Позивање на (не)истину!
Борче мој, заврши и ова сезона. Успјешнију у 85 година нисмо имали. Хвала ти за све! Хвала ти за сваки изгубљени живац, хвала ти за сваки осмјех, хвала ти за сваки хук твојих и мојих трибина, хвала ти за враћену вјеру да рад и правда могу побједити лоповлук и неправду! Ових дана, Борче мој, свједоци смо да смо на путу да стварно постанемо велики, да сваким даном растемо, а свједоци смо и (не)истине која расте и излази на видјело. Наш раст прати и навала жохара, мешетара, који би да као паразити живе на наш рачун. Вријеме је да се са тим стане и коначно, Борче мој, да се издигнемо изнад овог сивила и направимо нешто што сви ми твоја дјеца, твоји суграђани, и заслужујемо. Борче мој бићеш велики, за нас највећи, јер ти то можеш, јер само ти си БОРАЦ. Нисмо ми, Борче мој, никакав великосрпски клуб каквим би многи жељели да те представе. Ми јесмо, Борче мој, српски клуб али и градски клуб. Ту истину нам нико не може порећи, поготово они који се којекаквим (не)истинама бусају у прса. Нико никад код нас није доживио неугодност из таквих побуда, јер ми, Борче мој, цјенимо само рад и залагање. Ми знамо ко је наш Борац. Е зато, Борче мој, ми јесмо велики клуб. Истина боли, али боли оне који јој окрећу лице и иза леђа износе своје „истине“. Ми смо поносни на тебе Борче мој. Истина је да смо остали усамљени у тунелу безнађа у којем смо годинама тумарали тражећи свијетло. Нашли смо га, Борче мој, ти и ја заједно! Наше свјетло и снага у борби је истина. А истине се данас боје многи Борче мој. Истина је и да смо и данас сами у свом походу. Истина је да смо одбачени од материнског Фудбалског Савеза Републике Српске. Како друкчије објаснити, Борче мој, да новац од УЕФЕ већ годинама стоји на рачуну савеза РС, новац намјењен изградњи помоћних терена, покретању и развоју омладинске школе, новац намјењен склањању наше дјеце са улице, а прије свега развоју спорта!? Послје се питамо куда то иде спорт? У џепове појединаца Борче мој! Да, у џепове појединаца! Зар сада ти исти првовјенчани, првопоставњени, прво основани, првоодбогарођени заиста могу још увјек да сједе у тим својим фотељама? Чини се да могу Борче мој... У септембру ће истећи рок да се тај новац утроши у намјењене сврхе, биће враћен на рачун УЕФЕ која га се већ била „одрекла“, у нашу корист, односно уложила у нашу будућност. Након тога тај исти новац ће поново од стране ФИФЕ бити враћен ФС РС да би након тога био додјељен подручном савезу ГРАДИШКА. Подручни савез са 1000 клубова, а ми ћемо да видимо коме ће бити додјељен – мада то знамо већ и сада. Није проблем, сви треба да се развијају, Борче мој, то нам је заједнички ћиљ, али ако га овако наставимо развијати развићемо курац! Борче мој, ове године смо први пут видјели праву ноћ шампиона у начем граду! Хвала ти за то! Доста је било више тих лажних шампиона који сваки мјесец „пуне“ дворане и шаторе! Град је био обојен у двије боје ЦРВЕНУ и ПЛАВУ, наравно била је ту и БЈЕЛА као савршен додатак јер ми то јесмо. Шампиони се орило читавим градом, причало се само о једном НАШИМ ШАМПИОНИМА - ПРАВИМ ШАМПИОНИМА! Људи препознају шампионе Борче мој! За није срамотно да се град као носилац развоја тих шампионда кити тим истим шампионским ордењем док за те исте шампионе даје помоћ на кашичицу!? А рафтинг, лажни шампиони и остале веш машине за прање новца раде даноноћно. Ако сте већ у стању да направите 1000 нових зграда, а имате образа рећи да се кастел руши онада нам бар дајте да гледамо фудбал, рукомет, кошарку – шампионе! Па дајте више да идемо напријед, доста нам је сивила, дајте да се издигнемо изнад, овај град и људи у њему то заслужују! А лјепо је данас Борче мој! Свуда у граду само једна ствар – Борац. Фино је кад наше име прикаже у ударном термину на ударним спортским телевизијам широм европе и свијета. Борац, Бања Лука, Република Српска. Нека се сваки 1000 гледалац заинтересује да погледа ко је тај Борац и одједном се рекламирамо пред милионима. Мјеста за рекламу на дресу нашег великана има, на мјестима на стадиону има, вријеме је да сви којима је реклама битна размисле о томе, град, држава, савез, фирме, а прије свих наши суграђани Борче мој, јер праве шампионе треба препознати и наградити. Наш глас и истина сада се далеко чује. Успјели смо, а тек ћемо, борићемо се до краја!
Зато сви ви који се позивате на (не)истину ето вам истина! Ово је само врх леденог брјега, јер Борче мој, прошли смо ми пуно тога за ових 85 година.
Истином побједићемо све! Ако треба сами, ти и ја Борче мој!
|