banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 16:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 26 Avg 2011, 12:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Zanima me da li trbusnjaci i trcanje bas mnogo pomazu u razvijanju misica ?

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 13:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Ne pomazu. Prije ces izgubiti misic od toga.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

giometar je napisao:
Ne pomazu. Prije ces izgubiti misic od toga.

Sta onda ti preporucujes od ovih kucnih vjezbi ?

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Pa neće i od trbušnjaka izgubiti mišiće?

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 14:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Od trbusnjaka ih nece izgubiti, ali ih nece ni razviti bog zna koliko.

Radi sklekove, zgibove, propadanja, obrnuta propadanja, cucnjeve, iskorak, podizanje na prste, i naravno trbusnjake i sklopke. Najbolje ti je podijeliti grupe misica po danima, tako da svaku grupu radis jednom sedmicno. Ne trebas pretjerivati sa nekom vjezbom svaki dan, recimo sa trbusnjacima, jer i to su misici kao i svaki drugi i treba im odmor.

Poslednji put menjao giometar dana 26 Avg 2011, 14:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 14:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Sta ti dodje iskorak?

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 14:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

http://www.fitness.com.hr/vjezbe/video/ ... unges.aspx

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 14:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Pretpostavljao sam da je to, samo neka fora sa tegovima. Ovako izgleda suvoparno. Ali vjerovatno nije...

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 14:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hvala Giometar jos kad bi napisao kakva ishrana bi bila najpogodnija 8)

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 15:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Pretpostavljao sam da je to, samo neka fora sa tegovima. Ovako izgleda suvoparno. Ali vjerovatno nije...

Ovo je pocetna varijanta, za kucne uslove. Moze i sa sipkom preko ramena ili sa bucicama u rukama.
Tek sad kad sam ovo pobrojao, shvatio sam koliko se kvalitetno moze raditi i kuci, nikada ranije nisam razmisljao o tome.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 15:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Što manje štetne masnoće, brze hrane i slatkiša, a više proteina, voća i povrća. Preporuka. pij koziju surutku ima više proteina od kravlje a može se piti sa aromom je narandže.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 15:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Cosa Nostra je napisao:
Hvala Giometar jos kad bi napisao kakva ishrana bi bila najpogodnija 8)

Jbg, tu ti nisam mnogo od pomoci, jer se i sam mucim sa njom :lol:
Ali odgovorice ti vec neko od ostalih, Tenssa ili neko drugi.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 18:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
giometar je napisao:
Ташко je napisao:

Ovo je pocetna varijanta, za kucne uslove. Moze i sa sipkom preko ramena ili sa bucicama u rukama.
Tek sad kad sam ovo pobrojao, shvatio sam koliko se kvalitetno moze raditi i kuci, nikada ranije nisam razmisljao o tome.

Naravno da moze, jos pogotovo sad po ovim vrucinama ko ce ici u teretanu...

Jos nabavis dve bucice i da te Bog vidi...

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2011, 01:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2010, 21:17
Citiraj:
Zanima me da li trbusnjaci i trcanje bas mnogo pomazu u razvijanju misica ?

Ovo je pravi apsurd i nonsens u onom smislu na koji si ti ciljao, mada nije daleko od istine u dvije teze:

Ako je neko normalne tezine i gradje, ukljucuje trcanje svaki dan i trbusnjake (mada su trbusnjaci zanemarivi), izgubice mnogo masnog (i misicnog) tkiva, uz dovoljno truda bice izdefinisan i vidjece mu se vecina misica jako dobro. Za nas narod to je = dobio je misice, razvio ih, jer mu se, eto "vidi svaki misic".

Druga teza je da neko radi jako kvalitetan sprinterski trening bez teretane, sto zaista i razvija misice nogu, trbusni zid i donji dio ledja pri stabilizaciji, ruke, grudi i gornji dio ledja pri zamahu. Uz pravilnu prehranu i zestoke sprinteve, kroz neko vrijeme bi prosjecna osoba dobila dovoljno misica da se vidi razlika (a svakako bi izgubila masti), nista spektakularno ali bi se vidjela osjetna razlika, pogotovo u nogama.

Ali sumnjam da si mislio na to :)

Citiraj:

Moram napomenuti da sve zavisi prvenstveno od genetike, ishrane, pa tek onda od vjezbanja. Dakle, ne fokusirajte se kao hipnotisani samo na trening i trening, bio on u teretani i kuci, ako nemate sredjenu ishranu dzaba i kucno vjezbanje i teretana. Mnogi geneticari su kod kuce uz banalan i los trening, napravili ono o cemu vecina prosjecne populacije moze sanjati i nakon par godina u teretani, sa ciljanim treningom i dobrom prehranom. Osoba prosjecne ili losije genetike, uz mrcvarenje po kuci+losu ishranu napraviti jako malo ili gotovo nista, tek ce pravi treninzi moci da ga poguraju dovoljno, a oni se mogu uraditi samo u teretani (osim ako nisi jako iskusan i imas dobre tezine kuci). Ali, nista nije izgovor da se ne pokusa, bez truda niko nije postigao ista.

