banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 11:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2002, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Kao sto rekoste svako ima pravo na svoje misljenje .. pa tako i ja .

Ipak drzim da je savremena medicina trenutno najjaci adut u lijeecnju bolesti. Mozda je ovo malo pretjerana izjava, ali znate na sta mislim.
Medicina postoji vec dugo, dugo .. i ako je "duhovno izljecenje" tako uspjesno zasto onda ono nije usvojeno kao najbolje?
Jer ne postoji toliko dokaza ? Ili neki drugi razlog ?
Savremena medicina ima dokaze za sve svoje tvrdnje.
Ovo "duhovni" ide previse u neko "vjerovanje" .. kao sto crkva kaze da je covjek stvoren zato sto je to Bog htio a ne zato sto je izvrsena oplodnja jajne celije.
Medicina vrsi ispitivanja, oglede, proracune, ono sto niko nije uradio sto se tice duhovne medicine.

Ma imam puno za pisati, radije bih volio da se nadjemo negdje na kafi i ispricamo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2002, 23:58 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Rosy: heh ... pa bas da imam neko negativno iskustvo sa bolinicom i nemam .... mozda i imam ali sam bio mali :))))
nahodao sam se ja po bolnicama (3 godine - mali miron prosuo po svojim ledjima vrelu vodu, spalio ledja, odradjeno "samokalemljenje" skinuta koza sa butine i smjestena na ledja, cekao 1 mj. u bolnici da se pojavi plasticar koji je otisao u Njemacku da kupi auto ;)))) 5 godina, mali miron dizao kauc, i neke gluposti - bruh, operisan relativno brzo, otpusten jos brze, 6 godina - miron razbio glavu - 7 kopci , 7 godina krajnici - uspjesno izvadjeni sve proslo OK ) Od sedme godine nisam posjetio bolnicu vise .... tj. jesam radi redovne kontrole, ali ne zbog problema ...
Dakle nemam nista protiv klasicne medicine - da je nije bilo vjerovatno bih bio drugaciji ...(logicno - bez ledja i sa bruhom do zemlje i na kraju umro zbog krajnika :))))))))))))))

Ali bar ovo sto ja govorim tice se autosugestije i moci samolijecenja ..
to je samo do nas ...
a poznato je da su ljudi praznovjerni ..
vjeruju uvijek u nesto ... nesto.. nesto nesto .. sta ako nema to nesto ? .. treba im nesto da vjeruju, ajde eto smisli smo boga (ima nesto, no to nesto je toliko izokrenuto, da je postalo neki idol, nesto sasvim suprotno od prvobitnog znacenja), daj treba mi nesto da jos vjerujem .. dobro .. vjeruj onda u crnu macku, razbijeno ogladalo, kockasti saht..
pa tako vjerujemo i u medicinu ...
sta bi bilo da ne vjerujemo ..
poslije operacije ?? problem bi ostao ..

Pa sam zato govorio o vlastitoj borbi protiv bolesti (posto je i ona dio tebe, ti si je i stvorio)
A tu dolazi onda ona ispranost mozga ... jer sad je tesko vjerovati da je to moguce ..
i onda ti ta autosugestija da je nemoguce smeta .. i ne dozvoljava ...
zato i nema dokaza ... (ima, no onaj ko ne zeli da cuje suprotno ne vidi ni dokaze)
a od kad se rodis govore ti sta je dobro, sta je lose, koja je crvena boja, sta je krastavac, sta bolnica radi, cika doktor itd ... :)))) i zato nije cudo sto ne vjerujemo u sebe :)))))
no prica postaje "vec se ponavljam" pa da ne duzim .. nemam nista protiv klasicne medicine, ali stoji na pogresnim nogama, valja mnoge stvari mijenjati ...
to je moje misljenje ;)))))

p.s. misko , kako je djelovao e-mail ???

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2002, 00:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
Uhhhh mIRCon-e pa nije ti bas bilo lako..ne prilazi vise vreloj vodi...:smile:
Salim se..kontam sta govoris.:smile:
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2002, 00:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Rosy što se tiče uzroka bolesti i toga kako na njih gleda zvanična medicina a kako duhovnost sam već dovoljno rekao. Ako nešto skontam da dodam ja ću dodati ali sad je kasno (tj. rano :smile:) pa mi se na da razmišljati.
Da li ti studiraš medicinu ili si je završila?

mIRCon

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> nemam nista protiv klasicne medicine, ali stoji na pogresnim nogama, valja mnoge stvari mijenjati ...</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Baš tako.
Tebi stvano nije bilo lako u djetinjstvu :smile:. Ja sam operisao samo slijepo crijevo kad sam bio u vrtiću a u prvom srednje sam odležao pet dana na paprikovcu na očnom jer me je prijatelj pogodio kredom u oko.

