banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 18:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jun 2011, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Halpert je napisao:
I slažem se, ovaj satanistički proizvod nije bio potreban u karijeri Jima Carreyja, dosadašnji mu izbor filmova dovoljno govori o gubitku razuma, još samo da dokaže da je prinuđen biti marionetom u holivudskoj politici i sve je jasno.

biberce,vise masturbacije,manje filmova...radi provjereno :P
Utopija je napisao:
mona lisa, hoces da kazes da ovo nisi primijetila :P

Slika

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Outland
http://www.imdb.com/title/tt0082869/
Slika

svemirski vestern...son koneri(jes covjek ima seksipilan naglasak,tacno cu krenuti da ofiram da sam skot,mislim porijeklom iz skotske)...dolazi u novu rudnicku koloniju(grad) u kome se radnici vrse samoubistva,nesto mu tu smrdi....preporuka ko voli sf il vestern.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 03:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
Popokatepetl je napisao:
Sinoć pogledah Dilana Doga. Da se ne zove kako se zove, prošao bi kao prosječno ostvarenje žanra. Ovako, film je potpuni promašaj. Nekako kontam, ako je film zasnovan na stripu, treba da pokuša da što bolje prenese dvije stvari koje strip krase, a to su lik(ovi) i atmosfera. Dilan Doga sam uvijek zamišljao kao kombinaciju film noira i trilera/horora. Ovdje toga nema ni u tragovima. Prvo, što je Brendon Rut maneken (u engleskom značenju riječi, tj. ona lutka koju viđamo u izlozima), i što je nesposoban odglumiti najjednostavniju emociju. Sem Hantington i jeste zabavan tu i tamo, ali mi je taj amerikanizovani humor potpuno ubio atmosferu (Gruča Marksa vidimo samo na sekund na fotografiji, to je valjda trebalo da znači da je nekad bio tu negdje).

Prebacivanje lokacije u Nju Orleans mi je donekle razumljivo, ako već Ameri prave film, ali to nije razlog promašene atmosfere. Prosto, sve u ovom filmu je promašeno - priča je u suštini glupa, nimalo intrigantna, na nivou "Bibliotekar" serijala. Likovi su debilni, i smiješni na pogrešan način. Gluma se kreće od loše do očajne. Atmosfera je kombinacija loših dijelova Umri muški filmova, serije True Blood i Underworlda.

Da glavni lik nije nosio crvenu košulju i crni sako, i da ga nisu oslovljavali sa "Dilan Dog", nikad ne bih pogodio o kome je film.

Одгледах и ја овај филм. Осим подебљаног дијела, с свим се слажем. Осим овог да је филм промашај, јер мислим да није. Филм је рађен за неког ко није читао Дилана и као такав је сасвим пристојан. Немам утисак да су му стремљења висока, као једном Sin City-ју, нпр, од којег је свјетлосним годинама далеко по свему.

Ја овом филму нећу дати високи оцјену, јер сам читао Дилана, али за оне који стрип нису читали, филм је сасвим гледљив за лагано гледање у друштву.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 14:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Haha, pa to sam i ja rekao, promašaj je u kontekstu Dilan Dog univerzuma. Da se ne zove kako se zove, bio bi tek prosječna horor-akcija. Čudno mi je što su se uopšte upustili u ekranizaciju DD, kad većini publike na koju se cilja (Amerikanci), on ne predstavlja apsolutno ništa.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 14:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Skidoh i ja sinoć Dylana Doga, 10 minuta na preskoke tražio njegove nepostojeće vrline i odma ga zbrisao.
Ja sam pravi Dylan Dog film zamišljao u evropskoj (englesko-francusko-italijanskoj) produkciji i to kao filmski hommage horor-klasicima i eksploataciji, sve snimano zastarjelim tehnikama, animatronikom, igrom svjetla i sjene, sa smiješnim ali prikladnim kostimima čudovišta, maskama itd., i sa muzičkom podlogom Ennia Morriconea ili nekom čudnom jazz-ambijentalnom muzikom evropskog prizvuka.
I naravno, Dylana Doga bi glumio jedan jedini Rupert Everett (glumio u 'Cemetary Man' iz 1997. nastalom prema Sclavijevom scenariju), koji se danas u srednjim godinama sa filma preselio na englesko pozorište, i njegov bi Dog bio isto ono što u stripu - neustrašivi detektiv natprirodnog koji svaku svoju klijenticu bez problema odvede u krevet. To što je Everett gay nije spriječilo žensku publiku da uzdiše za njim u svim onim komedijama Julie Roberts :D

Šta da kažem, bojao sam se da će evropska strip-scena pasti u ruke zlog Holivuda, prvo ovaj masakr kojeg Bonnellijev studio zasigurno prezire i grize se jer im je prodao prava, kasnije ove godine Tintin u Spielbergovoj režiji... sutra će garant Corto Maltese sa Channingom Tatumom ili neka amerikanizirana verzija Bilalovih vizija. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dellamorte Dellamore je iz 1994. godine. Mislim da je Rupert sad već prestar za ulogu Dilana, ali da se mogao naći neko harizmatičniji i manje drven od Routha, mogao je.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 16:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

