banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Avg 2025, 23:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1075, 1076 ... 6009  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ФК Борац
PostPoslato: 24 Jun 2011, 13:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Jone je napisao:
Ništa epohalno. O pojačanjima nije bilo ni riječi! Nije bilo ni svađe. Niko nije spominjao Cveletovu licencu...

cuj nije bilo svadje pa ko da nije nista ni bilo,nekako mi to sve zvuci nadrealno, ko da nisu Srbi :roll: :D

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 13:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
БуС je napisao:
Јел зна неко јел Малетић и Лео тренирају са екипом...

Малетић тренира са екипом.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 15:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2011, 16:24
Ко није упућен око тих ствари да кажем углавном у извршно тијело у овом случају Управни одбор иду најистакнутији чланови или од којих се очекује највећи допринос тако да ријетко кад шире тијело типа Скупштина одбија неке њихове извјештаје или планове једино кад су неке велике турбуленције и криза онда буде свега свако има понешто за рећи. :P
Тако да је за мене ово данас очекивано, и овај неки орјентациони план је ОК, само се мало разочарах сад кад сам ушао а нема новости око појачања ал вјероватно биће и тога у најскорије вријеме :D
Малетић ако иде у екипу која не игра у Европи, испао би супер коректан кад би неку клаузулу у уговору ставио да остане са Борцем одиграти овај двомеч ако ништа барем то.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 18:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Данас слаба посјета на форуму,не може се сваки дан 10 страница исписати :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 19:47 
Veteran
Veteran

Ćubić želi jak Borac

Ljubomir Ćubić, vlasnik preduzeća "Niskogradnja" iz Laktaša, jednoglasno je izabran za predsjednika Upravnog odbora FK Borac, na Skupštini kluba koja je održana u petak. Ćubić je dobio podršku svih 22 delegata koji su bili prisutni od mogućeg 31, a pored njega u Upravni odbor izabran je Radovan Bajić (prvi potpredsjednik), Muhamed Ibrahimbegović (drugi potpredsjednik), te članovi Čedo Savić, Darko Ćulum, Uroš Aulić i Boško Verčević. Imenovanoj sedmorci moći će se priključiti još četiri člana, a dvojicu može predložiti novi predsjednik i kooptirati ih bez sazivanja najvišeg tijela, dok preostalu dvojicu treba verifikovati Skupština. Ova mjesta ostavljena su za moguće partnere i sponzore kluba, a kao jedno od rješenja pominje se i ulazak Nestro grupe u FK Borac.

- Velika mi je čast što sam ponovo došao na funkciju prvog čovjeka kluba koji volim i kojem sam u svim periodima davao bezrezervnu podršku. Moja prva obaveza biće da što prije saniramo milionske dugove prema državi (porezi, struja, samodoprinosi, PIO i socijalni fond). Imam garancije da će Vlada RS pomoći u tom projektu, da nisam dobio tako nešto ne bih ni ulazio u ovu priču. Svi znamo da je Borac ove godine dobio licencu za nastup u Evropi, ali već za sljedeću stoji omča oko vrata, a mi to ne smijemo dozvoliti. Epilog ove priče očekujem najkasnije za šest mjeseci. Prioritet će biti i postavljanje omladinske škole na zdrave noge. Znam da je to lako reći, ali toj djeci treba stvoriti uslove, pa onda tražiti rezultat. U najkraćem mogućem periodu renoviraće se postojeći pomoćni teren, a želja je da dobijemo svoja dva travnjaka, jedan s plastičnom travom, drugi s priorodnom. Takođe, izgradnja južne i sjeverne tribine, u saradnji sa Gradom Banja Luka i Vladom RS, trebalo bi da počne, da Borac napokon dobije kapitalan objekat kojeg se neće stidjeti. Rezultatski ciljevi ne smiju biti ništa manji od standarda koje je postavila prethodna uprava, dakle svake godine Evropa i borba za najmanje jedan trofej - poručio je Ljubomir Ćubić.

Skupština je jednoglasno prihvatila i finansijski izvještaj, te revizorski za 2010. godinu, te izvještaj o radu Upravnog odbora, kojem je odato prizanje za sve što je postignuto u proteklom periodu. Bivši potpredsjednik Upravnog odbora Željko Kopanja poručio je jasno da on ne odlazi iz Borca već da se samo sklanja u stranu.

