banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 21:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2003, 13:07 
cuj nije bitno gdje se nalazi fax?

pa nije bas isto nositi diplomu zagrebackog univerziteta ili beogradskog univerziteta i bjednog banjaluckog gdje pola profesora pokupovalo titule u ratu i preko veza doktoriralo pa sada prosipaju kao neke inovacije.
Primjera ovde studenti polazu rokove citave godine i pismeni vaze 1 godinu dok to u zagrebu ili beogradu nema sanse da je tako, pismeni vredi 2 usmena i to je to.
Ovde svi neke vezice imaju i sami vi studenti najbolje znate ko sve zavrsava vase fakultete debili do debila.
Ja ih znam licno 10 koji su uzasni djaci bili bas uzasni a pokupovali diplome.

Citam u novinama kao otvoren privatni fakultet za informacione tehnologije u Doboju i Bjeljini a dekan niko drugi nego KRSTO BOSNJAK SA ETF
A Krsto Bosnjak pijanica teska vise je pijan nego trijezan i 100 godina predaje basic i kakav ce to fakultet biti ? pihhhh
A tek menadzera pun kurac, koga got pitas sta je svi su menadzeri.

A to o reformi skolstva sve je to OK. ali to je za nas kurton ispod diplome ce ti vjecito pisati Banja Luka ma kakav fakultet to bio.
A ja ti tvrdim da je ovo nula od univerziteta cista nula.
Pa svaka fukara danas upisala fakultet.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2003, 14:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
zudi je napisao:
pa nije bas isto nositi diplomu zagrebackog univerziteta ili beogradskog univerziteta i bjednog banjaluckog gdje pola profesora pokupovalo titule u ratu i preko veza doktoriralo pa sada prosipaju kao neke inovacije.

ima i u tome djelimicno istine, aliiiiiiiiiiii na mnogim fakultetima ima jako puno gostujucih profesora, eminentnih imena koji dolaze iz bg,NS,Nisa, gdje su redovni prof a u Banjaluci i Boloni su recimo gostujuci profesori :wink:

Citiraj:
Primjera ovde studenti polazu rokove citave godine i pismeni vaze 1 godinu dok to u zagrebu ili beogradu nema sanse da je tako, pismeni vredi 2 usmena i to je to.

ne prosipaj se....
U Bg,NS, Nisu.... kad nesto polozis to vrijedi za sva vremena,i to je sasvim OK!
Mi smo s eprije 6 mjeseci izborili da polozeni prakticni i pismeni vrijede godinu dana.

Citiraj:
Pa svaka fukara danas upisala fakultet.

pa svako ima pravo da upise, ko ispunjava uslove, a njegov rad, inteligencija i volja ce pokazati ko moze a ko ne uspjeti zavrsiti.Glupo je pojedinima zabraniti upis...

Pogledaj u Austriji u koju svi idu zbog bespaltne skolarine.....ko god konkurise iz Bosne na bilo koji fax bice primljen i to bez prijemnog....ali je zato paprena konkurencija, i ako zelis da polozis godinu moras da udjes u odredjeni limit...
Iako recimo dobijes prolaznu ocjenu, a ispod crte si, padas godinu....

A tacno je da na fakultetima ima korupcije, divljih diploma i slicno.
No isplivace sve to jednog dana, a to da se diploma BL Univerziteta moze okaciti o civiluk, me uopste ne tangira niti je to tacno.

Znam xy primjera koji to oprovrgavaju, i kvalitet se poznaje po radu i djelima poslije fakulteta!

p.s. ode ovo lagano u Off topic, predlazem da se ovi zadnji postovi prebace na Nauku, imaju teme tamo o nasim fakultetima i reformama mislim :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2003, 17:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2002, 01:57
bogami kako kod koga vrijede godinu dana, a bogami kako kod koga vrijde i 2 usmena :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2003, 11:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
PMT je napisao:
a sta ti gipsy dtudiras reci nam ovde? pitao sam te to na privatnom pa mi ne odgovaras, da li se stidis?