1994., da, kad sam spominjao Cemetary Man u mislima mi je bila Svadba Mog Najboljeg Druga :lol:
Po meni je samo Rupert dostojan te uloge, sad jest u teškim 50-tima ali u stripovima Groucho i Dylan su se često sprdali sa njim:
kao organizovao se neki maskenbal dvojnika i tamo se našlo gomilu duplih Nosferatua, Krugera, Jackova Nicholsona i upravo Groucha, i onaj pravi Groucho upita Dylana koji se tada pojavio ''što se ti nisi maskirao u nekoga?'' a on mu odgovori ''ja sam Rupert Everett, svojim trenutnim izgledom odajem počast mom prijatelju Dylanu Dogu'' :D

Bila bi to dobra tv serija u BBC-jevoj produkciji, svaka epizoda trajala bi po 1 sat i prikazivala bi se kasno noću...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 21:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Halpert, nema sta Everet da glumi Dilana, on je nastao po njegovom liku, kao i Zagor po Bonelijevom valjda itd...Kada bi neko znao napisati scenarijo sa starim Dilanom u Everetovim godinama, u fazonu Povratak Mracnog Viteza, ali od toga nema nista.

Gledo sam Sucker Punch. Ovaj film moze da se svidi samo retardima i pedofilima jer imamo neku curicu koja skace okolo sa macem u ruci polugola bez ikakavog smisla. Skot Glen caneluje Davida Carradina putuju kroz nekakve paralelne univerzume, biju se sa cudovistima a cijelo vrijeme ona to sanja na putu za lobotomiju. Nula.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 00:08 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Upravo odgledah...
The Scent of Green Papaya (1993), Anh Hung Tran
Slika

Pravi umjetnički film. Bez puno ranje, prelijepih boja, prelijepih kadrova, laganih kretnji kamere, upotpunjeno zvukom, sve je harmonično, mirno, sve polako teče... Lebdim! :love5:

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 08:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
ne znam da li znate da je jedini razlog zasto se Dellamorte Dellamore tako zvao,a ne Dylan Dog je to sto je lik koji drzi autorska prava tad bio u Sarajevu kada se sve sranje desavalo i nisi mogli doci do njega zbog opsade Sarajeva :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 09:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
hehe kakva trivija

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 09:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
sa trivijom sam uspio izgurati iz glave broj fiksnog, datume rodjendana najblize rodbine i jebeni bankovni kod tako da sada moram prolupavati u redu kad mi treba 20 maraka sa racuna

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 11:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Stvarno, baš zanimljiva trivia, ja sam nedostatak crvene košulje i teksas farmerica smatrao rezultatom problema sa finansijama, kao onda u onom starom Punisheru iz 1989. kada zbog silne opskurnosti i nedostatka budžeta nisu mogli staviti bijelu lobanju na Lundgrenovu majcu :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika

This is Spinal Tap (1984.)
(10 / 10)

Moje omiljeno, šaljivi mockumentarac o fiktivnom heavy metal bendu koji na satiričan način prikazuje način života u jednom takvom umjetničkom pokretu, inspiracija pronađena u gomili pravih hm bendova čije se trivijalnosti mogu prepoznati tokom filma. Režirao meni dragi Rob Reiner (Stand by me, Harry & Sally...).

http://www.imdb.com/title/tt0088258/

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2011, 10:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2009, 13:02
Mary and Max... simpatičan crtić sa interesantnom pričom koji se bavi nimalo naivnom problematikom glavnih aktera ,na momente duhovit na momente krajnje depresivan

Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2011, 13:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Pristavljam ga da se skida :)

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2011, 15:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2009, 13:02
ako te baci u depresiju ja ne odgovaram :D

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2011, 15:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 31 Jul 2008, 13:19
mi@86 je napisao:
Mary and Max... simpatičan crtić sa interesantnom pričom koji se bavi nimalo naivnom problematikom glavnih aktera ,na momente duhovit na momente krajnje depresivan

Slika

odličan film,preporuka!!!

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2011, 23:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pogledah Proljeće, ljeto, jesen, zima...i proljeće (2003). Prije nekog vremena je bio na RTRS, ali kako ga nisam uhvatio na početku, čekao sam povoljniju priliku. Znam da je i ovdje bio hvaljen u više navrata, a ta prilika je došla večeras. Naima, cura je, nakon europske, ruske, te "klasične" kinematografije, konačno "otkrila" i azijsku. Najčešće se ta njena otkrića lome preko mojih leđa, pa je tako bilo i ovog puta.

Da nešto sa onoliko malo "spike", likova, pa i radnje može biti toliko sadržajno, zanimljivo i prosto lijepo, odbijao sam da povjerujem, skoro sve tamo do jeseni :D Problem je, što bi ovakvo saznanje moglo da u meni probudi želju da više gledam ovakve filmove, a manje treš i horore. Mogao bih da postanem jedna od onih osoba who gives me creeps, koja filmove actually doživljava! Kojoj filmovi nešto znače, koja o njima razmišlja satima nakon gledanja! :confused3: :angry1: :angryfire: :angry7:

Enivej, svaka preporuka.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 00:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Popokatepetl je napisao:
Mogao bih da postanem jedna od onih osoba who gives me creeps, koja filmove actually doživljava!

Come to the dark side Luke [we have cookies] :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 07:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
muahahaha

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]