banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 19:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 07 Avg 2011, 15:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
_zoka je napisao:
Dejo,ti ako nisi nastavnik nečega,grdno si se zajebao u izboru profesije :)

Nažalost nisam, ako se u to ne računa "nastavnik lekcija iz života" za koje nisam nastavnik već profesor :-D (većinu prostudirao preko svojih leđa).

Kasno sam shvatio da sam se mogao iškolovati za to, živjeti na grbači fonda i imati solidnu platu za nekih 30 radnih sati sedmično max. Nekoliko puta "godišnji", ljetna pauza od dva mjeseca, doprinosi od vannastavnih aktivnosti (konsultacije, instrukcije itd.). Eh da mi je ova pamet prije nekih 15-ak godina bila... :roll:

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 07:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Okt 2010, 15:23
Ljudi jedno kratko pitanje ...Tice se ebay-a, odnosno placanja preko PayPall-a,

Da li neko koristi onaj racun u Raiffeisen banci koji se povezuje sa PayPall-om. Podnio sam zahtjev i cekam karticu, pa me interesuju iskustva u vezi sa tim. Savjeti... Koliko treba da legnu pare na PayPall kad se uplati i tako to ....

pozzz

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 10:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Pare ne uplacujes na Pay Pal, nego na karticu i kad polozis pare u banci na racun, treba oko dva sata da budu na racunu, tj. kartici.
Kasnije karticu povezujes sa Pay Pal nalogom i prilikom placanja Pay Pal samo povuce sa kartice onoliko para koliki je iznos u pitanju...

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 12:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

richa je napisao:
Pare ne uplacujes na Pay Pal, nego na karticu i kad polozis pare u banci na racun, treba oko dva sata da budu na racunu, tj. kartici.
Kasnije karticu povezujes sa Pay Pal nalogom i prilikom placanja Pay Pal samo povuce sa kartice onoliko para koliki je iznos u pitanju...

ok ... to mi je sve jesno ... do sad sam koristio paypall preko kreditne kartice, a sad hocu da predjem na ovo zbog kontrole ... pa me interesuje da li ima neko sa iskustvom .. posto sam cuo da otprilike treba 2 dana od kad uplatis pare u banci da pay pall registruje da imas sredstva na raspolaganju. Pa me interesuje da li neko kupuje ovim metodom i jel ima nekakvih zackoljica ili problema ...

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 12:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
tajlandski_svitac je napisao:
richa je napisao:

ok ... to mi je sve jesno ... do sad sam koristio paypall preko kreditne kartice, a sad hocu da predjem na ovo zbog kontrole ... pa me interesuje da li ima neko sa iskustvom .. posto sam cuo da otprilike treba 2 dana od kad uplatis pare u banci da pay pall registruje da imas sredstva na raspolaganju. Pa me interesuje da li neko kupuje ovim metodom i jel ima nekakvih zackoljica ili problema ...

имам ја ту картицу и доста се о њој писало на претходним страницама. немам никаквих проблема, не треба 2 дана да пејпал региструје да имаш средства, плаћаш 2 марке сваки мјесец одржавање рачуна и неки ситни постотак по свакој трансакцији.

мораћеш сам ода повежеш пејпал налог са картицом, али пошто си већ куповао преко кредитне картице претпостављам да знаш како се то ради.

ако не будеш знао, јави се па ће неко објаснити

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 12:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 145wt_1187

Kupio ovo :D
Ko zna, mozda i vrijedi 10,52 usd ?

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 07:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Hvala puno ... danas sam dobio pin kod. u ponedeljak.kartica pa ako zapne pr javiccu

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 21:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
Molim za pomoc,imam problem,prodavac nije predvidio BiH za slanje predmeta.Ja otvorim UK nalog,pobijedim na aukciji,prodavac kaze ok,poslacu za BiH,promijenio je i poštarinu,ali kaze,kod placanja da ja navedem BiH adresu koja ce njemu pisati na PayPal racunu.Kad pokusam tako da uradim,prilikom procesa placanja izbrise mi se iznos postarine,tako da bi bila placena samo vrijednost predmeta.Koliko je rizicno naknadno poslati uplatu preko PP na njegovu PP e-mail adresu?Pokusavao sam i rucno da unesem postarinu ali se opet izbrise u toku placanja.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 12:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Zasto su ljudi skloni komplikovanju... Ukoliko covjek ne salje za BiH, zaobidji ga, jer sve povodom tog posla je rekla-kazala, tj:

