BiH kao drzave...

Gdje jos u svijetu postoji, ili je postojala drzava, da je mogla duze vrijeme da se odrzi u zivotu?

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 21:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Banjalucki Behar je dobro napomenuo jednu stvar: Nakon JEDNOSTRANOG proglasenja nezavisnosti BiH proslo je skoro 20 godina.
Ono sto Behar ne vidi je da je BiH i dalje nakon 20 godina na istim suprotnim stranama sto se tice Srba i Muslimana, a jedini progres koji je BiH dozivjela je da se Hrvati vise ne priklanjaju muslimanima.
Da te nesto pitam Behar, ako na necemu radis 20 godina i konstantno ne mozes da uvjeris kolege da je to sto radis ispravna stvar, te da oni sve manje vjeruju u to, u cemu je onda poenta da dalje nastavljas Sizifov posao?

Treba pogledati istini u oci: Muslimani su iz Dejtona dosli stvarajuci neku klimu po kojoj su svoj narod uvjeravali da ce s vremenom BiH da se vrati na onu predratnu floskulu odnosa tzv. male Jugoslavije, s tim da bi muslimani bili ekvivalent dva vodeca naroda bivse Jugoslavije (Srba i Hrvata), a da ce Sarajevo biti svojevrstan bosanski Beograd.

S druge strane Srbi su dosli iz Dejtona sa potpisanim mirovnim sporazumom, i odlucili su da koliko god to bude moguce da ne dopuste nikakvu centralizaciju. Ovo je imalo i jedan popratni rezultat, a to je frustracija muslimana koji su ocekivali nastavak zapocetog posla 92-e.
Drugim rijecima i dan danas imamo mirovno stanje i manje-vise totalno suprotne stavove po pitanju BiH kao drzave...

Gdje jos u svijetu postoji, ili je postojala drzava, da je mogla duze vrijeme da se odrzi u zivotu?

Slika

Slika je odgovor na sve, misilm svaki komentar je suvisan.

Preporucio bi ti da procitas ustav BiH, kao i Daytonski sporazum. Da naravno BiH je vec bizu 20god medunarodna priznata drzava. Daytonski sporazum garantuje da bez volje triju konstutivnih naroda, nikakve promjene nisu moguce. I tako je vec 20 god sve ovo traje bez ikavih promjena. Mnogi su shvatili da je unistenje drzave BiH nemoguce(pocev od ovih gore na slici) dok nazalost postoje ljudi(ukljucujuci i tebe) koji su ubjedeni u nacnu fantastiku. Sto prije shvatis bice ti lakse, a mislim da zivjeti u zbaludi vec 20 god je prilicno dug period za ljudski rod.

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 21:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ko nadje Beharov post na ovoj temi, a da ne spominje sta pise u Ustavu, zakonima, clanovima, amandmanima, Dejtonima, vodim ga na klempu :D

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 21:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Ko nadje Beharov post na ovoj temi, a da ne spominje sta pise u Ustavu, zakonima, clanovima, amandmanima, Dejtonima, vodim ga na klempu :D

Ja sam samo legalista i nista vise :D Sjecam se tvoje diskusije i to vise navarata a vezanu za raspad SCG, a bilo ih je jos mnogo da te sada neposjecam, nestace klempetine na kraju :D

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 21:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
O prasici pricas Djole? Nego kakva ti je ovo drzava kada ni njenu zastavu ne smijes na granici okaciti? Mislim, zaboli me da ih ima i 50 :) Ali ne merem odolt :)

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 21:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
O prasici pricas Djole? Nego kakva ti je ovo drzava kada ni njenu zastavu ne smijes na granici okaciti? Mislim, zaboli me da ih ima i 50 :) Ali ne merem odolt :)

Na kojoj granici to nema???? Drzava je odlicna :D

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 21:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ja sam samo legalista i nista vise :D Sjecam se tvoje diskusije i to vise navarata a vezanu za raspad SCG, a bilo ih je jos mnogo da te sada neposjecam, nestace klempetine na kraju :D

Htio bih te nesto pitati Behar. Zasto Muslimani zele da budu u jednoj drzavi kad smatraju da bi im bilo bolje bez RS. Sami Muslimani kazu da RS uvijek vrsi opstrukcije, i ja mislim da je to u dosta slucajeva tacno, i mozda i jeste tako.
Ali kad je tako, zasto onda ne zele da se odvoje pa da se kasnije vidi po napretku ko je bolji?

Naravno, nemoj misliti da sam ja pristrasan, meni je potpuno svejedno je li RS u BiH ili ne jer mislim da od tog nista ne zavisi. Ono od cega svi zavisimo je razvoj. A razvoja nema dok ima svadje, a svadje ce izgleda biti dok se ne odvoje. A na kraju krajeva svaki narod ima pravo na slobodan izbor. A kako ce se zvati, koja ce zastava biti, mislim da je to trivijalno. Granica ionako nece biti u EU, a prije bi usli posebno jer se nebi svadjali a ovako tesko kad se ne mogu sloziti oko niceg. A kad bi svako za sebe krojio zakone prije bi dosli do EU, jer nebi bilo izgovora na one druge.
Isto mi nije jasno tako bilo zasto je Srbima smetalo otcijepljenje Kosova, kad su se na taj nacin najlakse rijesili Albanaca od kojih nikakve koristi nisu imali i od kojih samo stetu trpe. I da su Albanci ostali u Srbiji namnozili bi se i postali vecina u Srbiji i na kraju uzeli i Srbiji. Zato mislim da je prava usluga Srbiji sto su se Albanci odvojili da ne crpe vise Srbiju i ne postanu vecina jednog dana.
Sad isto tako Muslimani tvrde da Srbi vrse opstrukciju, da crpe Federaciju, da su neprijatelji. To isto i Srbi tvrde za Federaciju, ali oni bar zele da se odvoje.
Pa kad je tako ako Srbi vrse opstrukciju, zasto su onda Muslimani toliko za zajednicku drzavu kad i ovako i onako nemaju nikakve koristi od RS nego samo stetu? Zasto onda toliko teze da ostanu u istoj drzavi?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 21:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:

