Popokatepetl je napisao:
Opet kojekakva kukanja, sad kao Rusi imaju 60-40 šanse, a do prije par dana niko iz one grupe nije bio ozbiljan! Koju su tu sjajnu utakmicu odigrali Rusi, da bismo ih se trebali bojati?
Ne znam kakvu sam ja utakmicu gledao, ali ono drugo poluvrijeme je bila veća prevara od onog prošle godine, samo podlija i suptilnija! Mi smo na poluvremenu imali +8, a realno je trebalo da bude 10-15, to je zavisilo od jednog šuta. Da u drugom poluvremenu nije bilo one pljačke, ovo bi i bila utakmica od 10-15 razlike. Ovdje se spominje naša očajna igra, pogotovo u odbrani, ali kad se uzmu u obzir okolnosti, beskrupuloznost i bezobrazluk, da su sudije već u trećoj četvrini opteretile penalima naše glavne igrače, odbrana je bila i dobra. Prosto, ne ide mi u glavu činjenica da su odjednom Turci toliko dobri, da imaju duplo više slobodnjaka od nas (29-16). Naravno da je napad zakazivao, kad su svaki naš pokušaj da se odlijepimo, sudije brutalno prekidale penalima, "ličnim greškama", što u napadu, što u odbrani nakon što pokupimo loptu. A jedno 4-5 puta smo imali sitaciju da nam nisu svirali 2+1, iako su koševi pogađani uz očite prekršaje. Dakle, u jednoj istrzanoj utakmici, gdje je ulog velik, gdje nismo ni odigrali kako najbolje možemo, i još protiv 8 protivničkih igrača, pobjeda je sjajan rezultat.
Ko god dođe u četvrtfinalu, nimalo ne izaziva strah. A onima iz FIBA želim sve najgore, da ih muče, da se prže u vatrama pakla, da ih siluju pijani trolovi, i da se raspadnu!

Da i ja (kao izdanak Ćišine škole košarke) podviknem koju. Mislim da bi Makedonci mogli da otresu Ruse večeras, ako onaj crnac poludi. Tu je to negdje po kvalitetu pa Rusi nisu imali ozbiljnog protivnika na turniru do sada. Slovenci i Grci se raspadaju. Mi smo protiv Francuza stvarno bili baksuzi, pošteno Litvanci su nas razguzili jer ih je nenormalno išao šut, protiv Španaca smo se štedili, iako moram priznati bolji su od nas jbg, a ono suđenje juče je neviđena bruka. Turci i njihova baletanska odbrana u trećoj četvrtini naprave jedan faul... I to minut prije kraja. Možda dva. A nama se svira svaki kontakt. Kanter uzme loptu napravi sto koraka, ovak ga naš uhvati pita đe ćeš znaš li pravila, sudija im da faul. Onaj se baca širi noge, dobija 3 slobodna. Nama svira sto faulova prilikom skoka u odbrani, pa đe to ima sve da mu je svaki put otkinuo glavu to se svira kad baš nekog mrziš, sviraš nekom ko ti je oteo ženu. Kad smo u napadu Asik se najprovidije baca, molim lijepo Savan sa svojih 50 kila kostiju izbaci Ašika u orbitu, nama svira faul u napadu iako je onaj na vr dvorane s najjeftinijim kartama vidio da Turčin loše glumi. 20 minuta sudije ih drže u igri. Ne kontam u čemu je fazon, što nas mrze, jesmo možda ružni, da nije zbog Marjanovića, ako je to naći ćemo ljepšeg trećeg centra, još je samo falilo da svira dva slobodna na onaj zadnji njihov šut jer je naš igrač pokušao da ga blokira, a trebao je da ga džentlmenski pusti.

<3 !