Schlager je napisao:
Ja prateci dugo godina rad Sirokog,sam stekao dojam da njima uopste nije nesto pretjerano stalo da budu sampioni. Niti su nesto suvise emotivno vezani za BiH niti im tih 100-200 huljada razlike u visini Uefa nagrade nesto pretjerano znaci.
Kad sam malo razmisljao,to im uopste nije lose. Posto se u ovih sledecih nekoliko dana definise politika i ciljevi naseg kluba u sledecoj sezoni,moja zelja je da,ne samo u sledecoj,nego u svakoj sledecoj,nas ultimativni cilj bude plasman u Evropu uz igranje lijepog i atraktivnog fudbala i afirmaciju najmanje 2-3 mlada igraca iz omladinske skole. Po nekom mom rezonu.za dugorocnu stabilnost kluba i rad na duge staze to je bolja koncepcija nego sve pare davati tridesetogodisnjacima i povratnicima iz inostranstva da bi se osvajale titule.Ponekad cemo i takvim radom osvajati titule i to je super,a ako se nekad zalomi da budemo 4. ili 5. ne treba sjeci glave vec nastaviti sa tim konceptom i tom zdravom pricom.Ako se ide nekom nezdravom pricom samo na titule,gomilajuci ili zamrzavajuci dugove,dozivi se sudbina Brotnja,Modrice i sl.....Ove godine smo morali uzeti titulu,daleko smo najvise i ulozili,i neka smo sramota je da nikad nismo bili sampioni,pokazali smo da mozemo,ali sad mislim da je pravi momenat da se presjece i krene sa jednim zdravim konceptom koga sam predlozio,da igramo atraktivno,afirmisemo mlade igrace i u skladu sa tim treba angazovati i trenera koji je takav.
Ovo je samo moje misljenje,a postujem i ona druga da se treba po svaku cijenu nastavljati dominacija dovodjenjem samo afirmisanih igraca,pa sta kosta da kosta,i bez obzira i na igru i na zapostavljanje omladinske skole. Mada me strah dokad ce moci tako.
Slazem se za forsiranje omladinske skole, samo tu ima jedan mali problem a to je da sa takvim igrackim kadrom nemozes imati uspijeh. Treba naci pravi omjer izmedju mladih domacih igraca i onda ono sto nemas kvalitetno, to se kupuje uostalom i u sirokom imas takav primjer sa vareom itd. Problem nase omladinske skole je to sto ona svakih 2-3 godine izbaci igraca u prvi tim, a to bi moralo biti mnogo vise, ali kad uzmemo kakvi su medjuljudski odnosi u istoj onda i to dodje kao uspijeh, ali to je vec neka druga tema.