Htio bih te nesto pitati Behar. Zasto Muslimani zele da budu u jednoj drzavi kad smatraju da bi im bilo bolje bez RS. Sami Muslimani kazu da RS uvijek vrsi opstrukcije, i ja mislim da je to u dosta slucajeva tacno, i mozda i jeste tako.
Ali kad je tako, zasto onda ne zele da se odvoje pa da se kasnije vidi po napretku ko je bolji?

Naravno, nemoj misliti da sam ja pristrasan, meni je potpuno svejedno je li RS u BiH ili ne jer mislim da od tog nista ne zavisi. Ono od cega svi zavisimo je razvoj. A razvoja nema dok ima svadje, a svadje ce izgleda biti dok se ne odvoje. A na kraju krajeva svaki narod ima pravo na slobodan izbor. A kako ce se zvati, koja ce zastava biti, mislim da je to trivijalno. Granica ionako nece biti u EU, a prije bi usli posebno jer se nebi svadjali a ovako tesko kad se ne mogu sloziti oko niceg. A kad bi svako za sebe krojio zakone prije bi dosli do EU, jer nebi bilo izgovora na one druge.
Isto mi nije jasno tako bilo zasto je Srbima smetalo otcijepljenje Kosova, kad su se na taj nacin najlakse rijesili Albanaca od kojih nikakve koristi nisu imali i od kojih samo stetu trpe. I da su Albanci ostali u Srbiji namnozili bi se i postali vecina u Srbiji i na kraju uzeli i Srbiji. Zato mislim da je prava usluga Srbiji sto su se Albanci odvojili da ne crpe vise Srbiju i ne postanu vecina jednog dana.
Sad isto tako Muslimani tvrde da Srbi vrse opstrukciju, da crpe Federaciju, da su neprijatelji. To isto i Srbi tvrde za Federaciju, ali oni bar zele da se odvoje.
Pa kad je tako ako Srbi vrse opstrukciju, zasto su onda Muslimani toliko za zajednicku drzavu kad i ovako i onako nemaju nikakve koristi od RS nego samo stetu? Zasto onda toliko teze da ostanu u istoj drzavi?

Kao prvo porediti RS i Kosovo je suludo u svakome smislisu. Mislosevic je glavni krivac za Kosovo, a sada je sva ta prica suluda.

Druga stvar, Niko nije mogao da spreci Milu da rasproda sve sto je ovdje vrijedilo, a pare su nestale u nepoznatome pravcu. Mozda je to vise intesantnije, ili npr, zasto se 10 km autoputa pravi 10 god. Ali u fokusu je konstatno ova prica, i to vec 20 god, a ljudi su postali milijarderi u meduvremenu.

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Kao prvo porediti RS i Kosovo je suludo u svakome smislisu. Mislosevic je glavni krivac za Kosovo, a sada je sva ta prica suluda.

Ja ne vidim da je suludo porediti. Upravo suprotno. Milosevic je mozda kriv za RS jer je podrzavao Karadzica, ali za Kosovo nije.
Pa svi znamo da su se Albanci na Kosovu poceli buniti i protestovati jos 1981, odmah poslije Titove smrti jer su htjeli da se odvoje od Yu. I sve je to bilo prije Milosevica.
Cijela Jugoslavija im je slala pomoc, gradila, pomagala materijalno, a oni nista nisu znali nego se razmnozavati i buniti protiv onih koji su im davali hljeb. Pa Albanci su bili problem u bivsoj Yu mnogo prije nego je Milosevic dosao na vlast.

Citiraj:
Druga stvar, Niko nije mogao da spreci Milu da rasproda sve sto je ovdje vrijedilo, a pare su nestale u nepoznatome pravcu. Mozda je to vise intesantnije, ili npr, zasto se 10 km autoputa pravi 10 god. Ali u fokusu je konstatno ova prica, i to vec 20 god, a ljudi su postali milijarderi u meduvremenu

To je sve tacno, ali i dalje nisi odgovorio zasto Muslimani i dalje zele da ostanu u istoj drzavi, a nemaju nikakve koristi od RS?

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 18 Sep 2011, 22:40, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 22:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
filozofe, bilo je pismenih muslimana ali samo na arapski. drugo, naziv srbin je bio zabranjen, to je period pred berlinski kongres kada se ocekivalo da ce se srbija prosiriti na bosnu.

a ja se sam sebi izvinjavam sto sam polemisao sa beharom.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 23:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Ви дискутујете са тешком случајем пакла.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 542 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]