Picnic At Hanging Rock (1975) - po snješkovoj preporuci. Čudan film, spor, ali vrijedi pogledati. Iako skoro nema scena "grafičkog nasilja", ostavlja veoma uznemirujući osjećaj nakon gledanja.
Sucker Punch (2011) - bezvezan i, što bi rek'o Halpert, potpuno nepotreban film. Predvidljiv od prve do posljednje sekunde, neoriginalan, što je najgore, dosadan jer nema gradacije u radnji. Jedan dugački video spot koji ne sadrži jednu jedinu originalnu scenu, uz par očiglednih krađa.
Le Havre (2011) - pogledah ga sinoć na Kratkofilu, mada sam se prvih 10-15 minuta premišljao i nadao se da neće biti titlova, jer mi se spavalo

Na kraju, veoma mi je drago što ga pogledah, dirljiv i iskren film. Problem ilegalne imigracije u Francusku koristi se kao podloga za preispitivanje ljudskosti i pakosti, ljubavi i prijateljstva, te nas pokušava uvjeriti kako se dobro ipak dobrim vraća. Ne znam je li se samo meni učinilo da je čitav film, između ostalog, neka vrsta savremene "Kazablanke", ne samo zbog imena grada u naslovu, već i tematike, kao i jedne od zadnjih scena kad glavni lik i policijski inspektor odlaze na piće, samo sam čekao "Čini mi se da je ovo početak jednog..." rečenicu
Eye of a Tiger (1986) - jedan klasični "ejtiz ekšn džem", budžetski ne u rangu Švarcijevog "Komandosa" ili Slajevog "Kobre", ali ništa manje šarmantan i zabavan. Geri Bizi je vijetnamski veteran heroj tek izašao iz zatvora (u koji je nepravedno otišao), te kad mu lokalna bajkerska banda krijumčara droge ubije ženu, kreće u krvavi osvetnički pohod. Sve ono što je "Panišer" mogao biti, samo deset puta zabavije.