Ono sto bi prosjecan vjezbac koji radi u kucnim uslovima trebao znati, ako zeli misicni rast, jeste da se drzi malog broja ponavljanja. Sklekovi jesu zabavni, ali veoma brzo svako dodje na nivo u kome moze da uradi preko 20 ponavljanja, sto kod 99% populacije nece dovoditi do rasta misica, treba se, uslovno receno, drzati opterecenja na kojima ne mozemo uraditi vise od 12 ponavljanja.

Kraljevska trojka osnovnih (kompleksnih) vjezbi, koja ce uz solidnu prehranu od svakog napraviti mnogo, bilo u kuci ili teretani, jesu cucnjevi, zgibovi, razboj. Te tri vjezbe, uz pravilno izvodjene i dodatna opterecenja, pokrivaju gotovo sve misice. Jos par bucica za izolacione vjezbe pojedinacnih misica, i to je sve sto treba, naravno, sa jakom voljom i disciplinom i bez ocekivanja rezultata preko noci, pod cime mislim da se ozbiljniji rezultat bez godinu dana ne moze ocekivati.
Ipak, teretana je teretana - sredina predvidjena za vjezbanje, gdje nema telefona da nas prekida, ostalih ukucana, sve je optimizovano za trening i samo trening, za uspjesno vjezbanje kod kuce treba dosta vise znanja, truda i mnogo vise volje.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2011, 07:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
dangerous.datula je napisao:
Ipak, teretana je teretana - sredina predvidjena za vjezbanje, gdje nema telefona da nas prekida, ostalih ukucana, sve je optimizovano za trening i samo trening, za uspjesno vjezbanje kod kuce treba dosta vise znanja, truda i mnogo vise volje.

Ovo mi ne liči ni na jednu teretanu u našem gradu.....U stvari liči ali samo ako vježbač odluči da se ne obazire na sve što ga u našim teretanama ometa.Opet,ako odluči,to može i kod kuće :)

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2011, 09:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znaci lagano sklekovi,trbusnjaci,iskorak,trcanje uz dobru ishranu vidljiv rezultat.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2011, 09:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Ja sam čo da je razvlačenje jufke te rendanje krompira i sjeckanje luka, jako dobro za tricepse. Ima li tu istine, il mene godinama lažu i iskorištavaju? :oops:

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 00:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Znaci lagano sklekovi,trbusnjaci,iskorak,trcanje uz dobru ishranu vidljiv rezultat.

Uz pretjerano pojacanu prehranu koju vecina smtara "dobrom" vidljivi stomak i straznjica.
Uz ove vjezbe neces nista vidljivo postici, osim ako ne budes trenirao 1h svaki dan a jeo kao do sada, onda ce smrsati.

Ako ipak zelis rezultat, nabrojao sam tri vjezbe, ali na ledja da tovaris barem 10kg, u cucnju barem 50+ i u razboju barem 15-20. Tovari cim vidis da mozes uraditi 12 ili vise ponavljanja, kad sa 10 kila mozes 12 ponavljanja, onda natovari 15 i tako u nedogled + klopaj dosta proteina. E onda ces dogodine imati vidljivo vece misice. Ako se budes pracakao sa vjezbama bez dodatnih tezina koje si nabrojao, pa, osjecaces se bolje, i to je nesto! Ako imas ludu genetiku napravices rezultat, ali takvih je mozda 0.1%, pa ti ipak ostaje nada da si taj.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 00:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Razboj, je li to ono propadanje, od čega najviše zabole tricepsi? Kakva je razlika između rada na razboju (kad noge propadaju sa tijelom) i kada se noge stave na nešto pa se rade propadanja? I za zgibove, jesu li to oni sa širokim hvatom (dlanovima okrenutim prema šipci)?

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 01:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Sve te razlike moze sam izguglati ali evo dok sam tu jos minut:

RAZBOJ (chest dips) - Ako radis sa uspravnim tijelom (kao da normalno stojis i propadas), biomehanikap okreta je takva da zadnji dio nadlaktice najvise radi, kao i ramena. Ako se nagnes naprijed glavom, a torzo i noge podizes gore, vecinu tezine preuzimaju grudni misici.
Slika
Propadanje (bench dips) - primarno i dominantno cilja triceps, i pomalo grudi. Ako se nagnes naprijed torzom, takodje aktiviras vise grudi.

Sklekovi su takodje sjajni, ali veoma nezgodni jer je neprakticno dodavati tezinu, a uvjezbanoj osobi je potrebno barem 30 kg dodatne tezine.

Zgibovi sa sirokim hvatom - dlan okrenut od lica, forsiramo sirinu ledja i tricepse, dok uskim hvatom pored sirine mnogo radimo bicepse.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]