mišk0

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> ako je "duhovno izljecenje" tako uspjesno zasto onda ono nije usvojeno kao najbolje?
Jer ne postoji toliko dokaza ? Ili neki drugi razlog ?</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Ajoooj o ovome bih mogao pisati i pisati ali drugi put.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2002, 10:14 
Majstor
Majstor

Ma sve je to proslo dok sam bio mali .. tako da se i ne sjecam .. ali u svakom slucaju za te stvari me veze pozitivno iskustvo (posto na vecinu stvari gledam kao sticanje iskustva ...) tako da nemam trauma/kompleksa itd ... :))))) a to sam sve naveo cisto da ne ispadne da pljujem po klasicnoj medicini a ona mi je "pomogla" ...
kao sto rekoh stoji na pogresnim nogama .. no sta je tu je .. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2002, 11:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ah da, Rosy gore reče da sam ono možda pisao jer imam lošeg iskustva sa zvaničnom medicinom. To uopšte nije tačno i nisam zato pisao već sam pisao onako kako jeste, onako kako sam uvidio kroz duhovni rad, i jer sam čitao da sve više ljudi dolazi do toga, pa i zvanična medicina polako popušta pred sve većim dokazima u prilog ovoga...a medicina će morati mnogo stvari da usvoji u koje do sada nije ni vjerovala u narednom periodu duhovnog buđenja čovječanstva. Mnoge stvari će se iz korijena mijenjati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2002, 16:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

miskO:

Ma imam puno za pisati, radije bih volio da se nadjemo negdje na kafi i ispricamo

----------------

:smile:))) nije los prijedlog samooo mIRCon nam ne kuhao kafu vidim da ima problema s a vrucom vodom :smile:)
mircon sala naravno..:smile:
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2002, 17:48 
Majstor
Majstor

Haaaaahahahahahahaaaaa ;)))))))))))

Ma ne bojim se ja vode ;))))) presao sam na plin :))))))) on bolje pali :)

Iako vam moja kafa ne bi ni na sta licila .. ne pijem je, a tek da vidite kako je ne znam praviti ;))) (tj. ne znam tacan omjer .. ;)

p.s. a jel' ova kafa ima veze sa zdravljem ??? :))))))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2002, 19:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim da medicina nece da se mijenja i da podleze nekim uticajima. Pazi ... "duhovno" se moze posmatrati sa vjerske strane, a opet koliko vjera postoji toliko postoji i ucenja o zdravlju i tijelu.
Prema tome mislim da bi "neko" ili "nesto" morali imati OGROMNE dokaze da obore dosadasnje dokaze stare nekoliko vijekova
Kao kad bi sad neko odlucio tvrdi da Zemlja nije okrugla vec recimo .. .cetvrtasta..

ipak realnosti malo i malo manje "duhovnosti"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2002, 20:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> "neko" ili "nesto" morali imati OGROMNE dokaze da obore dosadasnje dokaze stare nekoliko vijekova</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Duhovne tehnike liječenja, liječenje uz pomoć kristala, liječenje uz pomoć boja, liječenje uz pomoć vlastite energije, liječenje uz pomoć muzike, postoje milenijumima pa ko onda ima veću tradiciju? :smile:

Pored toga uz duhovan život se može postići da se ne obolijeva (ili se obolijeva ali vremenom sve manje i manje) a može li to dati zvanična medicina?

Sve ljudske bolesti nastaju usljed disharmonije čovjeka sa samim sobom, sa svojom pravom istinskom suštinom duhovnog bića, usljed disharmonije sa svime što nas okružuje.

Medicina ne može liječiti uzroke jer ne zna za uzroke. Ugrubo rečeno duhovnost uči "budite duhovni pa nećete obolijevati, a ako već obolite liječite se na nivou uzroka bolesti" dok medicina liječi već bolesne i to ublaživanjem simptoma i liječenjem posljedica ali ljudi se i dalje vraćaju doktorima kad "ozdrave", zar ne?