1. ukoliko i uspijes kupiti stvar i sl, on ne posalje stvar, imaces problema oko dokazivanja da si u pravu, jer nema nikakvih dokaza da je on tebi uopste trebao poslati stvar, jer on ne salje u tvoju drzavu...
2. on ti moze naplatiti "koliko" god hoce postarinu, jer to dogovara samo sa tobom, tako da opet nemas nikakvih dokaza, provjera ili sl, da znas kolika je postarina (u klasicnom slucaju, za sve drzavljane je ista, jer kad izaberes item i drzavu, pise koliko je)...

Ja bih ti preporucio da dogovoris sa njim da ti vrati pare, i trazi Buy Out... Ako si zapeo da stvarno kupis tu stvari, odradi kao sto si i sam napisao: posalji pare preko PP da platis postarinu, i nadaj se da je covjek posten, i da te nece zajebati, jer ako te zajebe, imaces problema :)

Pokusaj sledece: trazi od kupca da ti posalje zahtjev na PP sa cijenom koja ukljucuje postarinu (kad vec ne mozes zajedno platiti), mozda ce tako uspjeti... Medjutim, taj zahtjev nece imati Ebay pokrivenost (tj nece u opisu pisati za koji je item, bar mislim, jer je cijena itema drugacija)...

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 18:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
oljaca je napisao:
Molim za pomoc,imam problem

ne mogu da verujem... :confused2: svi postovi na ovom forumu su ti u ovoj temi i stalno trazis pomoc...
pa jebem mu sve,pa nije ebay nuklearna fizika...a na vecinu tvojih pitanja je odgovoreno do sada xy puta,neki forumasi su imali slicne nedoumice...prelistaj malo,sta mucis ljude...

oljaca,jebote,jel' ti znas pertle vezati da ne zakomplikujes nesto ? :roll:

edit:evo slicno pitanje si vec postavio
oljaca je napisao:
Pobjedio sam na aukciji.Prodavac ima specifikaciju postarine samo za UK,pitao sam ga predhodno da li bi poslao u BiH,kaze da bi.Zanima me kako ce on sad formirati cijenu i postarinu a da sve ide preko ebay-a a ne da mi fakturu posalje mejlom?Izvan ebay kontrole nista se ne bi usudio kupiti.
Citiraj:
Poslato: 21 Jan 2011, 16:16
jebote,pa prelistaj temu...jos su ti odgovorili na pitanje...

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 19:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
okej, vidim da se neko zalio za ove 3.10KM i meni to strasno ide na zivce. ne znam kome da se zalim i koga da napadnem :D a opet se mislim, mozda bolje ne dirati djavla, jer dobro je dok ne naplacuju carinu..
ali nervira me kad na glupost od 3dolara platim jos 3KM, i kad mi stignu 3-4 paketa danas, poludim!
tih 3.10KM je, kao sto je neko rekao, carinski pregled i prepakivanje posiljke (iako defakto nisu prepakovali), i tu posiljku oznace kao vrijednosnu, iako to u vecini slucajeva nije..

mislim da je bolje da cutimo i budemo sretni sto je ovako. meni prolaze paketi od 40-50funti, pa cak i 100 i nesto dolara bez carine. samo 3.10KM. uglavnom odjeca/obuca i sminka :D

nego, kontam sad kupiti mob od 300tinjak dolara. imate li iskustva s tim? jesu li vam naplatili carinu. bojim se da ce mi zapamtiti ime (ionako mi svaki dan nesto stize), pa ce me uzeti na zub i cariniti i ono sto ne bi trebali..
dakle, koliko je sigurno da necu platiti carinu?
ustvari, ono sto se bojim je da ce biti preusmjereno na DHL (ako to bude, onda mi ne gine dodatnih 100KM)

sto se tice slanja paketa u inostranstvo, slala sam jednom u HR, tezine do 500gr, mali paket, oko 28KM. drugi put sam slala u UK isto do 500gr mali paket, oko 21KM. stigne za 7-10 dana, kao i nama.