- Pojednici su likovali zbog odlaska Šuputa, mene i ostalih članova Upravnog odbora. Ali mi imamo moralnu i ljudsku obavezu da i dalje budemo uz Borac i na usluzi ljudima koji će nastaviti započeti posao. Istakao bih odličnu saradnju s Vladom RS, Gradom Banja Luka, te Područnim FS Banja Luka, ali ono što je izostalo jeste podrška FSRS. Nije mi jasno da neki pojedinci iz ovog grada žele Borac koji tavori na dnu. Borićemo se da ovo tijelo bude jedinstveno, a naš Borac perjanica fudbala na prostorima Srpske, jer samo tako svi možemo doprinijeti dobrobiti najvažnije sporedne stvari na svijetu - poručio je Željko Kopanja.

Komisija za privatizaciju

Skupština kluba formirala je i Komisiju za privatizaciju, koja će imati zadatak da pripremi teren za promjene u vlasničkoj strukturi kluba iz Platonove ulice. Prvi čovjek komisije jeste Ranko Travar, a pored njega u tom tijelu je i Draško Ilić i Radmilo Šipovac.

Dug prema Džaji

Kamen oko vrata prethodnom rukovodstvu bio je i milionski dug prema FK Džaja, koji je nastao tužbom prema FK Borac za nadoknadu prema igračima koji su iz ovog kluba prešli na Gradski stadion. Na sve to, tužbom je naplaćena i ogromna kamata. Bivši upravni odbor postigao je sporazum da se Džaji isplati 250.000 KM u novcu, a ostatak duga biće preklopljen kroz akcije, kada klub bude privatizovan. Takođe, istaknuto je da će svi oni koji su svjesno ili nesvjesno propuštali ročišta za ovaj slučaj, ali i mnoge druge, biti zakonski sankcionisani i podnesena tužba protiv istih, koji su svojim nesavjesnim poslovanjem nanijeli ogromnu štetu klubu.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 20:20 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 23 Feb 2011, 22:22
Нова анкета на борац-спорт! Гласајте за најбољег играча ФК Борац у претходној сезони!
http://borac-sport.com/index.php?option=com_poll&id=50:2011-06-24-16-54-37

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 21:15 
Veteran
Veteran

Ћубић нови предсједник Борца

Нови предсједник Управног одбора Фудбалског клуба Борац је Љубомир Ћубић.

Ово је одлучено на Извјештајно-изборној скупштини актуелног шампиона БиХ, која је одржана у петак.
Ћубић је био приједлог сада већ бившег Управног одбора Бањалучана и изабран је једногласно за првог човјека клуба. За њега су гласала сва 22 присутна делегата од 31, колико их броји Скупштина. У новом Управном одбору уз њега ће бити потпредсједници Радован Бајић и Мухамед Ибрахимбеговић, те Чедо Савић, Дарко Ћулум, Урош Aулић и Бошко Верчевић.
- Борац, фудбал и спорт су моје велике љубави. Пресрећан сам што сам изабран да будем на челу Управног одбора и вјерујем да ћу указано повјерење оправдати. Наш задатак је да заједно наставимо стазом успјеха коју је поставио претходни УО, а уколико се укаже прилика, покушаћемо да будемо и бољи од њих - нагласио је Ћубић, који се и прије неколико година налазио на челу Управног одбора ФК Борац.
Прије именовања новог УО разријешен је функције стари. На сопствени захтјев повукли су се досадашњи предсједник Срђан Шупут, потпредсједници Жељко Копања и Бране Јанковић, као и чланови Зоран Калинић, Ранко Травар, Мирко Станетић, Милан Тегелтија и Мићо Миловановић. Савић и Ћулум и даље су остали чланови УО код новоизабраног предсједника.
- Да будемо јасни, нико од нас не напушта Борац. Повлачимо се са функција, али увијек ћемо помагати клуб на све могуће начине. УО је предложио новог предсједника и за све што му је потребно бићемо му на располагању - нагласио је Копања.
На Скупштини клуба једногласном одлуком усвојен је и извјештај о раду УО од 27. новембра 2009, па до ове сједнице.
- У протеклом периоду имали смо пуно посла и постигли смо велики успјех. Освојили смо четири трофеја и изборили два учешћа на међународној сцени. Наш велики успјех је прва титула првака државе у 85 година дугој историји. Велика је ствар и што смо обезбиједили финансијску стабилност клуба. Велику захвалност дугујемо Влади Републике Српске, Aдминистративној служби града Бањалука, те Подручном и Градском фудбалском савезу. Нови челници клуба на располагању ће за сљедећу сезону имати 100.000 марака од генералног спонзора Компаније "м:тел", донацију "Електропривреде" у износу од 300.000 марака и 330.000 евра од уласка у квалификације за Лигу шампиона - нагласио је Шупут.
На скупштини је поднесен и ревизорски извјештај пословања ФК Борац, који је направљен послије доста времена и једногласно је усвојен.
- У 2009. години имали смо приход од 410.000 марака, а у прошлој чак 1.600.000. Међутим, због нагомиланих проблема и дугова које смо морали да платимо, Фудбалски клуб Борац 2010. годину завршио је са губитком од 2.491.326 марака - додао је Шупут и напоменуо да је клуб пословао позитивно у 2010. години, али је усљед ранијих дугова годину завршио у финансијском губитку.
Планови новог Управног одбора

