banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 11:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Avg 2011, 22:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Super 8 - puno sam očekivao od ovog filma i moram priznati da sam se iskreno zadivljeno gledao ovu nostalgičnu posvetu Spielbergovim klasicima iz 1970-tih i 80-tih, sve do njegovog efektima nabijenog i prilično razvodnjivog finala (iako je završnica prepuna pozitivnog duha kao i uzor mu E.T.) koju mu baš svi spočitavaju. Ipak, Abrams i Spielberg su uspjeli u svom naumu da prenesu filmsku čaroliju onoga vremena, iskoriste potencijale koje materijal nudi u ovo reciklažom i mediokritetom obilježeno vrijeme, a i ubaciti gomilu simpatičnih filmofilskih referenci i easter eggova koje će prepoznati Spielbergovi fanovi. Sjajna gluma posebno dječijih glumaca (Courtney, Fanning, kao i podcjenjeni tv glumac Kyle Chandler), a Michael Giacchino se ponovo iskazao kao kompozitor vrijedan Oscara (osvojio za Pixarov Up).

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2011, 00:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
ovo je film godine. meni je najjaci utisak kako su klinci dobro odglumili. ne filmu nema glumljenja glume sto nasi nikada nece skontati.
mozda predugo traje razvoj likova, ali zaista brinemo za njih i postoji drama, i to kakva. to je nesto cega dugo nema u ovakvim filmovima.
meni se nikad nije desilo da mi ovako dug film (traje preko dva i po sata) prodje tako brzo.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2011, 12:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
morat cu i ja pogledat! :D :D :D 2,5h??? :oops: :oops: :oops:
btw ja se uvjek cudim kako ova strana djeca glumci ozbiljno to shvate i pripremaju za ulogu razmisljaju i dobro prouce likove, nasi glumci mogli bi se malo ugledati na njih, jer nasi ko da samo dodju na set i ajmo snimat! improvizuju text na licu mjesta,,, :( :(

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2011, 13:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
mala u filmu glumi da razbija i ostali klinci su super. posljednja trecina filma mi ipak previse smrdi na kompromis da se zadovolji siri krug publike. ipak gut gut. btw pogledajte hesher (tt1403177), nista posebno ali onako kratko i jednostavno sa dobrim glumcima.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2011, 19:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
MonaLisa je napisao:
za razliku od normalnih ljudi ja nemam torrent, jer se instalisanje istog na komp mene ne pita

hm...instaliraj ga ti sta te brigra, malen je i brzo se instalira, svega nekoliko sec. :D salim se.

imas i ovdje par komada...besplatna je registracija, a mogu ti i ja ostaviti linkove nije mi problem. ili ovdje(ne treba reg.).
ima i ovo nisam siguran, ali vjerujem da funkcionise.

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 10:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Apr 2010, 07:53
Sinoć sam u kinu pogledala Bridesmaids (Djeveruše), solidna komedija, na IMDb-u trenutno ima ocjenu 7/10, topla preporuka za gledanje.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 09:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
The Bridge on the River Kwai (1957)- ovo bas odavno nisam pogledao. Naravno, odlican film. Ocjena 8.5/10

Kung Fu Panda (2008)- nista posebno, simpaticno na trenutke. Ocjena 6.5/10

Requiem for a Dream (2005)- neobican i surov film sada vec proslavljenog Aronofskog o psihologiji zavisnosti... Ocjena 7.5/10

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 10:45 
Veteran
Veteran

Pogledah i ja napokon super 8! Odlicno snimljano, gluma, efekti! Zanimljiv i lak za gledanje, nema dosadjivanja ni u 1 sceni, pomalo nostalgicna atmosfera, dosta podsjeca na e.t.! "glavna glumica" je svoj dio odradla "profesionalno" (ona scena na pocetku kad uvjezbavaju zamal oplakah :oops: ) a najvise se uzivio onaj mali sto je glumio "redatelja" ! Ima i par crno bjelih scena koje su me odusevile! Sve u svemu
nemam (vecih) zamjerki ipak je to spilberg! Btw film traje manje od 2sata sto je jos 1+! :D 8) :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 11:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Picnic At Hanging Rock (1975) - po snješkovoj preporuci. Čudan film, spor, ali vrijedi pogledati. Iako skoro nema scena "grafičkog nasilja", ostavlja veoma uznemirujući osjećaj nakon gledanja.