sto se tice dizanja dispute-a, ne pamtim kad sam digla dispute. u dosta slucajeva cekam da prodje 45 dana, kontaktiram sellera i kazem da nije stiglo, i vrati mi lovu bez problema. nisu u pitanju sume od 100$, al recimo do nekih 20$. tako da mislim da ne treba dizati paniku bezveze.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

1. Sto se tice mobilnog... Sanse su ti 50-50, tj ili hoce ili nece :D Tako ti je kod nas... Medjutim, zamoli sellera da naslovi kao gift, i poveca ti se sansa da nece cariniti :)

2. Sto se tice dispute, kao sto si mogla primjetiti, ko god je spomenuo da je otvarao dispute, to je zato sto mu seller nije odgovarao, ili mu je ostalo 1-2 dana (a selleru treba duze da odgovori)...

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 20:49 
Pripravnik
Pripravnik

anoniman je napisao:
oljaca je napisao:
Molim za pomoc,imam problem

ne mogu da verujem... :confused2: svi postovi na ovom forumu su ti u ovoj temi i stalno trazis pomoc...
pa jebem mu sve,pa nije ebay nuklearna fizika...a na vecinu tvojih pitanja je odgovoreno do sada xy puta,neki forumasi su imali slicne nedoumice...prelistaj malo,sta mucis ljude...

oljaca,jebote,jel' ti znas pertle vezati da ne zakomplikujes nesto ? :roll:

edit:evo slicno pitanje si vec postavio
oljaca je napisao:
Pobjedio sam na aukciji.Prodavac ima specifikaciju postarine samo za UK,pitao sam ga predhodno da li bi poslao u BiH,kaze da bi.Zanima me kako ce on sad formirati cijenu i postarinu a da sve ide preko ebay-a a ne da mi fakturu posalje mejlom?Izvan ebay kontrole nista se ne bi usudio kupiti.
Citiraj:
Poslato: 21 Jan 2011, 16:16
jebote,pa prelistaj temu...jos su ti odgovorili na pitanje...

Druze,dobio sam do sada preko 150 posiljki,imam solidno iskustvo sa ebay,ovdje se radi da sam morao otvoriti nalog sa UK adresom da bi mogao ucestvovati na aukciji.Kasnije seleru slozim pricu kako ja zivim u UK a saljem to i to rodbini u BiH.U koliko mi se nesto svidja ne odustajem do zadnje sanse.Mnoge stvari,znate i sami,pronadjemo na ebay jednom i nikad vise,kao da su unikati :).Upalila je fora i sve je ok.Necu vise pitati,izvini.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 21:54 
Pripravnik
Pripravnik

Archangel je napisao:
Zasto su ljudi skloni komplikovanju... Ukoliko covjek ne salje za BiH, zaobidji ga, jer sve povodom tog posla je rekla-kazala, tj:

1. ukoliko i uspijes kupiti stvar i sl, on ne posalje stvar, imaces problema oko dokazivanja da si u pravu, jer nema nikakvih dokaza da je on tebi uopste trebao poslati stvar, jer on ne salje u tvoju drzavu...
2. on ti moze naplatiti "koliko" god hoce postarinu, jer to dogovara samo sa tobom, tako da opet nemas nikakvih dokaza, provjera ili sl, da znas kolika je postarina (u klasicnom slucaju, za sve drzavljane je ista, jer kad izaberes item i drzavu, pise koliko je)...

Ja bih ti preporucio da dogovoris sa njim da ti vrati pare, i trazi Buy Out... Ako si zapeo da stvarno kupis tu stvari, odradi kao sto si i sam napisao: posalji pare preko PP da platis postarinu, i nadaj se da je covjek posten, i da te nece zajebati, jer ako te zajebe, imaces problema :)

Pokusaj sledece: trazi od kupca da ti posalje zahtjev na PP sa cijenom koja ukljucuje postarinu (kad vec ne mozes zajedno platiti), mozda ce tako uspjeti... Medjutim, taj zahtjev nece imati Ebay pokrivenost (tj nece u opisu pisati za koji je item, bar mislim, jer je cijena itema drugacija)...