Istina, medicina je iskorijenila neke bolesti ili ima načine da lako liječi nešto što je prije bilo neizlječivo ali kako god da je medicina napredovala tako su napredovale i bolesti i to je činjenica. Prije se umiralo od tuberkuloze a sad se liječi ali sad imamo sidu koja kosi milione itd. itd.
Zašto kad je medicina napredovala? Pa zato što je čovjek i dalje odvojen od sebe, od svoje istinske suštine, nije u duhovnoj harmoniji sa sobom i svime što postoji. Zato što čovjek nije duhovan a to bi trebao biti prije svega drugog.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2002, 21:14 
Majstor
Majstor

Vader: slazem se ..

baj d vej .. ovdje se ne govori ni o kakvoj crvki, odlasku u istu, vjerovanje u boga itd ... nego o vlastitim "mocima", enegriji itd ... tako da mijesate vjeru kao vjersku disciplinu (crkva i ostale instirucije) od recimo "vjere u sebe" ..
to je glavni problem ;))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2002, 21:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Hm, Vader ne zelim vise zaista da se ponavljam,da odgovaram i sl.. sve postujem, imaj svoj stav ali mislim da ipak ne treba toliko tupiti i filozofirati o tim stvarima o duhovnosti...:smile:
Toliko od mene..:smile:
p.s. provjeri priv. msg

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2002, 01:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Dana 19.01.2002. 20:27, Vader je napisao:
Duhovne tehnike liječenja, liječenje uz pomoć kristala, liječenje uz pomoć boja, liječenje uz pomoć vlastite energije, liječenje uz pomoć muzike, postoje milenijumima pa ko onda ima veću tradiciju? :smile:
Izvini a sto to nije usvojeno ?? Do sad ? Koliki procenat ljudi to koristi ?? Pa nije moguce da su svi ostali ljudi "nesvjesni" i ne znaju gdje zive .. niti sta rade. Koliko dugo medicina postoji a koliko dugo to tvoje "ucenje" ??

Pored toga uz duhovan život se može postići da se ne obolijeva (ili se obolijeva ali vremenom sve manje i manje) a može li to dati zvanična medicina?
Moze, uzmi za primjer ljudi koji se drze zdrave ishrane, pravilnog trosenja energije i dugo zive. A uopste ne razmisljaju o svojoj "duhovnosti".

Medicina ne može liječiti uzroke jer ne zna za uzroke.
ovo ponavljas vec nekoliko puta .. i mogu reci samo LUPAS!!!

Ugrubo rečeno duhovnost uči "budite duhovni pa nećete obolijevati, a ako već obolite liječite se na nivou uzroka bolesti" dok medicina liječi već bolesne i to ublaživanjem simptoma i liječenjem posljedica ali ljudi se i dalje vraćaju doktorima kad "ozdrave", zar ne?
Ti izgleda nikad neces umrijeti ili ces umrijeti onda kad ti to odlucis

liječi ali sad imamo sidu koja kosi milione itd. itd.
Sida je vjestacki virus, raspitaj se malo ... stvoren od covjeka i bice za njega antivirus pusten kad "neko" odnosno taj koji ga je stvorio odluci to

Zašto kad je medicina napredovala? Pa zato što je čovjek i dalje odvojen od sebe, od svoje istinske suštine, nije u duhovnoj harmoniji sa sobom i svime što postoji. Zato što čovjek nije duhovan a to bi trebao biti prije svega drugog.
Izvini, ali ljudi na ovoj planeti je sve vise i vise i ne bi se toliko razmnozavali da zive "od sebe" ....

Ma dobro svako svoje misljenje, ali ne mozete pricati o medicini ako je ne poznate. Nek mi neko navede striktan primjer
</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2002, 11:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Pa nije moguce da su svi ostali ljudi "nesvjesni" i ne znaju gdje zive</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

E baš je to u pitanju. Neću mnogo o ovome jer ljudi to ne shvataju i teško prihvataju ali ću reći da ljudi nisu svjesni stvarnosti ni 2 %. Ljudi spavaju (figurativno), ljudi su u matrixu, bukvalno. Film matrix savršeno stopostotno tačno kroz simboliku oslikava pravo stanje na Zemlji, u ljudima. Ali matrix treba shvatiti. Danas je sve izopačeno, dobro se smatra za loše i loše se smatra za dobro, sistemi vrijednosti kod ljudi su skroz izopačeni, "crno se smatra za bijelo i bijelo za crno".

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Sida je vjestacki virus, raspitaj se malo</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

To da je sida vještački virus sam ja lako spreman povjerovati i to ne treba da mi govoriš ali to nema nikakve veze sa onim što sam rekao. Sida i ako je proizvod ljudi je došla među ljude voljom Sila Nebeskih. Side ne bi bilo da nije trebalo da je bude, ne bi je bilo da su ljudi duhovni. Ljudi su zaslužili sidu, kao što neko nedavno reče na jednom drugom forumu: "ljudi su zaslužili sve što ih snađe" a ja kažem da su ljudi zaslužili i gore od onog što ih snalazi.

I opet ti kažem da su duhovne tehnike liječenja mnogo starije od medicine kakvu imamo danas.

