ferdinand je napisao:
MuskoBre je napisao:
Prvenstveno, biciklisti su nenormalno bezobrazni, i NEOBRAZOVANI po pitanju saobracajne kulture, zakona, obaveza, i sl..Kod nas. Nisu ni vozaci mnogo bolji, ali biciklisti sami traze problem gdje ga ne bi trebalo ili smjelo biti..Primjer..Biciklista, ako vozi ulicom, MORA da postuje ama sve i jedan znak koji vazi i za aute. Dakle, biciklista NE SMIJE da vozi jednosmjernom u kontra smjeru, jednostavno ne smije...Biciklista NE SMIJE DA VOZI bicikl preko pjesackog prelaza..Biciklista NE SMIJE iz lijeve trake da skrece udesno, uslovno..Generalno, ne bi smio ni da vozi izmedju auta, u nekoj medjutraci, ili kako vec. Biciklisti traze da se na njih pazi, da se postuju u saobracaju, drz ne daj, a na pada im na pamet da postuju 95% zakona koji se odnosi na njih kao ucesnike u saobracaju.
To da je glupo prisiljavati ih da nose kacigu..Ne znam bas da li je glupo, onda bi se trebala povesti i analogija da vezanje pojasa bude na dobrovoljoj osnovi, zar ne?
Tipican primjer nekoga ko nema pojma ni o cemu. Tebi su biciklisti krivi za sve.
Pa isto tako ne smiju pjesaci preko pjesackog kada im je crveno pa...idu neces vjerovati.
Ne smiju prelaziti van pjesackog ako je isti u blizini pa....opet idu majku im neobrazovanu.
Ne smiju hodati kolovozom pa...nesrece jedne, sram ih bilo, opet idu.
Vozaci automobila ne smiju da prodju kroz crveno pa...dopisi sam odgovor dalje...ja nemam zivaca.
Vozaci takodje moraju da puste pjesaka na pjesackom pa....opet odgovori kad si tako pametan.
Vozaci automobila moraju da puste autobus da se ukljuci u saobracaj sa stanice pa...pa...pa sta pametnice....odgovori nam.

Ti ocigledno imas problem sa mnom, ili sa mojim postovima i misljenjima iz nekih drugih razloga, o kojima ja sad ne bih, jer bi bio OT. Zasto je to tako, ti najbolje znas. Valjda.
Da krenemo redom.
1) Ocigledno si primjerak neke nadljudske vrste, cim mene poznajes u toliko detalja, da znas da ja NEMAM POJMA NI O CEMU. Iako me nikad u zivotu ni vidio nisi, a kamoli sta drugo. Sve u svemu, zavidim ti na takvoj vrsti mentalne dominacije nad nama obicnim smrtnicima.
2) Za prelazenje preko pjesackog na crveno se pjesaku naplacuje kazna. Biciklistima se NE NAPLACUJE kazna kada voze preko pjesackog prelaza (nebitno da li je zeleno ili crveno). A trebalo bi. I moralo. Toliko o razlici.
3) Za prelazenje van pjesackog (ako je prvi pjesacki udaljen manje od 100 metara), pjesaku se naplacuje kazna. Mislim od 40 maraka. Jedino pod uslovom da zivis na nekoj BogaTi PitajKojojPlaneti, moguce je da ti to nije poznato. Ili se samo pravis, da ne kazem sta..O cemu se radi, odluci sam.
4) Pod uslovom da ne postoji trotoar, pjesacima je DOZVOLJENO da koriste kolovoz, uz pojacane mjere opreza.
5) Vozaci automobila ne smiju da prodju kroz crveno, a da ne budu kaznjeni. Prolazak na crveno kosta mnogo. Para, bodova, zivaca.
6) Za nepropustanje pjesaka na pjesackom, propisana je kazna. I znam par ljudi koju su platili istu. Ti ocigledno ne.
7) Da, to si u pravu. I sta sa tim?
Za sve ovo sto si ti nabrojao, i na sta sam ti ja dao odgovor, postoje propisane kazne. Koje se u nekoj mjeri i sprovode i naplacuju. Biciklista NE SMIJE DA VOZI jednosmjernom u kontra smjeru. Milijardu puta sam prisustvovao situaciji gdje milicioner to ne sankcionise, a to mu je posao. Medjutim, nije ni tu kraj. Ako ti, kao vozac auta, njemu svirnes, da ga upozoris da on to ne smije, da nema pravo, da dodatno ugrozava i tebe, i sebe, biciklista se jos ljuti na to? Pa ko je tu lud?
Kao sto rekoh na pocetku. Vjerujem ja da ti imas neki razlog da kao meni nesto spustis, ili sta vec. Ko zna..
Ali ono, daj se malo potrudi. Malo rispekta. Nisam ni ja bas osnovac. Za tvoj post, nemam drugog izbora, nego ga nazvati ocajnim.
A ono sa pametnicom..To se tako obracaj bioloskoj.