banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 18:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7334 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 367  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jul 2011, 10:56 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Dobili smo španski Aragon. Revanš kod nas ...

evo im ekipe za novu sezonu...jebeni su opasno http://www.bmaragon.com/?ver=plantilla0&equipo=3&temporada=2011

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2011, 10:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Bolje se roditi bez qrtza nego bez srece....Maccabi,Aragon.....

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2011, 10:59 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Stojanovićev bivši klub, valjda zna sve o njima

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2011, 11:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Е јбга...

Али добро, макар ће бити добар показатељ гдје смо у односу на те врхунске екипе, а и не сумњам да ће Борик бити крцат, ако извучемо повољан резултат тамо...

Биће баш тешко, уф :-?

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2011, 12:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2010, 23:04
miki je napisao:
Dobili smo španski Aragon. Revanš kod nas ...

Citiraj:
Први мечеви на програму су 26. и 27. новембра, а реванш је седам дана касније.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2011, 12:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Nov 2007, 09:56
Ево, да се види са ким имамо посла:

Рукометаши бањалучког Борац m:tel-а у трећем колу Купа побједника купова играће против једног од најтежих могућих ривала, шпанског Арагона из Сарагосе, одлучено је жријебом који је данас одржан у Бечу. Прва утакмица играће се у Сарагоси 26. новембра, а реванш у Бањалуци седам дана касније.

Арагон је основан 2003. године, а након сезоне 2004-05 коју су провели у Другој лиги, пласирали су се у Лигу АСОБАЛ (Прва лига Шпаније), у којој су у протеклој сезони освојили шесто мјесто. Оно што је посебно интересантно када је у питању овај спортски колектив јесте чињеница да су сваки пут у европским такмичењима доживљавали поразе од њемачких екипа. Први пут се то десило у сезони 2006-07, када су играли у финалу Купа EHF, у којем су изгубили од Магдебурга. Годину дана касније заустављени су у полуфиналу од Нордхорна, да би исти резултат поновили у сљедећој сезони, када их је избацио Гумерсбах. У сезони 2009-10 стигли су до четвртфинала овог такмичења, када их је савладао Лемго.

Један од најважнијих адута актуелног освајача Купа БиХ биће лијево крило Вукашин Стојановић, који је протеклу сезону провео управо у овом клубу и био један од најбољих играча. Поред њега, неки од рукометаша који су у прошлој сезони наступали за овај клуб су и српски репрезентативац Иван Станковић, те Шпанац Деметрио Лозано, који је са селекцијом Шпаније освојио бронзану медаљу на Олимпијским играма 2008. године у Пекингу.

Арагон своје мечеве игра у Принсипе Фелипе Арени, капацитета 12 000 сједећих мјеста.

''Ако Кинези наставе долазити, Сарајево можда опет буде мултиетничко.''

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2011, 14:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Стојановић говори да ћемо бити у врху, док Марка стално спомиње да ћемо бити задовољни са средином табеле у регионалној лиги. Надам се да је Вуле у праву :) Иначе допао ми се овај интервју са њим поготово ова реченица: "Одмах да кажем да не очекујем од шефа стручног штаба Драгана Марковића да као појачање имам сигурно мјесто у стартној постави, већ ћу свој долазак у Бањалуку оправдати великим залагањем на тренинзима, али и добрим партијама на терену."

Што се тиче европског противника, јебга нисмо имали среће у жријебу :-? Него, може ли неко да ми објасни, тотално сам се погубио, које смо ми такмичење играли прошле сезоне у Европи, а које играмо сада? Зар нисмо прошле сезоне кретали од 2. кола квалификација? Све ми се помјешало

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2011, 14:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2010, 17:38
Ove godine igramo kup pobjednika kupova,a prosle godine su igrali EHF cup,to ti je otprilike kao UEFA cup u fudbalu i ima jos onaj challenge cup,tu mi se cini da moze ucestvovati ko god se prijavi kakve su ekipe.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2011, 15:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2010, 15:09
Jbt,tekma sa spancima,tek za po godine.Mozemo se fino uigrati do tad.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2011, 15:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jan 2011, 21:50
Sreca u nesreci je to sto je upravo Vule dosao iz Aragona, valjda zna cijeli tim,akcije i sve ostalo sto ide uz to pa ce nam moci pomoci koliko toliko :)

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2011, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Simpatizer je napisao:
Hehe, ima li jos neko osjecaj da je uspon RK, tj. ova pojacanja, povezan sa propascu projekta zvanog "Igokea"?

Bilo bi zanimljivo u 2012. gledati LS u dva sporta. :D
нисам размишљао о томе на тај начин, али има логике. мада има ту још неколико страна приче...

