Sreća pa nisu platili amerikancima i holivudu da ga snime, inače bi to bila istorijska činjenica, a evo dole ispod citirano šta sam napisao davno prije ove vijesti i garant će to šiptari uraditi, a onda zbogom Lazare i Obiliću, oni tad za cijeli svijet postaju šiptari, a šta ostaje šugavoj Srbij, pa ostaje joj puno "više" ostaje joj tristotinjak miliona eura koje nije dala za snimanje filma i svi sretni i veseli.
A kad ja na drugoj temi napišem da bi Srbija trebala naći nekako (posuditi, rasprodati imovinu, bilo šta) dakle naći jedno 300 miliona eura i snimiti ponovo epski spektakl "Boj na Kosovu" i to u holivudskoj produkcij sa najboljim režiserima, angažujući najskuplje i najbolje glumce, dakle sve da bude naj naj, e kad sam na drugoj temi to spomenuo nekima je bilo smiješno.
Međutim, danas je istina i istorija ono što holivud kaže da jeste, a ne ono što je stvarno i što bi neko želio da bude.
Dođu li šiptari ili neko drugi na ovu ideju i to uradi i u tom filmu Obilić bude neki šiptarski junak, lazar albanac, a već smo vidjeli da u tom pravcu i pišu knjige i lobiraju, dakle urade li šipci to prije nas mi smo ispušili i svoju istoriju i boj na kosovu i sve, kao što nam ustaše svojataju Teslu i sl.
Možemo mi poslije srati kako to nije istina i sl. ali koga će boljeti kurac i ko će nas slušati.
Btw
ja bi za Obilića angažovao Bred Pita, za Lazara Antoni Hopkins, kneginju Milicu Julija Roberts... platiti im koliko god zinu ali to napraviti.
Kad zamišljam produkciju tog filma zamišljam nešto slično produkcij kineskog filma "kuća letećih bodeža"
Što se tiče očuvanja Kosova snimanje takvog filma bi trebao biti državni prioritet broj 1 ili pušimo ne samo kosovo kao teritoriju već i istoriju i naše spomenike.