okej, vidim da se neko zalio za ove 3.10KM i meni to strasno ide na zivce. ne znam kome da se zalim i koga da napadnem

a opet se mislim, mozda bolje ne dirati djavla, jer dobro je dok ne naplacuju carinu..
ali nervira me kad na glupost od 3dolara platim jos 3KM, i kad mi stignu 3-4 paketa danas, poludim!
tih 3.10KM je, kao sto je neko rekao, carinski pregled i prepakivanje posiljke (iako defakto nisu prepakovali), i tu posiljku oznace kao vrijednosnu, iako to u vecini slucajeva nije..
mislim da je bolje da cutimo i budemo sretni sto je ovako. meni prolaze paketi od 40-50funti, pa cak i 100 i nesto dolara bez carine. samo 3.10KM. uglavnom odjeca/obuca i sminka

nego, kontam sad kupiti mob od 300tinjak dolara. imate li iskustva s tim? jesu li vam naplatili carinu. bojim se da ce mi zapamtiti ime (ionako mi svaki dan nesto stize), pa ce me uzeti na zub i cariniti i ono sto ne bi trebali..
dakle, koliko je sigurno da necu platiti carinu?
ustvari, ono sto se bojim je da ce biti preusmjereno na DHL (ako to bude, onda mi ne gine dodatnih 100KM)
sto se tice slanja paketa u inostranstvo, slala sam jednom u HR, tezine do 500gr, mali paket, oko 28KM. drugi put sam slala u UK isto do 500gr mali paket, oko 21KM. stigne za 7-10 dana, kao i nama.
sto se tice dizanja dispute-a, ne pamtim kad sam digla dispute. u dosta slucajeva cekam da prodje 45 dana, kontaktiram sellera i kazem da nije stiglo, i vrati mi lovu bez problema. nisu u pitanju sume od 100$, al recimo do nekih 20$. tako da mislim da ne treba dizati paniku bezveze.