Међутим, једна ствар које се прибојавам, је да се не дај Боже са РК Борац не деси исто као и са Игокеом... Мислим да РК Борац има руководство које то неће дозволити, а и регионална СЕХА лига је мамац за спонзоре, ваљда ће се наћи неко квалитетан да одржава Борац у наредних неколико година. Иако је обећано повећање буџета за наредну годину уколико буде добрих резултата, не треба заборавити да је стање у држави веома,веома тешко и наредне године би могло бити још горе, тако да ме не би зачудило кад би се рекло да пара нема. Зато нам треба неки јак спонзор.

Мада ово су већ приче које се могу завршити на хиљаду различитих начина. Оно што је сад важно, надам се да ће Марка добро укомпоновати ове играче, али да ће им набити и кондицију.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 16:54 
Veteran
Veteran

Ако имам тачне информације 10. септембра играмо са Вардаром у Борику...

А такође, 10. септембра играју и фудбалери са Зрињским на Градском...

Пошто ће термини бити ту негдје(вјероватно вечерњи), сматрам да и једна и друга утакмица неће бити нешто посјећена...

Зато би било добро да се једна од ове двије утакмице помјери за недјељеу, ако је то могуће... Ја бих погледао обје, али ако се будем морао одлучити, идем на фудбал....

Сад има времена да се још нађе неко рјешење око термина....

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 20:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2010, 23:04
Citiraj:
Borcu podrška velikana

Treningu rukometaša Borac M:tela u četvrtak uveče prisustvovala su dvojica velikana banjalučkog kluba - Abas Arslanagić i Aleksandar Knežević.

Obojica su, kažu, u dvoranu "Borik" došli da pruže podršku svom nekadašnjem klubu u nastojanjima da se što bolje predstavi u novoformiranoj regionalnoj ligi. I dok je Knežević, koji trenutno obavlja funkciju šefa stručnog štaba ženske ekipe njemačkog Gepingena, pomno pratio trening u društvu svog bivšeg saigrača i sadašnjeg stratega Borac M:tela Dragana Markovića, Arslanagić se čak prihvatio posla. Legendarni Ako, nekada najbolji svjetski golman, a kasnije uspješan trener, pokazao je Mariju Blaževiću i Bojanu Ljubišiću nekoliko trikova koji će sadašnjim čuvarima mreže i te kako dobro doći u bitkama koje predstoje.

"Marija i Bojana znam veoma dobro. Obojica su sjajni momci i vrhunski golmani i bilo mi je zadovoljstvo da, barem nakratko, radim s njima", kaže Arslanagić za "Nezavisne novine" i sa sjetom u glasu nastavlja:

"Svoj Borac i Banjaluku uvijek nosim u srcu. Oni su dio mene, ja sam dio njih. To je nešto što se nikada neće promijeniti."

I sa 67 godina na leđima, Arslanagić izgleda kao da bi bez problema ponovo mogao da stane na gol.

"Živim sportskim životom, a rad u rukometu me podmlađuje. Katar je moje trenutno odredište. Radim tamo s golmanima i zadovoljan sam, ne mogu da se žalim", navodi čovjek koji je s Borcem 1976. godine pokorio Evropu, a s reprezentacijom Jugoslavije 1972. godine u Minhenu osvojio zlatnu olimpijsku medalju.

Knežević, pak, pripada drugoj najuspješnijom generaciji Borca svih vremena, onoj koja je 1991. godine trijumfovala u Kupu IHF. Nekada vihorno desno krilo trenutno zarađuje hljeb u Njemačkoj, gdje je i završio blistavu karijeru u dresu Gepingena.

"Došao sam malo da vidim šta se to radi u mom nekadašnjem klubu, ali i da podržim Borac i svog kuma Dragana Markovića, te da im poželim uspješnu sezonu u regionalnoj ligi", navodi Knežević i dodaje:

"Vidim, treninzi su žestoki, igrači se ne štede i to je dobro. Siguran sam da Borac s ovom ekipom nikome neće biti lak zalogaj u regionalnoj ligi."

Marković nije krio oduševljenje dolaskom banjalučkih rukometnih gromada na trening njegovih izabranika.

"Borac je jedna velika porodica, klub koji je iznjedrio mnogo svjetski priznatih rukometaša, među kojima posebno mjesto zauzimaju Arslanagić i Knežević. Njihovo prisustvo na treningu mnogo je značilo našim momcima i nadam se da će i ostali naši bivši asovi slijediti njihov primjer", naglasio je Marković i dodao da je zadovoljan zalaganjem rukometaša u prvih pet dana priprema:

"Radimo pakleno. Trenutno je sticanje snage u prvom planu, ali ne zanemarujemo ni uigravanje tima."
Markovićevi nasljednici