- Ријешити све обавезе према пореској Управи, ПИО, "Електропривреди" и осигурању, да би се без проблема могла добити лиценца за међународно такмичење за сљедећу сезону, уколико се избори пласман.
- Хитно подузети мјере да би се ојачала омладинска школа, која је стуб сваког јаког клуба.
- Урадити концесију за изградњу два помоћна игралишта уз новчану помоћ UEFA.
- Започети што прије договорену изградњу сјеверне и јужне трибине на Градском стадиону.

Успјеси досадашњег УО
- Освајач Премијер лиге БиХ за сезону 2010/11.
- Освајач Купа БиХ у сезони 2009/10.
- Освајач Купа Републике Српске у сезони 2010/11.
- Освајач Купа града Бањалуке у сезони 2010/11.
- Учесник квалификација за Европску лигу у сезони 2009/10.
- Учесник квалификација за Лигу шампиона у сезони 2010/11.

Надзорни одбор

Досадашњи предсједник Надзорног одбора ФК Борац Јасмин Комић због обавеза у Влади Републике Српске, гдје обавља функцију министра науке и технологије, повукао се са досадашње функције, а на његово мјесто именован је Милан Комљеновић. На сједници Скупштине именована је Комисија за приватизацију, чији ће предсједник бити досадашњи члан УО Ранко Травар. Чланови комисије су Драшко Илић и Радмило Шиповац.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 22:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
srceborca je napisao:
Нова анкета на борац-спорт! Гласајте за најбољег играча ФК Борац у претходној сезони!

треба ставити опцију да се може само једном гласати....

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 22:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
vlakanje je napisao:
srceborca je napisao:

треба ставити опцију да се може само једном гласати....

па и може се само једном гласати :)

можеш ти отићи на почетну страну и гласати опет за некога, али број гласова се неће повећати ;)

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 23:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 07:15
Kamen oko vrata prethodnom rukovodstvu bio je i milionski dug prema FK Džaja, koji je nastao tužbom prema FK Borac za nadoknadu prema igračima koji su iz ovog kluba prešli na Gradski stadion. Na sve to, tužbom je naplaćena i ogromna kamata. Bivši upravni odbor postigao je sporazum da se Džaji isplati 250.000 KM u novcu, a ostatak duga biće preklopljen kroz akcije, kada klub bude privatizovan. Takođe, istaknuto je da će svi oni koji su svjesno ili nesvjesno propuštali ročišta za ovaj slučaj, ali i mnoge druge, biti zakonski sankcionisani i podnesena tužba protiv istih, koji su svojim nesavjesnim poslovanjem nanijeli ogromnu štetu klubu.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Eto dobili smo i prvog i večinskog akcionara iako još nismo ni privazizovani. Kuda ovo vodi ljudi moji. Sad tek saznajemo da kredit koji smo podigli nije 1 500 000 nego 250 000. Bogami sam skeptičan za našu budućnost.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 23:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

да ли је неко био вечерас на утакмици? како је прошло? ја нисам могао доћи имао сам обавеза

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2011, 00:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:30
Шајин je napisao:
да ли је неко био вечерас на утакмици? како је прошло? ја нисам могао доћи имао сам обавеза

5-0(стајић,дујаковић синиша,стефан 2х,крунић)
тренер доста учествује у игри скаче на сваку грешку и види се да му је стало до игре

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2011, 00:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Стефан Дујаковић? Је л' то онај плави момак што је играо у Крупи припремну против Слоге?

Тад се добро показао, али га нисам касније виђао

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2011, 00:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:30
Шајин je napisao:
Стефан Дујаковић? Је л' то онај плави момак што је играо у Крупи припремну против Слоге?

Тад се добро показао, али га нисам касније виђао

да, 95 год. послије тога није тренирао са првим тимом јер није хтио Боби да донесе воду па су га вратили у кадете због непослушности...

