The Whistleblower - Rachel Weisz,Vanessa Redgrave,David Strathairn,Monica Bellucci (al je omatorila) i slavni Sergej Trifunovic..
Nije mi jasno zasto u flimu spominju da Democra Corp (realno ime kompanije je DynCorp, za koju je Kathryn Bolkovac radila) je registrovana u Engleskoj..zasto je smetalo reci da je americka kompanija, koja nema veze sa Engleskom..ok, jedino sto sam uspio pronaci da DynCorp ima svoj ogranak u Engleskoj, Salisbury, i navodno iz tog mjesta su americki policajci pod ugovorom poslani u Bosnu..vjerovatno zbog toga je odlucila da ih tuzi tu u Engleskoj (ustvari nije imala nikakvu sansu u Americi ja bi pre rekao)..
samo jedan dio koji sam pronasao na internetu gdje je davala intervju za Diane Rhem show..
http://thedianerehmshow.org/shows/2011-01-11/kathryn-bolkovac-whistleblower/transcript"BOLKOVAC
11:41:06
Absolutely not. DynCorp has a habit of writing their contracts under the laws of foreign countries and course, I didn't know that at the time I was hired. I thought I was working for a U.S. corporation, but it turns out that DynCorp Aerospace Corporations LTD, who hired me, was actually -- their contracts, actually, are written under the laws of the United Kingdom. And so once I found that out, after I was fired, I was given the advice to contact an attorney in the United Kingdom by a United Nations employee, actually."
zalosno, kad znas istinu a ne mozes protiv debila kojima je jedino stalo da imaju sto vecu cifru na svom bankovnom racunu..
iako se u filmu spominje Sarajevo, Zenica (predstavljena kao odmaraliste za kurve) i Gorazde, mogli su malo i Doboj spomenuti..radili su stranci sa domacim sljamom i u Doboju..i Prijedoru..
u sustini njena prica nista nije ni uradila..otpusteno je par ljudi koji su nebitni..ljudi na vrhu i dalje sjede..zivi na relaciji Nebraska-Holandija, radi za internacionalno aukcijsku firmu u Holandiji..e sad negdje sam procitao da je ponovo trazila posao vezano za peacekeeper i naravno bila je odbijena..
slika od Kathryn Bolkovac..deda joj hrvat...

od mene dosta..

eh znaci btjunkie fajl DVDRip-XviD-Scene Lovers, subtitle skinuti sa podnapisi...slika i ton za 10..