Dragan Marković ima dva sina, Danu i Andreja. Obojica se bave sportom. Stariji Dane, koji je napunio 15 godina, igra rukomet u Veclaru, klubu u kojem je njegov otac svojevremeno trenirao prvu ekipu. Mlađi, 13-godišnji Andrej, odlučio se za fudbal i trenutno nastupa za mlađe selekcije Marburga. Zanimljivo je da Dane i Andrej ne propuštaju nijedan trening Borca dok su na raspustu u Banjaluci.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2011, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ђукић: Титула стиже у Бањалуку

http://www.borac-sport.com/index.php?op ... Itemid=113

Ђукићу, из твојих уста у Божије уши :D

Slika

фејсбук страница СЕХА лиге:
http://www.facebook.com/pages/Regionaln ... 5908238369

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2011, 19:52 
Veteran
Veteran

Борац m:tel брани пехар

Citiraj:
Рукометни клуб Борац м:тел од 23. до 25. августа биће домаћин шестог традиционалног турнира "Бањалука куп 2011" на којем ће осим Бањалучана наступити још београдска Црвена звезда (Србија), Бјеловар (Хрватска) и Извиђач из Љубушког.

- За разлику од прве четири смотре када је на турниру наступило по шест екипа и овога пута као лани биће четири учесника која ће у три кола по Бергеровом систему одлучити ко је најбољи - нагласио је директор Бањалучана Борис Ђого.
Биће то прилика да љубитељи рукомета у граду на Врбасу виде практично нову екипу Борца m:tel, која је у односу на прошлу сезону претрпјела велике измјене.
- Као што је познато, 10. септембра стартује Регионална лига. Морамо да се појачамо да бисмо били равноправни са осталим учесницима овог такмичења, које ће бити веома интересантно јер ће окупити најбоље екипе са простора бивше Југославије. Доведени су Вукашин Стојановић, Милан Ђукић те четворица наших бивших играча: Срђан Тривунџа, Бранислав Обрадовић, Игор Рађеновић и голман Бојан Љубишић. Не желим унапријед да обећавам неке велике резултате, али је свима јасно да ћемо имати екипу за респект. Зато ће овај турнир бити идеална прилика да Бањалучани на дјелу виде један нови Борац м:тел - нагласио је Ђого.
По његовим ријечима, "Бањалука куп 2011" биће прави увод у Регионалну лигу.
- Уз нас ту су још два учесника Регионалне лиге, вицешампион Србије Црвена звезда и трећепласирана екипа Премијер лиге БиХ Извиђач. Не треба трошити ријечи ни о квалитету Бјеловараца, који су трећи у Хрватској, одмах иза шампиона Загреба и Нексеа из Нашица. Зато очекујем веома занимљиве сусрете у којима ће, надам се, уживати велики број љубитеља рукомета - додао је Ђого.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 10:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Борац гостује Нексеу

Рукометаши Борац m:tel-a путују данас у Нашице, гдје ће с тамошњим хрватским вицешампионом Нексеом одиграти двије пријатељске утакмице, једну на дан доласка (19 часова), а другу сутра (11). Бањалучанима ће то бити први контролни мечеви у склопу припрема за нову сезону.

- Најтежи дио рада је иза нас и сада се окрећемо уигравању тима. Прво идемо у госте Нексеу, врло озбиљној екипи коју тренира стари тренерски вук Касим Каменица. Биће то идеална прилика да кроз два сусрета видимо шта смо урадили до сада и шта бисмо још требали да поправимо - каже Драган Марковић, тренер "црвено-плавих".

Стратег Борац m:tel-a даље наводи да ће послије двомеча са Нексеом Бањалучани отпутовати на мини-турнеју по Словенији (17, 18. и 19. август).

- Договорили смо три пријатељске утакмице у Словенији, а спаринг партнери ће нам бити Сплит, Требње и Кршко. Све су то добре екипе, па ће такве бити и провјере - додао је Марковић.

По повратку у Бањалуку Борац m:tel ће заједно са Извиђач МИ групом, Бјеловаром и Црвеном звездом наступити на Турниру шампиона у Бањалуци, а затим га очекују провјере и на смотри у Љубушком.

- Одиграћемо доста контролних мечева јер нам је циљ да до септембра, када почиње сезона, достигнемо завидан ниво форме. Овом приликом бих похвалио своје играче за труд који су уложили у досадашњем дијелу припрема. Понашају се као прави професионалци и то ме, наравно, радује - нагласио је Марковић.

Борац m:tel ће у сезони која предстоји наступити у чак пет такмичења - регионалној лиги, Премијер лиги и Купу БиХ, Купу побједника купова и Купу Републике Српске.

- Имамо добар тим и сигуран сам да ћемо имати успјеха на свим фронтовима - закључио је шеф стручног штаба освајача Купа БиХ.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 18:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 21:26
Nexe-Borac 14-11 HT

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 19:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jan 2011, 18:35
Nexe 27:31 Borac.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 20:24 
Veteran
Veteran

Е, ово је већ нешто озбиљно...Добити Нексе није мала ствар, још у гостима...

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Momci sutra ujutro od 11 sati igraju drugi mec sa Nexe.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7334 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 367  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]