Zudi ne slazem se sa tobom u potpunosti ali hajde.......

nemam sta ja sta da se stidim, gipsy voli da ignorishe davljenicke priv msg 8)

by the way PMT, zudi ...zanimljiv monolog :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2003, 23:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Okt 2003, 18:43
pa dok god neko mogne za 350 maminih maraka da prodje na popravnom do tada ce biti katastrofa ne samo na faxu nego inacejer sto bi se covjek trudio ako tata i mama imaju para da plate a ne vide ti glupi roditelji da to djete onda nista ne uci jer sto bi a na kraju kad izadje iz skole bice gluplji nego kad je usao u nju.
Mislim da treba da se promjeni nacin predavanja kod nas treba vise posvetiti paznje o razlozima zasto neko da se trudi i nesta da postigne u skoli a ne samo ono klasicni nastavnik sa dnevnikom koji te opajdaci ako nije imo dobar sex sa zenom proslu noc.
Rjesenje je bolja kontrola prosvetnih radnika ,unistiti korupciju i i vise ulaganja para u skole facultete itd. jer ako se moze naci za politicare koji nista ne rade onda bi trebalo se naci para i za djecu koja su buducnost ovog naroda.
a sad kako to da se postigne .....pa to treba da se studenti udruze jer ja bi se osjecao fucked up da ja studiram i ucim ko idiot a onaj kreten plati i na kraju izlazimo sa istom diplomom i zato sto on glup on kvari moj uspjeh i kvalitet diplome a druga solucija je moliti boga da naleti neki politicar koji ce mozda nesta cisto et iz dosade da promjeni nesta na bolje.

:onfire:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2003, 00:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
nisam citao sve postove,.... ali imam nesto da kazem na ovu temu...
nase kompletno skolstvo je u qrcu...
razlog zasto niko u skolama ne uci, zasto se ide na popravne nije samo do srednjih skola vec i do osnovnih...
mislim da je problem u pedagozima, nastavnicima, profesorima.... niko od navedenih ne shvata da djeca koja slusaju njihova predavanja nisu dosla da uce samo matematiku, istoriju i ostalo, vec da uce i neke osnovne stvari u zivotu... evo ja cu da navedem samo jedan primjer iz mog skolovanja
zavrsio sam osnocnu u bl i ETS u bl i trebao sam da napisem nekakvu molbu, ja to nisam znao, jer me moj profesor, nastavnik to nisu naucili...
koliko ste srednjoskolaca vidjeli, upoznali koji se neznaju ni pozdraviti, rukovati reci starijima dobar dan............................
nisu za to krivi samo roditelji, vec najvecim djelom nastavnici!!!

gipsy_girl

na koji fax ides?
kakva bolonjska deklaracija????kad je to uvedeno???
gospodjice, da bi se to uvelo cijela procedura,kako sam ja cuo, treba da prodje skupstinu
a nije samo dovoljno da profesori, ministri i ostale glavonje pricaju po TV bolonjska deklaracija, bolonjska deklaracija...
o tome se prica vec 1 ako ne i vise godina

zudi
nemozes ti da ocekujes da neko na ETF u bl diplomira u roku... jer takvih ima 0(nula)
evo asistent na etf u bl risojevic, on se prepisao u bg na etf i tamo je dobijao samo 10-ke. ovde je pao 3-4 puta osnove, a tamo cim je otisao dobio 10. kad je diplomirao vratio se na nas fax da bude asistent...
pa pitali njega profesori.... kolega u cemu je bio problem....
problem je u vama kolega
samo josh ovo da dodam... plan i program ETF se nije mjenjao preko 10 godina....
1.jel mozda znate koji je komp tad bio aktuelan???
2.ko ce da predaje strucne predmete programiranja?? baze podataka, OS-ove(npr. Linux), php, asp, c++, prolog....
banjaluka sigurno vrvi od IT profesionalaca
trazeni su ljudi da rade MySQL za puno vise para nego sto fakultet moze da plati... pa se takav covjek josh nije javio na konkurs...sigurno ceka da se otvori katedra za MySQL na etf
vidis gipsy_girl.... nije sve samo prica na TV....

