Потписа ли ико данас?
Citiraj:
Ili svi, ili niko
Predsjednik FSRS, Mile Kovačević, te generalni sekretar srpske kuće fudbala, pokušali su kroz mala vrata da ugovore sastanak s predsjednikom Komiteta za normalizaciju FSBiH, Ivicom Osimom. Međutim, od toga neće biti ništa.
- Ne vidim razlog zašto bi se predstavnici FSRS sastajali samo s predsjednikom, Ivicom Osimom, a ne i sa ostalim članovima ovog tijela. Kada sam za to saznao, čuo sam se sa Osimom, koji je prihvatio moju sugestiju, da taj sastanak može biti održan, naravno, treba da se razgovora o svim problemima, ali samo u punom kapacitetu Komiteta. Ništa pojedinačno! Pogotovo tu mislim na članove Komiteta srpske nacionalnosti, Dragana Kulinu i mene. Nažalost, kada im je tako preneseno, nakon dva sata stigao je odgovor da od najavljenog sastanka neće biti ništa - poručio je Darko Ljubojević, dodajući da je Komitet za protekla dva i po mjeseca rada dobio brojne pohvale za ono što je učinio. Njihov rad ogledao se u transparentnosti i jednakosti svih članova ovog tijela, a svaki sastanak u punom obliku bio je predstavljen medijma i javnosti BiH.
- Delegati Skupštine FSBiH, među kojima je bila i trećina iz FSRS, dala je zeleno svjetlo da bude usvojen novi statut, to jest da se provedu novi izbori, a sada okreću ploču. Izbora će biti, i to do kraja godine. Stav FIFA i UEFA jeste da entiteski savezi moraju usaglasati svoj statut s novim do 31. avgusta, a područni savezi do 30. septembra. Tada slijedi priprema za izbore. Pojedinci nikako da shvate da Komitet za normalizacij u FSBiH nije uspostavljen zato što nam je bajno, već upravo obrnuto. Koliko ko ima krivice u tome, najbolje znaju oni koji su tu već godinama i, nažalost, opet pokušavaju da se infiltriraju u svako tijelo - nastavio je Ljubojević.
On je kao jedan od problema naveo i tihi sukob Borca sa FSRS.
- Imao sam potpuno drugačiju sliku o svemu, čak sam ubjeđivao ljude da to nije tako kako se predstavlja. Međutim, pogriješio sam, i to debelo. Ne mora se niko ulizivati Darku Ljubojeviću zato što je iz Borca, ali određeno poštovanje prema klubu s najvećemo tradicijom, najvećim brojem navijača, najvećim budžetom, najtrofejnijim klubom s ovih prostora i u bivšoj državi, a i u Srpskoj, mora biti. Na sve to pokušavaju da nas posvađaju sa ostatkom Srpske. Kao Borac radi protiv interesa Leotara, Radnika, Rudar Prijedora, Drine... Ako i ima nesporazuma, nastali su samo njihovom lošom politikom - razočarano konstatuje Ljubojević i poručuje za kraj:
- U Komitet sam izabran kao srpski predstavnik, a oni do predsjednika žele doći zaobilaznom linijom, a ne preko legalnog potpredsjednika. To dovoljno govori o njima, a ne o meni. Organizovali su sjednicu Skupštine, nekoliko zasjedanja Izvršnog odbora, a nisu se udostojili da me zovnu, barem kao gosta, a ni da me obavijeste o tome šta su radili. Da je tako, imali bi jedinstven stav tamo gdje se odlučuje, ovako iz cijele priče izaći će kao gubitnici - zaključio je Darko Ljubojević, potpredsjednik Komiteta za normalizaciju FSBiH.
Moramo biti jedinstveni
Darko Ljubojević i pored svega izrečenog ne želi ulaziti u polemiku ili svađu s vodećim ljudima FSRS:
- Ukoliko gospoda iz FSRS prije shvate da Darko Ljubojević radi samo u interesu fudbala RS, biće bolje za sve nas. Niti jednog trenutka nisam pokušao opstruisati rad matičnog saveza, uz puno poštovanje njihovih izabranih organa, ali očekujem da se i druga strana ponaša tako. Iskreno se nadam da ćemo u bliskoj budućnosti, i pored svega, sarađivati i zajedno se uhvatiti u koštac s gorućim problemima, kojih ima, a ne treba ih skrivati. Što prije zajedničkim snagama počnemo, prije ćemo taj posao i dovesti do kraja u interesu fudbala - mišljenja je Ljubojević.
Само удри Клиберу!!!