Popokatepetl je napisao:
Sinoć pogledah Dilana Doga. Da se ne zove kako se zove, prošao bi kao prosječno ostvarenje žanra. Ovako, film je potpuni promašaj. Nekako kontam, ako je film zasnovan na stripu, treba da pokuša da što bolje prenese dvije stvari koje strip krase, a to su lik(ovi) i atmosfera. Dilan Doga sam uvijek zamišljao kao kombinaciju film noira i trilera/horora. Ovdje toga nema ni u tragovima. Prvo, što je Brendon Rut maneken (u engleskom značenju riječi, tj. ona lutka koju viđamo u izlozima), i što je nesposoban odglumiti najjednostavniju emociju. Sem Hantington i jeste zabavan tu i tamo, ali mi je taj amerikanizovani humor potpuno ubio atmosferu (Gruča Marksa vidimo samo na sekund na fotografiji, to je valjda trebalo da znači da je nekad bio tu negdje).
Prebacivanje lokacije u Nju Orleans mi je donekle razumljivo, ako već Ameri prave film, ali to nije razlog promašene atmosfere. Prosto, sve u ovom filmu je promašeno - priča je u suštini glupa, nimalo intrigantna, na nivou "Bibliotekar" serijala. Likovi su debilni, i smiješni na pogrešan način. Gluma se kreće od loše do očajne. Atmosfera je kombinacija loših dijelova Umri muški filmova, serije True Blood i Underworlda.
Da glavni lik nije nosio crvenu košulju i crni sako, i da ga nisu oslovljavali sa "Dilan Dog", nikad ne bih pogodio o kome je film.
Одгледах и ја овај филм. Осим подебљаног дијела, с свим се слажем. Осим овог да је филм промашај, јер мислим да није. Филм је рађен за неког ко није читао Дилана и као такав је сасвим пристојан. Немам утисак да су му стремљења висока, као једном Sin City-ју, нпр, од којег је свјетлосним годинама далеко по свему.
Ја овом филму нећу дати високи оцјену, јер сам читао Дилана, али за оне који стрип нису читали, филм је сасвим гледљив за лагано гледање у друштву.