Не желим Партизан за противника у квалификацијама за Лигу шампиона иако би те утакмице биле спектакл.
- Утакмице против Партизана би биле истински спектакли, многи се чак и радују тим сусретима, али бих као фудбалер Борца и некадашњи члан "црно-бијелих" волио да избјегнемо Београђане у јулу, рекао је фудбалер Борца Дарко Малетић. Репрезентативни везиста је баш са Партизаном окусио играње у квалификацијама за најпрестижније клупско такмичење које је завршено елиминацијом од турског Фенербахчеа. - Партизан је тежак ривал, најбољи на просторима бивше Југославије и против њега бисмо имали мале шансе. Надамо се да ће нам жријеб бити наклоњен, вољели бисмо да направимо искорак, прођемо прву препреку - додао је Малетић. * ГЛAС: Могући ривали су и загребачки Динамо, односно Марибор? МAЛЕТИЋ: Динамо је мало слабији од Партизана, Марибор одмах до њих. Када би морао да бирам од та три клуба за ривала бих изабрао Словенце, мада ни они нису "лак залогај". Фудбал у "дежели" је у експанзији, играо сам тамо. * ГЛAС: По Вама ко би највише одговарао Борцу? МAЛЕТИЋ: Гледао сам списак потенцијалних ривала, баш су тешки. Према неким процјенама ваљало би играти против Шамрок Роверса из Ирске, можда против првака Литваније Екранаса или Грузије Зестафонија. * ГЛAС: Да ли Борац може прећи прву препреку? МAЛЕТИЋ: Зависно од среће у жријебу 20. јуна. Уколико прођемо друго коло аутоматски смо обезбиједили још четири утакмице јер онај ко испадне у трећем претколу Лиге шампиона наставља европски пут у UEFA Лиги Европе, а тамо можемо да добијемо ривала слабијег квалитета. Требало би то да буде велики мотив за све играче Борца. * ГЛAС: Колико Борац има европско искуство? МAЛЕТИЋ: Пред Лозану прошле године 90 одсто играча није имало то потребно искуство, сада је друга прича. Осим тога и ми смо шампиони у својој земљи, посједујемо одређени квалитет и нисмо за потцјењивање. * ГЛAС: За мјесец дана Вам истиче уговор с Борцем, остајете ли на Градском стадиону? МAЛЕТИЋ: Још нисам рашчистио са собом, нисам размишљао у том правцу. Сви смо били заокупирани мислима о освајању титуле, послије је дошло и славље, сада имам обавезе у репрезентацији. Сигурно је да ће Борац, као матични клуб бити први с којим ћу разговарати. Видјећемо... * ГЛAС: Од чега то зависи? МAЛЕТИЋ: Чињеница је да се налазим у годинама у којима могу да направим још један квалитетан инострани ангажман. међутим, уколико се моје и клупске амбиције поклопе договор је извјестан. Не бих желио ништа да прејудицирам. * ГЛAС: Да ли сте задовољни играма ове сезоне? МAЛЕТИЋ: Презадовољан. Повратак у Борац је био пун погодак. То је мој клуб и увијек се лијепо осјећам у њему. Одличне игре у дресу матичног колектива су ме препоручиле и селектору Сафету Сушићу. Вратио сам се у репрезентацију што је велико признање за сваког фудбалера. * ГЛAС: Да ли БиХ коначно може на једно велико такмичење као што је Европско првенство 2012. године? МAЛЕТИЋ: Сви се надамо и радимо на реализацији тог пројекта. Побједом против Румуна у Зеници отворили смо врата другом мјесту у групи иза Француске. Сљедеће двије утакмице у Румунији и кући против Aлбаније су одлучујуће. Aко направимо позитивне резултат пут ка ЕП у Украјини и Пољској нам је отворен. * ГЛAС: Битан је сусрет у Румунији, ваљда се побједа против Aлбанаца подразумијева? МAЛЕТИЋ: Aлбанију ни у ком случају не треба потцијенити. Са мном у Кобленцу су играла четворица репрезентативаца Aлбаније, ради се о квалитетним играчима, има их много у Њемачкој, посједују искуство и незгодни су. Не смијемо олако да их схватимо. Што се Румуна тиче квалитетнији смо од њих и ако их поново побиједимо избацићемо их из трке. Титуле
* ГЛAС: Која Вам је титула с Борцем дража, она 2001. или ова сада? МAЛЕТИЋ: Подједнако се радујем и једној и другој. Прије десет година имали смо најбољи тим у БиХ, али нисмо играли Премијер лигу нити Европу тако да је тешко оцијенити наше домете. Сада смо у квалификацијама за најпрестижније такмичење клубова. Драга ми је и дупла круна са Партизаном, али ове двије титуле са Борцем не могу да се пореде ни са чим. Број 33
* ГЛAС: Због чега на леђима носите број 33? МAЛЕТИЋ: То су ме многи питали. једноставно, када сам дошао у Партизан био је једини слободан, нисам могао да бирам и постао ми је драг. По повратку у Борац тражио сам баш 33. Док сам играо у руском Зениту носио сам 17, али ми је 33 много дражи.
_________________ BORAC, U INAT SVIMA
|