Rosy: heh ... pa bas da imam neko negativno iskustvo sa bolinicom i nemam .... mozda i imam ali sam bio mali

)))
nahodao sam se ja po bolnicama (3 godine - mali miron prosuo po svojim ledjima vrelu vodu, spalio ledja, odradjeno "samokalemljenje" skinuta koza sa butine i smjestena na ledja, cekao 1 mj. u bolnici da se pojavi plasticar koji je otisao u Njemacku da kupi auto

))) 5 godina, mali miron dizao kauc, i neke gluposti - bruh, operisan relativno brzo, otpusten jos brze, 6 godina - miron razbio glavu - 7 kopci , 7 godina krajnici - uspjesno izvadjeni sve proslo OK ) Od sedme godine nisam posjetio bolnicu vise .... tj. jesam radi redovne kontrole, ali ne zbog problema ...
Dakle nemam nista protiv klasicne medicine - da je nije bilo vjerovatno bih bio drugaciji ...(logicno - bez ledja i sa bruhom do zemlje i na kraju umro zbog krajnika

)))))))))))))
Ali bar ovo sto ja govorim tice se autosugestije i moci samolijecenja ..
to je samo do nas ...
a poznato je da su ljudi praznovjerni ..
vjeruju uvijek u nesto ... nesto.. nesto nesto .. sta ako nema to nesto ? .. treba im nesto da vjeruju, ajde eto smisli smo boga (ima nesto, no to nesto je toliko izokrenuto, da je postalo neki idol, nesto sasvim suprotno od prvobitnog znacenja), daj treba mi nesto da jos vjerujem .. dobro .. vjeruj onda u crnu macku, razbijeno ogladalo, kockasti saht..
pa tako vjerujemo i u medicinu ...
sta bi bilo da ne vjerujemo ..
poslije operacije ?? problem bi ostao ..
Pa sam zato govorio o vlastitoj borbi protiv bolesti (posto je i ona dio tebe, ti si je i stvorio)
A tu dolazi onda ona ispranost mozga ... jer sad je tesko vjerovati da je to moguce ..
i onda ti ta autosugestija da je nemoguce smeta .. i ne dozvoljava ...
zato i nema dokaza ... (ima, no onaj ko ne zeli da cuje suprotno ne vidi ni dokaze)
a od kad se rodis govore ti sta je dobro, sta je lose, koja je crvena boja, sta je krastavac, sta bolnica radi, cika doktor itd ...

))) i zato nije cudo sto ne vjerujemo u sebe

))))
no prica postaje "vec se ponavljam" pa da ne duzim .. nemam nista protiv klasicne medicine, ali stoji na pogresnim nogama, valja mnoge stvari mijenjati ...
to je moje misljenje

))))
p.s. misko , kako je djelovao e-mail ???
Toliko od mene ...