zudi je napisao:
pa nije bas isto nositi diplomu zagrebackog univerziteta ili beogradskog univerziteta i bjednog banjaluckog gdje pola profesora pokupovalo titule u ratu i preko veza doktoriralo pa sada prosipaju kao neke inovacije.
ima i u tome djelimicno istine, aliiiiiiiiiiii na mnogim fakultetima ima jako puno gostujucih profesora, eminentnih imena koji dolaze iz bg,NS,Nisa, gdje su redovni prof a u Banjaluci i Boloni su recimo gostujuci profesori
Citiraj:
Primjera ovde studenti polazu rokove citave godine i pismeni vaze 1 godinu dok to u zagrebu ili beogradu nema sanse da je tako, pismeni vredi 2 usmena i to je to.
ne prosipaj se....
U Bg,NS, Nisu.... kad nesto polozis to vrijedi za sva vremena,i to je sasvim OK!
Mi smo s eprije 6 mjeseci izborili da polozeni prakticni i pismeni vrijede godinu dana.
Citiraj:
Pa svaka fukara danas upisala fakultet.
pa svako ima pravo da upise, ko ispunjava uslove, a njegov rad, inteligencija i volja ce pokazati ko moze a ko ne uspjeti zavrsiti.Glupo je pojedinima zabraniti upis...
Pogledaj u Austriji u koju svi idu zbog bespaltne skolarine.....ko god konkurise iz Bosne na bilo koji fax bice primljen i to bez prijemnog....ali je zato paprena konkurencija, i ako zelis da polozis godinu moras da udjes u odredjeni limit...
Iako recimo dobijes prolaznu ocjenu, a ispod crte si, padas godinu....
A tacno je da na fakultetima ima korupcije, divljih diploma i slicno.
No isplivace sve to jednog dana, a to da se diploma BL Univerziteta moze okaciti o civiluk, me uopste ne tangira niti je to tacno.
Znam xy primjera koji to oprovrgavaju, i kvalitet se poznaje po radu i djelima poslije fakulteta!
p.s. ode ovo lagano u Off topic, predlazem da se ovi zadnji postovi prebace na Nauku, imaju teme tamo o nasim fakultetima i reformama mislim