Hvala druze,tako sam i postupio,sve je ok.pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 22:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Arhangel, thanks :)
a koliko bih mogla ocekivati na iznos od 320$ sa shippingom?
ne znam kako oni mogu znati da je mob unutra ako ne budu otvarali? jel imaju x-ray?

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 22:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa ukoliko ne trazis od kupca da ti naslovi kao gift i sl, onda ce on staviti da se radi o mobilnom koji je prodan uz tu i tu cijenu... Tebe ce onda zvati da posaljes racun i kopiju licne karte (racun onaj sa maila), i naplatice ti carinu... Sto se tice vrijednosti carine, to ne znam... Znam da sam ja npr, za patike od 150$ trebao platiti preko 50KM... Mislim da sam na netu negdje nasao da je 15% carina na tehnologiju...

Btw, ukoliko ide preko FedEx-a ili DHL-a, vece su sanse da ces placati carinu, jer oni rigoroznije provjeravaju od obicne poste :)

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2011, 20:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

znam za DHL i FedEX. al zanimalo me kako je kad ide preko nase obicne poste.
hvala u svakom slucaju, smislicu nesto :)

nego, ja konstantno razmisljam kako da izbjegnem one 3,10KM :D ROFL
znaci, nekad i kad pise da je gift oni naplate, a nekad kad pise vrijednost npr.45funti, oni nista :confused: ne kontam.

nego, sta mi se danas desilo. stizu mi dva paketa iz BIH, jedan preko BH poste, poslan kao vrijednosni paket, ali ne trebam nista platiti, drugi preko Posta Srspke, poslan preporuceno. i dolazi postar, zvoni, ja jedva docekala, skocim dole, vidim da su to paketi iz BIH, ja krenula da uzmem, kaze on, cekaj da vidim trebas li sta platiti. wtf :-? znam da ne trebam nista platiti, drugarica mi poslala. ne ne, on ce da provjeri. ajde. i provjeri on, kazu mu one babe, treba platiti 3,10KM. wtf??!? i ja reko, necu onda taj placati, uzecu ovaj drugi, kaze on meni: ne mozes ni taj drugi uzeti. :eek: koji krelac.
i ja se posvadjam i ne htjednem platiti. odem kasnije u postu, one kazu, kao dostava vrijednosnog paketa, unutar BIH se naplacuje isto, ta usluga sto mi postar nosi na vrata. otkad to? ajd i da jeste tako, zasto mi nije htio dati taj preporuceni, koji nije vrijedni? znam da nije vezano za temu, al nemam gdje da ovo napisem :D

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2011, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Juliette je napisao:
nego, ja konstantno razmisljam kako da izbjegnem one 3,10KM :D ROFL
znaci, nekad i kad pise da je gift oni naplate, a nekad kad pise vrijednost npr.45funti, oni nista :confused: ne kontam.

Bez obzira bio označen kao poklon ili ne i koju vrijednost imao, oni mogu da ga otvore i pregledaju i naplate 3.10.
Mene izbije kada samo nalijepe par cm one trake i naplate 3.10 KM, a pošiljka neotvarana :angry4:
Ja kada naručujem, uračunam i onih 3.10 :D, pa ako platim, platim, ako ne imam za pivo :D

A što se tiče tvog pitanja oko carinjenja, mislim da je neko već kačio onaj pravilnik UIO gdje je sve obješnjeno. Ima puno za čitati, ali mislim da ti može biti od pomoći.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2011, 21:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
3.10KM su troskovi carinskog pregleda, stvarno ne kontam po kom osnovu to traze za nesto sto se salje unutar BiH. Ili ima neka druga naknada sa istim iznosom.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2011, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
blaf77 je napisao:
3.10KM su troskovi carinskog pregleda, stvarno ne kontam po kom osnovu to traze za nesto sto se salje unutar BiH. Ili ima neka druga naknada sa istim iznosom.

Piše Juliette da toliko iznosi dostava vrijednosnog paketa unutar BiH.
To mi je malo glupo jer, ako sam razumio, pošiljalac je već platio poštarinu, a dostavlja se unutar BiH.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]