I da kažem da ne namjeravam da nastavim da se prepucavam oko ovoga jer svako vjeruju u šta vjeruje i tako neka ostane.

off topic: mIRCon gore reče da ne pije kafu, eto još jedna sličnost mene i njega, ni ja je ne pijem ni ne namjeravam da je pijem, a ne znam ni da je pravim, proceduru znam ali omjer...nema šanse :grin:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2002, 11:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Vader:
E baš je to u pitanju. Neću mnogo o ovome jer ljudi to ne shvataju i teško prihvataju ali ću reći da ljudi nisu svjesni stvarnosti ni 2 %. Ljudi spavaju (figurativno), ljudi su u matrixu, bukvalno. Film matrix savršeno stopostotno tačno kroz simboliku oslikava pravo stanje na Zemlji, u ljudima. Ali matrix treba shvatiti. Danas je sve izopačeno, dobro se smatra za loše i loše se smatra za dobro, sistemi vrijednosti kod ljudi su skroz izopačeni, "crno se smatra za bijelo i bijelo za crno".
-----
POBOGU, ZAISTA NE KONTAM KAKO MOZES IMATI TAKVO IZOPACENO MISLJENJE, TI ZAISTA SMATRAS DA SI DIO PRIVILEGOVANIH KOJI SU SVESNI POSTOJANJA, DUHOVNOSTI I CEGA SVE NE..I DA CE DOCI NEKI MESIJA...SVE ME TO PODSJECA NA NEKE TRULE I BEZVEZNE DEMAGOGIJE OD KOJIH COVJEK DEFINITVINO TREBA BJEZATI.
IZVINI ALI TAKO SHVATAM.
TOLIKO....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2002, 12:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Uopšte ne smatram da sam privilegovan, to si sama iskonstruisala a to ljudi često rade i spada u domen čiste psihologije koju volim i usput izučavam.

Ali kao što gore rekoh neću više oko ovoga.

"Vama vaša vjera, meni moja vjera" Kur'an

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2002, 13:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Nov 2001, 01:00
Vader, samo jos jedno pitanjce, pa onda ne moras vise o tome:
Jesi li TI potpuno svjestan stvarnosti?
Ako jesi, molim te, reci mi kako si dosao do toga?
Pozdrav!
A sto se mene tice, mene su tvoji komentari na diskusijama, pogotovu oni duhovne prirode, izuzetno obogatili, sto cistim novim informacijama, sto cjelinom koju predstavljaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2002, 14:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Dana 20.01.2002. 11:20, Vader je napisao:

Ovo nije podsmijavanje, ali ti podhitno treba da preispitas svoje sisteme vrijednosti

Sila Nebeskih. Side ne bi bilo da nije trebalo da je bude, ne bi je bilo da su ljudi duhovni.

Sile Nebeske ?? Nad tvojim mozgom i tvojim sistemom vjerovanja neko ili nesto ima velik uticaj a to nije Crkva vec ili neka sekta ili neko udruzenje slicnih vjerovanja .. Ne vidim shodno raspravljati dalje o ovome sa tobom, jer tvoj um nije na nivou razumnog.

I da kažem da ne namjeravam da nastavim da se prepucavam oko ovoga jer svako vjeruju u šta vjeruje i tako neka ostane.
Tako ce i biti, ovo sve sto sam ti rekao nisam rekao iz licne histerije ili nekih licnih pobuda vec zato sto mislim da ce ti mozda biti od pomoci

off topic: mIRCon gore reče da ne pije kafu, eto još jedna sličnost mene i njega, ni ja je ne pijem ni ne namjeravam da je pijem, a ne znam ni da je pravim, proceduru znam ali omjer...nema šanse :grin:
Ne pijem ni ja kafu niti imam namjeru da je pocnem piti, ko zna, mozda nekad ali opet nemam nikakve veze sa tobom ..
I rekao sam 'sjednemo na kafu' jer je to termin koji se koristi, a ne u bukvalnom smislu. Ja od malena znam skuhati "domacu" kafu...

</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2002, 15:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Jesi li TI potpuno svjestan stvarnosti?</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Daleko od toga da sam potpuno svjestan stvarnosti ali kroz duhovni rad radim na upoznavanju prave stvarnosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2002, 15:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nacita se ja sveg i svaceg... al ajde... mislim da u prirodi postoji mnogo lekova i biljaka koje mogu pomoci raznim bolestima, a na nama je da to iskoristimo... ne verujem u ove TV nadrilekare, ali verujem u ljude koji nisu toliko poznati vec samo medju narodom...
Nego, imal travke za chat i obilazak foruma :grin: ?

Medolino

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]