Sucker Punch (2011) - bezvezan i, što bi rek'o Halpert, potpuno nepotreban film. Predvidljiv od prve do posljednje sekunde, neoriginalan, što je najgore, dosadan jer nema gradacije u radnji. Jedan dugački video spot koji ne sadrži jednu jedinu originalnu scenu, uz par očiglednih krađa.

Le Havre (2011) - pogledah ga sinoć na Kratkofilu, mada sam se prvih 10-15 minuta premišljao i nadao se da neće biti titlova, jer mi se spavalo :D Na kraju, veoma mi je drago što ga pogledah, dirljiv i iskren film. Problem ilegalne imigracije u Francusku koristi se kao podloga za preispitivanje ljudskosti i pakosti, ljubavi i prijateljstva, te nas pokušava uvjeriti kako se dobro ipak dobrim vraća. Ne znam je li se samo meni učinilo da je čitav film, između ostalog, neka vrsta savremene "Kazablanke", ne samo zbog imena grada u naslovu, već i tematike, kao i jedne od zadnjih scena kad glavni lik i policijski inspektor odlaze na piće, samo sam čekao "Čini mi se da je ovo početak jednog..." rečenicu :D

Eye of a Tiger (1986) - jedan klasični "ejtiz ekšn džem", budžetski ne u rangu Švarcijevog "Komandosa" ili Slajevog "Kobre", ali ništa manje šarmantan i zabavan. Geri Bizi je vijetnamski veteran heroj tek izašao iz zatvora (u koji je nepravedno otišao), te kad mu lokalna bajkerska banda krijumčara droge ubije ženu, kreće u krvavi osvetnički pohod. Sve ono što je "Panišer" mogao biti, samo deset puta zabavije.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 11:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
Frisky_Dingo je napisao:
ovo je film godine. meni je najjaci utisak kako su klinci dobro odglumili. ne filmu nema glumljenja glume sto nasi nikada nece skontati.
mozda predugo traje razvoj likova, ali zaista brinemo za njih i postoji drama, i to kakva. to je nesto cega dugo nema u ovakvim filmovima.
meni se nikad nije desilo da mi ovako dug film (traje preko dva i po sata) prodje tako brzo.

Umm film traje 1.50 min :D

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 12:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
Slika

Vidim da svi gledaju, pa reko' da i ja pokušam...
Ništa posebno. Neorginalna priča koja je u nekim djelovima poprilično dosadna i zbog koje imate osjećaj da film traje puno duže! Išlo se na tu kartu da dugo nismo gledali ovakvu vrstu filma (dječija avantura se pretvara u nacionalnu katastrofu i klinci sve spašavaju) te je tako privukao publiku u kina! Neoprostiva je očajna gluma ''starijih'' glumaca (klinci su solidni). Čak mi je onaj kratki film koji ide uz credits-e bolji :D
A moja ocjena velikim djelom zbog te nostalgije za ovakvim filmovima je 2.5/5

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 14:29 
Veteran
Veteran

pa sta si ocekivao? to je ipak djecija SFbajka! :D 8) :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 14:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

znam, ali to nije opravdanje što je loša ''dječija SF bajka'' :D

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 14:41 
Veteran
Veteran

ma nije toliko losa! samo si ti ostario! :P :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 16:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

baš sam ja kornjača :D

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 19:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
The Hurt Locker - zahvaljujući maestralnoj režiji može ga se više puta gledati.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 19:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
The Eagle
Slika
Trailer
cuo sam par kritika na ovaj film, i njegova ocjena na imdb tome svjedoci, ali meni i nije bio toliko los. prica je fino zamisljenja medjutim, sve je nekako prebrzo uradjeno i predvidljiva je djelimicno. bar mi se tako cini. recimo kad pomislim na Centurion ovaj film je meni dosta, dosta bolji.

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 00:01 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
American Grindhouse - dokumentarac...vrijedi pogledati..

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 01:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
Авр / Le Havre (2011)

Slika

Citiraj:
LE HAVRE je prelijepa vizuelna bajka, komedija i drama, koju je svojom majstorskom rukom Aki Kaurismäki upakovao u čarobni svijet.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 03:20 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Friends with benefit - Justin, Mila Kunis, Woody Harrelson (glumi pedera)...sve u svemu, volio bi i ja naci neku prijateljicu koja je spremna na seks bez emocija, il da vodi ka vezi...

uglavnom po meni odlican romantican film..ne sjecam se da sam gledao bolji ove godine..

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]