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2011, 00:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

значи мали је потенцијал.... има тек 16 година, а већ се добро показује.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2011, 07:48 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Шајин je napisao:

Igrala su 2 tima po poluvrijeme trener trazi puno trke i presinga na loptu mada je i protivnik bio takav da se moglo tako igrati :D .
Inace i ja sam zapazio tog malog dujakovica jos zimus u krupi a pogotovu sinoc ima nesto u njemu ima brzinu i dobro osjeca prostor i igru e sad kakav je u glavi to neznam ali kako neko napisa ako sa 15 god nije htio donijeti vodu treneru a oni ga prikljucili prvom timu :roll: , mislim da od njega sa takvim stavom nece biti nista steta ali ko zna

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2011, 09:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2011, 16:34
Dijego napušta Volfsburg.
Posle incidenta kada je napustio hotel u kome su bili smešteni igrači Volfsburga pre poslednjeg meča Bundeslige, Dijego je precrtan iz planova Feliksa Magata.
Zvanična potvrda je stigla i danas kada je trener nemačke ekipe poručio Brazilcu da je slobodan.
“Buduća saradnja bi bila suviše teška i biće bolje da prekinemo saradnju.” rekao je Magat posle razgovora sa Dijegom kada mu je saopštio da može da počne da traži novi klub.
Dijego je odbio da bude rezerva u meču protiv Hofenhajma i to je bila “jabuka razdora” između Brazilca i Magata.
Pre nego što je došao u Volfsburg, Dijego je nastupao za Juventus i Verder

Kliberu reaguj :D

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2011, 10:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2011, 09:06
zli mrkvić je napisao:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Eto dobili smo i prvog i večinskog akcionara iako još nismo ni privazizovani. Kuda ovo vodi ljudi moji. Sad tek saznajemo da kredit koji smo podigli nije 1 500 000 nego 250 000. Bogami sam skeptičan za našu budućnost.

A možda je i bio milionski kredit?!

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2011, 10:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

veteran 1987 je napisao:
Шајин je napisao:

Igrala su 2 tima po poluvrijeme trener trazi puno trke i presinga na loptu mada je i protivnik bio takav da se moglo tako igrati :D .
Inace i ja sam zapazio tog malog dujakovica jos zimus u krupi a pogotovu sinoc ima nesto u njemu ima brzinu i dobro osjeca prostor i igru e sad kakav je u glavi to neznam ali kako neko napisa ako sa 15 god nije htio donijeti vodu treneru a oni ga prikljucili prvom timu :roll: , mislim da od njega sa takvim stavom nece biti nista steta ali ko zna

а ваљда ће мал осконтати у својој глави како се треба понашати. мада и тренери у омладинским селекцијама морају бити велики педагози! треба знати како се ради са дјецом, не може то свако. удара пубертет, бунтовништво свашта нешто, а кад се превише строго са њима онда још више контрирају...

а што се тиче тренера ово што сам до сада чуо морам рећи да ми се допада, бар онако на прву. човјек пуно ради на кондицији. за вријеме Владе играчи су били солидно спремни и могли су да изгурају до краја сваке утакмице, а ако Цвеле још више форсира кондицију него Владо има да будемо одлични у премијер лиги бар кад је трчанје у питању.

допада ми се тај пресинг и стално трчање. не вјерујем да ћемо тако баш моћи против Макабија одиграти али у овој нашој лиги би требало да можемо.

мене још занима какво је мишљење нашег врховног вође, лидера, гуруа, наше звијезде узданице, наше перјанице и наде, једног и јединог Оснивача РБА? :D
Предсједник нам је Марића био напао одмах од почетка, па ме занима какав је став странке(читај између редова, став предсједника) о новом тренеру? :)

Jone je napisao:
zli mrkvić je napisao:

A možda je i bio milionski kredit?!
овдје је*е луд збуњеног :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2011, 10:56 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Odmah da kažem da sam bio opravdano odsutan dva dana, te da sam juče požurio iz Crne gore nazad da bih ekipu vidio u premijernom nastupu u novoj sezoni...

Nemam šta posebno reći, osim da će cvele morati da odustane od formacije koju sam juče vidio na terenu jer se stvara ogromna rupa u sredini terena... Ali pametan je on, skontaće da onako ne ide... Dalje, profesror Mića će da vodi ekipu i Izraelu pošto posjeduje neophodnu licencu...

Jedna stvar na koju ću odmah da kažem da mi se ne sviđa što je juče jedan igrač ponio kapitensku traku iako je sa ekipom tek pola godine...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1075, 1076 ... 6009  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]