da ne duzim vise... mogao bi da zaspim...odoh ja
ostajte mi zdrrravooo

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2003, 22:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2003, 09:31
Sve u svemu...
Djaci vise ne uce.. svi kontaju "moj stari ovo,ono sredice on to meni"
Jedan lik je u osmom raz. osnovne skole trebao pasti iz jednog vaznijeg predmeta, i nastavnica ga je pustila "jer ga ne bi mogla trpiti jos jednu godinu" posto predaje samo osmim razredima, a lik bi onda pao iz tri predmeta,pa automatski na godinu...?!?!?!!!
To sto je neko rekao da i nastavnici ne shvataju da ucenici nisu dosli da uce samo matematiku, srpski,istoriju vec i nesto drugo(bonton..)..ja sam imala srecu,tj. nastavnicu matematike koja se trudila da nas nauci matematici ali i da nas provede kroz tu osnovnu skolu sa sto boljim znanjem iz zivota, kako se ponasati,ispravljala nam neke greske u ponasanju,..ma sve,.. bila nam je umjesto gospodina pedagoga, koji je ortodoksni ljakso....
A sad u Gimnaziji,... ja gledam sta se desava,.. svi imamo problema sa samo jednim predmetom fizicko,.. svako ima bar po jednu-dve negativne... skontaj?!!!!! pa da padnem iz fizickog,majke mi skocila bi sa skole!! Sta ocekuje sad profa,pa necemo svi biti sportiste...
A neki se profesori opet izivljavaju na tebi..ne prodje cas a da ne poklope ucenika(sreca meni ne predaje ta profa)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2003, 01:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Ne znam sta bi vam rekao...
"Po jutru se dan poznaje" necu, jer ne znam sto bi.
Ima stara i otrcana profesorska:"Srednja skola/faks nije obavez/an/na."
i tu dodajmo:"Pokri se koliko ima cebeta."

Nema sta... znanje ulazi na guzicu(kad se stolica ugrije, ne od neceg drugog) i na tri prsta(kojim se drzi olovka, a ne kucaju prezvakani postovi na diskusijama kako nista ne valja)...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2003, 22:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2003, 09:31
A takodje ima i ona: "Skolu ne zavrsava glava, vec crvena majmunska guzica"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2003, 12:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Ma sve sto je receno o ovome je sazeto u "poremecaju sistema vrijednosti"! zato su profesori drugaciji nego prije 10 i vise godina, zato djeca/ucenici nemaju "normalne" ambicije, zato mi sad pricamo o tome, kao necemu skroz losem...

nazalost nije toliko ni direktorica kriva vec i "mali bogovi"!!!
i promjenice se to... NIKAD! rekao bih da je i na zapadu po nekim pitanjima slicno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2003, 13:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Nov 2003, 10:33
ima tu vise faktora
jedan je rat i poslje ratno doba
plata slaba oboris ucenika vise jedes mesa
drugo roditelj sine nebrini ima tata para
trece djeca nepostuju profesore
cetri neka djeca zbog kriznih vremena moraju da rade uz skolu pa nestignu da nauce
pa izostanci sa nastave
pa losa predavanja
pa djeca imaju ubjedjenje da ce biti face ako neuce
a samo inteligentni ljudi mogu da slusaju i nauce da nemoraju kod kuce a sad bi svi debili da zavrse fax i da budu doktori a jedino sto zan je da ore a on bi da zavrsi elektro fax a nezna ni da cita
neki ljudi su i za sup skole a i za smecara
a jos ova nova dekanica koja je dosla u fotelju pa vredja predhodnoga dekana i nece vise da pomaze studentima i uskracuje im njihova prava da sam student organizovao bi strajk da je odmah smijene

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]